Не е имало никакви "полски лагери на смъртта"

Нерядко чужди медии наричат Аушвиц "полският лагер на смъртта". Казвал го е дори Обама. Затова Варшава реши да наказва авторите на подобни изказвания. Но след остри реакции от Израел и САЩ поляците дадоха на заден ход

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имат основания поляците. Такива изключителни, невъобразими и неописуеми с прости думи героини, като Irena Sendlerowa и Irene Gut Opdyke (тази, последната, пък, как е изглеждала... 90% от съвременните секссимволки могат да си опасат веждите от яд...) го доказват.

Има поляци които са работили там и избивали евреи

До 1990г. пред Аушвиц стои паметна плоча за "избити над 4 млн. евреи". После е свалена, а от 1995г. е поставена нова с "избити над 1.5 млн.". Някой има ли повече информация за това разминаване?

- Сороските "американци". Накрая ще се окаже, че тая война не е Световна, а само Отечествена, но има време, истината рсно или късно излиза наяве. Винаги идва Видовден...

Ще дойде ден и ще има много информация ! Както се казва в Библията всичко тайно ще стане явно . Цялата история ( не само за войната) е една голяма лъжа и се пише винаги от тия дето са на власт ( не случайно историята постоянно се променя с " НОВИ ФАКТИ"). Така една жертва могат да я нарекат "стотици хиляди" , а пък стотици хиляди жертви въобще да не бъдат споменати. В т.н. "век на информация " стават най-големите лъжи и манипулации . НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ!

Пояснение в Израел живеят ме само евреи но и палестнци.

Поляците с радост са участвали в избиването на полските евреи( и са мародерствали и са заграбвали домовете им). След това с радост и ентусиазъм( зад широкия гръб на Червената армия) са изгонили 10 милиона немци от Силезия, Източна Прусия и Померания, заграбили са имуществото им и са се настанили в домовете им. Много от немците са били убити от полските банди, стотици хиляди са умрели от студ, глад и болести в зимата на 1944/45 година по дългия път на изгнанието. Поляците трябва да заплатят репарации на: 1.полските евреи - около 2 милиона души и на 2. прокудените от домовете им 10 милиона немци Нито евреите, нито германците са забравили!

А за комунистическите лагери? Ок, 6 милиина избити. А колко са утрепани само от СССР? Защо никой не говори за това? Колко са убитите у нас? Никой нищо!

не си в нея. има много по въпроса - намери и чети.

Репарации се плащат само и единствено на евреи и техните наследници до 10то коляно.Останалите не са хора явно.

А убитите от фашистките шпицкоманди, ами избитите от монархофашистите деца от Ястребино, ами отрязаните и разнасяни партизански и земеделски глави през 1923, 1942-44 г? А убийствата на писатели като Гео Милев, Йосиф Хербст и много други! Ами вкарването на България в коалиция с нацистка Германия на Хитлер!

За СССР отговори още Елцин - около 800 000 за 70 години съществуване на СССР.

Е деградирал шизофреник, той е създал олигархия и семейството му било напълнило гушите си до на-не.

къде се бутат хамериканците в полско-индианските отношения

Не е имало полски лагери, нали. Но когаро стане дума за атентата срещу Папата, поляците веднага започват да обясняват че България е замесена. Очевидно никой не иска да го обвиняват несправедливо. Или и ние като Обама да припознаем тези лагери като полски?

детски концлагер и лагери за възрастни - цял комплекс от такива - е имало и в Хърватска. Странно е, че те, за разлика от тези в Полша, винаги са били в сянка. виж за тях е по-уместно да се наричат хърватски концлагери, защото лагерът Ясеновац е създаден от хърватските усташи през август 1941 г. и е затворен през април 1945 г.. Усташите са правили и депортационни лагери. Ястребарско е за деца на възраст от един месец до 14 години. Така че поляците са преекспонирани - случаят с усташите е много по-драстичен, имали са си всичко, и крематориуми.

концентрационни лагера и лагера за депортация в други концлагери в Независимата държава Хърватска на Павелич по време на ВСВ.

В Полша с фалшиви документи се е спасил един евреин, дето струва колкото половината еврейски род - пан Лем. Ама той по произход бил такъв, по възпитание - поляк. Има и прилични хора сред евреите, ама и сред тях има всякакви. И според личните ми впечатления - на голяма част от тях алчността им е вродена. За познатите ми поляци само хубаво мога да кажа. Ама аз и само техния културен елит познавам.

сте на Станислав Лем, понеже го наричате пан Лем, така ли? Питам, понеже там не е прието подобно фамилиарничене сред елита при липса на близко познанство. Особено ако към хора от елита им се обръщат чужденци, спазва се дистанция.

Накратко - пан е нормално обръщение в Полша, ползва се и в българския език. За справка - пан Тадеуш.

Алиса Б, това за обръщенито към пан Станислав Лем, ясно (господин Лем в превод на български е вашето), е второстепенно като цяло - а за произхода му нещо? Ето за това: "един евреин, дето струва колкото половината еврейски род (?)- пан Лем. Ама той по произход бил такъв, по възпитание - поляк. Има и прилични хора сред евреите - нито дума. Отговорът Ви е доста половинчат. При нас не си говорим на господине Станислав, а те си казват "пане Станислав", а сега де?

сте на Станислав Лем, понеже го наричате пан Лем, така ли? Питам, понеже там не е прието подобно фамилиарничене сред елита при липса на близко познанство. Особено ако към хора от елита им се обръщат чужденци, спазва се дистанция.

Колаборационисти са били половината поляци. Армия Крайова дори участва в потушаването на въстанието във Варшавското гето. И немалка част от надзирателите в Аушвиц са били поляци. За съучастието им роля играе и конфликта със главорезите на Степан Бандера.

В този случай причината не е колаборационизма... В периода от 1935 до 1937 година е имало над 100 погрома извършени от поляци, като крайната цел на този тормоз е била изселването на живеещите в Полша евреи в Мадагаскар, за което тогавашния полски външен министър Юзеф Бек се е договорил с Франция, а полският клон на католическата църква е пълна с антисемити които са в основата на друга поредица от погроми и кланета извършени от поляците, а по време на немската окупация има документирани 60 кланета,без в тях да участвуват германци или украинци, които са инциирани и са извършени единствено от полската полиция подкрепена от цивилни поляци...

Възстанието е организирано и извършено от Армия Крайова , а участие в потушаването му взема Червената армия , която чака на 50км от града немците да се разправят с тези , които след това ще и пречат в установяването на Червен режим в Полша.

Мръсните поляци са участвали в това и още как. Местното население е знаело и е помагало. Имало е единици, които са се опитвали да спасят някого, но това не може да изтрие срама от лицето на Полша. Ще влизат всеки ден хиляди хора, а няма да излиза никой и аз няма да разбера какво става. Айде стига глупости, че ще има Катинска гора пак.

За евреите не е имало разлика между поляци и немци по онова време !

А докога ще предъвкваме нещастните евреи и ще им се извиняваме постоянно?

Що ли пиша ... гледайте "Пианистът" и ще разберете ....

Биркенау е проектиран за 55-60 хиляди. През "най-добрите си години" в лагера е имало средно по 35-40 хиляди. Останалите са издухвани през комините. Когато Червената армия освобождава Биркенау, не Освиенцим , намира около 3500 живи в това число и ДЕЦА...Главният Освиенцим е бил опразнен тотално...закарали са ги в Берген-Белзен, който е оживял до там разбира се - пеша са ходили...февруари 1945, зима...

И когато се пише за Аушвитц е редно да се Показва Снимка на Биркенау - заводът за умъртвяване ... Лагерът "Майка" е бил истински "санаториум" пред Биркенау. Разстоянието между двата лагера е около 3 километра...

В Биркенау половината от "КАПО на Ревир" са били "Германски углавни престъници", другата половина "Полски офицери - военнопленици от 1939-та"...При жените не е било така ... там 100% са били Германски курви...

Част от Поляците са Истински Помагачи на СС-овците, както в Варшавското гето, таки и в Биркенау и Майданек - това са "Фернихтунгс лагер". В Белжег и Собибор са били украинци. Поляците да не се правят на "шантави". Даже Армия Крайова е Преследвала Евреите ... То и за това е лафа "Толкова Млад, а вече Поляк"...

Аман от лъжи. Няколко хиляди евреи срещу милиони славяни! Айде нема нужда!

Значи лагерите са били германски и нищо общо с Полша, обаче спасителите на евреи били добри поляци. Много е удобно да си приписваш само добрата част от историята.

Гоненията срещу полските евреи от полските власти започват още със създаването на Полша като самостоятелна държава и формално завършват през... 1946 година след погрома в Келце и масовата депортация на оцелелите полски евреи, та и затова много хора приписват и немските лагери на поляците а и в "Алеята на праведните" има много полски имена;)

И други истини ще изплуват, изпод многоблойните лъжи.

Полше е съучасник в лагерите за трепането на евреи.

Лагери на смъртта е имало и още как ! Само , че те са били ГЕРМАНСКИ , а не Полски ! Съвсем друг е въпроса , че някогашният Германски Аушвиц , днес се намира на Полска територия под името Освенцим ... Явно Обама НЕ Е много по-умен от Дженифър Псаки !

Кой казва, че не е имало, бе смотаняк