Очертават се три зони с небостъргачи в София

В София ще бъдат обособени три зони, където да има свободно високо строителство, обяви по bTV главният архитект на София Здравко Здравков.

Обратно в новината

Коментари - Очертават се три зони с небостъргачи в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е , това как ще го наречете сега, многоумни хитреци? Многоху. ни трих.йници за "прекрасната София"

Очаква се много "лондончани" да се завърнат в Софето .

иска да каже тоА кух кретен, че ще има три зони с празни гълъбарници...за да има после циганите откъде да кътрят желЕзо....Само в Младост да види тоя колко административни сгради стоят празни, особено тая сграда, която залепиха престъпно до прозорците на блок срещу Билата - абсолютно ненужен на никой и стоящ празен гълъбарник....ало циганите , що дремете , ами не почнете с желязото от тия гълабарници... Ролята на ОБЩИНАТА, тъпи господинчо, е да преценява има ли нужда още сгради преди построяните малоумно досега да наети или изкупени за някакъв вид разумна и полезна експлоатация или дай да бетонираме всичко зелено, та пукнете от жегите утре като термометъра скочи на 55-60 Ц на сянка...

Подобно на футболистите или автомобилните съзтезатели, политиците трябва да се задължат да носят екипи с имената на спонсорите им. Така ще знаем за кого гласуваме.

ТРИ ЦИРЕЯ НА ГЪЗЪ ДА МУ ИЗЛЕЗАТ НА ТОЯ ЧЕРВЕНОБРЕЖКИ ЦИГАНИН

Турските инвеститори от ГАРАНТИ КОЗА ще строят НЕБОСТЪРГАЧИ в МЛАДОСТ 1 по покана на ГЕРБ

Малко са ни три.Всяка наша фирма по три да построи с държавни пари,пък после ще ги събориме,да ги построим пак.

Извън София няма ли да се живее ?! Цяла България ли трябва да се събере само в София ?! В Лондон има само едно сити, в София ще са 3 ... Великобритания е 60 мил., България е 6 мил. И какво ще правим с останалата територия на държавата ?!

В Лондон има едно сити, но още небостъргачи на други места в град. Най-високата сграда не е в Ситито.

Шард ( най-високата) е от другата страна на Темза, срещу ситито. Канари Уърф-Сити-2, другите високи сгради като Воксхол и т.н са еденични, само в ситито и Канари са скупчени небостъргачи.

На тоя чвор от снимката само като му гледам мазната физиономия и ми иде да му сера на главата...

Защо само си чешате езиците, като вече е свирено!!!!!!! в полза на 20 те милиарда заеми изтеглени за сметка на бедния народ....Айде стига вече........

Този, дето вряка тук, че богатите щели да инвестират техни си пари - не, ще вземат заеми за милиарди, от които ще си заделят стотици милиони. После, когато се объркат нещата (както винаги у нас), по добре познатата схема - прехвърлят фирмите на клошар, на когото купуват две бутилки водка менте, а те без дългове и богати. И когато фалира следващото КТБ или всички банки накуп, пак ще плащат обикновените хора. Ама хич не са нашите пари това. У нас е пълно с богаташи, чиито печалби са милиарди годишно, моля ви се!

Откъде ще вземеш заем за милиарди без да покажеш план с който да ги върнеш :) Частните банкови институции не са като българската държава :) Вервай ми :)

Той и ти може да не можете, но практиката показва, че има хора, които могат :)

Не съм присъствал лично, но този номер моето поколение го преживя два пъти - през 1996г., когато фирми като Мултигруп изкупиха половин България, после започнаха цените да се вдигат с 50% всеки ден, накрая фалираха повечето банки, а от Мултигруп почти нищо не е останало. Наскоро повториха упражнението с КТБ, където се оказа, че шофьори и охранители са изтеглили много милиони заеми. Кой ли им е одобрил бизнес плановете, банковият надзор спеше с широко отворени очи (и джобове). Всички тези сметки ги платиха милионите обикновени българи, които ти тук обиждаш непрекъснато. Чатни банки, бизнес планове - у нас всичко е тинтири-минтири!

Един от малкото грамотни и смислени коментари във форума, може би трябваше да добавите чии са тези фирми, защото определени гламавачета пак ще гракнат - Западът ни краде, да дойде путин да ни освободи от колониалното робство.

ИлатИ повИче в СофиятА. Затуй ги строят тези небостъргачи. Чудя се въобще кой нормален човек би искал да живее в 30 етажен блок пълен с орки от провинцията. Това си е мини държава, но явно желаещи има!

Има едни пари за въртене, придобити по честен начин !

Ахаа, значи това билЕ трите "К" на Павлова - три зони със стърчащи К, пардон - небостъргачи.

ИНФРАСТРУКТУРА ТРЯБВА!"Небостъргачи" без инфраструктура е като простете за израза, на свинче звънче.Нито има място. нито подходи, нито паркинги/ ИМАМ ПРЕДВИД Борово/Никой не мисли за това. Някой иска да си влага парите и това е всичко.Отново ЧАСТНИЯ ИНТЕРЕС И НАД ОБЩЕСТВЕНИЯ.

То ако няма инфраструктура, няма да се появи небостъргач :) Затова те се появяват там, където има хубав път, тротоари, ток, вока :)

Етооооо най-накрай истинската причина Здравко Здравков да бъде назначен за главен архитект с толкоз зор!

каруците да не се махнат.да ни напомнят за махалата софия

Здравков е парцалена кукла на конци, разигравана от босовете с мангизи.

До кога ще се презастроява София. Вместо да се създадат условия да се инвестира в провинцията, да се направят Свободни икономически зони, да се изнесът някои висши учебни заведения в провинцията и да се създаде по добър бизнес климат в тях, с много по малко пари, се наливат милярди в презастрояване на столоцата

То сега навсякъде е свободна икономическа зона и частния интерес инвестира неговите си пари а не държавните пари. След като решава да инвестира в София - там ще се развива.

Частния бизнес влага там, където бизнес условията са по добри и ако държавата създаде условия/ данъчни, инфраструктурни, квалифицирана работна ръка/ в провинцията, то инвестициите ще отидат там. Във всички бързо развиващи се икономики се започва със Свободни икономически зони

Докато в София доходите са в пъти по-високи отколкото в провинцията. Балъците умряха - никой няма да се върне в провинцията освен ако не му предложат повече пари, отколкото изкарва в София. Хората с опит и стаж не искат да работят в провинцията. Искат в София, защото само тук се плаща що годе прилично. За да накараш специалист да отиде в провинцията трябва да намериш добре платена работа и за жена му/ мъжа и. Никой не е луд да му пада стандарта на живот. И да му гарантираш, че ще има дългосрочна работа за двамата. А ен след година пак да пренася катуна от едно жилище в друго. А ако има деца? Свикнали са с едно училище - сега трябва да се местят. Забравете за провинцията - скоро няма да има развитие.

Браво, ще е по-красиво небостаръгачите да бъдат в клъстер в една или няколко зони. Дано се сетят да им дадат данъчни облекчения и други преференции, защото това са ключови за икономиката на града и държавата обекти. Покрай небостъргачите всичко се развива а цената на имотите ще се вдигне!

Абе празноглавецо, в момента у нас са вероятно най-ниските данъци в Европа ако не броим Монако. Да си видял тълпи от инвеститори?

Има има, видял съм и ти щеше да си ги видял ако си в бизнеса и ако звъннеш да питаш за свободни офиси по високите сгради - ВСИЧКО Е ЗАЕТО.

Няма нищо красиво в един небостърач. От незапомнени времена е имало хора, които са искали да си почешат егото като направят най-високата сграда. Идеята не е да е красива, идеята е да покажеш, че можеш да властваш над другите. Строиш най-високата сграда и офисът ти е висока- като Зевс, седнал в трона на Олимп.

Аха, т.е. те ги строят да си почешат егото. Т.е. развитието на Дубай се дължи на това, че хора си чешат егото :) Машаллах!

Абсолютно погрешна политика от страна на нашите безумни управляващи в угода на крупните строителни компании. София и без това стана неудобен за живеене град. Идиоти, създайте условия за живот и добро снабдяване и в малките градове. Никой нема да си заебе или продаде къщата, за да дойде в София, ако там има добри условия. В Германия например, няма разлика между град и село. Но докато тая мисъл стигне до дебелите глави на нашите управници ще минат столетия, а мегаломанското американо-руско строителство вече ще е направило София на гъз.

Освен това в Германия строителството основно е ниско, обикновено до 4 етажа.

Особено във Франкфурт :)

Ситито София- столица на Цигания.

Неще не ги разбирам комунистите. Хем преди, колко много построил Бай Тошо и сега не може дори да се боядиса, хем лошата демокрация построила толкова много бетон, че загрозила иначе красивите панелни комплекси.

Демокрацията не построи много, а построи така, че да загрози. Това е. А между другото и тошовите панелки са особено грозни и недодялани.

Ми да се връщаме в пещерите тогава, там си беше най-добре.

Лондон и Париж имат по едно сити на нас ни трябват три. Ще каже човек че сме световният бизнес и банков център и местата за офиси не достигат критично. Истината е че се превърнахме в парична пералня и рай за измамниците с кредити. А общината услужливо им помага срещу съответният процент де.

Видяла жабата че подковават коня, и тя вдигнала крак - небостъргач.

Знаете ли как се избира София за Столица на България пред Велико Търново след Руско_-Турската Война през 1878 г.? Прочетете или вижте Пътя към София.

Главният архитект на София смята, че трябва да се защити не само интересът на частната собственост, но и на хората в квартала. .. Най-накрая нещо разумно. Нека има високи сгради, но не и вътре в града, а на околовърстното

Малко сме истинските кореняк софиянци, които помним какви небостъргачи имаше преди 44-а година в София.Едва ли някой от цървулите е чувал за световноизвестната по онова време 90 етажна Рокфелер плаза на Пиротска и 100 метровите Варбург тауърс на 5-те кьошета.За съжаление комунистите всичко разрушиха.

Като деца ходехме в сладкарничката на 70-ия етаж на Онасис София хотел, който беше сринат през 50-а година от Георги Димитровската хунта.

Дали комунистите или бомбардировките на американските ти приятели?

Които ни бомбардираха защото са лоши хора, а не защото ние бяхме съюзници на Хитлер и сваляхме съюзническите самолети отиващи към Румъния.

Рокфелер плаза беше най-високата сграда на Балканите и втора в Европа до 1938-а, но за съжаление бе разрушена при бомбандировките.

Гербав послушник.

В Лондон - сити. В Ню Йорк - сити. В Токио - сити. Даже в Москва - сити. Само в София - гладни. Майтапа на страна, но да погледнем на нещата сериозно. Обикновено мераците за небостъргачи в София се охлаждат от комбинацията на геоложката структура и сейзмината обстановка иочакваната доходност от имота.. От една страна няма здрава скала за която да се хване сградата. Знчати, сградата ще "плава в наносните почви на града. А сейзмологичната обстановка е сложна. Вранча е прекалено близо, пък и си имаме собствени разломи наблизо, та иска се здраво строителство. От трета страна, очакваната доходност от "небостъргачите" е такава, че не си струват инвестициите по изграждане на достатъчно здрави основи.

Dimi

Геоложките условия и сеизмичната зона не са никакъв проблем за София... небостъргачи се строят и в по-силно сеизмични райони. А това къде е Вранча - първо се запознай със сеизмичното райониране на страната и виж коя е зоната при която при проектиране се отчита и спектър за влиянието на огнището във Вранча... е София не попада в тази зона. Всичко е въпрос на проект и съответно избор на фундиране...

Една много висока сграда в сеизмичен район е доста по-скъпа отколкото по-ниската. И като се има предвид, че не се говори за промяна на Кинт, не виждам къде е сметката да правиш висока сграда ако земята не е скъпа и позволената интензивност висока. Или по-просто - имаш 10 дка парцел и на него можеш да построиш 30 дка. Единият вариант ти е да построиш 7 етажа по 4 дка . другия ти е да построиш 100 етажа по 300кв.м. Времето за построяване на първия вариант е много по-кратко отколкото на втория, просто защото това са отделни секции и може да се правят успоредно. Строителството е стандартно без използване на скъпи технологии, можеш да намериш много фирми, които да го изпълнят... Та сметката с небостъргач излиза ако ти разрешат неограничена интензивност и земята е скъпа. Това в София не е така.

Важното е да се усвоят парите и да се отделят като комисионни за собствения джоб а това че София е била дъно на езеро в миналото и водите са високи, това никой не го интересува. Обикновени блокове пропадат та какво остава за билдингите. Но елита трябва да трупа капитали и да се спасява ..... за нещо което ще става.

София диша във врата на Ню Йорк.

София диша и издиша.

Няма друг европейски град, който да прилича на планина от бетон. Но, няма и друга европейска столица управлявана от мутрите на мафията.

Има, и тя е само една, управлявана от мутри и мафиоти, казва се Москва!!!

тъй си е ! безспорно! от лисабон през мадрит, париж, и бон, та до берлин рим и виена, братислава и букорещ, няма ни бетон, ни високо строителство! живеят си хората в кирпичените къщички, някой дори землянки са си изкопали!

само да ме светнеш къде са мадрит и букорещ, че аз лично не знам такива места...

Ти да видиш, в циганистан щяло да строят сита! И главният цигански архитект се изказал по цигански...

гледам безработният пролетариат се е загрижил за инвестициите на капиталистите! друзя, не бойте се! това, че е земетръсно, че ще стоят празни, или че няма да произвеждат нищо, не е ваш проблем! хората дето ще инвестират в тези проекти имат пари за инвестиране точно защото разбират от пари повече от вас! не ги мислете! а ако някой от тях не разбира, то със сигурно ще стане като вас!

загрижени сме да не ни скрият гледката и София да стане на нищо.

веднага си отивай на село, и гледка на където се обърнеш ще имаш! или си купи офис на най високият етаж, и си гледай до насита! а може и гости дето гледат да си викнеш!

В Бояна, Драгалевци, Бистрица... кога ще има небоскреби?

Мутри тъпи, на кого е необходимо това в страна с невероятна демографска катастрофа и емиграция.....или трябва само да превъртим едни пари чрез строителството....

Небостъргачите-мастодонти Никми скоро няма да бъдат господарите на София.

интересно каква деиност сте се развива в тези небостаргачи....?! в ежедневните новини няма нито дума за развивасто се производсто и икономика...само катастрофи и побоиста. поредната глупост....! освен това страната е в земетрасен раион. стига вече комплерсарски простотии.. транслитерира текст!

Ай Ти-та и кол центрове оутсоесинги.

В цялото ти изречение има една българска дума, другото е някакъв твой нещастен опит за интерпретация на английски звуци. За софтуерна фирма офис в небостъргач не ти трябва, работиш си от в къщи и общуваш в нета.

Българино е най-големия хейтър на земята, само кото му се изсерат в устатата тогава е доволен!

Ама тоя кой го е набедил за архитект????????А тия селяндури на килограм няма ли да престанат да се изсипват ежедневно в СОФИЯ???София е за софиянци, не за отпадъци от села, паланки и горички.Точка по въпроса.Махайте се и си дръжте селяндурщината у вас.

Всички от нашата фамилия живеят в Овча купел.Плащаме огромни данъци на общината.По малките улици има остатъци от бетонова настилка, дупки,прорастнали и надвиснали над уличките храсти и дървета.Тротоари има само пред блоковете,ако са си инвестирали сами.Ако си с количка,трябва вечно да даваш път на профучаващите коли.Е...каква е грижата на общината?

Трябва да помислите за Адвокати които да ви докарат повече пари от Отчуждението - Няма вечно да живеете в помията .Ще ви изринат цялата Махала и ще направят нови домове .

Е, така е горе-долу добре- "ситита"-не повече от 3, даже са много- да се строят настрани от основната част на града. Дайте им обезщетение на тези "реститути"-кой ги знае и те кви селтаци с връзки са всъщност, прекупили от софиянци парцели почти на безценица след промените или направо откраднали ги с разни нотариални врътки- и да се приключва.

София не е за небостъргачи.Те са в държави със силна икономика и най-вече в истинските сити-та, където са финансовите центрове-банки, борси, фондове каквито има в Ню Йорк, Лондон, Франкфурт.София няма нито икономиката нито има някакъв финансов пазар -софийската фондова борса е сигурно с по-малък оборот от един магазин Метро.Другата причина да се строят небостъргачи е презастрояване и липса на площи както е в Токио и Китай, София също не страда от такава липса на площи защото има достатъчно място на къде да расте.Изгъзица на архитекти и инвеститори.

Това не го решаваш ти а инвеститорите, които не са глупави да си хвърлят 200 милиона просто ей така.

Сто ситита! Че да има за всички обезлюдени окръжни градове, дето населението им се е стекло от безизходица към София ... А другите градове - да стават махали!

Крайно време е София да се Възроди . Всички селяци взели панелки по времето на Бай Тошо да им дадат по някоя хилядарка и да се върнат обратно на Село заедно с децата и внуците си . Аман от тях - няма къде да се паркира , навсякъде са нацвъкали - Внимание Пукам Гуми . Не можеш да отидеш на Лекар или да Учиш от тези Пишман Софиянци .

...да си изпиеш сутрешния спирт...

Време е софия да бъде заградена с бетонна ограда и вътре да си живеят само софиянци.Никакво излизане на вън, да не осират цяла България

ще стърчат грозни,празни и олющени...грозни, паметници на глупостта. Как ще ги събаряте бе в тези гъсто населени райони????? Какви архитекти сте бе???????

това е правилното решение! но три ситита са малко. трябват поне пет! то , лондон има едно сити, и до никъде не го е докарал! с едно , две ситита не става, трябват си повечко! а и от ситито планината по Убаво се види, щот гледам всите софиянци са вперили поглед в планината денонощно!

Еййй не се налапаха! Ей....все едно ще живеят вечно, та все още и още искат! Превърнаха София в жалка смесица от какви ли не грозотии с привкус на стил. Задниците си ще продадат за пари.

Задниците си отдавна са продали. Страшното е, че майките и бащите си продават за пари, няма нищо свято за меркантилните търгаши.

Какво става със замърсяването на въздуха? Нови небостъргачи-още хора, още коли, още прах,още газове, още автобуси, още блъсканици, ремонти, тецове и магзини и какво ли не!? Имали сме програма за чист въздух, нали госпожа Кмет? Как ще живеем нататък?