Захариева: НЕК плаща на фирми, близки до партии

НЕК се разплаща редовно в почти пълен обем с компаниите, свързани с някои партии, а останалите получават под 50% от дължимите им суми, обяви Екатерина Захариева

Обратно в новината

Коментари - Захариева: НЕК плаща на фирми, близки до партии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой не мисли ли, че НЕК е 100% - во държавно дружество?!?!? Къде е собственика на капитала му?!?!?!? Какво възлага с договорите за управление на това дружество и как контролира?!?!???..........

Нещо няма кураж служебното ни правителство, за да говори общи приказки без нито едно конкретно име!!! Говорете си - не ми пречите! И между другото в нормалните държави обществените предприятия се създават за благото на всички, а у нас се създават, за да има от къде да крадат нашите хора (които според мен не са наши а откровен враг и не са хора а изедници)!

протестерско - герберски цирк, наречен "служебно правителство, направо ми липсва кабинета Орешарски.

Народен съд...Народен съд...Народен съд...Народен съд...Народен съд...Народен съд...! -Звучи ли ви като опера? Или като оперета ? Сега сещате ли се защо говорят и пишат толкова много за Сталиновите репресии? Не ? Ами,човека е спасявал страната си от зараждащата се тогава ЧЕРВЕНА БУРЖОАЗИЯ ! Затова хората тайно мечтаят за онова време...Страшно , и в същото време, градивно !

"..а останалите получават под 50% от дължимите им суми.." Какво означава "дължима сума"?

Чехъла може да нарушава законите, другите не.

Защо се говори 5 за 4? Тези фирми нямат ли си име?

Доган каза, че около всяка партия има обръчи от фирми. Цинично, но вярно. Само той го призна. "... Разплаща се ПОЧТИ в пълен обем..." Е сега ще се разплащаме с другите "правилни" фирми. Нищо ново. Българите вече невярваме, че някой го е грижа за нас. Важно е обръчите да са доволни.

А БЕХ кво праи освен че дава заеми на приятели по 50-100 милиона лева, може ли малко инфо и за тия парцаляци.

МО: България е в информационна война с Русия.

И кво да праиме сега, да си разплетеме чорапите ли. Путин да спре да плаща на разни чикеджийски търолове у БЕГЕТО

Млъквай, кацапино!

Ако неизпълнението на приходите е 1 милиард, то значи че ще имаме 3 млрд дефицит в края на годината ???

кое е името. Не, не е Бойко, не е Михаил, не е Радан, не е Николай, не е Георги, не е Ахмед или Лютфи, не е Валери или Красимир. Името е само едно Ганю Балкански. Той е най-големия. Сам е, други няма.

дай, пусни по 5 фирми от партия с по пет крадливи мазника начело.

По-точно всички партии си имат лидери дето са крадливи и са се насочили към ВЕИ, гори, води, пътища, хотели, земеделие и т.н. неща дето има келепир, европари за крадене и данъци за криене. Хайде стига приказки. Или имена и списъци или си гледайте кефа и заплатката, както и невероятното попадение в CV-то . Министър от най-скапаното корупционно формирование в света дето смее да се представя за държава. Бай Ганю е написан отдавна, но там има имена, а не общи лафове.

Най-после открихме топлата вода, но нали трябва да се покажем колко сме важни и можещи.

Крава !, какво значи близки ма мршо ОМРЪЗНАМИ ОТ НЕДОМЛЪВКИ и ЛИЦЕМЕРИЕ на мръсни калинки като вас !!! Или са техни или не са, мърш !!!

НЯКОЙ БИ ЛИ МОГЪЛ ДА МИ ОБЯСНИ ЗАЩО ЦЕНАТА НА УПОТРЕБЯВАНАТА В САЩ И КАНАДА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ Е ПЕТ ПЪТИ ПО НИСКА ОТ ТАЗИ КОЯТО ПЛАЩА БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ??!!!!!! В ТАЗИ ОГРОМНА ПИРАМИДА ЗА ОГРАБВАНЕТО НИ В КОЯТО КАТО В СВИНСКИ ЧЕРВА СА НАВЪРЗАНИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ ДОСТАВЧИЦИ РЕГУЛАТОРИ И СЕГА КАТО КАПАК ЗА ДА Е КАШАТА ПО ПЪЛНА СЕ ЯВИ И ЕНЕРГИЕН БОРД !!!!!! КОЙ ПРЕДСТАВЛЯВА МЕН И ВАС ПОТРЕБИТЕЛИТЕ В ТОЗИ СЪВЕТ ОТ АЛЧНИ И ЖАДНИ ЗА ПАРИ ХИЕНИ КОИТО НИ СЪДИРАТ ПО ПЕТ КОЖИ!! ТЕЗИ ИЗРОДИ ЗАБРАВИХА ПРОТЕСТИТЕ И ТОВА, ЧЕ ЗАРАДИ ТЯХ ХОРА СЕ САМОЗАПАЛВАХА !! ДОКАТО НЕ НАПРАВИМ ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ДОГОВОРИТЕ СКЛЮЧЕНИ С "АМЕРИКАНСКИТЕ" ТЕЦОВЕ НА КОИТО БЕЗ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ ЕНЕРГИЯ ПЛАЩАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА МИЛИАРДИ КЪМ БАНКИ ПРЕВРЪЩАЙКИ СЕ В ТЕХНИ ГАРАНТИ !!!! ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ПО СХЕМАТА НА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ОСОБЕН ЗАЛОГ !! КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА НА ФОТОВОЛТАИЦИТЕ !! ТАМ КАПО ДИ ТУТО КАПИ Е БОЙКОВАТА ЦВЕТЕЛИНА И БАНКАТА И КОЯТО Е ТОЛКОВА АМЕРИКАНСКА КОЛКОТО АЗ СЪМ КОСМОНАВТ !! АМИ НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПЛАЩАМЕ ДОГОВОРЕНАТА, А НЕ ПРОИЗВЕДЕНА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ !! ЗАТОВА, ЧЕ СЕ РАБОТИ НА ДОГОВОРЕНИ , А НЕ НА ПРОИЗВЕДЕНИ КОЛИЧЕСТВА СЕ СТИГА ДО ТЕЗИ ПАРАДОКСИ ДА ПЛАЩАМЕ ПЕТ ПЪТИ ПО ВИСОКА ЦЕНА НА ТОКА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ !! ОЧАКВАМ КЪМ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ПИРАМИДА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ И НОВОТО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО СЪЗДАДЕНО ОТ СТОЙНЕВ С АЕЦ КОЗЛОДУЙ, В КОЕТО ДЪРЖАВАТА БЕ ЗАГРОБЕНА МОМЕНТАЛНО С 5.3 МИЛИАРДА ЕВРО !! ТЕЗИ ПАРИ НЯМА ДА ГИ ПЛАЩАМЕ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ , А ОТ МИКСА ОПРЕДЕЛЯЩ ЦЕНАТА НО ТОКА ОТ КОЙТО ЩЕ БЪДЕ ИЗВАДЕНА ЕВТИНАТА ЕНЕРГИЯ НА ЯДРЕНАТА ЦЕНТРАЛА, КОЯТО ЩЕ СЕ ИЗНАСЯ БЕЗ ПАРИ В ЧУЖБИНА ЗА ДА ПОКРИВА "ЗАЕМА" С ОФШОРКАТА ОТ ДЕЛАУЕР !! ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ДА НИ ГЪБАРЯТ ПО ТОЗИ ПРЕСТЪПЕН НАЧИН БЕ ХОРА !!!!!!!!!!!!!

Недей разправя басни за наивници! Ако можеш да ползваш Интернет ще разбереш, че най-ниската цена за краен битов потребител в САЩ е малко под 10 цента за кВтч, средната между 10 и 15 цента за кВтч, а в отделни райони и до 30 цента за кВтч! Не ни прави на будали с голословните си твърдения! България е трета в ЕС по най-ниска цена на ел. енер-гията. Друг е въпросът, че е на първо място по бедност! Но последното не е интересно за политици и "държавници"!

Енергията име евтина, съпоставена с доходите, това е. В Бъгария производството не е толкова, че да се изнася, да има и за вътрешния пазар, да се намали до минимум безработицата , да се увеличат доходите. Едно е да плащаш ток със 340 лв.заплата , друго е с 1340, нали?

Махнете ДДС така няма какво да се краде!Закриите НЕК и няма да има бламиране на правителства!

Дръжте крадеца...

Вън мутрите от политиката!-това е основния лозунг на предстоящите избори и септемврийските протести срещу Службашите и техните кукловоди!

секратарката на Плевнелиев, всичко е "злоупотреба" от което не печели само и единствено Герб Капитал и тем подобни бандити, Чехлювци и т.н..

За 25 години се нагледах на хора, дето излизат и съобщават за ОГРОМНИ ЗЛОУПОТРЕБИ. Вече съм вбесена, че такива новини не пораждат никакви последствия. Още по-тежко ми е, че ако някой тръгне да се бори срещу мафията, не среща никаква подкрепа в хората. Когато в Италия 90-те години мафията уби Фалконе, буквално цяла Италия, милиони хора излязоха на улиците и казаха СТИГА ТОЛКОВА! А тук.. нищо..!!! Какво - очаквате мафията сама да се арестува ли?! Ние подкрепяме мафията с овчедушието и бездействието си.

Еми дайте конкретни факти - кои са тези фирми и с кои партии са свързани ! Да не се окаже обаче, че сред тези фирми има и на иво прокопиев и на цветелинка и затова си мълчите, а ние си плащаме ! Като гледам излиза, че най-добре НЕК да се продаде, на ТИМ или на цветелинка например - само те могат да се грижат добре за него - нали така другари демократи ?

"Южен поток ще се случи, но той трябва да се случи добре за България и спрямо европейските правила", подчерта Захариева." Г-жо, Южен поток не може да се случи - може да се осъществи, реализира и пр. Що за копиране на неграмотност?!

Грамотно или не казаха ни го в прав текст. "Южен поток ще се случи." На цена с пъти по-висока от нормалната. Ще губим по 120 000 долара годишно от неполучени такси за пренос от нашия газопровод, за да очакваме да получим след 20-25 години половината от 100 000 долара като партньори на Газпром. Луди ли сме какви европейски правила, като този гешефтлък не отговаря на никакви житейски правила.

ПРИКАЗКИ БЕЗ НИКАКВА ОБОСНОВКА И ФАКТИ! Борда, очевидно е задача за да могат герберунгелите ако дойдат на власт да си измият ръцето с него и да изпълнят поръчките на енергийното си лоби. Не ми е ясно как е възможно, тези да имат най-много гласове, българите трябва да са най-ненормалния народ в света.

Действията ви са отвратителни и недостойни. Не че не го знаете.

Драги ми грозни прости и още по прости. Да ви обясня световната конспирация в която схема сте намъкнати и вие като прости. Има един елит който се казва световна олигархия и които пишат сценариите, а има и едни други които се казват ястреби като при ловуването, режисират и казват къде да се развие действието. А тези дето са тука са едни обикновени актьори които трябва да слушат защото ако не им дадат ролята ще останат гладни. А вие сте едни обикновени статисти за масовките т. е. шутовете които трябва да разсмиват и да правят весел живота на тази световна олигархия. Нали знаете какво значи олигарх. Човек свързан с държавата и блажещ се. А над тази световна олигархия стои така нареченото правителство на Билдербергите (озарени от светлината) радетели на новия световен ред. Нали знаете какво каза Буш старши. Та такива неща по белия свят драги ми грозни тъпи и още по тъпи. А по нататък ще ви разкажа къде е златото на света т. е труда на вашите родители.

Прави ми лошо впечатление, че се изнася неясна информация тип: "едни фирми, едни пари и т.н., а после въз основа на тези неясни факти се прави конкретно съждение, че се обслужват интереси на "лошите". Общо взето, това е реториката и на предишното и на по-предишното правителство и в тази връзка не виждам голяма промяна. Прави ми впечатление, че наистина има много "тролове" във форума, които си въртят около няколко точки - "това правителство нищо не може да прави, защото е за 2 месеца", "лошите американци", "добрите славяни", "президентът - "пухльо или чехльо или Плевньо" - нищо съществено, но доста антибългарско по същността си. Прави ми впечатление, че почти няма балансирани изказвания и изобщо няма позитивни или пробългарски изказвания. Изводите си всеки си прави сам.

Знам, че сте подложени на непрекъснат стрес, когато Партията е извън властта и не ви защитава. Герберите създават умишлен хаос в държавата, като твърдят, че има затворена банка, че има секретни договори, че са вземи заеми и не се вижда къде са изхарчени, че се раздават пари на свързани фирми.. Това не е вярно! Много са си добре нещата и ако гласувате за Партията, отново ще се потопите в онзи сладък сън на непрекъснато вдигане на заплати, пенсии и социални помощи, намаляване на тока и наемане на 250 000 човека да строят Южен поток и 7-ми реактор, като заплатите ще са им по 3000 лева и ще работят по 2-3 часа на ден - тестери на бира и кебапчета.. Спете милички..! то животът ви свърши в този сън..

Ех тези лоши комунисти и тази лоша Партия ! Друго си е единственият, незаменим и несменяем вожд на герб да дойде на власт - всичко цъфти и връва при него нали другарко ? И някак си държавата беше толкова добре при герб, че хората незнайно защо изгониха с камъни НЕЗАМЕНИМИЯТ ! А ти другарко, смяташ ли, че ЦРУ има достатъчно агенти, за да го предпази от повторно изгонване, ако се добере пак до властта ? Ех ако можеше само той и никой друг да е на власт нали ? Винаги и за всичко са виновни Партийците - но лошите партийци, бойко, плевнелиев и цветанов са от добрите партийци ! Греша ли някъде другарко демократ ?

не само нек лелче и общините са така и европейските програми също и цялата ти държава е така ай стига на зимахте за балами

някой, някои и някъде са объркали някакви и нечии неща.

някой, някои и някъде са объркали някога и някъде нечии неща.

Тази Калинка за какво се взема? Много на сериозно! Нали уж са служебно правителство за 2 месеца да организират изборите? Като казваш "а", кажи и "б" - фирми на партии - кажи кои са фирмите, или са от твоята партия и не искаш да ги кажеш, или от партията на която искаш да се харесаш! За състава на борда - естествено в България бордовете се правят от заинтересовани лица! В белите страни бордовете се правят от специалисти - може от БАН, може преподаватели от университети и др. специалисти, които нямат нищо общо с действащи фирми, консорциуми, които нямат бизнес в енергийния сектор. Щом е заинтересовано лице той ще дърпа чергата към себе си, естествено!

Ами да! Защо да разкриват мрачната истина?! Само ще ни разтройват!

Всеки който си позволи да говори против Партията, ще бъде обвинен от червените тролове, че върти далавери с управляващите.

Такива констатации се правят след всяка смяна на правителството!!Питам аз,а защо не измислите механизъм чреез който да се пресече тази практика??!!Покварени сте-е-е-е всички!!!!!

пак "фирми и партии", какво да кажат хората, обществото? обществото както винаги е в неведение. все някакви потайни неща стават, някой, някои, някъде, и се очаква настроението на обществото "добри и лоши".

Какво плачеш , дисциплинарно уволнение на шефовете и на съд...!Проблем ли има ....?

Готина е!

О боже , не мога да повярвам. Добре бе тия малоумни ли са всичките или мислят БГ народа за такъва ( явно е ). Та то във всички отрасли се плаща само на "нашите" другите да го духат само. Не разбирам какво и е толкова на новината при положение , че това се прави от години и без значение коя партия е на власт винаги парите си отиват при тяхни хора. То ако не беше така нямаше да се правят нонстоп тия рокади на удобните позиции в държавата. Поне да се свърши нещо ама едва ли , просто сега ще се разкрият едни схеми ще се сменят едни хора с други дето са към някого другиго и така. А простоя българин дето само избира БСП/ГЕРБ/ДПС само ще седи пред телевизора и ще псува.

У нас електроразпределителните дружества са близки до цели страни от ЕС,а Захариева говори за партии....

Отново много дрънканици и нищо конкретно. Кои са тези фирми, какво значи "близки до партий", кои партии? И как НЕК все е зле, а ЕРП-тата, Американските централи, ВЕИ-тата цъфтят и се чудят къде да изнесат печалбите си. Как няма да е зле НЕК, като плаща по 1 000 000 лв. месечно за консулаций по спрян проект? Как няма да е зле, като ЕРП-тата му плащат колкото те искат и когато те искат? До кога държавните фирми ще са дойна крава и ще обсужват интересите на часните фими?

Цт.цт.цт......... Без думи останах......... Каква изненадваща новина!!! Да не повярва човек,разбираш ли..........

Някой води ЧЕЗ-НЕКкъм провал.Сега новото е че няма да изпращат фактури на клиентите си по пощата.Всеки да си ги търси както намери за добре по Интернет или по имейл.

Да!!! Някой ги води към провал... И този "някой",е алчността на самите тях!!!! Я кажи,знаеш ли колко получава на месец,Чехът който управлява ЧЕЗ?? Дори направиха едни диплянки,при които "се оплакват"и изясняват,че от сметките-"ние...едни стотинки батка,разбираш ли...Само едни 9%,нали..." Ама-не казват,че тези проценти,са само за да изпратят сметките до потребителя-и упорито избягват да направят една таблица,която да показва,колко милиарда са тия 9% всяка година.... Иначе,там има една "такса превоз"за която никой не говори,защото им се плаща от друго перо!!А,и продали медните проводници за високо напррежение,и ги подмениха с евтини алуминиеви боклуци!! Ако не им изнася,по същия принцип по който са "гушнали"мрежата-платена от българските граждани-да се махат!! При капитализма,или можеш-или фалираш!! К`во сега а?? Капитализъм,и то от дивия Запад-за гражданите,и социализъм с държавни протекции за капиталистите ли??? "Фирми за превоз на електрически ток"!!! Егати подигравката!! Откъде го измислиха тия бе-за да лапат още повече..... П.П. Сега чакам,някой "умник"да ми пише,че на редица държави на "Запад"-принципът е същият......Ама-да помисли добре,преди да го направи!!!!

Много лъжи,ама много.На ЧЕЗ,прихода е 0,9 %,а на НЕК е 30 %.Смятай ги ти.Това са фактите и ако си по-умен,а не партийно пристрастен ще разбереш.Защо като НЕК е на загуба заплатите са им двойно по-голями от тези на ЧЕЗ?-приемам отговор само с факти,а не какво се разтяга в селската кръчма.

За радост на българите кабинета на Плевнелиев работи за България, а не за Русия . Енергетиката е каша , направо мафиотска работа плод на БСП.

Черна герберска неблагодарност!! Партията ви намалява тока, а вие я клеветите!!!

А няма нужда от намаляване, което скоро ще се плаща с лихвите...

Намалява на тия, които не произвеждат и гласуват за тях.

Пълни герберски клевети! На Партията не й остават време за далавери, защото по цял ден е съсредоточила Експертната си мощ в това да подобри животът на народа и социалното му положение! Сега щяхме да сме една различна България, ако след всяко управление на Партията не се появявяха разни костовци и борисовци, дето развалят всичко!

Мнооого добре подобри живота на народа и социалното му положение! Като му ограби спестяванията за втори път...

Леле какъв страх у русофилите(позитанци), че в България започва да се разчиства мъглата, наложена ни от Путин. Малеее, страх. :)))))

И ЧЕЗ и ЕVN са на тъщата на Путин.

Абе маце , котенце рошаво, НЕК плаща на компаниити свързани със политически партии. НЕК плаща на изрядните компании които вечно са свързани с политически партии. Тези фирми и компании няма как да се свържат с тебе за три месеца, да те припознаят, ти не си техния човек. Това ти е проблема!

Избраните от президента служебни министри се оказаха супер специалисти. Изказват мнения и вземат решения сякаш не са временни , а поне за 20 години. Ясно е, че всички служебни, не служебни министри работят за интересите на партията, която ги е поставила на този пост. Само прехвърлят пари, сменят назначения в интерес на собствени и партийни интереси, а не работят за народа и България.

Няма нужда от години за лъсването на мащабните по размер и дребнавите по замисъл джебчийства на олигархическото правителство на олигархическата марионетка олигарски!

На захариева мъжа и росен имат общ строителен бизнес, явно за много от вас не е тайна, така че....всичко е ясно. Тя просто е една кукла на конци, не че има пипе!

И сега пак ще плаща на фирми близки до партии, само че до нашата

откриха топлата вода