Необозначени гробове и детски кости близо до интернат за индианци в Канада

По сведения на бивши ученици от училището са избрани зони за проучване близо до институцията, работила до 1998 г. под ръководството на католическата църква

Обратно в новината

Коментари - Необозначени гробове и детски кости близо до интернат за индианци в Канада | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сегрегация, анархично по фашистки избиване на коренното население по Сталински и туй у Америка. Ни мое да бъде!

Това са хуманните , цивилизовани жалкобритски отпадъци...Истински демократи и радетели за човешки права. Всичките колониални мърши, стъпили на двата континента Америка са убили мииони местни жители. По сходен хумамен и демократичен начин са унищожили хората от Афррика, Азия и Авсралия. Същите демократи са измислили инквизицията, затрила хиляди светли научни умове, пак те са измислили концлагерите , робството и ощ много демократични похвати. Да живее свободния, демократичен, западен свят.

Е, що тогава Източна Европа се изнесе там! Защо бежанците плащат с животе си да се доберат до "лошата" им демокрация?

МАЙ МИСЛЕНЕТО НЕ ТИ Е СИЛНАТА СТРАНА ...МАМИН СЛАДЪК .

Тези истории за индианските деца в интернати на католическата църква, които започнаха да излизат от година - две разкриват тъмната страна на иначе лъскавия имидж на Канада. Струва ми се много цинично Трюдо да заявява, че информацията за това е тягостна. Това е евфемизъм. Тягостна не е точната дума. По-скоро тази информация е ужасяваща и смразяваща за всеки нормален човек. Преди време бях чел информация за индианците в САЩ. Според оценки на различни учени и изследователи на територията на днешните САЩ са живели около 5.5 милиона индианци по времето на първите бели заселници т.е. към 1600 година. Днес броят на коренното население на Америка на територията на САЩ е едва 0.5 милиона като тук се включват и хората, които са потомци на смесени бракове между индианци и други раси. Това означава, че 5 милиона коренно население са били изтребени (чрез глад, болести, военни действия), за да се отвори място за белите заселници. Според мен това спокойно може да се определи като геноцид. Интересно как стои този въпрос в Канада. Колко ли е бройката на коренното население на Канада сега и колко е била преди 4 века?

Аз четох, че на;практика индианците в САЩ са претопени генетично , а и културно. Има изключително малко от останали хора от коренното население, които са full blood, тоест нямат примеси с друи раси, те живят в изключително затворени общности.

Това ли е цивилизования свят, дето чете морал на другия свят?

А ти как мислиш се постига "цивилизован" свят? С асимилация и геноцид. Това е исторически факт в човешката история от още от зората на цивилизациите. То това Асирийски, Римски и, Древногръцки- египетски, Китайците също яко са вършеели.

Щом е Католическата църква, няма проблем. Ще си купят по една Индулгенция, и готово.

Сега западните либерали ще трябва да сменят стария дежурен израз : Вие що биете негрите" с друг : " Вие що избихте индианците"

А в Сащ е страшно. Кой ще иска сметка на америка а и в този случай на канада, за избиването и то на деца? Кой? Никой! Те никога не са виновни! Индианци сами са си виновни!

Днес Канада не е изобщо по-добра. Канада е едно мрачно деспотично място, което е един от най-негативните примери в света. Заради измислени мерки по пандемията бяха забранили на хората да излизат от страната, освен че ги бяха вкарали в невиждан капан с всякакви принуди за ваксиниране с неизследвани ваксини. Трюдо е също индикация какво е Канада. Тя е придатък на САЩ и също е индикация сама по себе си какво става в САЩ. Хората все още нямат представа какво се поражда в тези държави - погром на човешката култура и социум.

По-зле е от САЩ. В САЩ няма, финансирани от държават програми за "доброволна" евтанизация на бедни, стари, бездомни и инвалиди, която се е превърнала в държавна политика за пестене на пари от социалния бюджет на държавата.

Свалям им шапка, че сами признават и разследват престъпленията си. В повечето държави тези действия се покриват во всеки веков.

Правят пози. Не им пука!

Признавали си били.. Само го обявяват като всеобщоизвестен факт,. Казват , че ситуацията е "тягостна". "Тягостна"? Ситуацията се характеризира със всичко друго не не и тягостна -Трюдо можеше да каже - трагична, срамна и тн и тн. Хора замислете се, - това е ставало в нашето съвремие, само допреди 30-на години, не е някакво далечно колониално минало. Същото е положението и с аборигените в Австралия между другото.

Кого са разследвали, като това не е първото гробище и се знае от много години какви са ги вършели под погледа на властващите.. Правят се на ''жалостиви'' и техните властващи с поредните си плямпания, но реално се наслаждават на живота си без да им дреме за другите.

"Културен геноцид"?- Не може думата култура да съществува в едно определение редом до думата геноцид, пълен оксиморон! Това е завоювателска варварщина, отвратилна алчност, пълен садизъм... и няма никаква "култура" в убийствата...! Няма по зли животни на земята от хората, просто няма...!

Значи, че са им унищожили и културата, не че са ги унищожили културно.

много плюете, но забравяте за " народния съд" в България след "освобождението" ни от руската армия 1944 г,А какво да кажем за лагера Белене, където е бил заточен и Д.Талев, защото не искал да се пише че е македонец, а е попълвал в документите си че е БЪЛГАРИН. Е това го пропускате, но храчите срещу другите, а за това в собствения ви двор не си го спомняте. Оооо зъбравих че сте с жълто около устата и това не ви си е случвало и мразите да четете...

Много ''знаете'' но не сте проумели, че Народния съд е създаден и действа по разпореждане на сегашните ви дружки от ЕС във всички страни солташаци на Хитлер.

не забравяйте и вие!

Същото, дето сега Путлер прави в Украйна, преди това в Чечения, Дагестан и Грузия...

Значи признаваш все пак, че Украйна от 2014 до сега обстрелваше и избиваше цивилно население в източна и югоизточна Украйна(а през това време САЩ и сие нарушиха договора от 1997г. на нато да не стоварват до границата или близо до територията на русия свои бази , така наречените "натовски") докато Путин не се намеси въпреки всичките дипломатически действия и апели(включваме и двете Мински споразумения, които гаранти бяха фракния и германия и те самите сами са си го нарушиха със затварянето на лицемерните си и алчни очи) Толкова с троленето ти и неразбирането на първопричините. Вярвай си и си блейкай на новините които снасят за наивното и пасивно население зависимите от тези правителства (с влиянието на сащ) медийки

Вярвай си ти, глупако, четирихилядник! След 2 години, когато Путя, Лавров и Русия няма да ги има, ще видя какво ще цвилиш...? Жалки русороби!

Необозначени гробове и детски кости близо до интернат за индианци в Канада - ярък пример за евроатлантически ценности - смърт на низшите раси !!!

Колко червив се оказа целият мечтан "демократичен запад"... Конквистадори, завоеватели, кръстоносци, колониалисти, съвременни "миротворци" и дарители на "демокрация"/ в Камбоджа, Виетнам, Афганистан, Африка, Ирак, Сирия и пр./ А вий, юроде, чакайте от тях да направят неко хубаво за страната ви....

Няма начин да е имало геноцид над индианците. Те са ги затворили в резерватите, за да ги пазят. По демократичен начин.

са им взели децата да ги "възпитават" свещениците.

Ааа, сакън, не мой така, там е люлката на демокрацията...........

Нищо ново от това което се знае от години не ни казвате... Така е при ''демокрациите'' които се пънете да налагате.

Англосаксонсонците са отявлени расисти. Примери в историята много. Нация от бивши пирати и колонизатори.

Дядо Вова трябва да заличи тази содомистка държава.

Това са им ценностите , към които ни тикат ! Ингилизите са замитали и нашите кости разпилявани от османците , черкезите и башибозука на последните замитат и днес престъпленията към тези дето ги хранят ! А па ние храним канадците с нашето злато ! Бати и шибаният народ сме !

Джанюариъс Макгахан е американски журналист, отразил баташкото клане, извършено от българо-мохамедани /помаци/...

Да, има изключения. Които потвъждават правилото. И за Украйна писаха няколко журналисти от Запада до миналата година. Но Западът не ги чу. Дори депутати в Бундестага се изказваха да се вземат мерки срещу "украинския фашизъм", но Западът не ги чу. Изключения има, но масата са уроди. Политиците им са уроди. Имат две съзнания - едното за интереса им и едното да се правят на добрички. Всъщност уродливостта избива изпод тези завоалирания. И убива хора по начин, който няма общо с изграждания фалшив имидж. Има свестни, но те не могат да променят краха на тези емитатори на култура, които доминират назапад. И никак не може да променят примитивността на онзи клон на евреите, който управлява САЩ чрез пари и оръжие - това е днешното зло, това е днешният фашизъм и примитивизъм.

Иначе никой на сила не го тикат да се "мъчи" в Канада, нали?

не си наясно, че това са избити деца от "коренното" население. Какви ги бръщолевиш, изобщо.

Относно, "изнесеното" злато за Канада от разработваното находище край с.Челопеч от Дънди Прешъс Металс - канадска фирма, дала възможност за високи доходи на работещите там и превърнала община Челопеч в най-богатата в България /по статистически данни/. А защо не говорим за незаконно изнесения златен резерв на БНБ /28 тона/ от Тодор Живков на съхранение в Москва и впоследствие никога не върнат...?

Обаче са открити в Англиидката част а не френската индианците сами се натискат да учат англииски техен проблем

Не замитайте под килима че тези престъпления са извършвани системно от католическата църква, най голямата ОПГ, при това напълно законна а в някои случаи и над закона.

Путин е виновен.

ейй, олеква ми. Най-после един се сети. Найс.

На всичката наглосаксонска измет лъсват мръсотиите и зверствата. ТОВА СА ДЕРМОКРАТИТЕ ОТ ЗАПАДА - изроди, дебили и убийци!

Евроатлантически ценности, Джон!!! Нещо санкции за истинския геноцид на целия ЗАПАД!!! Гадни двулични скапаняци!!! Джендъри, що мълчите бе?! Хайде оправдайте ги сега!!!

А за извращрниятя на българите над Гръцкият народ повреме на окупацията през ВСВ няма ли да кажете нещо

Съгласен Избили сме повече гърци, от колкото Италия и Германия заедно

А за извращенията на гърците над българите от 15 век насам, особено пък с военнопленници след балканските войни да кажеш нещо, измет смрадлива?

Няма. Защото такива не е имало. Напротив, един ден гърците трябва да отговарят за престъпленията, които са извършили срещу бълфарското население в Беломорска Тракия. За насилствената смяна на имена, за изселването и за преследването на хора, с българско самосъзнание. А, в перспектива, Гърция трябва да се извини за 3-те хиляди години търговия с роби, основен източник за която са били тракийските земи.

Сигурно не е била чиста работата, както и в много други войни. Но сега ни издигат "царчета" фашисти. И дават реален повод на северомакедонците да протестират, в иначе абсурдните им твърдения. Нашите са глупави и вредят на България.

Е,да. Гуема йебън на гъркинчета е било. По тяхно желание.

но поне е демократичен геноцид;)

И сега какво правим?Да ги обявят за терористи и санкции и конфискация.

Па то и на нас съвсем скоро ни правиа геноцид! С експерименталните вакси. Геноциди съ прават постоянно.

Катошическъта сърква е била саюзник на насистите 40-те години затова и погребвъха папата насист една седмица

Жюстен Кастро какво каза по въпроса? Или е на пазар за джендърски чорапи?

Миещият крака педофил нещо да каже?!

Добива на адренохром решава и проблема с пренаселването на Нашата планета

Ха ха ха ха Кучето на Павлов Сега тролчетата ще наскачат и ще ни запознаят как е в Русия Ха ха ха ха Ха ха ха ха

При това ясно си проличава кое, на чия хранилка е! Едните, които визирашщ, ще плюят по Русия. Другите, дето работят за избирателите на видния от всякъде еднакво, ще защитават католицизма в България и ще измислят мноми престъпления на българите.

Глейте ся или вие тях или те вас така е в природата и така ще бъде независимо от техношогиите дали пишеш на кампютер пишеща машина или с гъшо перо. Я кажете бугарите колко макета изтребиха 40-те години на миналиот век ами германците в Намибия

Българите макета не са трепали, щото макетата ги измислиха след като изгониха България от тези земи. И след изгонването на България веднага е започвало избиване на българите. Най-старателни в това отношение са били гърците - зачистили са Егейска Македония от българи още по време на Балканските войни. Най-ярък пример е Кукуш. Града е заличен. Ако отидете в съвременния Киклис, нищо няма да намерите от стария Кукуш. А точно през 40-те, втората половина, сърбите избиват българите, които не искат да се пишат македонци.

Представете си колко масови гробове ще да има в Русия, ако почнат да търсят. Поне Канадците и САЩ са си признали за геноцида над индианците, а Русия мълчи за милиони избити кавкавци и сибирци

Ха ха ха ха Винаги САЩ и Канада, равнис по Русия Ха ха ха ха

Типична упорка на не знаещ. Русия не извършва геноциди.

Тези с маските са живите мъртви.

Кадировците и Вагнер мужиците са сделали това извращение, малкият Кастро играещ се на министър да им запорира сметките в демократичните световно банки!

Както казват сащ,те са терористи и убиици но наши....

Това не е ли "новина" от поне преди година? Осиновени ...

Има начи некултурен геноцид, културен геноцид, религиозен геноцид...

Има и геноцид "вакса срещу ковид".... Корвата Трюду участваше в него, а баща му сигурно е трепал като политик индианчетатс в интернатите...

Това са "западните" ценности. Реално такива ценно не съществуват, защото се сменят както им е удобно на западняците. Преди идеала е било убийство, сега е друго.

Ха ха ха ха Тъкмо гледам за първият кръстоносен поход. На Запад са давали земи, заедно с крепостните. Собствеността може да се смени, но крепостните остават. Даваха майка, крепостна как пее, че детето и болни, по добре да умре

"Културен геноцид???" Това някакъв евфемизъм ли е? В геноцида няма и не може да има никаква култура! Това е просто геноцид! Убийство на деца.....и то извършвано със знанието, съгласието, а вероятно и от тези, които би трябвало да проповядват мир и любов по земята - представителите на църквата. И после същите тия, чиито ръце са изцапани с кръвта на деца ще смеят да ми говорят за толерантност, разбирателство и т.н. Всичко е прах в очите! Всяка държава има тъмни петна в историята си, но тези са отвратителни.

Културен геноцид, не защото самият геноцид има култура, а защото целта му е да унищожи изцяло една култура

По тази логика почти всеки геноцид може да се нарече "културен". Вземи белгийците в Конго, англичаните с бурите в Южна Африка. Да заличим една култура, ама заедно с хората..... Проблемът е, че геноцидът си е геноцид - масово убийство. И всъщност самото словосъчетание "културен геноцид" не съдържа нищо друго, освен опит за оправдаването на масови убийства. "Видите ли, ние сме искали да заличим една култура, ама сме и убивали чат-пат". Ето така звучи "културния геноцид" за мен.

Е те така съ праи интеграция, Рангеле!!

Какво стана със случая с нелегалните погребения в България?

Ние пък можем да се похвалим, ме нашите предци са си продавали децата за еничари в Османската империя или за роби в Гърция. Така, че приятели, вместо да гледате в чуждата паница, погледнете вашата собствена.

Ха ха ха ха Ха ха ха ха Еничарите са били гвардията на Султана. Ха ха ха ха Висши офицери Кажи колко турци и манговци има в нашата гвардия?

В нашата БНА, за да те вземат трябва съвсем за нищо да не ставаш.

Еничарите са взимани насилствено от семейството им соросопийски лъжецо !

Толкова насилствено са ги вземали, че накрая дори самите турци са се бутали да си дават децата за яничари.

Сравнението е бая неуместно (тъпо). Еничарите са били елита на Османската империя. Сменяли са султаните които сгафят нещо, без да се замислят. Това е примерно същото като да си изпратиш днес детето в Харвард. Да, това дете после ще се върне и ще работи не за България, а за световния "елит", но секи с пари гледа да си изпрати детето някъде на запад да учи.

А бе ти си за лудницата бе!!! Ужас!!! Надявам се скоро да ви падне империята, която ви плаща с печатани долари без покритие, и ще стане прекрасен живота на планетата!!!

Едва ли сега се отличават. Просто са лицемери и се правят на добрички.

Съвременните демократични държави и техните ръководители отричат жестокостите, геноцида и несправедливите войни, които са водили техните предци - това е част от покаянието за минали прегрешения. За да не се повтарят тези безумия. Сатрапиите нито се учат от грешките на предците, нито се покайват - напротив стават още по-реваншистки настроени!

Ха ха ха ха Кажи си , че говориш за Русия, да те разберем Ха ха ха ха Ха ха ха ха

е тръгнала и България...за съжаление!