Осуетен атентат в експреса Москва - Санкт Петербург

След атентатите срещу две влакови композиции "Невски експрес" (през 2007 и 2009 г. - б. р.) бунтовническите лидери в Северен Кавказ са планирали да взривят и скоростния влак "Сапсан", пътуващ по същия маршрут Москва - Санкт Петербург.

Обратно в новината

Коментари - Осуетен атентат в експреса Москва - Санкт Петербург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз не искам да печели поробителя Русия ,а измъчените от нея народи!Който се е обвързал с нея ,добро не е видял!Това е все едно ,да мислиш какво би спечелила Турция ,когато Западна Европа ,я притисна да освободи от присъствието си Балканите!

В момента не само, че печелят от обвързването си с Русия, ами ако не беше тя, загубени са... Там ще започнат войни, ислямизация, бедност, мизерия, тероризъм и т.н. Много си неориентиран, човече, слуашай ме мене, аз съм живял в Москва две години. Тва кавказците са пълна измет...

Колкото до това, че Западна Европа притиснала Турция да освободи от присъствието си Балканите, то мога да кажа само АХХАХАХАХАХАХАХАХАХА. ЦЕЛИТЕ БАЛКАНИ СА ОСВОБОДЕНИ ОТ РУСИЯ!!!!!

Еми да, поробени са тия народи, не е като в Америка, където индианците направо бяха избити...

Ооо не забравяй да кажеш, и че биеха негрите

Аз мисля, че ако Русия се изтегли от Кавказ, ще спечели най-вече самата Русия, тъй като сега всички кавказки републики с мързеливото си и некадърно население живеят на руски гръб. Ако това стане обаче, не ми се мисли какви междуетнически конфликти ще започнат и какви реки от кръв ще потъкат, тъй като Кавказ е малък Вавилон, в който живеят десетки националниости, всички от диви по-диви, които се ненавиждат една друга...

Как точно си представяш Русия да се изтегли от Кавказ - къде да отиде?! Във всички кавказки републики полицаите са местни, ръководителите - също, все по-малко етнически руснаци живеят там, главно жени, омъжени за местни, които са приели нравите им, често и религията. Но проблемите си остават, в Дагестан от години вече терористите се избиват помежду си или трепят собствените си полицаи и ръководители. Но по-лошото е, че там няма работа /защото са мързеливци и не могат да се организират и пет души заедно, за да направят нещо по-голямо, а поотделно нямат пари!/ и затова тези кавказци отиват в Русия, главно в Москва, където правят атентати и тормозят всички останали! Престъпността в Москва е до голяма степен творение точно на тези кавказци, и само тяхно - уж търсят работа, но се събират в банди и вилнеят. Руснаците отдавна искат те да бъдат изгонени да си стоят в държавите и да не бъдат пускани в Москва, ама не става!

Точно това казвам и аз, не й трябват на Русия тези отрепки, да им даде независимост, да въведе визи за тях (и за всички централноазиатски републики) и да ги оставя да се оправят сами... Само че след една-две години пак ще се налага да ги усмирява, защото тия ще започнат да се колят на поразия!

Че защо? По време на социализма имаше почти пълна сигурност...

ахаа, Костов е виновен!

Приемам облога - залагам ВЕЧЕ разпаднал се СССР...

Русия наистина е като Слънцето - ще гори и ще се разпада с години...

Хващам бас, че първи ще се разпаднат САЩ :)

Приемам облога - залагам ВЕЧЕ разпаднал се СССР...

Да се даде свобода и независимост на свободолюбивия чеченски народ!Болшевиките избиват жени,деца и старци в Чечня,а ние всички мълчим и се правим,че всичко е нормално!Крайно време е да притиснем Съветите,да се държат хуманно и да изтеглят войските си от там!Аз лично вярвам само в американските умиротворители,но на съветските-не!Те са жестоки касапи и убиици!

Една неутронна бомба в Кавказ и около и ще има мир и любов.

По принцип избягвам да коментирам такива поустове, защото са абсолютно флемърски (почти 100% сигурен съм). Тук, обаче, ще драсна 2 реда. 1. Чечения беше АБСОЛЮТНО независима - имаха си президент, парламент и т.н. - между двете чеченски войни. И вероятно щяха да си останат независими, ако не бяха нападнали съседен Дагестан, който БЕШЕ и все-още Е част от Руската федерация. 2. Ти чеченец виждал ли си? Някои народи просто не са дорасли за собствена държва. Републиката им се разпадна, защото там властта се базира на Родово-Общинен принцип. Дудаев си назначи роднините из структурите на държавата, другите родове полудяха и започнаха да се КОЛЯТ помежду си. Как се прави държава в такива условия? 3. Чечения икономически не може да съществува извън рамките на Федерацията. Там няма никакви ресурси, никаква индустрия, НИЩО. Само планини и диваци, населяващи ги. На практика, чеченската икономика се ДОТИРА от тази, на федерацията, а масово кавказците работят и въртят бизнес в Големите руски градове.

Със същите аргументи можеш да завладееш целия свят,- от Хитлер ли ги научи?

Абсолютно правилно, ако се даде независимост на Чечня, целият регион ще потъне в кръв, тъй като на Кавказ живеят над 50 народности и всички са от диви по-диви! Показаха го събитията от август 1999 година.

Ако това не е майтап и го мислиш. P.S. Щом тръгнеш да трепеш руснаците, се обади, идваме веднага след теб!

Ти ли ще притискаш Русия бе, мухльо? Я по-спокойно, че ще умра от смях :)

Русия е гарант за сигурността и стабилността на целия кавказки регион, включително на Закавказието! Ако Русия се изтегли, регионът ще потъне в кръв. Ти ли ще ходиш после да ги умиротворяваш?

Плачещ чеченец,ами поплачи малко и за нас сиганите и тюрките.И те каним да оставиш София и да дойдеш да живееш в нашето село,където сиганите сме 80%.

Свободолюбив чеченец,прав си.Американците в Афганистан и Ирак гъделичкат с перушинка народите на тези и още много други страни.И дори ходят без оръжие,нали?А защо си толкова тъп и кух?

В руските медии пише, че отдавна ги наблюдават, особено двама от тях са отдавна известни като организатори на предишни атентати, само един е новак в групичката, а има и "инструктури" в Дагестан и Чечня, които са имали нещо общо, при тях са тренирали тези престъпници. Доколкото разбирам, в Москва след атентата в Домодедово вече постоянно следят всички чечени, дагестанци и подобни, хората си имат ФСБ, сътрудници, информатори, имат си средства за подслушване и камери навсякъде из града - и следят потенциалните терористи. Точно така трябва да бъде, за да има някаква сигурност. Един нормален човек не се притеснява, че някой си го видял на екран, докато влиза в двора или отключва апартамента си, но ако това е престъпник, може да бъде предотвратено престъпление. У нас Костофф унищожи и службите, и техните служители, нали не му трябваха интелигентни контрольори на престъпните му дейности!

Аврорке, не мога да разбера, как вашите "демократични" личности, изпитват почти оргазъм, когато някой иска да ограничи свободата Ви и да Ви постави да живеете в някакъв БИГ БРАДЪР......!!!!!! ..............или сме си КОМУНДЕТА по душа,а???

БИГ БРАДЪР дойде от САЩ бе готвачо. Това и децата го знаят. Изкарай си главата от тенджерата с боб.

Комунизъм има само в писанията на Маркс и в някои гумени глави. И си виж първия пост : "...някой иска да ограничи свободата Ви и да Ви постави да живеете в някакъв БИГ БРАДЪР" Ти ли го написа или не? Та от къде идва биг брадър=ограничение на свободата? Когато започнеш да правиш връзка между собствените си постове ще продължа да комуникирам с теб, сега няма сми.

Ясно съм казала, че става дума за камери, които записват движения на възлови места, като входове, дворове, улици, кръстовища, обществени сгради /по тях вече има и у нас!/ и т.н. Нямам нищо против тези камери да запишат и мен, защото аз не правя нищо осъдително по тези места и не разнасям бомби насам-натам! А ако крадците, които ми ограбиха апартамента няколко пъти, бяха записани от такива камери, може би щяха и да бъдат заловени, а сега не са! Биг Брадър е американска воайорска програма, тя няма нищо общо тука! Гледат го точно такива като тебе от любопитство към личния живот на някого си и липса на свой, аз никога не съм гледала и нямам намерение!

Казаха ли вече кога започва третата война срещу Чечня? То все си ги трепят там, но ей така, официално.

Тъка е Аврора.. един обикновен човек не се притеснява, че се прибира с любовницата си (което по закон не е престпление) и естествено снимките от тези камери по никакъв начин не могат да бъдат използвани за изнудване: "дай едни 1000лв, че да не ги покажа на жена ти".....

Как са ги надушили? Много просто - хората имат Държавна сигурност или както и да се нарича това. У нас държавната сигурност е забранена от седесарите още.

По мнението " не се знае кога и как точно е надушила следите им" се разбира, че една специална служба работи добре. А когато не работи, отговорът е онагледен по медиите, или големи бомби, или бомбички.