Най-големият дюнен комплекс "Камчийски пясъци" отново е защитена местност

Министър Юлиян Попов подписа заповедта за обявяването й, в която са описани забранените дейности

Обратно в новината

Коментари - Най-големият дюнен комплекс "Камчийски пясъци" отново е защитена местност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Дюнен" на какъв език е, бе? И по коя граматика е структурирано "изречението", Ви? Пет път чета дюнер .. .. в "словоредът", Ви. Ваш: Ричард Мустафов Грующайн

нема да е лошо да забраните и къпането в морето и плаването на кораби и лодки! поне на 500 метра от брега! тъй идиотията ще е пълна!

Да благодарим на Промяната, че успяха да опазят родната природа.

СТРАНАТА Е 30 процента в Натура 2000 най много в Европеиския съюз Други държави са 6-12процента това е изостанала земи и гори без право да се прави някаква деиност . Така че още 100декара пустеещи земи .Така ще стане в много части на страната ДЮНИ НОВИ Иглолистните гори болни псевдо зелени де дават да се побработват заразените дървета . Това се пави с цел вички да ходат в хотелите на богатите не да летуват без пари на морето . Слагат синя зона във всички населени места по морето да може да е трудно ракирането и да е скъпо лутеването. Аре в Гърция там е по срокоино .

Такива забрани, без в същото време да се прави нещо за добруването на самите хора са пълна глупост. Лесно е да се забранява, при това звучи грандиозно - да опазване на дюните! Ихааа! Дюните са навят от вятъра пясък на по големи купчини. Даже и да се изглади мястото, дюни пак ще се появят след време заради метеорологичните условия на даденото място. Където е текло, пак ще тече. Където дюни е имало, пак дюни ще има, вятърът си знае работата. От такава гледна точка не са особена ценност. Дюните в Сахара и в останалите пустини са някаква ценност за човечеството? Правят го по щастливо, или какво? От друга страна мястото е просто превъзходно за туризъм. Тук е най дългият плаж в България, почти 14 км. И нищо не се прави за създаването на нови къмпинги. Направени с удобства за почиващите, но в същото време и с мисъл за опазване на природата. Ето това означава да се мисли да добруването на хората. А не да се забранява доближаването до купчини навят от вятъра пясък. Този дълъг и прекрасен плаж е почти празен лятно време, докато на други места народът се тъпче един върху друг в така наречените "свободни зони" без платени чадъри по курортите ни.

и кво - мутрата идва с багерите , строи си квото иска - и му пишат акт за 1000 лева, дето са му колкото едната обувка ...нима не сме го виждали това всяка година в "защитени" и тнт местности ??? ай не са ибавайте с нас ... сичко е разруха и гнус- пък някой си направил реклама че защитил нещо ...

През това време прекрасния в миналото курорт ,,Св.Константин и Елена,, край Варна се превръща в презастроено гето с изоставени празни хотели и жилищни блокове и десетки строящи се нови.

Браво