Найден Тодоров: Гневът на артистите е основателен, но "седмица без култура" би била прострелване в крака

Начинът на субсидиране на сценичните изкуства не се е променил, но започнем ли да говорим за музеи или галерии, става още по-страшно, коментира бившият министър на културата

Обратно в новината

Коментари - Найден Тодоров: Гневът на артистите е основателен, но "седмица без култура" би била прострелване в крака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За кои артисти става дума, защото Министерство на културата не е Министерство на театъра !!!

Хората на изкуството изкат да им се плаща както при комунизма, въпреки, че много го мразят. А комунизма създаде по възрастните от тях. Заплащане както в САЩ!

Що не уволни всички и да назначи такива, които се разбират?

Този човек говори диалектно, не зная какъв е бил, но на този пост да бъде избран човек, който не говори литературен език си е направо ужасно.

Що бе ще изпуснеш някой концерт ли през тая седмица и то платен щото ти ги дирижираш само платените концерти а всички други които са по график ги даваш на който ти падне затова и филхармонията в тоя окаяно състояние!

Артаджиите искаха Кокорчо, на им сега Кокорчо. Жалки, нищожни хора!

Вие политиците отдавана се простреляхте в ГЛАВИТЕ - Крака Ви е по-малкия проблем ! А ма като знаеш че не ставаш за министър защо се цаниш бе селяк - Хората на културата откога Ви показаха че така не може да продължава ! Културата ни КУЦА , образованието ни е ПЛАЧЕВНО , здравеопазването ни го НЯМА , сигурността ни е НИКАКВА - А Вие само за магистрали и за войни мислите - Кплко по-ИДИОТ трябва да си да не вденеш че политиката не е само кресло с голяма заплата а се иска визия и разбиране за бъдещето !!!

Ех тия творци бе, ех тия артисти... Искат цял 1% от БВП да отива за тях, да можели да творят спокойно, без да се налага да се притесняват за парички... Милите душици. В тая държава има 2 милиона пенсионера , 1 милион непълнолетни, 1 милион неработещи, 0.7 милиона държавни паразита. Бачкаторите, тия, дето пълнят купичката, са само 1.2 милиона. А останалите са пълни с идеи как да я разпределят "справедливо".