Няма риск България да остане без охрана на въздушното си пространство

Колко бойни самолета са годни да изпълняват бойни задачи е информация, подлежаща на класификация като държавна тайна, съобщиха от ВВС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да , Турция ще го опази

Даааа, докато зелено-чорапестия клепоушко драпа да завладее изцяло властта в България, италиански бойни товарни самолети хвъркат над българското въздушно пространство и не е ясно какво возят и какво ни носят? Браво на главно комадващия на България - истински генерал и отгоре на всичко военен летец ( е верно бивш)!!!

Най интересното е къде ще се базират испанците.И ако е Безмер,тогава ний къде сме.И за най добра оперативност. .....всички в Безмер.Всяко друго решение е грешка.

Страх ги е че ние очакваме това с нетърпение

Еврогечетата се натискат да ни пазят ,а то няма от кого ......най ги е страх че ние искаме да сме нападнати от Дядо Иван

Каква охрана сънувате пък вие? От НАТО уж не ни трябва, а от Путин няма противодействие, ако реши да тресне натовските отрепки!

Той Петин се трясна надолу с главата в Украина.Но има мерак и от НАТО да го тресат.Личи му

Оctavius

Последно не разбрах кой отговаря в тази статия... Ту ВСС, ту ВВС... Кой все пак?

Ама испанци ли ще ни пазят. Като ги знам какви смотаняци са. Една година бях в Испания,в Уелва.Нсеки ден по 10 пъти на ден имах повод да им кажа-Да ва таковам и в конкистадорите,да ва таковам.

Е, каза ли им го или те таковаха?

Смотаняци, Ама са завладели цяла средна и южна Америка, там говорят техния език и пишат с техни букви. Испанския е дори официален в южните щати на US. По времето когато те са те правели великите географски открития, ние сме пасли овце на Султана.

Смешници,ако някой иска да ни нападне по въздух,колко време ще издържат шесте испански самолета???

Въпросът е кой по точно освен Русия ще ни нападне?Ако се стигне до руска атака със самолети срещу България това означава ,че САЩ,Турция,Гърция и Румъния ще изпратят самолети освен испанските за да ни подкрепят.

Турция. По същия начин по който вече заплашва Гърция. Това че ни държат без армия и никаква възможност за самозащита именно от НАТО, много ясно показва намеренията им.

Тези внушения ,че Турция щи ни напада са за най семплиге избиратели на Курнела.И запомни!На Курнела партията ни държи без войска,а не НАТО.Защото та и другите като нея са се клели на Москва и за награда папкат проценти от това което Русия краде от нас

Целта е да гонят разузнавателни самолети. Ако нямаме самолети - над нас ще прелитат какви ли не самолети, не само шпионски, а и просто такива, решили просто да минат напряко, защото няма какво да ги спре.

Ги е страх,че небето ни се пази много добре със помоща на съюзниците от НАТО.И Путин при една таказателна операция срещу България ци се провалил.Защо наказателна.Ами защото ние све най слабото двено в НАТО със откровено проруски генерали и въпреки,че Русия ни има за враг продължаваме да демонстрипаме лоялност.

пази се добре, токова е "добре", затова оня неизвестен самолет прелетя в небето на 6 натовски държави, кацна у нас и хората се изпариха.

Сега сме най-слабото звено не само в ЕС но и в НАТО. Но преди повече от 30 години когато бяхме в съюз със СССР/Русия/ не бяхме най-слабото звено и имахме армия, въоръжение и развита икономика, унищожена по време на приватизацията и държавното имущество подарено за жълти стотинки на новосъздадената класа на олигарсите.

Армията беше организирана по съветски тертип.Беше контролирана от ДС.Офицерите бяха дублирани от политически офицери.Имаше бумащина бюрокрация,извращения което означава липса на дисциплина и никаква мотивация.Крадеше се и крадаха всички.Колко е била модерна и силна армията ни видяхме 91-а година войнота в Залива.Как гораха иракските танкове и бмп-та.И излезе наяве истината за провалите на съветските арабски съюзници срещу Израел и Авгонистан. Въобще никаква сила ни бяхме ,а ламя коато източваше бюджета на България в посока СССР както и икономиката ни както и селското ни стопанство.Както и сига Големият брат ни скубе с цени за ток,газ ,бензин и не ни позволава да имаме армия

Сетих се за баща ми, който изкара целия си трудов живот във ВВС. Та, той имаше един лав за тотална съсипия: "Доживях да си видя погребението".

ама приживе добре си поживял и вие покрай него или греша?

Добре беше. Десет години изкарахме в блок строен за бойна готовност в близост до поделението в което служеше , в който вода имаше само в мазето. Всяка капка се мъкнеше с кофи от там. Ние живеехме на петия етаж.

ПИПО

"Самолетите, които са в изправно състояние.... попада в списък..... на класификация като държавна тайна, посочиха от ВСС". Да се смее ли човек, да плаче ли. То тая "държавна тайна" я знаят и малките деца.

ама с достъп до класифицирана информация , затова и те знаят всичко за могъщата военна сила на БЪлгария!

Въздушното пространство над България е напълно защитено. И по естествен начин, който доказа през последните дни ( падналите самолети в Русия) че е доста ефективен. Става въпрос за ята чайки, които напускат родното Черноморие ( защото няма риба за ядене) и се насочват към големите градове, където има храна ( е не е риба ама има кофи, сметища и т.н.). Дори в София , която е на 400 км от морето се наблюдават чайки , които цвъркат и хвъркат над София с цел защита. Така че бойни самолети не са ни нужни. Даже и Б.Б. като разбрал за това от местните орнитолози ( тия дето запят по птиците) след среща в кръчма в Банкя им рекъл: 'Абе защо ни казахте по-рано бе, а аз дадох сумати при за някакви самолети, които я долетят я не долетят и сега всички ме псуват и не ме харесват, а преди ме харасваха'.

Има толкова, че поиска ли някой, ще ни шиба здраво. Не се съмнявайте в това!

Те вас вече ви щибат здраво в Украина украинците

От купената от Бай Тошо през 1987 г. ескадрила от 22 миг-29 в състав 18 бойни и 4 учебно-бойни изтребители, физически има останали 12 бойни и 3 учебно-бойни машини. От тях в относителна изправност едвали са повече от половината в момента, което е оптимистичния вариант.

Няма страшно - и да останете без самолети, аз ще ви пазя! Особено над Делиормана и Кърджалийско. Мога да дойда и с танкове да ви пазя, ако трябва!

Ние наше простронство нима имаме? Имаме само вятър и мъгла с кодовото име "евро-атлантически ценности", а де-факто - НАТО-вско пространство, НАТО си го охранява, нашите са само за куклено шоу - както и цяла Европа.

Да ви кажа откровено,аз нужда от пазене нямам. Който се страхува от някой ,да си бере гайлето.

То България само ще остане без армия. Иначе все някой ще си пази територията

Няма се тревожите те турците ще го пазят безплатно :)

И от кой ще ни пазят ако не е военна тайна?

това си е откровена лъжа...

Има условно изправни 4-5 самолета миг-29. Останалите 10 ги ползват за резервни части. И 10-15 души летателен състав за тях, които летят по около час месечно, колкото да не деградират съвсем. Останалите пляскат карти по цел ден и са неспособни да изпълняват дори елементарни полети.

"Въпросът за самолетите, които са в изправно състояние и могат да изпълняват бойни задачи, попада в списък с категории и информация, подлежаща на класификация като държавна тайна, посочиха от ВСС" Освен ако човек не започне да търси за стари статии по въпроса където се споменава наличен брой изтребители и подлежащи на ремонт. Но и в най-добрият случай нямаме и половин ескадрила! А и да имахме, при заплаха от изтребители сходни до F-22 с военен пакет на въоръжение от последните 10 години колко време ще оцелеят при битка? От друга страна Русия най-добре ще знае всичко за самолетите ни след като те ни ги поддържаха преди войната.

военна тайна ли? Тогава защо оня укропитек москаленко разказваше по Бтв какво въоръжение имаме? И защо никой не разследва него и информаторите му за изнасяне на военни тайни?

Ми за него не е тайна

Да пазят прките на путкин далече от нас