Коментари - Неидентифицирани нападатели изхвърлиха160 тона украинска царевица от влак в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

браво,а ние какво правим - гледаме и коментираме .....

Минавайки, само да отбележа, че царевицата не е украинска, а американска и принадлижи на мултинационалните компании, като напр. Монсанто, изкупили украинската плодородна земя. Същото се отнася и за житото, слънчогледа, захарта и олиото, които безпрепятственно и биз мита заливат ЕС. Това е пътя за вкарване на ГМО продукти, за които е забранено отглеждането в ЕС. Изключението е за царевицата, в Португалия и Испания, където е разрешено отглеждането на ГМО такава.

Ами ние....,че и аз.....си стоим и пишем и пишем и леем мозък у нета.....И живота си минава и минава. Ами да станем и всички и бой и бой и до край да стигнем

Валери,защо не рева когато укрите през 2014 избиваха жени и деца,а колкото до усещането то Българският народ усеща англосаксонската обич на това правителство по празния си джоб.По голяма детска смъртност не е имало в близките 50 г .

Предполагам селско-стопанските производители от целия ЕС са изказали дълбока благодарност на "неизвестните нападатели". А и ние като потърпевши потребители на отровното украинско зърно сме им благодарни. Ако може и вагоните с яйца да последват примера на царевицата, че най-после да се появят и български яйца в търговската ни мрежа. Французите пък ще се радват вагоните с пилета, изнасяни приоритетно във Франция, да последват примера на царевицата. Изобщо, признателност към неизветстните нападатели от цялото ЕС, без неговото ръководство.

Тия шляхти са пълни мърди. От цяло НАТО те най-много се пенят на Русия, обаче ако им бръкнеш в джоба, за едната царевица правят циркове. Така мечока не може да бъде победен никога.

На примитивен ТИП

Неизвестният нападател се знае полските земеделци и да ви информирам че половината от влаковете които тръгват за Гданс биват разтоварване някъде това са го видели хората и точно заради туй протестират Бил съм в началото на демокрацията в Полша и поляците въобще не харесват украинците

са си доста долна нация...

А ние сме "супер" нация: плюем по тези, които ни възстановиха нацията и се дупим на американския посланик.

БРАВО!!!!

Поляците са много брутални. На границата им пускаха сирени като при бомбардировка за да стресират укрите. Доста любов има между двата народа.

На всички дето плюят и се давят с пшюеме по Украина им пожелавам да им се случи всичко това което се случи в Украина .мОт бомбите до жилищата децата и роднините .. Тогава ще разберете за какво става въпрос . Някои руснаци в близките до Украина градове вече започват да разбират ....за какво иде реч . Е така и вие да разберете по трудния начин .

Първо ще си изберем президент клоун.. Имахме един Плевнелиев, ама не бе достатъчен. Имахме и мутра полюционер , ама и там малък бе цирка.. Когато си изберем пълен клоун за президен и таква гении като тия от сглобката, нищо чудно с виниснър като Тагаренко и да станем втора Украйна.. А в Украйна ядат това, което им наготвиха партньорите... Още от 2013-та насам..

Палячо, името ти съответства на празната ти бетонена глава.

Ти не си в ред

На тебе пожелавам да ти се случи същото, което се е случило на жителите на Донецк през 2014-2022 па тогава да ревеш колко можеш, но да няма кой да те чуе!

Цял свят е с усрайна. Еле па поляците. Те много си ги обичкат. Путин има ли алиби за тази нощ?

Еее, докога? Докато спрат да подбиват цените на всички земеделци в Европа със своята нискокачествена и отровена продукция????

Украинска пшеница и слънчоглед се внася в България от поне 15 години. Нашето производсвто на слънчоглед е едва 55% от капацитета на маслобойните. Познай, с какво се допълва този капацитет. За това и поскъпна олиото след като путлер нападна Украйна. Когато износа отново тръгна - поевтиня. Сега се сети, че било нискокачествено и отровно, но иначе пък рева, че станало скъпо....

И защо, като поне от 15 години слушаме как все имаме рекордни равнища на добив! А! Дали по-качественото зърно не се изнася, а българския хляб да се прави от украинската пшеница! Та затова е все такъв клисав и долнопроблен! А!

чак път от 15 години се внася?? Драги цената на олиото започна да се повишава много преди изобщо да се разбере че ще има война в украйна!!! Ай несе опитвай да разиграваш номера. Цената се покачи от момента в който се каза че БГ-то ще влиза в еврото! И стана с активното участие на другарката Корнела и първата сглобка БСП, ПП, ДБ и ИТН! Вместо да девалвират лева, щото отдавна той трябваше да е 1 евро към то 5 лефчета, нашти политци решиха тва да стане през инфлацията която е стимулирана чрез електричеството!!

Да кажем, че сме внасяли 15 години ..... мито плащаше ли Украйна ? За един прЕятел питам .... ама сега са с 2 чивта и не плащат вече 2 години ..... и много интересна война има там ... сеят жънат дискотеките в Киев бачкат, не като в Йемен и Газа .... искаш ли да отидем на дискотека в Йемен примерно ? :)

Дайте ги поне на гладуващите деца в Африка, ясно е че украинската измет иска да прецака пазарите на Европа, но храната е нужна в бедните региони на света ! Нека някой да помисли за това или е хубаво само на конференции с Урсула и другите неонацисти №:)

Тикво, прочети, че композицията е пътувала за пристанището в Гданск, къде се товари на кораби и изнася.

Що с влак бе? Нали уж укронацистите отпушиха зърнения коридор през Черно море, ха ха ха!

Как е възможно ЕС да позволява да бъде унищожена стоката на огромните компании от САЩ,Блакрок,Вангард и Каргил произведена в Украйна?

всчки тия западни компании и техните корумпирани политици пиха студена вода още ведгата след започването на СВО -Русия просто всичко им отне за броени дни и ги нулира. А това бяха изгубени милиарди на западните корумпирани феодало. А те тепърва плащат все повече и повече -до банкрут.

САЩ използват инструмента Фашистка Украйна,за да разрушат и ограбят ЕС и Русия едновременно.

Само с ЕС им се получи.

Реално ти си беден аутсайдер, на който са му виновни САЩ, ФАЩ, ЕС и еврогейовете, че е беден.. и аутсайдер. А всъщност е, защото си глупав!

а ти реално си толкова тъп, че не можеш да го осъзнаеш. Ако има бедни аутсайдери, то е защото обществото, в което живеят не струва и пукната пара. Но за да го разбереш ти, и подобните ти трябва интелект, а не повтаряне на клишетата от 1990 и 1991 година.

На някой прави ли му впечатление на това колко качествена продукция се вижда на близък план?

И колко па да е качествена? По снимка? Ти сериозно ли?

много е качествена, направо е посивяла от завист!

"Полските фермери искат да попречат на по-евтиното украинско зърно да достигне до вътрешния пазар" – глупости на търкалета!!! Гданск е пристанищен град и оттам украинското зърно се транспортира с кораби. За никакъв вътрешен пазар не става дума. А сега се замислете кой не желае украинците да продават реколтата си по света.

А сега ти се замисли що не искат да стигне украинска царевица до пристанището? Или ти требе жокер?

Полските фермери.

От доста време в този сайт се прилага идиотска тактика. Коментари, които получават твърда подкрепа- напр. 60-0, но, явно, различна от очакваната, не могат да бъдат подкрепени, като броячът не отчита натискането на зеления палец или пък отчита наобратно - увеличава се противоположния вот, а има случаи дори да намалява вотът, който си натиснал. Но проф. Витанов е прав - юрдеците докато се чудят какво да измислят, нещата си вървят така, както е логично и предсказано от умните и безпристрастни хора.

Я не сакам лебо да ми е евтин. Я саком да целивам задните места на П първи!

Брюксел май ги излъга като му дойдоха с тракторите под прозорците, а? Сега пак ще има струпване на путинисти, работещи за интересите на "Масква", които са "дезинформирани" и затова правят метежи в демократичния и единен ЕС, вместо да подкрепят славаукраине, ха ха ха!

Браво!

само така, хубав начин са измислили да се противопоставят на самозабравилите се укропи и техните господари

се подвизавали на гърба на воюващите в момента украинци! Защо ми е познато?

отива да си купя полка водка

пардон да е чете ..полска..

има една от сорта на вишновката, много е добра!

Така трябва ! Браво !!!

Поляците направо им направиха нов "глодомор" на украинците...

Смятай колко пуканки са това!

пич, от всяко дърво свирка не става както и от всяка царевица - пуканки!

в няколко държави в европа има фермерски протести в момента , но няма да го чуете по нашите помиярски медии

Браво на тях

Кабинетът потърси изчезналите милиони от американската царевица В празничната седмица за изпълнителната власт правителството огласи в публичното пространство афера за 15 млн. долара. В нея бяха намесени бивш министър от кабинета “Беров”, финансистът Емил Хърсев и шеф на държавна външнотърговска фирма. Според вътрешния министър Богомил Бонев “налице е далавера, защото 15 милиона са се изпарили някъде”. Това е станало при вноса на американска царевица през 1993 г. Сделката е реализирана с помощта на кредит, отпуснат от Корпорацията за стокови кредити на САЩ. Сега парите трябва да се връщат, но се оказва, че ги няма. Разкритията по случая бяха огласени от земеделския министър Венцислав Върбанов на заседание на кабинета в сряда. На него за първи път бяха допуснати и журналисти от всички медии, което допринесе за шумното раздухване на скандала. Това обаче беше и единственият ефект, тъй като се разбра, че голяма част от документите по случая липсват и предстои тепърва да се изяснява кой какви нарушения е извършил. Всички следващи опити да бъде получена повече достоверна информация бяха отрязани с аргумента, че “предстои да бъде образувано следствено дело”.

Ако тия "експерти" по икономика в Брюксел, някога през живота си бяха отваряли учебници по икономика все тая коя теория и да е щяха да знаят, че така не се прави. И тоя континет е господствал в света до първата световна война боже господи.

Появиха се публикации с мъртви птици кълвали от това зърно. Предполага се, че собствениците са го поръсили с отрова за да не може да бъде използвано. Логиката е каквото не мога да го изям ще го наръфам. За човешките разпри плащат с живота си невинните диви животни и птици.

Семената за посев се обработват с отрови за да се запази в почвата.

Боширов и Петров?

Не ги харесвам, ама напоследък добре действат !

Ама защо така. Когато бяхме млади ,преди мно-о-ого години ,смятахме ,че полските момичета ,с които се запознавахме на плажа ,пред хотел "Метропол" на "Златните" ,бяха изключително мили

Ако това се беше случило в България само си представете какъв хейт щеше да се изсипе към страната ни. Тв предавания, анализ на народопсихология, да ни коментират какви сме диваци, декларации, комисии и тн. Но виж-в Полша щом се е случило-в нашите медии мълчат като комунист на разпит.

Политическата любов и народната любов са две различни неща, явно народната любов не е такава каквато я представят политиците :)))))

Евала...

Цяла Европа фермерите протестират, но политиците продължават да внасят ГМО боклуците на Украйна. В момента българското зърно седи по складовете, ядем хляб от ГМО пшеница от украйна. Правим олио от ГМО царевица от Украйна...Подпалиха Европа , за да помагат на тези самозабравили се нагли укри.

приказката за кервана нали я знаеш?

Кой би могъл да очаква такъв подъл удар в гръб от уж най близките съюзници

Ефекти от защитните мита: извадки от учебник по икономика

Усраина утече в кенефа!

Всяко търпение има край! Каквато и пропаганда да се лансира.... докато се фаворизират едни за сметка на други... все така ще е! Вече започвам да си мисля, че всички снимки и клипчета от украйна са генерирани от ИИ. Жалко, но подобно "игри" не са в полза на украинците. 2 години и не им свърши зърното... а уж са в изтощителна война......

Туй са путинофили! Една жена ми каза ...

Точно така трябва, солидарност, солидарност, но някои хора от тази солидарност просто забравиха собствените си граждани за да угаждат на чуждите. Всичко си има някакви граници, не воюваме ние, воюват украинците, като знаеха с какво ще се сблъскат, защо не направиха така, че да не се стигне до сегашното положение? Защо не се отказаха от нато, страх ги беше че някой ще ги нападне ли? А защо не спазваха минските споразумения и продължиха да убиват проруско настроеното население в Луганска и Дюнецка област? Сега ще си носят последствията. Вижте до къде я докараха германците без евтините суровини и многото помощ, че са в рецесия и тя се задълбочава и тях ги давам само като най-яркия пример какво им се случи, но това важи за цялото ЕС, само онези задокеанските ни """съюзници""" печелят от това. Защото каквото и да се прави от сега нататък, дори ей в този момент да спре войната, пораженията вече са нанесени и те са изключително тежки, ако Украйна изобщо успее да се възстанови (а мен лично това много ме съмнява), то това ще отнеме много години и тя в никакъв случай няма да е с предишните си граници, това няма как да се случи. Та за това я да си гледаме ние нашата си колибка, помогнахме с каквото можехме, очевидно е че жълтите няма как да победят, така че нека бъдем реалисти и спрем, за да можем да принудим дребния фашист да седне и преговаря, това е единствения разумен начин да се стигне до мир. Другия е Русия да си вземе колкото реши територия и да остане един замразен конфликт. Първото за мен е по-добре.

Интересно ако утре Путлер и лукавия нападнат Полша, дали ще им е приятно чехите да им изхвърлят царевицата на поляците?

Да не са палили и драли живи руси?

Що не го кажеш това на тия от Газа...

И ние да изхвърлим укрошаврантиите! Разнасят трипер!

Аз съм против. Силите вече не са тези и друго вече се не лови.

Житото и царевицата им са от американски ГМО семена. И полетата им ги изкупиха американски фирми.

Проблема е още от 70-те години, когато беше създадена ЕИО. В началото 70% от бюджета на общността отиваше за субсидии на селското стопанство. Създаде се прослойка от лапачи, които искат все повече и повече. Същото днес е и у нас. Върха беше полякът с трактор за 500 000 евро даден му от Брюксел... да сложи плакат Ела Путин спаси ни от Брюксел!

Тракторът не е негов, а е на банката. Която даже не е полска, а най-вероятно е американска, точно както и в България.

Големи простаци се оказаха руснаците и украинците да се избиват помежду си! Западът яко изпързалиха простите славяни!

Кефят ме :)