Най-умното българче и рекордьор на Менса се научило да чете на 2 години

Киното, гъбите, рибите и математиката са сред интересите на Иво Кирков, приет с максималния резултат в Менса България

Обратно в новината

Коментари - Най-умното българче и рекордьор на Менса се научило да чете на 2 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето едно за Иво: Върви си човек по пътя и стига до разклонение с два пътя. Единият води до сигурна смърт, другият до пълно щастие. Точно по средата между двата пътя къща където живеят двама братя. За тях се знаело че единият вингаи казва истината докато другият винаги лъже. И двамата знаят кой път накъде води. Човекът може да зададе само един въпрос на единия от братята (само на един, но когото си избере) за да му помогне да избере щастливия път. Какъв трябва да е въпроса?

Пропуснах да уточня че братята за неразличими близнаци и няма как да знае кой казва истината и кой лъже.

Някакъв представител на стотния персентил, т. е. този, който е над останалите 99 персентила, се е научил да чете на двегодишна възраст и е гордостта на баща си. Нищо необичайно. Освен персентила де.

Това е добрата новина!!! Искам такива новини!!! Присъствах на едно събитие, в което детето участваше благотворително. Уникално дете! Поздравявам го и му желая да постигне много!!

На такива им казваме - хвалипръцко или глистосерко.

Хорската завист няма граници !!!! Затова сме на това положение, вместо да се подкрепяме и да се радваме на успехите на другите.. Българина си гледа само неговата черга...

Ама престанете да го наричате най- умно! Тестовете на Менса ги има онлайн, даже има и отговори! Те са повечето логически задачи! С такива тестове се влиза в т.н. Датски колеж в София, който съм завършил. Той е в трети клас и дори още българската граматика не е научил! Какво от математиката може да решава? Интегрални уравнения? Ако реши едно такова ще го призная за най- умно! На 4 години четях и до 5 ти клас ми беше скучно.

Е не е кой знае какво. Да знае буквите не значи да чете книжки. Казвам го, защото и моят син научи буквите на 2, на 3 четеше повтарящи се срички - мама, тати, а книга зачете на 5. Пътьом покрай мен научи и английските букви към 3 години. Тръгна на училище и на английски на 6. Оказа се, че знае доста неща на английски просто от Cartoon. Всяко дете може, ако се занимаваш с него. После в училище ги нивелират всичките. Накрая всички пишат софтуер ;)))

На 2, 3, 5 какво? Месеца? А-а-а, години! Ами кажете го, де. Питам, щото аз четях на 7 месеца.

Сега тва дете чете коментарите ви, плаче и му е болно, че се е родило българче

Смятате ли че има нещо необичайно едно дете да започне да говори на 10 месеца, т.е. около 2 месеца преди да започне да ходи?

Откога химията и физиката станаха хуманитарни науки?

Гледах интервю на семейството от 2019 година, там също твърдят, че дедето се е научило да чете на 2 годишна възраст, ЗАБЕЛЕЖЕТЕ......но още не можело да говори, за това пък посочвало предметите с ръка. Някой да ме поправи, но това е абсолютно нормално поведение за 2 годишно дете, а много деца на 2 години говорят доста добре.

На две моето вече пишеше няколко думи. Нищо гениално няма в това.

Децата с висок интелект може да прескочат бебешката Фаза на говор и да започнат да говорят по -късно с правилно формулирани и дълги изречения.

В наше село - аналогичен случай. Едно момче опъна коча и му изправи рогите.

Интересно е какво ще направи държавата ни за да задържи това дете да се развива и твори в България. Не знам защо, но си мисля, че няма да направи НИЩО и от таланта на това дете ще извлече позитиви някоя друга държава, държаща и инвестираща в такива гении.

Какво трябва да направи държавата според тебе? А дали е гений е спорно.

за съжаление такива " мозъци" не са ценени в България но за сметка на това биват " отвличани" от други страни ,който " купуват мозъци" Жалко много за България!

Стига си куткудякал, а кажи какво трябва да направи България за него.

Всяко едно дете има някакъв талант. Въпросът е родителят е да го забележи и развие, защото само с талант и без много положен труд нищо не става.

Това дете към момента не може нищо да твори. Може да е супер гении в математиката ама само с нея няма какво да натвори.

Оставете детето и родителите да се радват. Иначе какво значи умен? Народа го е казал: "Ум царува , ум робува , ум патки пасе".

Такива новини трябва да ни показват!!! От години се чудя защо не преобладават тези новини. Има с какво да се гордеем ! Желая му бъдещи успехи във всичко. Ако се популизира сред учениците това ще бъде и пример за някои и амбиции за подражание. И стига с тази злоба и завист на българина...

Някои звукове не могат да се произнесат все още. Зъбите също са малко

Не знам как Българинът и в най-положителното нещо успява да вкара омраза. Няма такъв завистлив народ, НЯМА! "...Поради що се срамиш да се наречеш българин?" - ЕТО ЗАРАДИ ТОВА! Дерзай, дете, и не обръщай внимание на хорската злоба! Напред и нагоре!

https://top10trendslist.com/10-most-genius-child-prodigies-world-smartest-kids/

И защо не пишат че Ива е от Видин? Значи и във Видин могат да израстват любознателни деца, поне до 9 години. Иво е насърчаван в семейството и детската градина.

Става дума да Иван Стоянов, от Видин, който също стана член на МЕНСА. Децата са две, с Иво Кирков.

Това дете е от София и учи в Италианския лицей https://www.vbox7.com/play:b5d5e78340

Фактът,че на 2 години детето се е научило само да чете е направо феноменален.

Чак пък.Въпрос на родителски амбиции.

На колко години е проговорило, това не става само с амбиции.

Не. Колкото и амбиции да имат за да чете се искат развити лингвистични способности. Аз се научих да чета на 5 години, но на 2 години без месец не съм казвал нито дума. И имам доста IQ, над 150. Това че се е научил да чете на 2 години е знак че има много развит слепоочен, темпорален раздел на мозъка и много развити връзки с тиловите области. Може да го има по погрешно свързани директно по погрешка или мутация темпорален и терминален дял. Айнщайн е бил с такова свързване. Айнщайн по скоро е виждал отколкото е чувал музиката, която свирел. Директно е виждал каквото му се приказва и е чувал каквото вижда. За самият носител на тези изменения не е много приятно, по-скоро е бреме. Високият интелект също не е много приятен, защото трудно общува с хора, които се различават с повече от 20 от неговия. Това момче ще може да дружи добре само с около 3% от децата на негова възраст. И е бреме.

IQ 150 ? И с много правописни и граматически грешки . Това е положението :)

Аз също четях на 2.5 години. И не съм от семейство на амбициозни родители, а на такива, за които образованието беше много важно за добрия старт в живота.

Изключително добри новини ! Може ли повече , а в най- добрия вариант само такива да чета? Лошите също ги държа под контрол ама добрите са кът. Та значи имало такива прекрасни умни деца. Прекрасно. И според коментариите във форума са най-малко 14 , а в по-голям обхват от време - и повече. Аз лично съм много доволен и радостен. Всеки е бил дете и всеки е оценявал тези деца около него. После в училище , после в университета, после в работата. И през цялото време в живота. Отначало роднини и познати, после тези ,които са около тебе по силата на обучението и професията. Та аз съм за умните и кадърните. За волевите и тези които създават радост и щастие около себе си. Защото най-важното е да можеш където и да си и в най-трудния момент и в съвсем непозната страна и обстановка да можеш да създаваш щастие , радост , веселие , комфорт за хората , които обичаш , с които работиш , за себе си.

Намерих репортаж за детето - https://www.vbox7.com/play:b5d5e78340

Като го чета тоя родител и лошо ми става. Била му изкристализирала идеята на детето за изкуствен интелект... Хора, сериозно, отидете на психиатър и оставете детето да си изживее детството. Побъркани хора.

Познавам това дете и мога да ви кажа, че е изключително умно. Родителите наистина са го оставили да си живее детството. Детето не посещава частни уроци, просто е надарено.

Така де и само се научило да чете :-). Родителите са за лекар.

Ах, тези български думи. Персентил. Да не би и колежа да е собственост на пасолството на персентилите, които ще откраднат българчето за да го направят персентилен еничар антибългарин?

Тъпчо, 'перцентил' е термин. Знаеш ли какво е 'термин'?

Молодец, Иво!!!!

Добър пиар на родителите и доста тенденциозна и невярна статия. От октомври месец 2021 г. са се явили 24 непълнолетни. От тях 13 деца са с резултат над 99 и са с изключително висок интелект и имат право да станат членове на "Менса", след като навършат 18 години. Член на Менса може да си само ако си над 18-годишна възраст, защото нивото на интелигентност може да се намали или повиши в зависимост от редица фактори. Родителите тук повъзгласяват сами информация, която не съответства на истината - от октомври 21 година в период от 1 година 24 деца се явяват на теста и от тях 13 деца са с 99 персила или >99 - тоест имаме поне още 13 деца със същия резултат, но ти да кажеш, че твоето гардже е най-хубаво... Времето ще покаже къде е истината.

Кое не е вярно в информацията? Детето е изкарло максимален резултат, решило е теста на Менса без грешка и е станало най- малкото българче с такъв резултат. Явно не сте го гледали в новините...

нищо вярно няма нее член нее изключение а само нагъл грозен пиар а в тая менса се плаща...и няма таван на плащанията. дира чакат бурканче мас от тая ефтина реклама.... помним крисия и башата мутра и длъжник...ама мноо алчен и тоя такъв

Не е вярно, че е най-умното дете в България - така го представят родителите му. Според предоставената от Менса информация има поне още 13 такива деца. Да не говорим, че не е практика в България децата да ходят на такива тестове, където се явяваш срещу заплащане и само срещу заплащане ти дават удостоверение, също срещу заплащане ставаш и член. Нормално за тях да е най-умното и най-красивото. Даже във филми се снима, не че родителите не са в бизнеса и да не е имало по-умни и красиви. Ето това не е вярно. И да, гледах по новините, но детето е доста странно.

Дано само не стане шарен джендър и фен на ПП и ДБ. Ще е жива загуба туй

С такива родители нищо чудно точно това да стане

99 персентила отговарят на айкю 130 - стандартно айкю, което имат хората например от следните професии - адвокати и лекари. Ст.Хокинг е имал айкю над 160. Айнщайн макар много да се спекулира по темата никога не е минавал тест за интелигентност, така че няма как да се знае точната цифра. Може да се каже, че резултат за възраст около 10 години - 99 персентила е висок резултат, но не е нещо извънземно. За да си суперинтелигентен ти трябват поне 155 и нагоре персентила.

. Ст.Хокинг e имал 0 изкуствено подържан жив труп с неговото заболяване нее могъл да помни и да мисли изобщо даже скриха с 2 месеца като умря че да могат още да осребрят"гениалните " глупости въпросната менса е шарлатанска псевдо организация за амбициите на фрустрирани мегаломански родител 1 и 2

Това е твое мнение. Има заболявания, при което човешкото тяло осакатява, но интелектът е непокътнат и се развива все повече. При теб със сигурност интелектът е спрял още при раждането. Какъв е твоят принос? Освен, е ядеш и ториш?

мнението е на всички доктори от света.англичаните са известни с всякакви фалшификации имало е няколко изследвания а и т.н трудове с а писани с различен стил и натъманявани и много реклама..се пак е бил идиот но златна мина.

Като се съобразявам с дефиницията на „персентил“ (стига да е достатъчно вярна), бих те запитал как определяш „155 и нагоре персентила“? Да не би случайно да бъркаш „персентил“ с IQ? Жокер: Модерната думичка „персентил“ преведена на български означава „процент/процентен“! И така по твоите думи от 100 души направили теста 155 души са показали по ниски резултати! (примерно казано) И обща забележка към написаното в новината: Персентила не е ограничен до 99, а теоретично клони към 100 (99,999) при достатъчно голям брой участници! А отчетеното IQ-то варира в зависимост от конкретната насоченост на теста.

Процент се каза не персентил, percentile се използва в англоезичната литература. Другото е промил, но то е на 1000. Журналистите имате отговорност да се грижите за българския език а не да го подменяте.

Със супер интелект да станеш актьор е все едно да си ебеш майката.

Вие да не мислите, че не е имало по-красиво и по-талантилво дете за ролята. Просто родителите работят в тази сфера и са си уредили генийчето.

Надеждата! Бъдещето на България! От нас зависи дали ще го задържим или ще го оставим да си тръгне и да работи за чужди държави!

Кво трябва да направим?

Що тормозят горкото дете?

И що пък да не може да има 100 персентил? Отива втори път и ако изкара повече , значи бие и себе си от предното явяване. Ето ти 100. Сега, друг е въпроса , че тия менсенски простотии могат да бъдат приемани само за забавление, а на сериозно. Няма как да измериш нещо, което не е точно дефинирано, като интелигентността, при положение че често не можеш да измериш точно и неща които са добре дефинирани.

Не 100, а 162 е максималният резултат. Баламосват ни тука.

Има само един тип, които са гениални , но само в области, които на моменти им се струват интересни - гъби, риби...типичен Аспергер. Детето е гений, но само за неща, които са му интересни и интересите му се сменят веднага, щом му омръзне. Такива деца имат уникална ейдетична памет, но имат много труден социален живот, на практика те са си самодостатъчни и са асоциални. Да е здрав и дано с времето продължи да се развива. Такива деца се раждат изкючително рядко.

Страхотно българче!!! Дано и то не стане донор на някоя чужда държава!

Браво на сладура, и поздравления за родитилите му! Когато повече родители осъзнаят, че за детето е по-важно да е щастливо, от колкото постиженията в училище и не само, тогава и нещата ще потръгнат! Аз моите деца не съм сигурен даже в кой клас са! Гордея се с това което постигат, и не ги засавам да правят нищо на сила, и нещата си въвят прекрасно!

Хуманитарни науки Иво още не е учил - не е учил химия, не е учил физика Тъпи сте като гьоNoве и не ви пука, че го афиширате

Оставете детето на мира, болни хора.

Май не сте чели статията! Прочетете и тогава говорете!!

Тоава дете е за пример!!! Дано има повече , като него!

За какъв пример - пример за аутизъм? Моля ви се, интересувайте се малко какви са тези деца. И колко трудно се социализират.

Изгледайте интервюто и вижте детето на какво ниво е! Изказва се по- добре от някои възрастни... https://www.vbox7.com/play:b5d5e78340

Само искам да му кажа на това дете, че да имаш не знам си какви дипломи реално не те прави интелигентен... Това да знаеш чужди езици също... Да смяташ задачи също... Да си изял всички учебници също... Интелигентен те прави да се оправяш в живота. Опитът ми показва, че който е бил много добър в училище в живота е гола вода... А двойкаджиите станаха милионери... Нещо неясно?

Само в ненормална шуробаджанашка държава като нашата талантливите нямат шанс, а се дава такъв на некадърните, шмекерите и престъпниците.

От къде знаеш, че това не са поредните шмекери. Аз учех преди години с едно момче, което го даваха по всички телевизии и беше обявено за детето-чудо. Амбициозни родители, които пишеха и предаваха вместо него различни работи и печелеше конкурси всякакви. Ми той едва сричаше, не можеше да чете дори. Говоря ти за студентските ми години. Да, точно така, детето-чудо не можеше да чете и беше приет студент по заслуги, без приемни изпити, понеже бил детето чудо и се борили 10 университета - във всичките приет само за престиж без изпити, каквито ние обикновените ходихме и се доказвахме, колко сте научили. От къде знаете как стоят нещата тук!

Има нещо вярно в написаното от тебе, обаче не е в посоката в която си мислиш. Първо, сегашното образование се основава на принципа да затъпява по-умните, защото те се приемат за политически опасни и съответно ненужни. Второ, "оправянето в живота" изисква освен интелект и правилно образование, също така и характер.

Каква е мерната единица за качество? Странен парадокс е да се използва репутацията на математиката и да се налага някаква "култура на числата" замествайки качество с количество. Научен подход? Глупости! Налага се някаква вяра, да не кажем манипулация, че справедливи преценки могат да бъдат постигнати чрез алгоритмични методи на статистически данни. Наистина тези количествените показатели са удобни, изглеждат обективни и са заобиколен от неоспоримия авторитет на математиката. Въпреки това, наивното доверие в числата е фатално погрешно вярване.

Чакай да позная... Некадърно уманитарче си, нали?

IQ е точкова система базирана на отговор, а не как е получен този отговор. Отговора може да е получен по най-неинтелигентния начин, без това да влияе на индекса (коефициента) на интелигентност. Никои не е срещу детето, то по-скоро е жертва.

Отвратителна новина.Българите сме ,,не народ а мърша”, а руснаците са ни освободили и са най най най умните

Не разбрах какво искаш да кажеш, но не е толкова важно. Важното е, че на руснаците, ами американците са ни освободили, притова няколко пъти...

Талантливо и умно българче , а българската завист край няма....

По тихичко, Илон ще го отмъкне ако чуе за него.

Ромче се научило да чете на 42г

И 52 са добре

ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!! ИМУНИТЕТЪТ НА БОЙКО Е СВЕЩЕН !!!

Боко е член на Менса откакто се е родил!

Мога да ви намеря дузина такива примери които на 21 вече са съвсем обикновени хора , а на 30г са завършили висше образование като всеки друг и работят нещо скучно !

Познавах един който се беше научил да чете на 3 години и после беше станал наркоман хероинов. Така че това нищо не значи

На 3 и половина.Голям праз

Браво на детето. Обаче то е едно. А останалите са доведени до елементарно състояние. Колко % са функционално неграмотните ученици у нас? Май беше към 35%.

Не знае че е в Мангалия.Скоро ще разбере.Ще ходи в БАН за 1к заплата

Браво Иво! България има нужда от такива, като теб! Остани в нашата страна и им покажи на всички, че България може да се развива!

и то ще напусне България, ще го засмучат веднага навън, а няма и какво да прави в държава на мега прости мутри и мутреси и шуробаджанащина!

Е и? И какво полезно е направил?