Ще съдят журналист за всяване на паника

Временният районен прокурор на Казанлък повдига обвинение на журналиста от местната ПрессТВ Георги Манев за всяване на паника покрай наводненията в града.

Обратно в новината

Коментари - Ще съдят журналист за всяване на паника | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В кое заведение казахте, че сервира това журналистче ?

1.1.1. Ще предоставяме на обществото точна и проверена информация и няма преднамерено да скриваме или изопачаваме факти. 1.1.2. Няма да публикуваме информация, за която знаем, че е невярна. 1.1.3. Няма да подвеждаме обществото и ясно ще посочваме къде са използвани манипулирани текстове, документи, образи и звуци. 1.1.4. Ясно ще разграничаваме фактите от коментарите и предположенията. 1.1.5. В коментарите и анализите ще се стремим да представяме разнообразни мнения и гледни точки. 1.1.6. При отразяване на спорове ще се стремим да дадем възможност на засегнатите страни да изразят своята позиция.

Aми, г-н прокурор....тези журналисти дето писаха в интернет, че в Tурция е отвлечен и после убит ваш колега,...не е ли всяване на смут и страх у нашите прокурори??!!...я, се самосезираи и за тях,.. и ги почваи с дела?!

По подобие на фашистката хунта в Куев, и у нас започва лов на вещици! Който мисли различно от режима на пожарникаря ще бъде съден и тикнат в пандиза!

Ха и това доживяхме някой да търси на журналист сметка за глупостите които ръси. Съвсем скоро една "водеща" телевизия с още "по - водеща" Джурлалистка се изцепи ,че някой и звънал защото чул ,че лекати на столична болница имали съмнение за ебола. После се оказа,че човекът бил настинал ,но на въпросната Джурналистка никой и копче не й каза. Стандарти моля ти се...нали момчето е от малък град може.

Ша има ли още коментари или да ода да пия една биричка, няколко пъти... Какъв е положителния ви отговор?

Журналистите ОБИЧАТ да пресоляват гозбата, да се правят на интересни с шокиращи репортажи, публикации и обществено достъпни изяви. Едно е да напишеш ИСТИНАТА - напр. 20 см вода покрива пътното платно, а съвсем друго е да се изцепиш с информация от типа "РЕКИ ЗАЛИВАТ ЦЕЛИЯ ГРАД". Тази дезинформация е по-опасна за 99% от потребителите на информацията, конкретно засегнатите знаят, че не е точно такъв катаклизъм!!

.......крайно време беше да се поозаптят малко журнолята , че съвсем се разпасаха.... четвърта власт , пета власт.... народа една неможе да понася, пък те барабар пишман Петко с мъжете...

Цялата беда идва от това , че така нареченият журналист ,обслужва партийните интереси на шефа си , който е във голяма вражда с кмета на Казанлък .Кмета доста поработи , за да спре лапачката им , и затова е под непрекъснат обстрел от местната медия . Панимайш ?!

Цялата беда идва от това ,че фелдфебелката на Казанлък /кметицата/си позволява да диктува поведението на много хора ...и не е "най-добрия човек "какъвто приз получи от вицепрезиденката,повярвайте ми !

В Казанлък не е имало наводнение! Това което се представя е абсолютна демагогия. Поради обилните валежи водата на едно микроязовирче преля и се образува един гьол с диаметър 25-30 м. и дълбочина 20-30 см. на изхода на града в посока запад. Наводни се единствено част от двора на мебелен магазин, който е последен и оттам започват ниви. Няма никаква трагедия, даже мога да кажа, че при авария на водопровод се бяха случили много по-големи нещастия. Истината е една - медията в която работи този журналист е собственост на бивш номенклатурчик от БКП, а той е вечен кандидат за кмет на града, и опонент на сегашния.

бивш номенклатурчик от БКП - Самарски?

Ами тоз не е ли сервитьора? А то пък журналист излезе. Аз си мислех, че сервира. Там в едно заведение. И той си мисля, че сервитьор беше. Сега пък друго. Ама то може да се е пресвалифицирал. Младо момче, убаво. Сервитьорче.

Скъсани диги имаше ли? Наводнени райони в Казанлък имаше ли? Кметицата свършила ли си е работата за обезопасяване на язовири и града? Лъжа ли е репортажа на журналиста?

Не е лъжа, че се пишат и много глупости, особено жълти новини. Понякога откровени лъжи. Това не е журналистика, но както и всичко у нас.

Каква истина само ,бе,журналя.Вие търсите първа страница и пишете какви ли не измислици и украси само и само да ви четат.Жълтата преса поне си знае ,че е жълта и се чете за развлечение,кой и вярва.Но вие "сериозните" журналисти сте по зле и от тях в украсите на събитията .Аз мисля,че трябва да се носи отговорност за всяка неверна дума в писанията им.

така да стане,защото те не са никакви журналисти,а клюкари,пишат непроверени неща и се мислят за недосегаеми,няма осъден журналист,а има маса самоубили се хора заради техните поръчкови писаници.Лично съм пострадала от неверни съобщения и когато в медиите са се обаждали за моя случай им е отговаряно,че тях ги интересуват само негативните неща за мен ???????.За мен журналист е = на поръчков лъжец.

Оставка за кметицата и прокурора!

Да се осъдят всички медии от обществото защо не отразяват реалната дейност на ПП Атака в НС , които единствено работят за спасение на държавата.В момента всички други са се дистанцирали от тези които са ги избрали и изпратили в пърламента и си решават и гласуват каквото им е изгодно за тях и колонизаторите.

Ако не беше ти чугуниц, щях да си помисля, чя е някой с тънко чувство за хумор... ;) п.п. Тъжно е като си помисли човек, че има няколко такива като тебе.

гледах репортажа сутринта :) Прокурора е лоботомик... милия. Кви простотии дрънкаше... "да си продължа да си пия биричката или да идвам". господ да ни пази при такива прокурори....

Сутринта по Нова тв, този журналист направо като Жана д. Арк се изявяваше. Направо представляваше цялата журналистика в България. Какъв удар по тях е това, че някой го обвинява в нещо?

Това наще не са журналисти 99% влизат в категорията селски клюкарки и лапачки подмазвачки. Така че да се говоли за "журналист" е малко пресилено...

по-малко да преувеличават нещата ,първо да проверяват новината .а не да пишат каквоса чули ,това са клюки ане новини

Нали завършват с "има кръв. Очаквайте подробности!"

А за този настоящ премиер, който всяваше паника за банковата система по време на протестите? А за сайтовете, които го тиражираха? Хайде знам, че той и те са над законите на този протекторат, но поне издирете тези блогъри, които във ФБ инициираха паниката срещу КТБ и ПИБ.

Държавата на абсурдитете.Те не се ъанимават с истинските престъпници а с глупости ще затрият човека.Това е ненормална държава.

Абе понякога преиграват, но добре, че ги има, да видим и ние някой неща...кмета на Неделино например. Убавец е, кво.

Кметице, ти защо вместо да оправиш дигите да не се късат, се хвърли да осакатяваш дърветата в града?

Ако журналиста бе сгазил прокурора на пешеходна пътека, вероятно щяха да му дадат по-малко и от 2 години....

Пример за журналистика показаха журналистите от Германия във връзка с катастрофата. Те оставиха на мира семействата на жертвите, браво не търсиха сензации, така както у нас. Лично изпитание от писаници на журналисти по повод смъртта на сина ми през 2001 година, което е лична трагедия и не засяга никого, нито обществото....Журналистите се превърнаха в хиени това е истината.. Няма морален кодекс има едни пари и всико е пари и рейтинг...

За журналистите най-добрата новина е лошата и то да е в България. А ако не е достатъчно лоша-да се внушава обреченост и безкраен песимизъм, поне със заблуждаващо заглавие.

Български стандарти. Когато хванат политик, който мно-о-о-ого е сгазил лука, стандартната му фраза е "ТОВА Е ПОЛИТИЧЕСКА ПОРЪЧКА СРЕЩУ МЕН!". Когато подгонят журналист, защото мно-о-о-го се е олял със собствени виждания, за да е така... мно-о-о-ого сензационно (един вид, вижте ме какво поднасям и колко съм е-хе-е-е-е), отново стандартен рев: "ТОВА Е ПОСЕГАТЕЛСТВО СРЕЩУ СВОБОДАТА НА СЛОВОТО!". И съответната рода плюс куп неграмотници подхващат вопъла. Стандарти...

Ми много ясно - този е направил наводненията - не го ли виждате - наводнител

Е, между реалното наводнение и наводнението, което се е привидяло и приискало на нафуканото демби от снимката, има разлика, нали? Така че в някаква степен го е направил... във въображението си. Така де, да се покаже колко е бди-те-лен! А сега се показва и по телевизиите - да го види лелка, свако, чико, бабка... На мама бдителното дунденце.

Скъсали са се диги и водата е заляла улиците. От какво ниво нагоре се брои за наводнение? При измерването на нивото, кое ниво на терена да се взима - най-ниското или най-високото. Ако дълбокомера попадне на някоя от многобройните дупки в Казанлък, показанието вярно ли е?

Що всяваш паника, бе? От репортажа е видно че вода има, тече си, ше стигне за всички, ще я има със седмици като завири мястото и никой не се е засилил да я спира! Къф е повода за паника?

Съд за всички журналисти, които се превърнаха във вампири и чакат да стане кървава катастрофа и тичат да заснемат с една филия хляб в ръка...

може би местният прокурор се взима много на сериозно. Сигурно в Казанлък нещата вървят добре и само въпросният журналист мъти водата на месните величия.

По рождение българина си е комплексар и на умряло куче нож вади открай време.

Ти и нож неможеш да извадиш дори. Умник!

НЯМАМ ДУМИ !!!! ТОЗИ ПОКУРОР ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА !!!! САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ГОВЕДА !!! ЗАЩО ЛИ ОТ ИСТИНАТА ТАКА БОЛИ ?????

От зората на демокрацията се говореше за това хората на всички длъжности на държавна служба да минават през някакъв период проверовъчен изпит за професионална подготовка и за административна подготвеност. В тая връзка като работих в БТК като началник техническа служба, всяка година ни провеждаха изпити - технически въпроси по специалността, Охрана на труда, Кодекса на труда и пр. За прокурор на конкурсна длъжност би трябвало да има такива изпити - хем да си опресни знанията, хем да го напомнят де е и какъв е и за какво е там. Ипри всяка изцепка не на място - също проверовъчен изпит без график пред разширена комисия. Ако не го издържи - конкурс и следващия, моля, а който си отива да затвори вратата да не фука!

Гърция фалира; имат пари до 21 април; трябва ли да се паникьосвам с 3 гръцки банки в БГ. Като няма адекватни институции всеки втори жмульо може да вдига пара и да говори за ония дето духа

Ти посмей! Да видиш какво те чака за нарушение на Закона за банките! :)

ВРМЕ Е , НЯКОЙ ПИСАРУШКА ДА ГО ОТНЕСЕ.

Добре че ги има и тези медии да открехват малко завесата,че някой ден ,някоя самозабравил се ще ти отреже главата и дори няма да се чуе.

Задача... Има ли разлика от прокуратура, съд, медии и бейзболна бухалка.

Глупава работа да съдиш човека за такова нещо. Има ли някой храбър прокурор, който да подхване циганите за всички зулуми и неплатени сметки. Да викаш, че българите са за сапун не е ли заплаха със смърт, всяване на омраза и паника?

Ivan

А кога ще осъдят Боко Тиквата за КТБ!?

В България е пълно с всякакви самозвани медии и медиики, които странно защо не желаят да подпишат и спазват журналистическата харта наложена като стандарт преди около 20 години. Масово от снимките ни гледат трупове, кръв и се пишат всякакви простотии с едничката цел да идват повече потребители и да се въртят банерите. Никой не гледа за създаваните настроения в потребителите и до какво може да доведе това. В този ред на мисли ПОДКРЕПЯМ прокуратурата и е крайно време всички самозвани медии да се замислят какво и как предлагат на хората. Само с "Очаквайте подробности" не става.

Ами Господине,защо не се самосезираш за хилядите декари изсечени гори,които докараха тези наводнения и свлачища и което ще продължи в следвашите години в геометрична прогресия,плюс тотално обезводняване на огромни територии от републиката.

Свобода на словото, а?! УФФФФ ама наистина ми писна...

Невинните в затвора, а убийците по улиците.

мммм дааа........ а в същото време Цацаров, ИЗОБЩО няма намерение да се занимава с прасунПеевски.....

По добре излишна паника и взети прекомерни мерки отколкото спокойно удавяне.