Язовирите са пълни на 95% от обема си, в неделя се очакват обилни валежи

Почти всички язовири са запълнени на около 90 - 95% от обема си. Това каза проф. Валентин Казанджиев, ръководител на секция „Агрометеорология” в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, цитиран от Фокус.

Обратно в новината

Коментари - Язовирите са пълни на 95% от обема си, в неделя се очакват обилни валежи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Извинявам се - риска намалява, защо никой нищо не прави превантивно, толкова е очевидно ....

Искам да попитам, след като има прогнози от преди седмица, че се очакват валежи, никой ли няма да се сети да свали обема на язовирите, нали има механизъм за контролно пускане на вода, именно за такива случаи. Отделно, ЗАЩО СЛЕД КАТО СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ ВАЛИ, ОБЩИНИТЕ И ФИРМИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НЕ ЧИСТЯТ КАНАЛИТе И ШАХТИТЕ< НАЛИ АКО ТОВА СЕ НАПРАВИ< РИСКА ОТ НАВОДНЕНИЯ И ПРЕЛИВАНИЯ ИЗ РАЗНИТЕ РАЙОНИ С НЕ ТОЛКОВА ДОБРА ИНФРАСТРУКТУРА - сиреч почти всички градове.....

Българите имаме много къса памет.Колко пъти удавиха хората тия мафиоти комунисти за да си продават рибата?Пак ще има гласували за тях-БСП и за Т.Живковите бизнесмени ГЕРБ.Тъпо стадо сме и затова така и ни третират.

Ало журналята!Научете се да пишете грамотно на български,родния ви език!Язовирите са пълни 95%,а не на 95%!Доматите струват 3 лева,а не са на 3 лева!Левски води срещу ЦСКА ,а не на ЦСКА и т.н.!Писна ми от малоумни неграмотници!

"Журналята" в случая са се изразили правилно. Неграмотния в случая си ти!

lu4ka

Няма такова нещо. От латински процент означава "на сто". 95% означава " 95 НА 100". Когато се каже "на 95 %" се получава "НА 95 НА 100".Кое е на 95 и кое е на 100? Поравилно е "НА черешата", "НА село", "НА поправителен по български".

И както по стара бг традиция...дъждът ще ни изненада, както го прави и снегът. И пак много хора ще останат без домовете и препитанието си

Тия дни минах покрай яз. Дяково. Естествено не беше пълен. За да излезнат тия 95% явно има други язовири, които са пълни на повече от 100%.

Днес бях до Панчарево. Рекичката едва тече, защото нарочно събират водата.

В момента не изпускат язовирите защото няма пазар за тока,ама хората чиито живот е застрашен едва ли ще намажат от далаверата.Какво ли ще стане от един хубав порой с ураганен вятър?След толкова меки зими(помните ли миналата?)следват потопи.Това помня от живота си до момента дано не съм прав.

ЗАБРАВИХА с. Бисер! Не дай БОЖЕ...

И Цар Калоян. Селото е под язовира. Честито!