Баща използва сина си да пренесе контрабандна валута

Два случая на контрабандна валута засякоха на МП Капитан Андреево и на Митница - Аерогара. Баща използва сина си да пренесе контрабандно 29 650 $ и 3 500 евро.

Обратно в новината

Коментари - Баща използва сина си да пренесе контрабандна валута | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не ми се връзва, всеки има право да пренесе през границата до 10 000 евро без да ги декларира. те са били 5 човека и могат да пренесат 50 000 евро. Защо са задържани??? Защото всички са били у детето вместо всеки да си носи своята част ли???

Да, човешката глупост не е за подценяване. А можеше просто да ползват банков превод, Биткойн, Монеро... Или да разпределят парите по под 10 000 на човек. Или да си попълнят декларацията. Става за няколко минути, няма да изхабят много мастило, даже май им дават химикалка безплатно за попълването...

А ти от къде знаеш, че другите не са носили по 10 000?!

И изобщо какъв е проблеммът да ги декларира? Работил е за тях.

Били на детето.

Тоя е пълен идиот и неграмотник! Вместо да обърне всичко в биткойни и до го пренесе където си иска само с една бележка с частния ключ в джоба... 21 век сме, онбаши! А къде и детето ще използваш за малоумията си?!

1.Който внася валута над определения лимит без да я декларира, горницата да му се конфискува задължително! 2.Който изнася валута над определения лимит без да я декларира, горницата умножено по пет му се изисква в полза на Държавата.

Защо не ми излиза коментара, в който обясних, че няма ограничение при пренасяне на пари през граница в цивилизованите държави, когато няма капиталви кнтроли и банкви кризи? Да не се задейства филтъра срещу банква паник*?

Няма ограничение (ако си попълниш декларацията, че носиш пари).

Колко е позволеното количество за пренасяне? За един приятел питам.

voknid

До 10 000 EUR (внос или износ) може и да не се декларират. При по-голяма сума - декларация, и през "червен митнически коридор".

voknid

За друга валута - по левова равностойност на 20 000 лева.

Голяма работа...Те и Кирчо Добрев го задържаха с торбата с парите..И Ицката Бисеров и синчето...Няма само те да влачат я

швейцарците спряха Иван Костов, докато ни беше мин.председател с 600 000 франка в куфарче и незнаещи какво да го правят търсиха Герхард Шрьодер да заеме страна... докато не почнат да се страхуват да си излизат от замъците, няма нищо да се промени