Коментари - 12 любопитни факта за Статуята на свободата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква подигравка. Статуя на свободата на входа на държава, която се стреми да унищожи световната свобода.

13. Носещата конструкция е проектирана от Г. Айфел.

Рубриката за Здравейте зомбита продължава. Малко от лъскавините и маркетинговите легенди на американската мечта. Дето се оказа Американски кошмар. Дир, рубриката ви е брутална, поне пишете, че е платена, да не ви е толкова срам. Ясно, че са ви притиснали и ви принуждават да публикувате пропаганда. А ДВеле си го знаем.

бартолди е имал пред вид свободата на духа, даже и идея е нямал, че творението му ще носи милиони и ще привлича туристи от цял свят.

Нормално е в страната на избягалите от Европа затворници да има статуя на свободата. Всичката паплач от безродници и мошеници отива там. Хората имат РОДИНА, тъпанарите зад океана - стъпили, не стъпили там - се пишат американци. Паплач, събрана от Мексико, Китай, Англия, Испания, Германия, България, Израел, Афганистан, Пакистан, Индия, цяла Африка, Полша, Русия, Украйна и МАЙНА.

хай лейди и аз искам да те видя, но със заплата 600 лв. трудно

Смени си работата...с хленчене нема стане

На американците Свобода, на рашките огромни войници. Открийте разликите.

Свободата означава не само да си свободен,но да признаваш правото и другите да са свбодни.А не да се водят войни ,конфликти с цел завлядяване на ресурсите на някои държави. Свобода означава и мъдро отношение към природата ,хармонично съжителство с нея.Свободата не е своеволие,а разумна воля.Воля към съвършенство.Казано е Истината ще ви направи свободни.Истината е насока..Лъжата е духовно убийство,тя е в основата на дисхармонията.Когато казваме ,че Истината ще ни направи свободни,това значи ,че само разумното,възвишеното Божественото ще ни направи свободни.

Започна добре, но се разсея в подробности и глупости.

Идеята на тази статуя е със следното послание: Вижте ние тук в Америка нямаме разлика в цвят, език и култура - при нас всичко е свободно. Ето че Европа, от където тръгна разсипията на света преди четири нека - 150 години по-късно се събужда и тя ...

бива, ама чак пък толкоз. Американците все по-тгрудно оцелявали, все по-трудно ежедневие. Ами олигофрени кажете ми като е толкова зле, защо всички се натискат да ходят там. Защо вашата ВЕЛИКА БИКОВА КУПИ ДВА АПАРТАМЕНТА В нЮйОРК И ДВАМАТА И СИНА СА ТАМ. АЙДЕ ЗАСРАМЕТЕ СЕ

През 2005 г. бюх в Ню Йорк - за пръв, но надявам се не за последен път. В екскурзионното корабче, което прави обиколка на Статуята на Свободата бяхме двама българи и около 20 американеца. Всички до един бяха някъде от щатите, и по всяка вероятност идваха в Ню Йорк за пръв път. Това, които ми направи впечатление, е какво представлява за тях тази статуя. Един крещи от възторг, други обсъждата на висок глас, трети отворили усти от удивление и не проронват нито дума. Но всички, бяха страшно развълнувани и гордо от това, което виждат.

Глей ся. Ако Франция беше подарила няколко щата и на България и за капак една Статуя на Свободата, то и ние българите щяхме да ревем от радост.

Няколкото щата Франция не ги е подарила, а американците са си ги купили от нея........

вече 14 години живея в робство. Някак преживявам - с къща и две коли. Но все пак като чета моите сънародници си мисля, че направих грешка, не само че не останах у нас - я какви мащаби, какви концерти - това тук никога няма да видиш - на най-оживеното място във Вашингтон или НюЙорк и концерт, но поне да бях отишъл в Русия като всички, ама много желаещи бе - не мога да се вредя.

и аз мисля така - американците не са свободни, хората го осъзнават и може би за да помогнат на другите се стремят да ходят там - от солидарност. Не искат и не искат да ходят в Русия, където е свободата. Искат да живеят в робство. Това е.

Оригиналът се намира в Париж, на едно малко островче на Сена.

île aux cygnes (остров на лебедите), близо до моста Bir-Hakeim

Реплика е там, прочети малко.

Америка, американския народ отдавна не са свободни. От много години те са завладени от корпорациите, водени от алчността, жаждата за пари, власт, международно господство. За обикновените хора (гласоподаватели) Американската мечта е една химера, не достижима илюзия, за все по-трудното ежедневно оцеляване!

Малко не си разбрал за Суецкия канал и проекта пак се поразрови.Ей много,,знаете "благодарение на Гугъл,а двойките в училище кой ще ти ги поправи?

Чета коментарите и разбирам, че все още българинът не е разбрал значението на думата свобода. Малко помощ, свобода не означава, че всеки е свободен да прави, каквото си поиска. Но има време, ще го израстете!

В целия свят се говори за "Американска мечта", защото Америка е събирателен образ за цвета на човешката раса. А това, че се е промъкнала и много утайка е разбираемо.

и все хубави и умни неща. Та и аз. От проекта до поставянето и на острова са изминали 27 години. Цокела е плод на Густаф Айфел бащата на Айфеловата кула. А ние сме били тогава още под османско влияние. -

Идеята, а и копието на прехвалената т. нар. статуя на свободата в Америка са заимствани от онази в Сан Марино, която действително е и ходеща. Който не е посещавал най-старата република в света, може да поразгледа: link

Айде стига с това помиярско блеене и възхищаване пред Америка? С толкова извършени зверства, геноцид и военни престъпления само някой много тъп и продажен може толкова плоско постоянно да ни натяква колко велика е Америка. 100 години войни, преврати, политически убийства, геноцид, атомни бомби, химическо и бактериологично оръжие, инсинуации, пропаганда, манипулации и грабеж. Това е Америка! Нека питаме изгорелите в Хирошима и Нагасаки японци какво мислят за Айфоните?

америка е една мечта за всички по света, когато им се прииска свобода да отидат там, проблема е че като стигнат никаква свобода няма да намерят там, а само една .. статуя

хабе хаборигени... барем поровете малко преди да пишете глупости. тази статуя е трябвало да краси Суецкия канал. по финансови причини поректа пропада. лицето е на египтянка, а дрехата е арабска. в някакъв момент французите решили да направят подарък на американците и изровили отдавна забравения проект за статуя на суецкия канал. недейте да вервате на уики само... има и бая по достоверни източници. да не говорим че има и статия по въпроса и у дир.бг.

Тя е безспорният символ на Ню Йорк - и на СВОБОДАТА. Хаххаахахахааа.....

В Щатите точно свободата е дефицитна. Имат най много затворници на глава от населението, а в немилост се оказват ту алкохола, ту цигарите. Една от малкото останали страни със смъртно наказание, при това с многобройни съдебни грешки и невинни, законно изпържени на електрическия стол.

По принцип съм американофил, но когато фактите говорят... В САЩ могат да те арестуват, ако седнеш на пейка в парка да изпиеш една бира. Могат да те изгонят от квартала, ако не си косиш редовно ливадата. Могат да те застрелят, ако не изпълниш нареждане на полицай, дори и най-идиотското. За каква "свобода" говорим...

Abu Talib

Първата Статуя на Свободата е построена в Свищов веднага след Освобождението. Постаментът е изработен от гранит, който на места е гладък-символизира конституционните страни - а грапавият- монархиите. Предполага се, че в основата на този постамент са положени костите на дякон Левски.Статуята се намира в градинка, до Съборната църква на Кольо Фичето.А площадът там носи името СВОБОДА.

ГУГЪЛ :))