Коментари - Не се състоя протестът срещу поръчката за Националната детска болница: защо е недоволството | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Не става въпрос само за хонорари, но и за време. Някой/някои се стараят да отдалечат колкото се може повече времето, когато, при построена нова многопрофилна детска национална болница, ще им се наложи да се борят с изключително силна професионална и многоаспектна конкуренция, вкл. и като посредници със скъпоструващи на държавата клиники в чужбина. 2. Не на последно място е страхът от бизнеспровал на групи, които десетки години правят, не непременно в границите на приличието, усилия да запазят за себе си този терен и готов груб строеж за създаването и развиването на собствен печеливш предприемачески продукт.

Сградата трябва да отговаря на новите строителни норми, не на последно място - здравина на основите и конструкцията. Как си представяте усилване на фундаментите и земната основа? Решението е изцяло нова съвременна болница.

Архитектите искат да вземат едни пари , ама понеже вече има проектирана сграда , ще духат супата , аман от пиявици дето саво смучат пари .Сградата я има , инженерите са си сложили подписите , че може да се използва и това е .Другото е лакомия за обществени пари. Да го ду.хат архитектите.

Нищооо... АМА, ич.. бъкел.. ме разбираш.. от строителство..

ТРЯБВАШЕ ДА Я КРЪСТЯТ "НОВА ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА" И ДО СЕГА ЩЯХА ДА СА Я ПОСТРОИЛИ! НО НАЛИ Е ЗА ДЕЦА, КОЙ ТИ МИСЛИ.

Създаде се голяма администрация в страната а администрацията от своя страна създаде голяма бюрокрация и така го извърта ,че мърдане няма.Или буташ под масата или тебе те набутват под нея.

Както винаги последното, което се прави, е нещо за децата - и то с голяма мъка и мрънкане как няма пари.

Мислещите хора отдавна са разбрали че с протест нищо не се постига освен някое фруго милионче от гърба на останалите да им дадът и да се продължи по старому:(((((

Причината за протеста е само една: Правителството не иска да даде пари за ново проектиране и иска да използва вече построена сграда. Да им бръкнеш в джоба на архитектите с 2-3 милиона е сериозен повод за реване до небесата.

Сградата като се вижда не е построена и тъй като за проектите има давност то ще се наложи да се прави проект, който не е по-евтин от проект за нова сграда, а дори би следвало да е по-скъп щото е по-трудно.

Ако имаше малко пипе в кратуната си, щеше да вденеш, че за НОВ проект се плаща 2-3 милиона, а за преработка - 200 - 300 хиляди. Ако и сега не вдяваш - нищо не може да ти помогне! И само за сведение - 30% от проектирането е фундаментът. А в случая той даже е на лице!!!