Не допуснаха в Сърбия журналиста Александър Димитров заради книги на Едвин Сугарев

Държали го на границата с часове, след което му казали да върне трите екземпляра, тъй като нямал право да ги внесе. Димитров е категоричен, че знае правата си и няма забрана за внасяне на три книги

Обратно в новината

Коментари - Не допуснаха в Сърбия журналиста Александър Димитров заради книги на Едвин Сугарев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сърбаците са като посърбаците и обратно.

Сърбия не са ни братя. Винаги са забивали нож в гърба на България. В Сърбия има българско малцинство, защото са откраднали исконни български земи тн наречените западни покрайнини. Там живеят българи които са подложени на терор. Същото е със северните макета, където преди около 100 години повече от половината население са българи, а сега са се осмелил да се запишат българи 3500 души. Българите в Северна Македония са подложени на геноцид.

Pak li ce placete.

Бе тоя същия Сугарев ли е дето при соца възхваляваше комунизма. В зората на демокрацията изкара 2месеца без храна и вода с тежък диабет, а после разви дипломатически умения и беше посланик.

еми кой да е ?

И как мистериозно от над 120к българи останаха по-малко от 20 хиляди по уж сръбските земи?Нека нашите цървули политици да дремят още.Тоя цирк с мЪкадонците 150 години кой го организира?И естествено под патронажа на руските капути.Да не забравяме, че г.димитров даже ни гласеше за част от титова югославия.

За Македония сме си виновни ние. Само заради това, което сме творили на гръцка и македонска територии през всв, трябва да си траем и да не се обаждаме много.

И какво е това нещо?

Ти не се обаждай щом искаш, твоя си работа.Но и в македония и северната част на гърция е имало мнозинство , и то е българи с българско самозъзнание. Също така и в одринска тракия - факт.А сърболяци , мамалигари, и малаки са рязали парчета земя , повтарям населявана основно от българи.

Чакам джендър педалите да обяснят как тия земи никога не са били наши и какво искаме от клетите шумадиици. Тая сръбска измет е единствената по-гнусна от маляшка измет. Сган долна, но като сме слаби и пълни с предатели интернационалисти така ще е.

Стратегическа грешка бе тикането на АМ Европа за сметка на другия коридор през Видин - Калафат. Сърбия се се правят на най-големите тарикати на Балканите, да не кажа по-силна дума, която всички се досещате. Така хем са кандидати за ЕС, но същевременно не признават никакви малцинства и републики около тяхната Титовска идея, хем искат да са и с по-големия брат Русия, ако може и кинтите на Китай. С тая разкрачена политика на един бивш човек на Милошевич във властта, те успяват да минават между капките и да имат някакъв икономически модел, но ще видим докога. Една от основните грешки на Б. Борисов е че той, за да се хареса на най-силните на деня тогава (Путин и Ердоган) - прие за Турски поток, за да обслужва предимно Сърбия и другия слуга в Унгария, прие и за АМ Европа. Не че европейците не са ЗА този коридор, но стратегическия ни интерес беше към Видин, а именно целия европейски трафик да се изтика към Северозапада. Така хем региона ще живне, хем при влизането ни в Шенген този коридор ще има огромна тежест и самият бизнес ще го предпочете, вместо да излиза към поредната извън Шенгенска зона (Сърбия). Така щяхме да намалим активите за възрвращаемост на китайската им магистрала от Ниш и щяха да получат шамар за тарикатщините, които вършат. Не че нямаше да се построи такава пътна артерия, каквато е АМ Европа, но можеше да се забави за сметка на Видин-Калафат. Силна икономическа Сърбия държи и титовския модел в Македония все още, в комбинация с руснаците.

Ама Борисов нали трябва да си угажда на адета - лично заяви, че много обичал сърбите, а те го плюят. Реши да им се подмаже, както и на макетата и на Путин. Нарцистизмът е сериозна и непреодолима диагноза.

да вземе със себе си няколко екземпляра на същата книга на различни езици, и да пита сърбите, кой език може да премине границата... Обаче да го придружава и официален репортер, който да заснеме отговора на сръбските власти, и после да го пусне на Европейската Комисия по спазване на човешките права. Защото има и такъв вариант, сърбите да отхвърлят всички книги, независимо от езика, на който са написани...

Ако всички , които живеят като малцинства трябва да се върнат с териториите си в родните си държави аз искам да ме качат на ракетата за Марс като доброволец.

никой не може да опише по-добре изсраданата съдба на българина от покраините от един сугарев.

В Сърбия или в СФРЮ?

"Сърбия" е супер тема, по която се вижда идеално нивото на патриотизъм у имащите се за "патриоти" от Възраждане/БСП и пр. клонове на БКП. РуZZките тролове, владеещи бълграски, са ясни - за тях единстевено сърбите са братя (понеже нямат обща граница), а за българите само нож в гърба при всяк възможност.

Такива нещастници окъкаха България! Едуина ще умре от глад ако "лошата държава" не и пълни гушата! И претенции за поет"гонят ме мамо черни паяци" /цитат/.

Няма ли някой да разследва този не много умен журналист за умишлена провокация ?

Запада много ги е страх от обединени Балкани, че ще ги изметем.

И как точно ще се обединят Балканите, че и кога са били обединени, освен може би под Османско владичество, ти това ли искаш? Абсурдно е, колега. На Запада не му пука за Балканите, факт, но Балканите никога не са били обединени и Запада и Русия имат вина дотолкова, че винаги са преследвали свои подмолни интереси и сфери за влияние, но конфликтите тук са още преди да е имало и Запад, и Русия.

Те и французи и германци винаги са се клали, ама сега са в здрав икономически съюз, щото са прости, пък ние сме умни да се дърляме до безкрай.

Я иди в Страсбург и виж дали на някой с немска фамилия му ограничават правото да се самоопредели като етнически немец, дали има проблеми с работата си и т.н. Я сега иди в Босилеград и провери същото по отношение на Българите там. Ами за жалост ще откриеш бая разлики и то немаловажни. Не са проблем границите сами по себе си, важно е отношението и асимилационната политика. Затова и немци и французи са загърбили миналото, няма нужда да си го спомнят, кохато липсват линии на разделение и всеки има право да бъде себе си. Е да, ама Българите в Сърбия НЯМАТ право да бъдат себе си. Имах съученик навремето от Западните покрайнини, баща му беше лидер на Българите там - доктор Шукарев, този човек редовно беше затварян и "съветван" в полицията там, постоянен психически тормоз, а понякога и физически. Според теб дали това се случва с етническите немци във Франция???

малоумници намират начин да се заврат в новините , като че някой се интересува от тях .

Браво на Сърбите горд народ а дописчицата е ефтина реклама на изрода с угареФ

не ми е ясно защо не носи книги в Македония, а отива в Сърбия? Нашият проблем е (в) Македония, а не Сърбия.

Е то благодарение на Сърбия е проблема ни с Македония, а и отношението им към Българското малцинство в Сърбия винаги е било дискриминационно и асимилаторско. Като се замислиш как един чисто Български град като Ниш днес е загубил Българския си облик и е един от големите сръбски градове, ам това се е случило за 140 години, така и Българите в Македония за 80 години станаха македонци и сърбомани, а ти питаш за какво ни е виновна Сърбия?

Евала на Сърбия, не допуска измет!

Ако си сърбин, те разбирам, но ако случайно си българин, то вече си се самоопределил - измет...