Не е ясен производителят на черната кутия на падналия МиГ-29

Регистраторът беше пълен с вода, имаше и остатъци от петролен продукт, обясниха военните

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми заприлича ва турска сапунка, а на вас

руско-български са безгранични ,направиха и нас такива мърлячи !

Бордови авариен регистратор мод. ЗБН-1-1, производител - ЗАО "Авиконт" адрес: Stadiooni 77, 51008 Tartu - Estonia.

Утре имам път до тарту да зема да ги питам . Да ми дадът ушевите слуги сер.номер.

Те на дали ще си мръднат ...от единия в другия крачол ?! А не се и натискат, за успокоение на нашите гейатлантици.

В кутията няма ядрени елементи. Руснаците са я дали за производство на Китай или С.Корея. Това е

То и самолета не е ясно кой го е правил

Гадове мръсни,живота на хората които го дават доброволни не значи нищо за вас.

По препоръка от американското посолство не трябва да се споменава че производителя е Русия за да не се прави скрита и явна реклама. А и ще се получи и продуктово позициониране.

Или написаното е от КРЪГЛИ ИДИОТИ, или се опитват нас да правят на такива....

Нали има сПецове, завършили в Пентагона, питайте ги...

След като производителят на "черната кутия" е Украина, може би в самолета е имало и други украински детайли... нищо, че самолетите бяха модернизирани в Полша (въпреки мнението на концерна МИГ). Още, цялата тази организация не стана при правителство на ГЕРБ, както пишат много "експерти", министърът взел решението беше Бойко Ноев, а правителството - на И Костов.

ЦЯЛАТА военна авиация на СССР се правеше в УкраинскаССР. Включително балистичните им ракети.

_stankow

Приказки на едро. И лъжливи: Куйбишевски авиационен завод (Самара) Воронежки авиационен заовод Завод “Мотор” Москва Московски авиационен завод Московски вертолетен завод Казански авиационен завод Новосибирски авиационен завод ОКБ Камов (вертолетен) – Люберци Ташкентско авиационно обединение Киевски авиационен завод КиАПО От които само последният е в Украйна. :)

От това което видях и което казаха воените ми е ясно, руснаците ще извлекат информацията, крайната платка е здрава, кабела е дребна работа, дори и наводнена с морска вода за седмица , две това нещо се лакира и пече и не може да се повреди току така. Казаха нещо много важно, платката не е механически повредена, строшена, дълбоко надраскана и т.н. Навярно за воени цели всяка платка се подлага и на стрес -40 градуса целзии за Сибир и нагряване до 150-200 градуса за Сахара, това е нещо нормално за тези цели.

питайте него,той им беше началник на руснаците в нашата ескадрила,ся да каже, не за бельото на крантата си, ами за авиацията ни.Защо нещата не се получават с черната кутия,или алкапоне рашков ще измисли нови фантасмагории за шантаж и уронване на авторитета на комунистите от бойко

КОга ще разберете че нашето състояние и материално но най вече духовно е еманация, следствие на "развитието" на социалистическа и от 80г на 20 век на комунистическа България? Всичко-раждаемост,изкусвени заводи, опросрачване без естествен елит, връскарсво вмето знания и хиляди други причини между които най голяма безверието, отсъствието на Господ Бог в всекидхевието ни! Вземете се в ръце дами и господа за да ни има като нация!

Ни вопъл ни стон от Ушара "Летец" но той вече стана сверец

Амииии да ви светна - производство на заводите на Миговете е. Много трудно за досещане е.

Не сме за самолети, кораби и подводници. Имаме капацитет за партизанска война - пушки, автомати и някой граната, друго всичко е скъпа техника без възможност за достатъчно тренировки и качествена поддръжка. Един вид лукс, който не може да си позволи българската армия.

Преди 09.1944 г. Бьлгария е произвеждала самолети. Сега нашите ще искат сьдействие от руснаците за една черна кутия! Не от кой да е, а от тях!!! Реве ми се! Падението е пьлно и тотално!

Произвеждали сме самолети? Самолети??? Какви самолети? За селскостопанската авиация ли? Или за развлекателни полети на туристите? Списаревски с какъв самолет загина? С какви самолети воювахме с англо-американската авиация над София през Втората световна?

Писна ми да образовам изключително прости и мързеливи хора, вече вдигам кръвно: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0%D0%B0%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0 Буквално отнема 2 минути, бе човек.

ами прав е - погледнете си линка. 1941-ва биплан ама с отлични качества. Иначе учебно тренировъчни самолети на базата на чужд фюселаж, пропелер и двигател и със слаби параметри. Неслучайно ви попитаха за бойните самолети на българската авиация, защото са Девоатин и Bf109 и сред тях български самолети просто няма. Всъщност то и днес се произвеждат самолети в България - лек самолет за полети за развлечения на базата на чешки проект. По тази логика. То и аз взех да дигам кръвно когато някоя бълха се надуе с идеята да я вземат за слон....

Изрежете тумора наричан Българска армия....ръководена от банда продажни алчни копелета обслужващи чужди интереси.....

Ама това на снимката не е черната кутия на самолета. Тази кутия е оранжева, а не черна. А военните търсят черната кутия на самолета, а не оранжева кутия.

Защото всички "черни" кутии са оранжеви, за по-лесно намиране.

Тези дали са сигурни че тази кутия е от този самолет. Утре може и да кажат, че е от някой дрон

трагично... утре ще кажат, че и не са сигурни и кой е произвел самолета....

Кавали мръсни. Кажете истината кой свали самолета.

взривил се е боеприпас.

Какво се правят тия на улави? И малките деца разбраха, че не желаят да се прочете записа от кутията, за да не лъснат насраните им задници. Най-лесно е да хвърлят цялата вина върху загиналия пилот.

Най вероятно точно повреда в неидентифицираната черна кутия е причината самолета да падне... кутията е сложена от неизвестен производител на кутии които свалят самолети в точно определен момент, в който да се представи българската армия като европейски КЛОУН...

че истината не е удобна за военните и те ще направят всичко възможно да не излезе наяве. Интересно защо само нашите военни говорят за случая. Всички други мълчат подозрително.

е да я върнат на оня, дето я е монтирал на самолета, той си знае къде да я препрати. Ама е корпорацията МиГ, които недвусмислено заявиха, че след полския ремонт нямат повече ангажименти към изтребителите и ако това е случаят не зная какви разговори ще води министърът ....

всички черни кутии се четат от производителя. Това е световно правило. Който си мисли, че това е магнетофон със запис - не разбира нищо.

Кой, кой служебният министър и началника му ? Ма сега не знаели кой е произвел кутията, може да са американците или македонците ?!

Пишеш лъжи.

Как остатък от петролен продукт бре! ТИМ (на тях Партията даде Нефт и Газ Шабла) чистят постоянно. Поне според тях. Обраха цистерните дето тееше топла вода, а петната по брега останаха. 100% ще са румънски или турски!

Kenn1111, не знам пикай Пасков, Цанов, Киро Брейка. Разправят американците свалили Мига за забавление, и всичко се прикрива от нашите безродници. Викам кой е тоя безродник дето управлява сега, назначи министъра и смени всички шефове на служби ? Май, мой е фатмака Радев. Със сигурност торбичкана и Баце не са, първият няма свой кадри във ВВС та да ги прикрива, а втория да беше оревал полата на Меркел, до сега и кутия и мига щяха да му извадят, даже Путин лично щеше да му я разчете. От всички тоя дето най-много викаш разбира, най-мълчи , гузно и бездейно.

като чуех за някой командир, че е мъжкар, практиката показвше, че бая сили се изразходваха докато се оправят поразиите от идиотиите им. В случая - невъзможно!

България = Черна Дупка, където в ЧЕРНО море търсят ЧЕРНА кутия България е под Тотална дом-и-нация на ЧЕРНОТО: - изцяло Черна източна граница - ЧЕРНО море - изцяло ЧЕРНА (анаграма на речна) граница на север с Румъния (държавата на ужасите, пещерите, прилепите, вампирите и Граф Дракула) - най-висок връх на Витоша (символ на Западна България) - ЧЕРНИ връх За да излезеш/влезеш от/извън София, минаваш през ЧЕРНИ символи: - "Църна Маца"/"ЧЕРНА Котка" - на вход/изход за магистрала Тракия - за да отидеш/да се върнещ към/от ЧЕРНО море, минаваш през ЧЕРНА котка - а уж е лоша поличба да ти мине черна котка път... - "ЧЕРНИЯТ Кос" - на изход/вход на София към/от Перник (магистрала "Струма") - бул. "ЧЕРНИ връх" - вход/изход от/към централната част на София И като добавим едни от най-големите трагедии в човешата история под символа на ЧЕРНОТО в друга ЧЕРНОморска държава (Украйна): - аварията в ЧЕРНОбил - ЧЕРНАТА ЧУМА, най-смъртоносната чумна епидемия, която влиза в Европа през ЧЕРНОморските пристанища на Украйна, пренесена ое ЧЕРНИТЕ плъхове ("Черната смърт е опустошителна епидемия, преминала през по-голямата част от Европа между 1346 и 1353 г. Според традиционното схващане, при нея измира около една трета от населението, но някои нови изследвания оценяват жертвите на около половината жители" - Wikipedia) - вечните военни конфликти в Крим (ЧЕРНО море) NASA спокойно могат да дават ЧЕРНО море и ЧЕРНОморските държави за пример, когато опитват да обяснят какво е ЧЕРНА дупка.

Двата най-високи върха до София са Черни (Витоша) и Дупевица (Люлин планина) -> Черна Дупка. Да се смее ли човек, да плаче ли... Най-големият квартал в България е кръстен на планина, чийто най-висок връх е Дупевица, от където извира река Суходолска (а какво може да извира от ДУПЕвица...) и влиза във въпросния квартал през местност "СМЪРДАНА"!

Тотално олицетворение на държавата и населението й! Символи на смрад, задници, чернилка - селска външна тоалетна!

А за да влезеш или излезеш през западната граница на Вулгария, минаваш през ГКПП "Кал и Тиня" или завоелираното "Кал-о-Тина"

А не се е забил във водата поради грешка, камто се мъчи да внуши хунтата на Мунчо Шпаклата! Или нашето ПВО или сърбите гръмнаха майора!

Ако бяха пратили самолетите там където са произведени да се ремонтират и оборудват нанова щеше да е ок но за да лапат комисионни го направиха в Полша и някви бивши съветски републики.Ама заради тия комисионни сме на това дередже а сега........вече е късно.Кой ял ял кой пил пил а човека загинал.

Със всеки изминал час лъжите на служебният министър некадърник и фатмака льотчик стават все по очевидни. 1. Кутията може да издържи 4 дни. 2. Кутията и здрава. 3. Ще я разчетем на 1000 % 4. Кутията съдържа глас от кабината всичко е в нея. 5. Кутията е със скъсан кабел, и само това е проблема, но не знаем къде да го свържем. 6. Ще я ремонтираме в Украйна. 7. Кутията я е дъвкал черноморски крокодил и е на сол. 8. В кутията има масло, гас, керосин, нафта. 9. Не знаеме от къде се е взела тая кутия. 10. Кутията се съхранява добре в рециклирана кофа от сирене, справка снимки от новини.бг. И бонус. Спецов ще се окаже експерт по кутии, заедно с кьоравия ще я ремонтират докато Рашков им свети с фенерче ... ФАТМАКА е некадърник .

ТИ!!!!!!:::::::::::::Пи ли си хапчетата днес?Минали покрай герберската централа да си вземеш надника?Ако не си тичай и гълтай квото се налага

Истината боли, много боли. Даже Цанов и Пасков казаха, че Радев е виновен и прикрива умишлено убийство на пилота.

Kenn1111

Всичко може да се твърди за Радев но определено е по в час за самолети от торбичката Билла и пожарникара.Така че Радев няма нищо общо със този случай!

PEYTSCH

Ако е на перфокарти или перфолента...всичко е на каша за огромно облекчение в президентството...Както казаха летеца сам следвало да си даде отбой ...Сега щяха да го „изчегъркат“, че е гербаджия и е изложил Радев пред НАТО...

Ако вместо пожарникара и ония с торбичката Билла специалисти се занимаваха с тия неща всичко щеше да е наред но типично по нашенски кой от квото не разбира с това се занимава важното е комисионните да текът!

Язък за човека! Всичко останало е една 30 годишна трагикомедия ...

Нищо няма да стане ясно, не си въобразявайте. При военните експерт не означава това което е познато по принцип. При военните, който най-силно набие крак и си изреве името пред командира, се назначава експерт, прави му се заповед и от следващия ден е длъжен да работи като експерт.

Чета коментарите и за пореден път се изумявам колко тъп и повърхностен е тоя български народ. Половината коментари псуват "руския боклук" щото видиш ли кутията била смотана ама не се сещат , че това е правено преди 40 години и тогава касетата беше връх на технологията. Други плюят руснаците щото видиш ли малка била "паметта". Трети пак плюят руснаците щото нашите не знаели кой го бил правил това чудо. Все тия руснаци са виновни бе. Яма той самолета е от 40 години в България, ремонт са му правили n- на брой пъти и тук и в чужбина а руснаци не са го виждали от 30 годи

А нещо да споделиш за интелекта на тези, които плюят НАТО и ЕС.

Какво да споделя? Аз смятам, че всеки факт, всяко събитие и т.н. трябва да се гледат персонално и към момента. Без значение дали се отнася за самолет или за халва. Без значение дали е за или от НАТО, ЕС, Русия или Марс. Не може и не трябва по дифолт Руси да е лоша винаги а ЕС да са добри винаги. Или обратното. В случая не виждам нито причина да се плюе Русия, нито вина на Русия. Защо е нужно тогава да се прави?

Единственото безотказност и сигурно нещо е автомат Калашников! А безотговорността и кражбите в армията е както и в всичките други държавни структури. Куче влачи рейс. Това ни осигури Баце. Утре отивам в търговския център в Илиян и да взема една кутия за другият ни Миг 29.

Имаме 10 самолета на кръст.... И уж много добре били стопанисвани и обслужвани, гайка по гайка, болт по болт. Сега какво стана? Не знаете къде е произведена черната кутия. Аве, в това ВВС всеки си клати краката ли? Едните летят по 1 час в месеца и взимат луди заплати, другите постоянно поправят самолети, които не летят и не знаят коя част каква е...

Браво!!! Изключително удобно! И за чии геополитически интереси утрепаха човека няма да разберем никога.

Има ли нещо да ви е ясно ? За какъв чеп ви плащаме заплати ?

Излизат главанаците по телевизията и само повтарят : експертите ще кажат, експертите ще кажат. Идват експертите, вдигат рамане и дори не знаят къде е произведена кутията.

Какво да очакваш от самолет руско производство на 40 години.......

Този самолет е тука толкова години а не знаят какво има в него - Досега трябва да са го разглобявали няколко пъти .Нали така се учат. Нали някой взе пари да обновяване -ремонт-Да бяха сложили едни регистратор с камера от 200лв пак щеше да свърши работа . Да има едни GPS тракер. Да го намерят ако трябва .

Как не е ясен. На кутията на какъв език пише.

На английски и на руски.

Няма на английски.

Вчера капитанът на минен ловец Цибър каза пред медиите, че са извадили кутията и е била цяла на външен вид и не изглеждала повредена, а днес на брифинга казаха, че строшена до неузнаваемост....

Лъжеш. Капитана каза , че е нарушена целостта на външната кутия но вътре има друга и не могат да кажат тя в какво състояние е. Що лъжеш бе?

https://fb.watch/6lMCf1tb3X/

Руска флашка. Сега не могат да я разчетат, защото никой не знае суахири и чукчите на колко водки са били когато са я сглобявали. Нищо че Фърчилото е най-простото летателно устройство поне това можеше да прочете. Половин месец търсят "Черната кутия", докато тук Панопея Сиренцето (хи-хи-хи) на Богинята им каза, че е Оранжева .

13 секунди е целия капацитет на записвачката