Русия може да поиска активи на НЕК

Русия има всички шансове да спечели иска срещу България за отказа за изграждане на ядрената централа “Белене”, като не изключва вероятен фалит на НЕК и придобиване на активите й. ГЕРБ нарече това тайна приватизация.

Обратно в новината

Коментари - Русия може да поиска активи на НЕК | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доколкото виждам и разбирам Русия не е кандидат за член на европейския съюз за да се надупва на американците.Много медии ,но никой не ни осведомява имали криза там.

Източникът на руските медии е уверил, че "Росатом" в никакъв случай няма да предаде нито един документ на американската "Уестингхаус", а са готови да им пратят няколко СС 20 по въздуха.

Ако не беше с такава чугунена червена кратуна щеше да прочетеш че СС-20 могат да стигнат само до един щат на САЩ - Аляска. Където "Уестингхаус" май няма кой зане какво. Но надупването пред Русия отдавна се е превърнало в национален спорт за БСП. В нормалните държави това се нарича национално предателство.

Ти пък, ако въобще четеше евентуално щеше да знаеш, че SS-20 известни и като "Пионер" са били (вече не се използват) мобилни ракетни комплекси с обсег 5000 км. И съответно са могли да стигат и до други щати освен Аляска.

Ама нали Бойко вади и плаща от личния си джоб, поне така приказва по телевизията - дадох ви това, направих това, платих онова. Ми сега да вади и плаща. С Цветелинка Бориславова все ще съберат тези пари, тя е от олигарсите.

Просто народ, слаба държава! Туй то, просто и ясно!

А нали всички знаете защо НЕК работи на загуба? Ами защото продава тока на по-ниска цена от тази, на която го изкупува. Просто чисто математически няма как да е на печалба.

Тепърва Имаме да Я Създаваме. Ние-Всички.

Е няма големият американски брат да се скара с руснаците заради бате ви тиквеник и неговия писклив ковчежник. Кога се бихте за власт що не казахте, че няма да изпълнявате сключените договори? Защото никой отвън нямаше да смее да ви подкрепи. А"Тайната приватизация" съвсем няма да бъде тайна. Много дрънкахте, ама баш вие ще ни направите 16-та република. Оранжеви боклуци-бандити-изедници!

ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ГЛУПАВИ ХОРА(тези за които ГЛАСУВАХТЕ) ЩЕ ВЗЕМАТ МЪДРИ РЕШЕНИЯ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ЧУДЯ СЕ НА ПРАЗНОДУМСТВОТО ВИ ГАСПОДА УЧАСТНИЦИ ВЪВ ДИСКУСИЯТА.ДОКАТО НИЕ УМУВАМЕ РУМЪНИЯ ПОСТРОИ "ЧЕРНА ВОДА" ТУРЦИЯ ПРАВИ ЧЕТРИ АЕЦ С РУСКО ОБОРУДВАНЕ.ОТВРАЩАВАМЕ ЕЛЕМЕНТАРНАТА ЛОГИКА ПОДЧИНЕНА НА ПОЛИТИЧЕСКО ПРИСТРАСТИЕ И ЛИЩЕНО ОТ ВСЯКАКВА ИКОНОМИЧЕСКА ЛОГИКА.НЕМОЖЕШ ДА СИ ПРЕДСТАВИШ КОЛКО Е ГАДНО И НЕ ПРОДУКТИВНО ДА ПОДЧИНИШ МИСЛЕНЕТО И ПОВЕДЕНИЕТО СИ НА ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ЧИЙТО ИНТЕРЕСИ СЕ НАПЪ ЛНО РАЗЛИЧАВАТ ОТ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ,

интереси, ти младеж как мислиш? Дали българските интереси са съизмерими с тези на Румъния и Турция? Или видяла жабата че подковават коня и...вдигнала крак.

Ключовите числа в анализа на HSBC: Обща цена за построяването: 8,149 млрд. евро Финансови и други разходи: 2, 203 млрд. евро - (което трябва да се приспадне със обезценяването на парите обаче) Крайна цена: 10, 352 млрд. евро (през 2006 г. се предполагаше цена до 6, 881 млрд. евро). Съотношение собствен капитал/заеми: 60/40 Цена на собствения капитал: 8.23% Десет сценария за цената: от 8 до 14 млрд. евро Средна цена за жизнения цикъл (60 г.) на АЕЦ Белене: 74.9 евро за mWh Срок за изплащане на заемния капитал: 26 г.

rado_7_6@

Добре, защо това не се реши с един само едничък подпис?

подписът ще бъде на някой съдия. Защото мизата все повече се вдига.

Е каква стана сметката : 10.5 млрд евро! И като се добавят непредвидените разходи - например увеличаване на лихвите (с инфлациата) и промени в цената на "някои" материали и дейсности и току виж 12 млрд не стигнали. И от къде България да извади тези 60% за собствения капитал?

А пък като са предполагали (ха ха ха) цена от 6.9 млрд защо не са подписали? Нали Гоце беше Президент, а Станишев премиер - какво им пречеше? Истината, драги, е че са знаели че цената ще е горе-долу двойна на това което са предполагали и са искали някой друг да подпише това безумие и да носи отговорността!

Четете днешния брой на 168 часа. Там ясно е написано че виновника заради който ще плащаме милиарда е еврейчето Хилари Клинтън и нейната семейна компания"Уестингхаус" която наистина създаде голям хаос.

Свалям Ви шапка ! ( И извинете за началното ми съмнение ... Да не би да сте сложили на чорчик началната Ваша реплика ? )

Б.Б. МАЛКО СЕ ПОЗАБРАВИ В ИСКАНИЯТА СИ...КАК СИ ПРЕДСТАВЯ РУСКИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ДА СИ ПРЕДАДАТ ДОКУМЕНТИТЕ НА АМЕРИК. ФИРМА ЗА ПРЕГЛЕД???? НИТО ПРИ РУСНАЦИТЕ щЕ СЕ СЛУЧИ, НИТО ПЪК АМЕРИКАНЦИТЕ БИХА ГО НАПРАВИЛИ. С ПОСРЕДНИК ТОВА НЕ СТАВА, ОСОБЕННО ЧРЕЗ Б.Б.

Мда като нищо ще спечелят и напълно основателно. Добре е да се посочат истинските виновници за това национално падение като например Килъри Клинтън. Ние ще зарежем една практически построена централа (Белене), ще платим огромни суми а Килъли ще се усмихва под мустак. А местните управляващи що не се изрепчиха на Кица, а сега лаят беззъбо по руснаците?

Била е построена на 80% - сега си е гьол! Няма инфраструктура, няма нищо. Ако беше готова и реакторите пристигат - защо са ни 10 милиарда евро, за да я направим?!

Каза Дянков, че ще пляска руснаците! По същия начин ги предупреди, че ще бъдат лошо напляскани, ако не се вразумят, когато пищяха срещу спирането на нефтопровода-убиец на българската природа и искаха милиард неустойка! Изумително за руската простотия е, че те го ПОСЛУШАХА и с вноската, която дължеше България ПРЕДИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО-около 6 млн.$ всичко приключи! Сега не ще да е така-явно снесените комисионни на Р.Овч. и компания са огромни и руснаците не могат да ги преглътнат лесно. Много е интересно какво ще се случи, когато иска бъде отхвърлен и остане салдото на платените комисионни НЕПОКРИТО? Дали някои наши видни КОМИСИОНЕРИ няма да вкусят руския специалитет-полониев чай? Чакам с нетърпение развитието на процеса...

Наистина считам за задължително да Ви/ви помоля да изложите Вашите доводи. Та, слушам Ви/ви ? (Би било само от полза ако избегнете виртуализъми.)

Иван Костов изобщо няма думата,освен ако не участва в доограбването на страната.Най-малкото пък той има право на мнение или глас.

към "чугуниц и хъ- Казана една истина засяга хора които в злобата си не виждат реалността...кои спря АЕЦ Белене...но ще плаща народа...три години на геноцид са обречени пенсионерите...но само това ли...към 599 има една поговорка " които копае гроб на друг сам пода в него " така, че идиот е този които го казва...

Всеки руски олигарх, забогатял от бандитската приватизация в Русия(а те всички олигарси са такива-бандити), се отчита на лилиПутинчо. Защото в противен случай ще бъде почерпен с полониев чай...

Голямото пляскане на руснаците ТЕПЪРВА предстои. ЕС вече се усеща, че срещу себе си няма нормални търговци и бизнесмени. Усеща, че в Русия приватизацията, особено на енергийния сектор, беше извършена в услуга на олигархията. И първото, което свърши Путин, след като дойде на власт, бе да разчисти олигарсите, които не му се подчиняваха. Bсъщност енергийната политика на Русия сега е продължение на Студената война, но с други средства. Газовата тояга се стоварва в зависимост от интересите и угодата на Империята. Защото, нека не си правим илюзии, Путин се стреми да превърне Русия в империя, а себе си в Император. Е, политиката им е просташка, методите им са просташки, но какво да очакваме от един бивш КГБ-ист...Тъпото парче Борисов си няма понятие от тая реалност, той си въобразява, че като нещо там по "мъжки" са си говорили и готова е работата. Тепърва има да се учи на к_рвенска политика... Но що е време, пред него е, ще му дадем шанс да се ошлайфа. Защото, ако не е той, алтернативата му са все ДОКАЗАНИ КРАДЦИ. Освен ако не изберете мен, батко ви с голямото IQ, ама трябва да ме молите, че засега не възнамерявам да се кандидатирам...

Благодаря ти, Боже, че ми върна вярата в българските мъже! Ей го на, IQ-то - умен, че и скромен, че и можещ! Е, вярно, че трябва да му се доверим само въз основа на личните му писания и изявления и то във форум, но пък казано е: който рискува - пИчели!

krassikat@

Не скъпа, не позна! Батко ти с голямото IQ е готов да работи за Отечеството БЕЗ ПАРИ! За 20 години съм заработил достатъчно! Тая обрулена, но обичана от мен България, има нужда от светъл пример-че може да се работи за идеи, не само за пари! Нещо подобно на Боко, ама той е обидно прост и доста комплексиран! Но от ДОКАЗАНИТЕ КРАДЦИ е стократно ПО-ДОБЪР!!!

Все пак не разбирам, когато си сключил договор и си го прекратил, какво по-нормално има от това отсрещната страна да те съди за неустойки? ААа, вие сте от хората може би, които смятат Русия за безбрежно благодушна и поради това нямаща желание да действа както всички държави. Или сте повярвали на ББ? Аз до време му вярвах, но Атомстройекспорт не е изтеглила иска си срещу нас дори за минута, така че явно ББ си е правил сметки без кръчмар. Е, сега ще видим дали юропианеца ни е приятел. В негов съд ще се гледа делото.

krassikat@

Каза Дянков, че ще пляска руснаците! По същия начин ги предупреди, че ще бъдат лошо напляскани, ако не се вразумят, когато пищяха срещу спирането на нефтопровода-убиец на българската природа и искаха милиард неустойка! Изумително за руската простотия е, че те го ПОСЛУШАХА и с вноската, която дължеше България ПРЕДИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО-около 6 млн.$ всичко приключи! Сега не ще да е така-явно снесените комисионни на Р.Овч. и компания са огромни и руснаците не могат да ги преглътнат лесно. Много е интересно какво ще се случи, когато иска бъде отхвърлен и остане салдото на платените комисионни НЕПОКРИТО? Дали някои наши видни КОМИСИОНЕРИ няма да вкусят руския специалитет-полониев чай? Чакам с нетърпение развитието на процеса...

Съдът не е европейски а международен. Освен това дори и европейците ги интересува личното: да имат евтин газ от Русия, а не в какви каши се е забъркала поредната колония на САЩ. И Украйна и Грузия забъркаха подобни каши, за да се подмажат на САЩ, но после си ядоха тоягата сами.

Абе, а в България приватизацията не беше ли извършена в услуга на същата олигархия, а? Или просто Пенчо и Генчо една сутрин се събудиха и вече бяха милионери и милиардери, горди собственици на заводи. Аман от демагози!

Личният режим на Б.Борисов, правителството му и подчиненият му български президент, се опитват да седят на два стола САЩ и РУСИЯ.Играта е с предвидим край подкрепян от управниците т.е. чрез съд активите на НЕК да преминат на изток ,там където са договорени условията.Всякакви други приказки на управниците е манипулация и заблуда за ,,некачественият човешки материал,,(Б.Борисов ) останал в BG.

Руснаците могат да натоварят реакторите и оборудването и ги пратят на Бойко - само дето си искат парите за поръчките - 1 милиард евро ..... А Бойко ги няма тия кинти и затова е тръгнал да се съди :) .... Те това е проблема ....

Що да не изчакаме БСП да дойдат на власт и пак да върнат готовите раектори на Русия срещу 5 лева? Вече са го правили и имат опит

Това е един от вариантите пред Бать Бойко - отказва се от руското оборудване и го оставя на руснаците - така губим само капарото от 500 милиона и това което е вложено в строителството в Белене :)

Нефтохим беше продаден на Русия за 150 хиляди долара - т.е. на цената на посредствено оборудван мерцедес. Всеки часовник на Златев струва повече от това, което е платил за целия Нефтохим.. Позор! И къде бяха тогава всички родолюбиви българи? Защо мълчахме като тикви?! Вече е късно!

Лукойл не е Русия , а собственост на руски олигарх от азърбейджански (турски) произход Вагит Аликперов ----- Влез в Википедия на английски или руски и виж истината ... по времето на продажбата на Нефтохима, американската Коноко - Филипс притежаваше 25% от Лукойл :)

Леко само бъркаш,Лукойл е собственост на волжки българи(а те са мюсулмани,затова са с такива имена). Даже дъщерята на изп.директор,беше на гости при Слави и той я посрещна с карта на "волжка българия" и с думите:-"Ти си българка,нали знаеш?". След седмица,баща й беше уволнен,момичето се казваше Алсун или Алсу. Помните ли го това?

Това е резултата на некадърното управление на Бойко Борисов, проблемът е, че пак няма да има виновни. А КОТАРАЦИТЕ, ще ходят на бахамите, а ние баламите, ще духаме супата, ако въобще остане супа.

Е, да, де! За Борисов е Тройната коалиция, а за Тройната коалиция е виновен Борисов.. много сте готини всичките бузлуджийски измислици! Що не ви подкараме всички наред, а?

Кои са тия КОТАРАЦИТЕ? Може ли имената?

Не се кахърете, Цветелинка ще плати милиарда.За нея това са джобни пари.

бесепарите дали не направиха този ход с приятелите си като гаранция да си пълнят сметките , след като виждат че нямат шансове да спечелят следващите избори

За какво й е на БСП да печели избори?! Те притежават физически и юридически всичко - земя, заводи, енергетика, мини, концесии, банки, недвижима собственост..?!

А дали целта не е да се даде НЕК на Руснаците за без пари?

..а дали целта не е Русия да окаже натиск чрез такива възмутени паникьори? А НЕК отдавна е собственост на мафията - чрез посредници навсякъде! Тока излиза за 3 стотинки - продава се за 20 - къде отива разликата, като НЕК е на загуба?!

Поздрави от Р.Овч.!

Не е без пари; комисионните са били тлъсти. При такива сделки може би десетина процента

Ей, по цял ден енергийни сделки сключвате и процентите за нищо ги нямате... Интересно, дали поне вие плащате сметката за тока у вас или жена ви..?

ролята на петата колона на руснаците в България ? Канят се да ви "освободят" окончателно. Дори знаят енергийните ви активи, изградени с труда и парите на поколения.

Я виж ти! Дали заемахте такава позиция когато продаваха ЕРП-тата? Това беше грабеж. А сега имаме нормален съд при разтрогване на договор.

Ех, че смърди покрай тоя прословут проект: "предишните" взели комисионите и обещали на руснаците и те да топнат чушките. Сега рашъните си търсят обещаното като завещано. "Сегашните", понеже комисионите вече са разпределени, раздадени и похарчени, хич не са съгласни, милите, да ги лишат от комисион, щото пък видите ли, ако проекта се окаже голяма набутка ( както се случва със всички големи проекти след 89 г. насам), ще отнесат всички негативи пък и на ВЕИ-та бизнеса ще "объркат"( а не бива - там са наши другари уредени). Цунг-цванг, драги зрители, както казваше един виден футболен деец!

Предлагам просто да капичнем шахматната дъска. Барабар с всичките фигуъки .

То капичването вече само по един начин може да стане - на улицата и или те нас, или ние тях!

Козлодуй,електроразпределителните мрежи и много други неща са построени с помощта на Русия.За построеното има и снимков материал"България която изгубихме"-от инж.Иван Пехливанов.Да ги взема активите на НЕК Русия,да разкара разпределителните дружества,допълнително оскъпяващи тока.Енергетиката на България е разграбена от чужди и наши крадци и искат още да грабят.Така,че управия няма.

Ми ти на какво се чудиш? Прост гербераст, на който са му написали какво да поства в интернет-форумите и той съвестно си изпълнява задачата.

Истината е елементарна: предишните са взели тлъстите комисионни.За сегашните няма.Естествено като ответен удар те прекратяват проекта с обяснението, че е икономически неизгоден. Крайния реултат е: всички българи ще го дъвчат дебел и то за много години напред. Единствено бих повярвал на сегашните, ако изнесат доклада на английската банка, който разглежда около 30 бр. сценария, от които еди е губещ.Едиствено това бе изнесено в медиите относно този доклад. Склонен съм да вярвам за тези сценарии, тъй като ако проектът беше наистина губещ, нашите щяха да вият до небесата,че английските финансисти са сметнали всичко, а ние не им вярваме.А те точно обратното правят - мълчат за доклада и сочат комунистите като главни виновници.

Прав си за доклада. Само ще допълня: Пет дена преди банкерите да предадат доклада на Бат Бойко, той събира правителството и вземат решение за прекратяване на Белене. Само това ми е достатъчно, за да разбера, че Белене е печеливш проект, а САЩ използват Бойко за маша срещу Русия.

Ако те интересува доклада на HSBC, чети на: "Анализ на доклада на HSBC за АЕЦ Белене" на PowerEconomics.

кокорчо при смяната на властта ще смени ника и политическата ориентация. Типичен български измекяр.

хахах ,Бат Бойко само два чемберя и 5 6 тупалки да му набие на вашиат Путо Мариикин,има да фръкне чак на бузлуджа барабар с продажните рубладжии ..долукомунягите ,ако ни вземат тока със зъби ще ги разпориме,ейй Баце ,с тебе сме цяла Варна и цяла България!

ние разтрогнахме договора, така че руснаците са в правото си да искат неустойки. Добре е, че съдът е европейски така че би трябвало да е на наша страна. При един безпристрастен съд нещата не биха били розови, а не ми се плаща за кефа на Уорлик. Предполагам, че последната капка за решението на руснаците е била отвратителното нагло искане на Уестингхаус да й бъде предоставена техническа документация на нейният пряк конкурент Атомстройекспорт. Между другото, седесариата отново търкаля някаква цена от 10 млрд. евро, която е лъжа. последната цена, която руснаците искаха, беше 6.5 млрд. евро.

Руснаците са искали 6.5 млрд евро за кое - за реакторите или за централата? Айде да престанете да заблуждавате хората - ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА! Нали онова недоразумение Петър Димитров спрягаше от трибуната на НС че били 4 млрд, а пък актуалната оценка от HSBC показа 12 млрд. Най обикновенни лъжци и предатели на българските интереси - това сте вие!

Руснаците искаха 6.5 млрд. за реакторите и иснсталирането им. а ти сега даваш още повече, 12 млрд., които никой сериозен източник не е давал. Та стига лъгахте, никой не ви е вярвал даже никога.

Я първо да покабжат ПОДПИСАН договор с България, после да си предявяват претенциите съгласно условията на подписания договор; а на всичкото отгоре - ако ние ще плащаме произведения реактор - то той ще бъде собственост на България а не на Русия и никакви ограничения или условия по това кой какво ще изгражда не може да ни се предявяват! Изглежда Русия и предателите дето загробиха България още не им е ясно че времената на СССР и НРБ минаха безвъзвратно!

Точно това казват руснаците, приберете си реактора и каквото щете правете с него.Никакви проблеми. Що се отнася до съда, не вярвам да спечелим. Миналата седмица Березовси искал да спечели 5 миллиарда от русский миллиардер и загуби в английски съд . След това тича из Лондон, приговаряйки, че Путин е писал това съдебно решение. А съдебните разноски съответно надхвъряха 100 миллиона.

Не, не казват това. Искат те да строят Белене без да се знае крайната цена, искат да получат Държавна гаранция за ужким проект м/у търговски дружества, искат да дадът заем с който да платим строежа и да плащаме лихви в продължение на десетилетия, освен това казват че дори и да си платим реактора - няма да дадът чертежите за да може да се изгради 7 блок в Козлудуй.

Дълбая. Трудно е. ...Бихте ли помогнали ?

Ако не можем да платим 1 милиард неустойки, къде сме тръгнали да плащаме 10 милиарда за строителството..?!

Недомислено изказване, прости ми. Защото 1 млрд неустийка хвърляш на вятъра и забравяш за тях, а 1 млрд - от друга страна е 10% от инвестиция която може да работи ефективно за нас поне 50 години.

Дали е необмислено? Защото е наивно да мислиш, че централата ще работи за България.. по-скоро ще работи за чуждите банки, дали кредита, както и за посредниците, които продават тока. НО кредита и риска ще е изцяло наш - в това спор няма.

КАКВА Е РАЗЛИКАТА ОТ 16 БЕПУБЛИКА И ЩАТ В ЕВРОПЕИСКИТЕ ЩАТИ КАКТО ПРЕДЛИЖИ НАШ ДЕПУТАТ? А ЗА ДЯНКОВ ЧЕ ЩЕ ПЛЯСКЯ РУСИЯ НЕ СЕ СЯМНЯВЯМ,ТА НЯЛИ Я ПЛЯСКА НАПАЛЕОН СЛЕД НЕГО ХИТЛЕР,ЗА ДЯНКОВ ТОВА Е ДРЕБНА РАБОТА,

Аз се чудя на българският феномен. Абе колкото по-вече ни тъпчат и лъжат ние със зяпнали уста и ококорени гледаме бе? Да не кажа, че колкото по-вече ни го н.....т по ни харесва. Търпим ли търпим?! Наистина сме кофти матреал ;) Кога ще се отърсим от тази робска психика?

Добре, де! Ти като си свободен, а не роб, какво искаш - да заложим динамит в Атомстройекспорт ли, или в Газпром, или в Уестингхаус, или в НЕК, или в новите турски атомни централи, или в газопроводите, или в колата на Борисов, Станишев, Доган, Костов, Кобурготски, Путин или Обама, или във всички политически офиси у нас, или ... какво предлагаш? Да завардим проходите с черешови топчета ли? Да направим държавен преврат, за да ни омиротворят силите на НАТО ли? От 20г. тук се отглеждат наемни работници и обслужващ персонал, останалите са в чужбина. Какво искаш, в края на краищата от останалите българи в България?

Искам Българите да мислят с главите си да се самооважават! Да искат отчет от политиците ,да има наказани за напревеното през последните 23 години...и т.н. Това искам аз а и целият БГ народ! Да направят закон повече от два мандата да не могат да седят в парламента много идеи имам в главата си....Само така няма да сме сравнявани с някои наши сънародници в Европа!!! Трябва най-сетне това статуктво на пребоядисаните да спре веднъж завинаги!

Май ще се окажа прав като предсказах, че откакто докараха "величеството" от мутрите умиране има, отърване няма.

Плямпотайте си вие за бкп и герба! Пак ще ни го наръгат, то никой не изпуска авантата- женички, парички, шляй- пазар, хотелчета и много, много парички!А вие си дърдоркайте, хубавичко си оближете раните!

А Вие, Гого -- сте ли един от Нас, или не ? ...Т.е. -- какво Предлагате да Направим ?

Не бойте се, деца! Компетентните управляващи имат план Г: на Гол г.. - бъз. Моля за извинение, ако някой открие неприлична дума в коментара ми!

Тъй де! Мигар не Е Време да им Го приложим ?! (Ние. Всички.)

Путин нямало да идва ноември в България? Значи Южен Поток ИЗОБЩО не е приоритет за Путин! Явно, приоритет на Путин е да се прави на велик... Типично за един лилиПутин...Въпросът е ЩЕ ПОСМЕЕ ли лилиПутин да НЕ ДОЙДЕ в София? Защото тогава НЯМА ДА ИМА и Южен Паток! И третия тестис на Големия Член ще бъде отрязан, за радост на Патриотите и Родолюбците български!!!

И научи правописа, зер с това си изкарваш прехраната. То правилото за пълен и кратък член не е като третия еди какво си.

зер на теб правописа ти е от началото на по-миналия век но си го мислиш за правилен.....така са те учили "другарките" на времето

Не бой се синко, като им извъртя един шамар за 1 млрд, ше ме помнят и те и вие.

и на Вашите любимци миналото им е едно и същото от котилото на БСП БКП. Доста пребоядисани имате!!! Че е некадърно управлението през последните 23 години включително и при вашите любимци е факт. Почти 4 години мандат са много време, вместо да се вземете и да работите както трябва резултата е на лице. Факт е фалирането на доста фирми благодарение на управлението на Вашите! Статистиката го казва не аз. Когато фактите говорят и Вие най- сетне замълчете!!!!

+1 . Можем спокойно да сложим кръст на малкия и среден бизнес. Е, не на целия - само на този, който не е "правилно" политически ориентиран. И ГЕРБ , за съжаление, доказаха, че ако не въртиш г..а в правилната посока, бизнес, респективно пари нЕма!

Това са пълни глупости,другарко Пипи!

Безгранична е злобата на КОМУНОИДА към тези, които му пречат да се прехранва, като КРАДЕ от народа си. Съвсем е разбираема злобата на КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ, РОБСКИТЕ РУБЛАДЖИИ ДУПЕДАВЦИ, готови за 30 рубли да ПРОДАДАТ България!!!

IQ46

А ти, пиленце, за колко долара се продаде?

Абе да питам КОМУНОИДНАТА СГАН, какво стана с Бургас-Александруполис, там също щеше да има иск за около милиард евро? Не напляска ли Дянков руснаците, като им спря нефтопровода???Напляска ги и ПАК ще ги пляска, както си иска, така ще ги пляска! Ще ги пляска ВИНАГИ, когато се опитат да ОГРАБВАТ България! Защото СЕГА България се управлява от ПАТРИОТИ, а не от ПРОДАЖНИ и БЪЗЛИВИ ДУПЕДАВЦИ! Нещо НЕВИЖДАНО последните 70 години...

Дали ще се намери някой да плясне теб през ръцете, за да спреш да пишеш бля-бля? И за да не запееш вечния си шлагер за "комуноидите" - презирам ги не по-малко от тиквоноидите.

Либерастка сган, основно и извечно сбъркана преценка имате, че смятате милосърдието и гнусливото съжаление за СЛАБОСТ. Не е. За нефтопровода тихомълком платихме неустойки - но малко ни взе руснака, колкото за авторитет - и ги плащахме точно по същото време когато Дянко-педеранко се хвалеше как изцакал руснака да минем без неустойки.

Ами то е толкова елементарно че нийюкоя компания няма да предаде конструктивните си чертежи на нещо дето е произвела по заявка а след това не искат да го платят...Така че сега да си поръчат герберасите но реактор на избраната си фирма щото докато неплатят този няма какво да сложат на Козлодуй, ама през това време ще плащат т/е/ българския народ и на избраната си фирма...

Чети повече! Платили сме много - към 350 млн. и ЩЕ СИ ПОЛУЧИМЕ реактора. А ако руснаците са решили да не го дават това вече е друг въпрос, но ще трябва да връшат парите и да платят неустойки. Между другото руснаците намекват, че правят и втория реактор и по-скоро искат пари за него. Мотива им бил, че никой не бил ги предупредил че проекта се спира. Всъщност гледат да ни пробутат повече оборудване и да приберат повече пари, като лъжат че вече е произведено

Империализма е висшата форма на кражба при капитализма ... Който не може да изгради империя го духа ..... Знаете ли че една компания като МакДоналдс прави повече печалба от продажби извън УСА отколкото в УСА; че Фолксваген ще фалира ако прави и продава коли само в Европа; че в Русия, кораба Аврора ще почне пак да гърми ако спрат да продават руски природни ресурси в чужбина (апропо същото сеотнася и за Канада) ? .... А в България е още по-мрачно понеже чорбаджи Ганьо не може да краде от другите империалисти по света (там бият през пръстите) и затова гледа да краде стотинките на собствените си съграждани ... Социализма беше чудесна идея за България, но матр'иала (партийния елит и ЦК на БКП) излезе калпав и в последствие вече 23 години децата на ЦК плюят социализма ... За сведение на читателите никаде в програмните си документи БСП не е казала какъв строй ще строим :)