Еколози алармираха за разрушени дюни, премиерът спря строеж

По разпореждане на премиера Бойко Борисов е било спряно строителството на обекта край Несебър в имота от 29 декара, за който природозащитници алармираха, че при дейностите по разчистване на терена, са били унищожени дюни. Цялата сделка по продажбата на 29-те декара ще бъде проверена.

Обратно в новината

Коментари - Еколози алармираха за разрушени дюни, премиерът спря строеж | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От всеки 1 коментар личи едно,чакаме някои да направи нещо!Плюеме като камили.Но ние така нареченото общество само за това ни бива.А каде е това"гражданско общесво"...каде сме ние..? Пример:всички знаем за човека които се изправи с/у машината за меляне на кости ...топлофикация. Какво някои да взе палатка и да отиде при него....не!Срам ме е от себе си....!Камили,общество от камили.....плюене, това е поминака на българите.

Е, за всичко е виновна "тройната" - те измислиха заменките и далаверите със земята, утъпкаха пътеката, като никой не ги санкционира, що и герб-четата да не се разходят по нея.

Първо мутрата няма право да спира строеж,и второ мазната мърша да не включва таксите в цената на земята.А иначе крадците на едро нямат цвят,и само конфискацията ще изправи нещата.

А защо никой не се възмущава на разпродажбата на българска територия от същия този. Стотици хиляди декари държавна земя се разпродават вече. Това е драстично. Първо е престъпление, че властимащите, вместо да я обработват, пречат на това, пречат българската земя да дава българския хляб. А после се оправдават, че понеже "не се обработва", я продават, сякаш, че е на управляващите - бащиния. Така - и хляба на България идва от боклучарниците от през девет земи от десета и животът на българите зависи от чужди отпадъци и отрови. И територията ни се разграбва от американски фондове и пр. "клиенти". Двойно престъпление. Огромно.

Аз съм готов Миро мършата и Боко да ги разпъна на кръст за тия 29 дка. До дупка ще ги гоня... А представете си какво ми е, като се сетя за една 1000 декарова сделка със земя край морето, тая на КРАДЦИТЕ Андрей и Кънчо, видните социолози, сега и голфиери и собственици на Блек Сий Рама - голф, спа и недвижимости... Напомням ви кои са шампионите в тия далавери, че някои БеСеаПашки драскачи НИКОГА не ги споменават.... И тук щетата евентуално е 3-4 млн. лева, а от оная сделка щетата е около 100 млн. ЕВРО!!!

Стига с това комично делене "по цветове". Имената на политическите партии нямат никакво значение. Всички те са от една и съща бизнес-класа - политическата. Никой от тях всъщност не изповядва идеите на партията си, особено т.нар. "социалисти". Социалната идея е дълбоко хуманна, беше осъществена вече в края на 80-те и точно тогава, след строене на държавата в продължение на цели 45 години с цената на две поколения, оставаше само да се берат плодовете на положените основи и издигнатото здание. Оставаше само да се надгражда "за разкош", защото необходимото вече беше постигнато, след като се е тръгнало буквално от нула. Посятото и изкласилото оставаше само да се събира. Но поради поредната загубена война (Студената) страната ни беше набутана в поредната национална катастрофа и подложена на разграбване именно от политическата бизнес-класа за която идеите нямат значение. Инфантилното делене по цветове и по партии не е случайно - то е за профанизиране на обществото и ти в момента го поддържаш. Явно е много удобно на някого. Всъщност трябва просто да се изисква от всеки, който е на власт, еднакво, независимо от името и етикетите, които той сменя на ревера си. И то - във всеки конкретен случай! Веднага - при самото антидържавно и антинародно действие по време на съответното управление.

Интересна работа! Министрите от този кабинет спазват законите само, ако премиерът им нареди.

Явно ще се научат като почне да ги вкарва в пандиза! Което чакам с голямо нетърпение...

в качеството на какъв, ще ги вкарва в затвора?

не ако премиера им нареди ,а ако сгазят лука и обществеността се разшуми ,чак тогава управляващите се стряскат

kgb777kgb

Аз пак ще си задам въпросите : ЗАЩО е продадена тази земя ????? Защо не е оставена държавна ???? Защо не направихте там парк , или нещо което да е различно от шибаните ви бетони ???? Защо най-после някой в тая държава не направи нещо различно от бетон ??? Където и да отидете по света всички подобни тъпотии са правени преди 70-100 години , сега НИКОЙ не прави такива лайна !!! Ако тази зам. министърка си отиде с шут ЛИЧНО ще равея байрак на ГЕРБ на някой митинг !!! Бойко ще докаже , че няма празно за далавераджиите !!!

Ето я разликата - КОМУНОИДНИТЕ ДРАСКАЧИ няма и да гъкнат, дори ако техните господари ОКРАДАТ и вселената, а ние с теб гледаме делата...Ако Борисов се окаже СЪЩИЯ КРАДЕЦ като КОМУНОИДИТЕ, да се готви... Светльо Витков, може би... Или аз трябва да се кандидатирам...Мъка! На интервюто при Диков го гледам Борисов, че не си дава сметка колко важна е борбата с КРАДЦИТЕ. Вторачил се в инфраструктурата, а не си дава сметка, че една едничка КРАЖБА, като тая, е лъжицата катран...

kgb777kgb

Има и още една много съществена разлика - ние с теб си изкарваме парите БЕЗ значение кой е на власт !!! Тази независимост ни дава възможност да имаме реална преценка и естествено за нас е по-добре да има ред в държавата и да няма кражби , но смешните комуноидчета са напълно зависими от властта !!! Ако техните са на власт и те покрадват , без кражби и клиентелизъм те просто не могат нищо !!!

За 1 200 кв.м. х 180Е това са 213 600Е почти толкова , колкото Ветеринарният Министър е взел за целият имот на баш първа линия. Е, това ако не е сделката на века, поне Гинес трябва да го отбележи!!! 10% от истинската пазарна цена; що ли на оняТ министър му викаха Сашо десетте процента

Да пресметнем грешката: 1000кв.м 180 000Е по 29 дк 5 400 000Е по референтен курс 1.95 са 10 530 000лева пазарна цена От които в държавата са влезли 581 212 лв фактически

По същия начин 2007 г. Кирил Добрев и сестра му, СЪВЕТНИЧКА НА ПЪРВАНОВ, с подставени фирми, ОТКРАДНАХА(замениха кон за кокошка) кортовете на Благоевград - 20 дка придобиха за около 500х.евро. Далаверата осъществи областният управител, тогава от БСП, с одобрението на Гагаузов. Прокуратурата постанови, че БеСеаПаша не бил знаел какво прави, да го прости Бог. Е, и Прокуратурата му прости. И сега искат да застрояват Бачиново с къщи, много обичат да строят къщи КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ!

Гледам пропуснал съм името на БеСеаПаша Владимир Димитров, Областен управител на Благоевград по онова време...

krassikat@

...Владимир Димитров (1957), областен управител на област Благоевград от 2005 г. щатен сътрудник на Окръжно управление на МВР-Благоевград по линия на ДС от 1980 г...

Правилния порядък на извършване на такива сделки е следният: 1.ДЪРЖАВАТА прави съответното градоустройство(като собственик на имота), съобразно ЗАКОНА, съобразно това, какво е РАЗРЕШЕНО в тази територия; 2.Градоустроения терен се обявява на ТЪРГ, съгласно изискванията на ЗОП, със съответната предвидена законова процедура; 3.Спечелилия ТЪРГА започва съответното проектиране и евентуално строи... Ако този правилен ред не бъде възстановен, ГЕРБ ПО НИЩО НЕ СЕ РАЗЛИЧАВАТ ОТ КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ! Ще видим и дали имаме ИСТИНСКА ПРОКУРАТУРА. Доказателството за истинската цена е НАЛИЦЕ! КРАДЦИТЕ ВЕДНАГА са препродали имота и не могат да се оправдават, че това е ИСТИНСКАТА стойност!!! А най-лесно тая сделка може да я бутне ПРОКУРАТУРАТА, като я обяви против интереса на държавата ЗА НИЩОЖНА! Ще наблюдавам С ГОЛЯМ ИНТЕРЕС СЛУЧВАЩОТО СЕ и компетентно ще ви информирам!

Все едно се е върнало времето на тройната коалиция. Ако тази сделка не бъде развалена, зам. министърката, подписала продажбата, не бъде уволнена и съдена, ще гласувам за Светльо Витков!

Браво, схвана най-накрая че човек който и в МВР и в Столична община управлява по един и същи начин просто няма как като министър-председател да си промени управленченския тертип, още повече че си примъква същия екип от същите съмнителни хора навсякъде където се намести.

krassikat@

Нека да видим съдбата на сделката и зам. министърката, все пак... Какво правим, ако очакванията ми се потвърдят и сделката се унищожи, а зам. министърката стане клиент на Прокуратурата?

Защо равителството и парламента не вземат адекватните заковони промени. 1.Забрана за продажба на придобити от държавата и общините имоти да немогат да се продават с печалба през следващите 10 години. 2.Такива имоти да се продават с точни инвестиционни намерения.

Хм, бих Ви препоръчал комедията Милионите на Брустър , главния герой в предизборната си кампания за кмет казва нещо от сорта: -Как можете да вярвате на човек който харчи 50 милиона долара за предизборна кампания за да заеме пост със заплата 500 хиляди годишно.

Алоууу, Миро 20 годишното ирландско месо. Как бойко е спрял строежа, като според шефката на ДНСК само кмет на съответното населено място може да го забрани бре.

Тетка Цацева и Цеко Тъстов да бегат одма да стачкуват в защита на .....

Тия от герб не се наядоха и не се накрадоха,явно разбират,че идва краят им и крадат като за последно.Три министерства действали по въпроса и никой не разбрал,че ще се строи върху дюни в защитена територия.Иначе събориха покривите на обикновенните хора в Несебър видите ли защото Юнеско щял да извади града от не знам си кой списък,нищо,че впоследствие стана ясно,че Юнеско дори нямат представа за какво става въпрос.

kgb777kgb

Що тия от Позитано наядоха ли се или се накрадоха ???? Ако не беше техен писач , щеше да си затвориш устата само като провериш кой , колко е продал и заменил терени !!!! Само милиардите смятай , за милионите в партията майка никой не обръща внимание , те са за бедни и от младежкото БСП да свикват !!!

Ние нямаме закони, ние имаме премиер - баси демокрацията е това!

Сигурно са решили да направят ски писти, вместо...Хей, Циркаджии, що не прокопаете един плавателен канал от Несебър до Банско?

Голяма работа. Ако далаверата не беше излязла на показ, кой щеше да я спре?

на бас, че купувача е червен барон? 1 милион лева за з0 декара по морето е смешна сума. излиза по €15к за декар. откаде накаде министервството на земеделието ще владее и продава даржавната земя? с нея трябва да се распореждат местните общини. команистите са го измислили така, за да могат по лесно и безнаказано да крадатм

Странно, кое ли правителство беше на власт преди 2 месеца, когато е извършена продажбата? След като герб продава на червения (според теб) барон, тва не означава ли, че и герб са .... червени ?

Както каза Борисов някои хора ги направихме много богати... Още няма осъдени за БТК. Защо да се притесняват от ГЕРБ да използват същата схема... То затова всички сме бедни, защото се краде за севетовно от всички ни!

Предлагам несебърци веднага да блокират пътя за еди къде си и да обявят, как в Акапулко има 182 км хотели, а у нас не.А леля Цачева да им подкрепи протеста, по бански разбира се!

А Цветанов на водни ски да се появи и да каже, че ще съдейства. И накрая Бойко да обяви дюните да ски-писти.

Па и апартамент да му дарят, на свата де :)

Станишев,не ти ли е вече срам бе?

И откога премиерът отговаря за строителството край морето? Лилито да не е в отпуска?

Премиера нито отговаря,нито е отговорил.Това,че е спрял строителството на не знам какво си е измислица на миро мазния.Впоследствие лъжата му бе опровергана от шефката на Днск.Тя каза,че строителят сам е спрял,а премиера не може да спре по никакъв начин строителство с разрешително клас 4.

Тия лъжат кат насрани. Министъра вика, че премиера спрял строежа, а по закон той няма това право. Просто малоумен ПР за пред избирателите, че видиш ли колко бил добър и спрял незаконния строеж. А всъщност се осира кат, да не казвам какво.

Защо лъжете? По новините на БТВ шефката на ДНСК каза,че не е спрян строежа и,че това е от компетенцията на районния кмет. Кой лъже сега-Тиквата,Мършата или шефката на ДНСК

Лъжата тръгна от миро мазния или кюфтето.Кой както му харесва така да го нарича.

Да им приседне дано

А дано,но надали.Вече са скатали 3млн.от препродажбата на земята сега ако спрат строителството ще трябва да броят на собственика над 4млн.обещетение.Ако го застроят с 19 хотелчета както е планирано ще спечелят над 100млн.При всеки вариант печелят въпроса е само колко!

лапачи са тия от герб *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

С това КРАДЕНЕ НА ПРИРОДА мутро милиционера много се размириса и сега имитира загриженост. И тия като ония.

че си селянин.

мафя *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами сега как ще вкарат гол на вратаря Боби Михайлов

Щом чиновниците не могат да се справят-да се извикат танковете!

Някога имало дюни.Не ги почиствали.Обрасли с храсти.Писали ги "горски фонд"-държавна собственост.Държавата го продава!Частникът строи!По документи о кей.От страни явна далавера!Защо държавата го продаде!Държава-мръсна дума!!!

Да се надяваме че с новата година в театър Борисов ще поставят нова пиеса че тая за три години ми омръзна. Ето и днес пак ни разказват как по времето на лошата тройна коалиция някой бил хвърлил око на симпатично теренче и нищо че сделката е финализирана при днешното правителство това по никакъв начин не сваля вината от Станишев и кръвожадните зелени фанатици и ето като в древногръцка трагедия за пореден път се появява Borisov ex machina и почва с бойки заповеди да оправя прясно забърканата от подчинените му каша... а понякога я обърква още повече, ама нейсе вече му свикнахме.

Сега Премиерът ако е толкова принципен, колкото се пише веднага ще извади Миро Мършата от "горския фонд" с един "бистрички шут" в министерския ...!

Цял ден внушавате с отвратителното заглавие съвсем друго, ама явно срам ви е хванал и го променихте. Колкото и пари да взимате заради подвеждащата журналистика....дано ви приседнат !! Не ви желая приятно посрещане на 2013 година.

...линка е ДИР

Честита герберска корупция! При пазарна цена от 100 евро Миро продал за 20!! А защо баба ми да гладува бе Миро? Сладко сладко

Еми защо не я нахраниш ти, ревльо. Баба ти не е на държавна издръжка, нали ?

Дамян

Неговата явно не е,но бабата на миро мазния е.Дано им приседнат 3-те милиона дето са прибрали.

Далаверата е на тъста на Боби Михайлов, с помощта на заместник-министър на земеделието.

Няма българин, който да не се възхищава на неуморните, безспирни бащински грижи на министър-председателя д-р Бойко Борисов за въздигането и благоденствието на родината! Всеки ден, преминал под управлението на премиера Борисов и ГЕРБ, увеличава неимоверно щастието и радостта ни!

Съгласен!

Точно тока се хвалеха делата на партията, а не на Тодор Живков. Сега нямаме партийна диктатура, а еднолична.

.ура,имаме си родина

Ей, тоя бате Бойко не се удържа бе. Бачка и в Новогодишната нощ. И пак работи в името на Демокрацията и защитава интересите на българите.

на боко маисъла не можеш да му стигнеш нито работата, нито годините,нито чикиите,нито килограмите,федосова с черен пояс.

При 100 евро пазарна цена Миро продава на 20!! Е защо пенсионерите гладуват? Щото ГЕРБ крадат ама яко!!!

Да сме живи и здрави, Бойко Борисов и всички ние, живеещите в тази страна и всички българи по Света! Весели празници!

Че какъв е Боко,да не би да е строителен надзор?!Как никой не се замисля,че това са ненормални неща,които създават търпимост към мегаломанските изцепки на пожарникаря!

А дюните!? Тях просто вече ги няма и няма да ги има... Не е малка работа, че е спрян строеж, но след дъжд качулка

Да очакваме ли утре Цеца и Цеко да застанат на барикади и в Несебър?

Ако обещаете по едно безплатно чадърче на плажа да има къде да си опъваме пешкирите, ще дойдем. Бензин има, коли има - слагайте масата и да почваме работа.

дали ще са по-малко алчни? Дали за всяко отсечено дърво за новите писти, които искат, ще посадят по 3 нови? Докъде ще стигнете с алчноста си бе, нещастници? Жалки "бизнесменчета" планински и морски - кога ще кажете "ох, преядох, стига ми толкова!"?

Идва им края и те отлично го разбират. Крадат като за световно! Лошото е че са наясно, че който дойде на власт - няма да им търси сметка! Освен народа да вземе правосъдието в свои ръце!