Най-големият украински мобилен оператор се възстановява след мощната хакерска атака

Стотици експерти и десетки институции участват в мащабните усилия за възстановяване на услугите за милиони хора, имайки предвид степента на щетите

Обратно в новината

Коментари - Най-големият украински мобилен оператор се възстановява след мощната хакерска атака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали преди няколко дни разбиха международна хакерска група и част от участващите в нея украински граждани бяха заловени а останлите още се мотаят крият по Европа и света та нищо чудно целта на тази атака е унищожаване на 'следи"данни-доказателства......

Толкова много увъртания, вместо да кажат, че са ги ударили майстори които знаят какво правят и те са безпомощни! Такъв удар не е възможен без помощ от вътре. Погледнете в телеграм, там има достатъчно скриншотове, за да се убедите, че този телеком е тотално безпомощен и възстановяването му ще отнеме месеци. Личните данни на милиони техни клиенти са в ръцете на други, по тяхна вина.

Забравих да спомена, че според туит на Мъск, след хакването на този оператор телефонните измами в Европа са спаднали между 75 и 80 %. Смятайте за какво идва реч.

Намеса на Москва?! Глупости! Те още използват стационарни телефони, а и не могат да правят тостери!

Някой им е набарал администраторската парола за активната директория...

имало а обикновено рейдърство - насилствена смяна на собствеността. Новият собственик е (оо каква изненада) Майк Помпео - американски цървул, бивш министър на отбраната.

Това е все едно да кажеш, че на някой на когота са счупили двата крака вече са гипсирали единия. Да ЗАПОЧНАЛ е да се възстановява, но докато се възстанови ще изтече още бая вода. Позволете ми да съм наясно в тази област - 25 години на ключови длъжности в мобилните комуникации още от 1993-та, преди пускането на първата услуга през 1994-та с 4, да, четири базови станции. За сравнение, сега операторите имат по над 4000.

кви беха връзка ключове и кофа с вода и веро,токуч,метла,лопатка и парцали

Хакерска атака с Искандер. Брендо добре работи щом това го виждат като хакерска атака. Евала на нашето момче

Вътрешна постановка. Две седмици преди да се случи цирка в управителния съвет на Киевстар влиза Майк Помпео (директор на ЦРУ от януари 2017 г. до април 2018)

Влиза нещо на м.........

Тая атака не може да е руска ! Русия е в 19-ти век, а всички знаем, че тогава компютри и интернет не е имало, а руснаците живеят в едни глубоки деревни с външни тоалетни.

Гледам, не само украинците са се възстановили… Побърка се светът, ей…

като минат през кабелете на базовите станции изместват електрони от орбитите им ще направят такава поразия хакерите са с камуфляж Ще е интересно Захарова какви електромагнитни вълни е "измислила" за флексаджиите

Gugnelid

Статията не казва две важни неща: 1. Има придвижване в посока национализацията на компанията; 2. В понеделник и вторник в сгради на компанията е имало от човечетата с качулки и са изнасяли това-онова. Иначе е лесно отново да са виновни руснаците, ама тоя път е "сам си срах в гащите".

Ситуацията е много подобна на бъдещата с Лукойл у нас. Киевстар е собственост на проукраински руски олигарх. Американски спекуланти плащат на корумпираните украински власти да подготвят национализацията на компанията и тя е пред финал. Руснакът в безсилен гняв, че не може да си върне парите, скапва актива.