Коментари - Песков: Новата стратегия на САЩ има ”имперски характер” | Днес.dir.bg

Песков: Новата стратегия на САЩ има ”имперски характер”

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер и издава упорито нежелание за отказ от еднополюсния свят, заяви днес Дмитрий Песков.

Обратно в новината

Коментари - Песков: Новата стратегия на САЩ има ”имперски характер” | Днес.dir.bg

Коментари

Русофоб турко близците отивайте си в Анадола. Прекрасен пример за дебил.Кой си ти посерко та ще казваш на някого каде да ходи и как да мисли.Мога да отида и при майка ти ,мога и при жена ти.Живея в демократично общество.Видимо си от Илианци и живееш панелка

Сътрудничество и взаиморазбирателство по американски е - другите дават кравите прибират. А зоните на интереси са там където могат да заграбят нещо.

Руската нова стратегия също има имперски характер. Какато и старата имаше. Само дето новата се опитва да се бърка из цяла Европа и Азия. От което страдат обикновенните руснаци. Но тях не ги интересува, щом по телевизията ВВП казва че всичко е ок, но ще се оправи и има водка. Ако не водка - и битова химия става. Някои умират от това.. но "какво тук значи някаква си личност...".

Китайката добре се е изгаврила с американците: хем ще ги боли, хем ги осмя, хем няма какво да и отговорят.

Интересно ми е къде ще бъде Песков след десет години и дали още ще е жив.

Защо, очакваш че ЦРУ ще го ликвидират ли?

Тия от Кремъл по наглост нямат равни.

И старата и по-старата и най-старата и бъдещата и т.н. Русофоб турко близците отивайте си в Анадола.

Руски тролове, какво правите тук?

Русия е миролюбива, но това не ѝ пречи да назначава президента на САЩ.

Хазарите, които скрито са на власт в САЩ и които реално решават там открай време са просто едно подло разбойническо племе с първобитен начин на мислене и пкеменно-кастово затворено общество. Българите за тях са враг от времето на Хан Кубрат та досега.Освен да плячкосват и мамят, те са и номади.Тактиката им е да овладеят властта в някоя голяма държава и освен, че паразитират от нея я използват за осъществяване на пъклените си планове.Съвет не гледайте телевизия, а четете историческите книги.

Путин е по - велик от Тръмп! Намеси се в изборите и най - неизбираемия стана президент. Какво му остава на Путин, освен да свали Тръмп, или да сърба това, което е надробил.

Песков се изразява много меко и възпитано-на мен политиката на УСА по ми прилича на тази на един водач на една европейска държава през 1939-1945г!

Руската стратегия - най-отбранителната стратегия на света. Толкова е "отбранителна" руската стратегия, че няма съседна страна в която да не са нахлули с войски или я заплашват с нахлуване. Да бе, забравих. Те не били руски войски, те били "зелени човечета", "ихтамнет", "отпускари" с танкове и артилерия но без отличителни знаци (като бандити), "миротворци" въоръжени до зъби с тежка артилерия, бронетехника и авиация извършващи етническо прочистване в заграбените територии.

Не се коркай, за две години Путин, съдейки по БВП-то, ликвидира половин Русия! Стискай палци да го изберат пак, след още 2 гдини Империята на Злото ще бъде ликвидирана! Гласувайте за Путин!

Радвам се, че видя разликата. Ама да я кажа и аз - Русия решава проблеми само със съседните си държави. Решава ги по имперски, както и подобава, все пак правото е на по-силния. САЩ също решават проблеми, но по целия свят, сякаш да ни напомнят постоянно, че позициите на щатския долар трябва да се защитават по всички точки на света. Да, ама с това се свършва. Още е дин път ще цитирам по-умен от мен. "Без военна платформа, способна да подчини на волята им техните противници и приятели, САЩ ще трябва да се справят с нова реалност, която включва правенето на компромиси и воденето на преговори нещо, с което САЩ въобще не са свикнали." Ето за това са тези пожелания на Тръмп. Ама нито Си, нито Путин се впечатляват от приказки.

Многополюсен свят, ала бала! Има 2 полюса, импелиалистически и комунистически! Както Северен и Южен, нямя други! Сащ и Русия са на единия, на империалистическия! За кво трябва да се говорят глупости и да се демонстрира пълната тъпотия?

По добре си вземи хапчетата както ти ги предписах!

Не трябва да се учудваме на стратегията на САЩ.Това е стратегия на империите и колониалните държави,които винаги са имали подобна стратегия.Тази стратегия отговаря и на американската политическа култура ,която винаги се е основавала на силата ,по точно на насилието.Разбира се с презумцията, че това е справедливо и именно справедливостта по американски е решението на спорните въпроси.Така е от времето на първите заселници и индианците ,коубоите,шерифите.американските "герои" като Джон Дилинджър и др.Около Тръмп сега има достатъчно хора ,които считат,че думите са убедителни ,когато зад тях стои най-големия военен бюджет в света!А справеливостта ,която трябва да се раздава ,това е справедливостта на клановете Клинтън и Буш,Морган и Рокфелер,справедливостта на ВПК,ЦРУ и Пентагона,на Карллайлгруп,Монсанто,Юнайтед Брендс и т.н,справедливостта на Сорос!Руснаците не са вода ненапита ,напротив,но тяхната позиция сега е поне по-приемлива и логична- да има балансирани отношения, съобразени с двустранните интереси!...Изобщо не съм оптимист за 2018г!

Така де, само, че САЩ не са били никога колониална държава, а наоборот, за разлика от колониална Русия, която днес рони кървави сълзи, че е загубила всичките си колонии и се опитва да колонизира Украйна и Сирия, ама и в двата случая се накъка! Щото, като колонизираш носиш прогрес, а Русия носи само смърт!

Много държави имат дългосрочни стратегии. Проблема е, че България няма такава.

Защото не сме държава а колония....

САЩ продължават имперската политика на Англия, все пак са създадени от англичаните, Англия се провали като империя, да видим сега борбата на САЩ, предимствата на Русия като империя е, че всичките ѝ подопечни са край нея, а не на другия край на света.

ВСИКЧИ които конкурират американския бизнес са врагове . Даже и Гер- я беше такава при Шродер . Но при бабаяга стана нещо неверотно - всички стратегически пред -я бяха продадени на хамерите и ГЕРМАНИЯ СТАНА ВАСАЛ ПРЕЗ 21 ВЕК !?!?!?! КРАВАРИ И СЪВЕСТ !!!!!!

...руската да не би да е васалска? От край време Русия има имперски амбиции - къде за завладяване на Босфора и Дарданелите, къде завладяване на Европа и превръщането й в съветска територия (Сталин), къде износ на революции по света, къде сега - удържането на влиянието на Балканите и стремеж за господство в Арабския свят... Присмял се хърбел на щърбел...

това което си написала е в минало бешело докато износа на цветни революции и заличаването на цели държави е настояще ирак либия афганистан българия и още много други.

Кремълски ПАПАГАЛ !!!

Ма, моля Ви - та Вие сте трол !

Китай наистина имат право да претендират за нещо повече от "еднополюсен модел", защото са икономическа сила и амбициите им са добре подплатени. За тях спокойно може да се очаква възход и през следващите десетилетия. Но голите и боси руснаци, които на гладния си стомах са сложили чифте пищови къде са тръгнали да се мерят с големите??? Нито индустрия, нито финанси... Баси мърльовците с голямото самочувствие!

Руснаците нямали индустрия и финанси!!!! Да не четеш някои американски учебници за бавноразвиващи се. Точно те си имат всичко и то по много. Много може да се изрежда. В последно време са модерни военните им оръжия, за които се редят на опашка. въпросът не е в оръжията, а в технологиите, които са използвани. Твоето е изключително пошла, глупава и некадърна пропаганда.

Колко "по много" тяхно производство граждански самолета имат, като са толкова силни?

"Точно те си имат всичко и то по много." - много калпави пътища - много им се взривяват космическите ракети - много мизерия и печал зад пределите на МКАД - много им е милитаризма и ура-патриотизма, който си е чист НАЦИЗЪМ - ние сме най-великите, другите са некадърни глупаци - много им е агресията и бруталността - не остана съседна страна, която да не превърнаха във враг с агресивните си действия и заплахи. само алкохолът все им е малко и налитат на одеколони и друга козметика

Мърльо си ти, щот си прозт, а си прозт, щот не знаеш нищо за руснаците, пък бръщолевиш.

Даже в Русия доларът е по - уважаван, може да си купиш всичко. А с рублата в САЩ, мурзилажа не може да си купи и кондом за да си го нахлузят на простите глави да не ги вали дъжд.

ТОВА Е ЧИСТ ХАМЕРСКИ МОЗЪК КОЙТО СЕГА ЧЕТЕМ НО БЪЛГАРСКИ ДРЕЗИ - ПАОПИЯРА ОТ ПАЧАВРОСТАН !! ПРОВ ЛИ СЪМ БЯГЕЕЕЕЕЯЦ

Блядовете никой не ги бръсне за слива и ши ги тричат

как ше ги тричат с молби и кандърми или с целувки по слабините?

Ето как американското посолство води русофобската си пропаганда. Колко много постове ни пусна американския трол. Амеба да бяха наели, по-читави щеше да се получат. Все едно някакъв примат са го научили да седи пред РС.

Газ маз голям праз.Фанаха руснак как краде салам от магазина и изкупиха медицинския спирт от аптеките

Ало, село, вие само един магазин ли имате там? И само един руснак е откраднал салам.. Иди в който и да е супермаркет в града и питай охраната колко нашенци крадат салами дневно! Ти направо създаде новина!

ако не бяха руснаците щеше да ядеш на баба ти цървулите и да чакаш говедарски туристи демек от умрел писмо.

а английските сдуханяци и отрепки са трезвеници до един нали?

много странно... соросоидните тъпунгери маи живеият в 15 век ... алоооо .....хората отдавна пътуват ,и имат прияки наблюдения от краваристан и с просто око се вижда колко : прости необразовани без работа дрогирани без здравни осигуровки без зъби без култура без сексуална ориентаця ...и т.н. има в страната на американската мечта ... ха ха ха пс: забравих де ... хората по света имат и интернет ... ха ха ха

Милиони , обаче от цял свят се стремят да се заселят в Америка. Вместо да наложат американския начин на живот в своите страни, те отиват в Америка за да заживеят като американци с техния си начин на живот. Америка никога не е изнасяла демокрация. Обратно , тоталитарна Русия изнасяше революции в целия свят.

кой иска да живее на купони и в дървени бараки срещу солидна ипотека дето никой и неможе да плаща в едно гето къде на всичкото отгоре всеки ден стрелят от "хубав живот".Не бъркай 1 % олигархо мафиоти и сенатори с останалите гетаци.Още шпертплата от дървените бараки от урагана харви не са събрали и вече нови 70 млн.молби за купони са подадени за следващата година.

Ти вярваш ли си на тъпотиите които си писал ???? Те и банка ще правят тихоокеанския регион, начело с Китай и обявиха и началния капитал - 100млрд долара. Ще не го обявиха в рубли или юани ??? То даже рублата има по голям шанс от юана, нищо че китай има 20 пъти по силна икономика от Раша....ако искаш мога да ти обясня защо

Това е реплика по-долу до един глупак "от вече"

Има едно бутонче с надпис "реплика" на всеки пост, та да не се налага да се обясняваш като недоклатена вдовица! Ама освен макарите, май и малкото ти мозъче е замръзнало и не работи. Ако го имаш, де, защото е съмнително.

Искат света да бъде многополюсен ама защо самата русия не е многополюсна ? защо само една партия управлява, защо шсе един и същ чичак е на власт ? Нали многополюсното е хубаво ?

Защо само една партия- май в твоето семейство не са те научили на поговоркат-ДЕВЕТ БАБИ- КЕЛАВО ДЕТЕ. Най- добър пример за тази поговорка е българският политически живот- много партии, но на народа не му е станал по- лек живота.

Тръмп, а ?

Покупателната способност на Русия е колкото на Дания

Много нефт много газ а пък рашкити бегат от там в несвяс.България без нефт без газ даже и руски кавал не бега у вас

Нещо да си прочел за неимоверно нарастнало употребление на кредит в частният сектор на западните държави? Този проблем е толкова голям, че зап. държави се чудят какви икономически механизми да въведат за да намалят ползуването на кредити от гражданите си. Къщи, коли и т.н. всичко това е купено на кредит. Западно благоденствие.

"за да намалят ползуването на кредити от гражданите си" Само неграмотен слабоумник може да напише това! Напротив! Всички стимулират потреблението и вземането на кредити! Това е което движи всички икономики, ако го няма е стагнация бе тикво зелена.

Когато Русия и Китай търгуват помежду си, валутата с която се разплащат е американски долар. Това е уважение , така трябва да бъде. Мурзилаж, как си представяте ушанките да получават юани за търговията с Китай? Изобщо допускате ли , че такъв филм може да има. Искат долари руските свине, американски долари.

Любимите доларчета на проституиращото ти семейство!!! Да ти пикая на честта краварска!!!

Баща ми плаща на майка ти с американски долари за да може да те нахрани, защото ако й плати с рубли ще умреш от глад, малък педеразин.

4 години търговията Китай-РФ-Турция,Иран +90% от югоизточна азия е в рубли, юяни, лири.Малко си заксъснял.На всичкото отгоре руският петрол се търгува и котира вече в Шанхайската борса. 3/4 от Шистовите компании вСАЩ -фалираха

хахахахахаа

Раша кво реве за едноплоюсен свят. Тя нали е полюс също, само че Сев. полюс.

ама кажи къде точно да се смеем?

а канада бе цървул ... да не би да е на южният полюс ... ха ха ха

Сигурно са ти замръзнали макарите, та дробиш подобни глупотевини! Няма как да ти помогна! Да не си ходил на полюса!

Валенка!Къде е Канада и къде Русия?Канада с 20 милиона население е една от най развитите и демократични държави с висок жизнен стандарт,а в Русия Рутин възроди национал фашизма със олигархична клептокрация

Интересно, как би определил Песков стратегията на Русия? Или на крилете на руските бомбардировачи са монтирани белите гълъби на мира, вместо двигатели, а летците им нямат катапулти на креслата, а крилца на гърба? Няма никаква принципна разлика между стратегиите на Русия и САЩ; Разликата е във финансовите инструменти с които е обезпечена тази стратегия и във битието на населението им - едните имат какво да загубят, другите ще загубят нищетата си.

Брей, че тъпо парче. Има и то съществена разлика. Русия си седи в държавата и не краде другите държави, за разлика от САЩ. САЩ има над 950 военни бази по света. А Русия имаше до скоро една в Сирия, сега ще станат две. След Афганистан, за повече от 30 години не са нападнали държава, за да завладяват, за разлика от САЩ.

Написал съм ти го бе , калмук! Въпрос на финансови инструменти! Николай Хайтов го е казал по-просто, като за хора подобни та теб: Едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто да го направиш!

Тя Украйна сама се нападна,а Крим се присъедини сам към русия!За Молдова,Грузия,Чечня да припомним,че също цяха обект на кърваво руска агресия!Във Сирия руснаците си спечелиха още един или още много врагове с подкрепата си на Асад и кланетата на зивилни и опозиция!

Точно противопоставянето на Русия и Китай е предизвикателствата пред нормалния свят. Борбата с Русия ще е по-лесна. Рейгън вече показа как се срутва империята на злото - надпревара във въоръжаването и ниски цени на петрола! С Китай ще е по-трудно, защото ниските цени на суповините колкото са пагубни за Русия, са добре дошли за Китай!

Ми! И кво ще правим сега?!! Не ние, де. Нормалния свят.

малко е късно либе за китка.Русия не е ссср и Путин не е Горбачов ,а днешните САЩ станаха второразрядна сила .Досега 5 години ниски цени на петрола и санкиции -руската икономика расте с 2,2 % тази година а търговският излишък : +225 млрд.долара,и цените на петрола ги определя Путин /а не опек /Аг.Блумбърг /.На всичкото отгоре делат на петролните такси в руският бюджет е 28 % при бюджет равен на този от 2014г. /за сравнение дела на петролните ткси в бюджета през 2014 беше 44 %/

Хахаха класически американски глупаци. Е като я бутате вече 7-а година рашата, що не пада. То санккци, то изолации. А тя все по-добре се развива. Вече има и икономически ръст. Близкия изток са на поклониение в Москва. А в американските медии обявиха Путин за крал на ОПЕК. И на тоя фон твоите простотии звучат меко казано абсурдно. Цялата ви пропаганда е съставено само от сладникави стари спомени за отдавна отминало величие. Похватите ви са от времената на Студената война, толкова плоски и примитивни, колкото сте самите вие. И се чудите защо не работят. И защо американците, по статистика ви вярват само към 15% от населението.

На американците главата ще им изяде лицемерието което те го притежават в изобилие и липсата на принципи което допълва първото.Ако нямаха тези неща сега Китай и Русия щяха да им бъдат приятели и за света щеше да е по спокойно мирно и може би щастливо.Европейския съюз им уж съюзник а те гледат на него като конкурент добре че още не са го сметнали за противник.Със най верния си съюзник в НАТО Турция се скараха което е учудващо.Въобще в последно време взимат доста странни решения.

Айде де! Липса на принципи? Не е ли принцип да спазваш постигнати споразумения и договори, като например Русия - Украйна и да нахлуеш в Крим? Или за Русия става?

Най-антируската партия - Републиканците оставиха руските самозабравили се несретници да им помогнат за изборите и сега им сипват с големия черпак! НЕ Е ЛИ ЯКО, а копейки! ХАХАХАХАХА

Тъй е, само дето куче, което лае - не хапе. И обратно - при "най-миролюбивите" президенти започват войните.

Абе той си е многополюсен, само че русия не е полюс :D :D :D и това му е мъката на тоз

Руските боклуци защо реват. Да бяха направили Хилъри президент. Ама сега ще сърбат на Тръмп попарата. Само тормоз за ушанките, все да им е вътре.

признаваш че Путин назначава говедарския презедент?!

Така каза една жена. Защо след като са го назначили се оплакват. Путкин да подава оставка.

ТРЪМП БЕШЕ НА РАЗПРОДАЖБА :)) ... ЦРУ УСТАНОВИХА ЧЕ РАШКИТЕ СА ГО КУПИЛИ ЗА 20 МИЛИОНА ДОЛАРА :)) ...

stan_posta@

Че той е милиардер, защо ще се продава за 20 милиона ?

ВБА

Намеса има навсякъде, но не я търсете от нашия ареал, и тя е затова, за да не се избием взаимно. Както в САЩ имаше намеса, но не от страна на Русия. Много е вероятно, и в Русия да има и в Китай също. Неведоми са пътищата Божи???... Ново време нови взаимоотношения между държавите, но трябва и съвсем!!! ново мислене. Лошото в случая е проливането на невинна кръв поради късогледството на управляващите в отделните държави, които, все още не могат да проумеят това, което става, и ще става, но то е за наше добро. В близко, и малко по далечно бъдеще в света, ще доминира триадата Китай, САЩ и Русия и никой да не си прави илюзия само за собствени имперски интереси. На САЩ им беше дадена възможност да наложат мир по земята, но те тотално се провалиха и вече няма да са това, което са били за тяхно успокоение и за успокоение на останалия свят. Нищо случайно няма в нашия ареал, защото ние все още сме протекторат на... докато престанат войните и народите заживеят мирно и задружно в един наистина по добър и справедлив свят.....Тогава това няма как да не се отрази и на нашите контакти с извънземни цивилизации, от които сега може, някой да изяде и пердах, но без да го осмисли та камо ли да го разбере. Начини за вмешателство безчет, че някои да си опичат акъла, докато е време, а не после да скимтят.....но народите, ще го отнесат, което вече се ѝ случва от доста време... Работата е по дебела, отколкото, някой може да си представи така, че....

КАКВО ИМА ЗА ЧУДЕНЕ - КАКТО ВИНАГИ ФАЩ ЗАГУБИ ПОРЕДНАТА ВОИНА ПРОТИВ РУСИЯ (НАЧАЛОтО БЕШЕ във Виетнам по 50-60 самолета сваляха руснаците за ден ) а В сирия замерите се и наакаха с ракетите си - и нито една цел не поразиха . А Щщом губът няма печалба а вложима огромни пари (помните - да ) а Русия и Китай ещо стават по- големи конкуренти ипо ГАЗТА И ТО РУСИЯ ПРОДАВА НА КИТАЙ А ФАЩ ПРОДАВА САМО НА ПОЛША И ЛИТВА 1 Потресеме и думитек на Ниеи Хелли -В ООН СЛЕД ГЛАСУВАНЕТО ЗА ИЗРАЕЛ -НИЕ ЩЕ ЗАПОМНИМ КОЙ Е ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ НАС - И ТОВА ЗАПЛАКА ПРЕД КАМЕРИТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ - ВСИНИ СА А НЕ ДИПЛОМАТИ

Пияна свиня, САЩ са увеличи територията си а СССР умря. Какви войни бълнуваш малоумна пизда.

Иванушка, видно, что ти дурак!

Точно във Виетнам руските миг21 губят въздушните битки с фантом-4,като две ескадрили са унищожени буквално за 2 дни.САЩ губят хеликоптери и някой друг транспортен самолет.

Вашите ценности май само вие ги споменавате в речите си ,плюя на тях тъпи агресори.В кое ли кътче на света нямате интереси .Само че това време свърши , искали неискали трябва да се съобразявате все повече с реалностите , а те не са на страната на САЩ.Вярно е че чрез ЦРУ опожарихте много арабски страни , а вкл. и Украйна , но баста времената се менят а и нравите също.С окървавените си ръце не можете да раздавате демокрация навсякъде , дойде време да си я консумирате попарата сами.

Песчето е объркано както винаги. Имперския характер на САЩ не е нова стратегия, това е от десетилетия. Самият факт, че и Рашката кочина, и китайците търгуват с валутата на САЩ е категорично доказателство за това кой е господаря на света. Рублата и юаните се използват само за санитарни нужди.

Двуполюсен или многополюсен свят !!! Това все едно една държава да им два или повече президента, премиера, шампиона по футбол....даже и едно ято птици си има водач. Няма как в едно царсвто да има двама царе. Има си световен лидер и той е САЩ. Както също си има регионални или континентални лидери...примерно лидера на Европа е Германия, а на Азия е Чайна. Та за кво мрънка Рашка, след като тя даже не е континентален лидер нито в Европа нито в Азия, ами тръгнала да мечтае за световен лидер !!! Засега е може би само регионален лидер, ама се чудя кой е региона ???

взЕмИ да се поограмотиш малко и после с графоманските изстъпления и простотии!!!!

Шило

Това пък кой ти го каза?Не му вярвай. Лъже те!

БЪДЕЩЕТО ЗА ЧАНАДА .... ЧАНАДА = ЧАЙНА + КАНАДА ... ЩЕ Е В КИТАЙСКИЯ СВЯТ :)) ... ЗНАМЕТО ВМЕСТО КЛЕНОВ ЛИСТ ЩЕ ИМА ПЕТОЛЪЧКА :))

ДЕТРОЙТЕ.....общак кривонос.....като премериш на шефа си черната мамба, стига ли ти до лакътя :)))) А пък като я поемеш отзад, сигурно ти масажира чак диафрагмата. Казал съм ти - човек където няма пари да избяга от град в който живеят 95% черни, значи е тотален неудачник или по-точно - комунасто-русофилистик, какъвто си ти

Боже, Боже каква овца. В американското посолство толкова ли са закъсали, че наемат такива идиоти на работа. Демокрация знаеш ли какво е. Това, което обясняваш се нарича диктатура. И кой е избрал САЩ за шефа на света. НИкой не ги е избирал и не ги е искал. И освен това, драго ми идиотче, да си шеф, освен привилегии, има и ред задължения и грижа за подопечните. Докато САЩ единственото което правят, само обикалят и крадат държавите по света. Тяхното поведение е това на държава мутра, на крадец, който обикаля, напада и обира. Грижа няма, само да сложи марионетно правителство, което да улеснява обирите. Но си рядко тъп, това е беспорно.

Аве галош скъсан, то никой не е избирал английския за световен език, ама навсякъде е английски....лидер не се избира !!! Все едно да гласуват за Бангладеш да е лидера....мислиш ли че някой ще го следва или еб*ва за нещо ??? Ма кво да обяснявам на социалестическа овца като теб. А и помним кой ни краде, обира и зароби през 1944г

Горчива но истина! 100 "+"

Сериозно ли краварите са подскочили на Китай?! На държава на която са длъжници. С такива пари, че територията им няма да стигне да ги изплатят. На Русиите, могат само да им се блещят, щото има паритет. А са пуцнали с нещо, я ги няма на планетата. Ким обаче май се включва и той и в играта. Мрели били от глад а ?! Само дето Корея е в ТОП 10 на световните износители на плодове.

Май и дължаха преди 3 трилиона долара.

Руските тролове половин година работихте да рекламирате Тръмп, ама нещо май шефчето ви от москва направи грешка.........

Шило

Що бе, я виж как хубаво излага САЩ пред света! Губи влияние, отстъпва територии. И това само за една година. А след още три? Аз пък, почвам да вярвам, че е избор на руснаците.

Е да де, те руснаците бяха тези които една година преди изборите говориха пред републиканците в американският конгрес.

Абе шило ти нормален ли си ? В предния коментар отричаш намесата на руската пропагандна машина, тук пък обявяваш тази намеса за успешна :D кое е истината или като всяка руска пропаганда истина няма ?

За хилядолетия, който е тръгвал срещу Русия, винги е свършвал зле. За Китай не знам.

Шило

Ами фак е, че ги има от десетки векове и са си на същата територия. С две думи- тръгналите срещу тях, също са свършвали зле. Рано или късно.

Чингис хан доста успешно си ги е завладял......

Шило

Да, но онази Монголия вече я няма, а и Русия и Китай си ги има.Нали?

По скоро Русия винаги е била зле!И сега е зле!Многополюсният свят на Песков включва и Русия,но истината е,че светът се доминира от САЩ,Европа,Япония,а напоследък и Китай!Русия от Крим насам е във практическа война със Европа,САЩ и във редица сфери и с Китай!И разбира се по стара руска традиция губи,но ...за ценой не постоит...тва е!

ДЕМЕК САЩ КАЗАХА КОЙ НЕ ИМ РОБУВА :)) ... КИТАЙ И РУСИЯ :)) ...

Шило

Тръмп сгафи пак. Да тръгнеш срещу Русия и Китай, не е разумен ход.

Бай Дончо страда от шизофрения.Днес-Русия ни е враг,утре-Русия да ни помогне....

Лошо им се пише на говедата.

Империята САЩ вече си отива, да видим какво ще направят империите Китай и Русия, които ще я наследят.

Нямат право да се сърдят. Ако руската пропаганда не беше помогнала Тръмп нямаше да е президент. Демек путин сам си шкара автогола....

А доказателствата къде са? Вече почти година се говори за руска намеса в американските избори и до момента няма представени никакви доказателства. Което на прост език се наричат лъжи. И понеже се обвинява друг, наричат се клевети. Начетохме се на такива американски лъжи.

Шило

Хм, самите американци говорят за "вероятна руска намеса". С други думи- може и да има, може и да няма. Те не са наясно, тук по имате за доказана истина.

И да добавя, руската позиция я обвиха по този въпрос. Казват, че политиката на САЩ до момента остава винаги една и съща, независимо кой е президент. Което се случи и сега с Тръмп. Почна да води същата политика като Обама, въпреки всичките си обещания. За това руснаците казват, че за тях е все тая кой ще е американски президент. И то си е така, , куклата е без значение, кукловодите са важните. А те са едни и същи.

Коментари - Песков: Новата стратегия на САЩ има ”имперски характер” | Днес.dir.bg

Песков: Новата стратегия на САЩ има ”имперски характер”

Новата стратегия за национална сигурност на САЩ има имперски характер и издава упорито нежелание за отказ от еднополюсния свят, заяви днес Дмитрий Песков.

Обратно в новината

Коментари - Песков: Новата стратегия на САЩ има ”имперски характер” | Днес.dir.bg

Коментари

Русофоб турко близците отивайте си в Анадола. Прекрасен пример за дебил.Кой си ти посерко та ще казваш на някого каде да ходи и как да мисли.Мога да отида и при майка ти ,мога и при жена ти.Живея в демократично общество.Видимо си от Илианци и живееш панелка

Сътрудничество и взаиморазбирателство по американски е - другите дават кравите прибират. А зоните на интереси са там където могат да заграбят нещо.

Руската нова стратегия също има имперски характер. Какато и старата имаше. Само дето новата се опитва да се бърка из цяла Европа и Азия. От което страдат обикновенните руснаци. Но тях не ги интересува, щом по телевизията ВВП казва че всичко е ок, но ще се оправи и има водка. Ако не водка - и битова химия става. Някои умират от това.. но "какво тук значи някаква си личност...".

Китайката добре се е изгаврила с американците: хем ще ги боли, хем ги осмя, хем няма какво да и отговорят.

Интересно ми е къде ще бъде Песков след десет години и дали още ще е жив.

Защо, очакваш че ЦРУ ще го ликвидират ли?

Тия от Кремъл по наглост нямат равни.

И старата и по-старата и най-старата и бъдещата и т.н. Русофоб турко близците отивайте си в Анадола.

Руски тролове, какво правите тук?

Русия е миролюбива, но това не ѝ пречи да назначава президента на САЩ.

Хазарите, които скрито са на власт в САЩ и които реално решават там открай време са просто едно подло разбойническо племе с първобитен начин на мислене и пкеменно-кастово затворено общество. Българите за тях са враг от времето на Хан Кубрат та досега.Освен да плячкосват и мамят, те са и номади.Тактиката им е да овладеят властта в някоя голяма държава и освен, че паразитират от нея я използват за осъществяване на пъклените си планове.Съвет не гледайте телевизия, а четете историческите книги.

Путин е по - велик от Тръмп! Намеси се в изборите и най - неизбираемия стана президент. Какво му остава на Путин, освен да свали Тръмп, или да сърба това, което е надробил.

Песков се изразява много меко и възпитано-на мен политиката на УСА по ми прилича на тази на един водач на една европейска държава през 1939-1945г!

Руската стратегия - най-отбранителната стратегия на света. Толкова е "отбранителна" руската стратегия, че няма съседна страна в която да не са нахлули с войски или я заплашват с нахлуване. Да бе, забравих. Те не били руски войски, те били "зелени човечета", "ихтамнет", "отпускари" с танкове и артилерия но без отличителни знаци (като бандити), "миротворци" въоръжени до зъби с тежка артилерия, бронетехника и авиация извършващи етническо прочистване в заграбените територии.

Не се коркай, за две години Путин, съдейки по БВП-то, ликвидира половин Русия! Стискай палци да го изберат пак, след още 2 гдини Империята на Злото ще бъде ликвидирана! Гласувайте за Путин!

Радвам се, че видя разликата. Ама да я кажа и аз - Русия решава проблеми само със съседните си държави. Решава ги по имперски, както и подобава, все пак правото е на по-силния. САЩ също решават проблеми, но по целия свят, сякаш да ни напомнят постоянно, че позициите на щатския долар трябва да се защитават по всички точки на света. Да, ама с това се свършва. Още е дин път ще цитирам по-умен от мен. "Без военна платформа, способна да подчини на волята им техните противници и приятели, САЩ ще трябва да се справят с нова реалност, която включва правенето на компромиси и воденето на преговори нещо, с което САЩ въобще не са свикнали." Ето за това са тези пожелания на Тръмп. Ама нито Си, нито Путин се впечатляват от приказки.

Многополюсен свят, ала бала! Има 2 полюса, импелиалистически и комунистически! Както Северен и Южен, нямя други! Сащ и Русия са на единия, на империалистическия! За кво трябва да се говорят глупости и да се демонстрира пълната тъпотия?

По добре си вземи хапчетата както ти ги предписах!

Не трябва да се учудваме на стратегията на САЩ.Това е стратегия на империите и колониалните държави,които винаги са имали подобна стратегия.Тази стратегия отговаря и на американската политическа култура ,която винаги се е основавала на силата ,по точно на насилието.Разбира се с презумцията, че това е справедливо и именно справедливостта по американски е решението на спорните въпроси.Така е от времето на първите заселници и индианците ,коубоите,шерифите.американските "герои" като Джон Дилинджър и др.Около Тръмп сега има достатъчно хора ,които считат,че думите са убедителни ,когато зад тях стои най-големия военен бюджет в света!А справеливостта ,която трябва да се раздава ,това е справедливостта на клановете Клинтън и Буш,Морган и Рокфелер,справедливостта на ВПК,ЦРУ и Пентагона,на Карллайлгруп,Монсанто,Юнайтед Брендс и т.н,справедливостта на Сорос!Руснаците не са вода ненапита ,напротив,но тяхната позиция сега е поне по-приемлива и логична- да има балансирани отношения, съобразени с двустранните интереси!...Изобщо не съм оптимист за 2018г!

Така де, само, че САЩ не са били никога колониална държава, а наоборот, за разлика от колониална Русия, която днес рони кървави сълзи, че е загубила всичките си колонии и се опитва да колонизира Украйна и Сирия, ама и в двата случая се накъка! Щото, като колонизираш носиш прогрес, а Русия носи само смърт!

Много държави имат дългосрочни стратегии. Проблема е, че България няма такава.

Защото не сме държава а колония....

САЩ продължават имперската политика на Англия, все пак са създадени от англичаните, Англия се провали като империя, да видим сега борбата на САЩ, предимствата на Русия като империя е, че всичките ѝ подопечни са край нея, а не на другия край на света.

ВСИКЧИ които конкурират американския бизнес са врагове . Даже и Гер- я беше такава при Шродер . Но при бабаяга стана нещо неверотно - всички стратегически пред -я бяха продадени на хамерите и ГЕРМАНИЯ СТАНА ВАСАЛ ПРЕЗ 21 ВЕК !?!?!?! КРАВАРИ И СЪВЕСТ !!!!!!

...руската да не би да е васалска? От край време Русия има имперски амбиции - къде за завладяване на Босфора и Дарданелите, къде завладяване на Европа и превръщането й в съветска територия (Сталин), къде износ на революции по света, къде сега - удържането на влиянието на Балканите и стремеж за господство в Арабския свят... Присмял се хърбел на щърбел...

това което си написала е в минало бешело докато износа на цветни революции и заличаването на цели държави е настояще ирак либия афганистан българия и още много други.

Кремълски ПАПАГАЛ !!!

Ма, моля Ви - та Вие сте трол !

Китай наистина имат право да претендират за нещо повече от "еднополюсен модел", защото са икономическа сила и амбициите им са добре подплатени. За тях спокойно може да се очаква възход и през следващите десетилетия. Но голите и боси руснаци, които на гладния си стомах са сложили чифте пищови къде са тръгнали да се мерят с големите??? Нито индустрия, нито финанси... Баси мърльовците с голямото самочувствие!

Руснаците нямали индустрия и финанси!!!! Да не четеш някои американски учебници за бавноразвиващи се. Точно те си имат всичко и то по много. Много може да се изрежда. В последно време са модерни военните им оръжия, за които се редят на опашка. въпросът не е в оръжията, а в технологиите, които са използвани. Твоето е изключително пошла, глупава и некадърна пропаганда.

Колко "по много" тяхно производство граждански самолета имат, като са толкова силни?

"Точно те си имат всичко и то по много." - много калпави пътища - много им се взривяват космическите ракети - много мизерия и печал зад пределите на МКАД - много им е милитаризма и ура-патриотизма, който си е чист НАЦИЗЪМ - ние сме най-великите, другите са некадърни глупаци - много им е агресията и бруталността - не остана съседна страна, която да не превърнаха във враг с агресивните си действия и заплахи. само алкохолът все им е малко и налитат на одеколони и друга козметика

Мърльо си ти, щот си прозт, а си прозт, щот не знаеш нищо за руснаците, пък бръщолевиш.

Даже в Русия доларът е по - уважаван, може да си купиш всичко. А с рублата в САЩ, мурзилажа не може да си купи и кондом за да си го нахлузят на простите глави да не ги вали дъжд.

ТОВА Е ЧИСТ ХАМЕРСКИ МОЗЪК КОЙТО СЕГА ЧЕТЕМ НО БЪЛГАРСКИ ДРЕЗИ - ПАОПИЯРА ОТ ПАЧАВРОСТАН !! ПРОВ ЛИ СЪМ БЯГЕЕЕЕЕЯЦ

Блядовете никой не ги бръсне за слива и ши ги тричат

как ше ги тричат с молби и кандърми или с целувки по слабините?

Ето как американското посолство води русофобската си пропаганда. Колко много постове ни пусна американския трол. Амеба да бяха наели, по-читави щеше да се получат. Все едно някакъв примат са го научили да седи пред РС.

Газ маз голям праз.Фанаха руснак как краде салам от магазина и изкупиха медицинския спирт от аптеките

Ало, село, вие само един магазин ли имате там? И само един руснак е откраднал салам.. Иди в който и да е супермаркет в града и питай охраната колко нашенци крадат салами дневно! Ти направо създаде новина!

ако не бяха руснаците щеше да ядеш на баба ти цървулите и да чакаш говедарски туристи демек от умрел писмо.

а английските сдуханяци и отрепки са трезвеници до един нали?

много странно... соросоидните тъпунгери маи живеият в 15 век ... алоооо .....хората отдавна пътуват ,и имат прияки наблюдения от краваристан и с просто око се вижда колко : прости необразовани без работа дрогирани без здравни осигуровки без зъби без култура без сексуална ориентаця ...и т.н. има в страната на американската мечта ... ха ха ха пс: забравих де ... хората по света имат и интернет ... ха ха ха

Милиони , обаче от цял свят се стремят да се заселят в Америка. Вместо да наложат американския начин на живот в своите страни, те отиват в Америка за да заживеят като американци с техния си начин на живот. Америка никога не е изнасяла демокрация. Обратно , тоталитарна Русия изнасяше революции в целия свят.

кой иска да живее на купони и в дървени бараки срещу солидна ипотека дето никой и неможе да плаща в едно гето къде на всичкото отгоре всеки ден стрелят от "хубав живот".Не бъркай 1 % олигархо мафиоти и сенатори с останалите гетаци.Още шпертплата от дървените бараки от урагана харви не са събрали и вече нови 70 млн.молби за купони са подадени за следващата година.

Ти вярваш ли си на тъпотиите които си писал ???? Те и банка ще правят тихоокеанския регион, начело с Китай и обявиха и началния капитал - 100млрд долара. Ще не го обявиха в рубли или юани ??? То даже рублата има по голям шанс от юана, нищо че китай има 20 пъти по силна икономика от Раша....ако искаш мога да ти обясня защо

Това е реплика по-долу до един глупак "от вече"

Има едно бутонче с надпис "реплика" на всеки пост, та да не се налага да се обясняваш като недоклатена вдовица! Ама освен макарите, май и малкото ти мозъче е замръзнало и не работи. Ако го имаш, де, защото е съмнително.

Искат света да бъде многополюсен ама защо самата русия не е многополюсна ? защо само една партия управлява, защо шсе един и същ чичак е на власт ? Нали многополюсното е хубаво ?

Защо само една партия- май в твоето семейство не са те научили на поговоркат-ДЕВЕТ БАБИ- КЕЛАВО ДЕТЕ. Най- добър пример за тази поговорка е българският политически живот- много партии, но на народа не му е станал по- лек живота.

Тръмп, а ?

Покупателната способност на Русия е колкото на Дания

Много нефт много газ а пък рашкити бегат от там в несвяс.България без нефт без газ даже и руски кавал не бега у вас

Нещо да си прочел за неимоверно нарастнало употребление на кредит в частният сектор на западните държави? Този проблем е толкова голям, че зап. държави се чудят какви икономически механизми да въведат за да намалят ползуването на кредити от гражданите си. Къщи, коли и т.н. всичко това е купено на кредит. Западно благоденствие.

"за да намалят ползуването на кредити от гражданите си" Само неграмотен слабоумник може да напише това! Напротив! Всички стимулират потреблението и вземането на кредити! Това е което движи всички икономики, ако го няма е стагнация бе тикво зелена.

Когато Русия и Китай търгуват помежду си, валутата с която се разплащат е американски долар. Това е уважение , така трябва да бъде. Мурзилаж, как си представяте ушанките да получават юани за търговията с Китай? Изобщо допускате ли , че такъв филм може да има. Искат долари руските свине, американски долари.

Любимите доларчета на проституиращото ти семейство!!! Да ти пикая на честта краварска!!!

Баща ми плаща на майка ти с американски долари за да може да те нахрани, защото ако й плати с рубли ще умреш от глад, малък педеразин.

4 години търговията Китай-РФ-Турция,Иран +90% от югоизточна азия е в рубли, юяни, лири.Малко си заксъснял.На всичкото отгоре руският петрол се търгува и котира вече в Шанхайската борса. 3/4 от Шистовите компании вСАЩ -фалираха

хахахахахаа

Раша кво реве за едноплоюсен свят. Тя нали е полюс също, само че Сев. полюс.

ама кажи къде точно да се смеем?

а канада бе цървул ... да не би да е на южният полюс ... ха ха ха

Сигурно са ти замръзнали макарите, та дробиш подобни глупотевини! Няма как да ти помогна! Да не си ходил на полюса!

Валенка!Къде е Канада и къде Русия?Канада с 20 милиона население е една от най развитите и демократични държави с висок жизнен стандарт,а в Русия Рутин възроди национал фашизма със олигархична клептокрация

Интересно, как би определил Песков стратегията на Русия? Или на крилете на руските бомбардировачи са монтирани белите гълъби на мира, вместо двигатели, а летците им нямат катапулти на креслата, а крилца на гърба? Няма никаква принципна разлика между стратегиите на Русия и САЩ; Разликата е във финансовите инструменти с които е обезпечена тази стратегия и във битието на населението им - едните имат какво да загубят, другите ще загубят нищетата си.

Брей, че тъпо парче. Има и то съществена разлика. Русия си седи в държавата и не краде другите държави, за разлика от САЩ. САЩ има над 950 военни бази по света. А Русия имаше до скоро една в Сирия, сега ще станат две. След Афганистан, за повече от 30 години не са нападнали държава, за да завладяват, за разлика от САЩ.

Написал съм ти го бе , калмук! Въпрос на финансови инструменти! Николай Хайтов го е казал по-просто, като за хора подобни та теб: Едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто да го направиш!

Тя Украйна сама се нападна,а Крим се присъедини сам към русия!За Молдова,Грузия,Чечня да припомним,че също цяха обект на кърваво руска агресия!Във Сирия руснаците си спечелиха още един или още много врагове с подкрепата си на Асад и кланетата на зивилни и опозиция!

Точно противопоставянето на Русия и Китай е предизвикателствата пред нормалния свят. Борбата с Русия ще е по-лесна. Рейгън вече показа как се срутва империята на злото - надпревара във въоръжаването и ниски цени на петрола! С Китай ще е по-трудно, защото ниските цени на суповините колкото са пагубни за Русия, са добре дошли за Китай!

Ми! И кво ще правим сега?!! Не ние, де. Нормалния свят.

малко е късно либе за китка.Русия не е ссср и Путин не е Горбачов ,а днешните САЩ станаха второразрядна сила .Досега 5 години ниски цени на петрола и санкиции -руската икономика расте с 2,2 % тази година а търговският излишък : +225 млрд.долара,и цените на петрола ги определя Путин /а не опек /Аг.Блумбърг /.На всичкото отгоре делат на петролните такси в руският бюджет е 28 % при бюджет равен на този от 2014г. /за сравнение дела на петролните ткси в бюджета през 2014 беше 44 %/

Хахаха класически американски глупаци. Е като я бутате вече 7-а година рашата, що не пада. То санккци, то изолации. А тя все по-добре се развива. Вече има и икономически ръст. Близкия изток са на поклониение в Москва. А в американските медии обявиха Путин за крал на ОПЕК. И на тоя фон твоите простотии звучат меко казано абсурдно. Цялата ви пропаганда е съставено само от сладникави стари спомени за отдавна отминало величие. Похватите ви са от времената на Студената война, толкова плоски и примитивни, колкото сте самите вие. И се чудите защо не работят. И защо американците, по статистика ви вярват само към 15% от населението.

На американците главата ще им изяде лицемерието което те го притежават в изобилие и липсата на принципи което допълва първото.Ако нямаха тези неща сега Китай и Русия щяха да им бъдат приятели и за света щеше да е по спокойно мирно и може би щастливо.Европейския съюз им уж съюзник а те гледат на него като конкурент добре че още не са го сметнали за противник.Със най верния си съюзник в НАТО Турция се скараха което е учудващо.Въобще в последно време взимат доста странни решения.

Айде де! Липса на принципи? Не е ли принцип да спазваш постигнати споразумения и договори, като например Русия - Украйна и да нахлуеш в Крим? Или за Русия става?

Най-антируската партия - Републиканците оставиха руските самозабравили се несретници да им помогнат за изборите и сега им сипват с големия черпак! НЕ Е ЛИ ЯКО, а копейки! ХАХАХАХАХА

Тъй е, само дето куче, което лае - не хапе. И обратно - при "най-миролюбивите" президенти започват войните.

Абе той си е многополюсен, само че русия не е полюс :D :D :D и това му е мъката на тоз

Руските боклуци защо реват. Да бяха направили Хилъри президент. Ама сега ще сърбат на Тръмп попарата. Само тормоз за ушанките, все да им е вътре.

признаваш че Путин назначава говедарския презедент?!

Така каза една жена. Защо след като са го назначили се оплакват. Путкин да подава оставка.

ТРЪМП БЕШЕ НА РАЗПРОДАЖБА :)) ... ЦРУ УСТАНОВИХА ЧЕ РАШКИТЕ СА ГО КУПИЛИ ЗА 20 МИЛИОНА ДОЛАРА :)) ...

stan_posta@

Че той е милиардер, защо ще се продава за 20 милиона ?

ВБА

Намеса има навсякъде, но не я търсете от нашия ареал, и тя е затова, за да не се избием взаимно. Както в САЩ имаше намеса, но не от страна на Русия. Много е вероятно, и в Русия да има и в Китай също. Неведоми са пътищата Божи???... Ново време нови взаимоотношения между държавите, но трябва и съвсем!!! ново мислене. Лошото в случая е проливането на невинна кръв поради късогледството на управляващите в отделните държави, които, все още не могат да проумеят това, което става, и ще става, но то е за наше добро. В близко, и малко по далечно бъдеще в света, ще доминира триадата Китай, САЩ и Русия и никой да не си прави илюзия само за собствени имперски интереси. На САЩ им беше дадена възможност да наложат мир по земята, но те тотално се провалиха и вече няма да са това, което са били за тяхно успокоение и за успокоение на останалия свят. Нищо случайно няма в нашия ареал, защото ние все още сме протекторат на... докато престанат войните и народите заживеят мирно и задружно в един наистина по добър и справедлив свят.....Тогава това няма как да не се отрази и на нашите контакти с извънземни цивилизации, от които сега може, някой да изяде и пердах, но без да го осмисли та камо ли да го разбере. Начини за вмешателство безчет, че някои да си опичат акъла, докато е време, а не после да скимтят.....но народите, ще го отнесат, което вече се ѝ случва от доста време... Работата е по дебела, отколкото, някой може да си представи така, че....

КАКВО ИМА ЗА ЧУДЕНЕ - КАКТО ВИНАГИ ФАЩ ЗАГУБИ ПОРЕДНАТА ВОИНА ПРОТИВ РУСИЯ (НАЧАЛОтО БЕШЕ във Виетнам по 50-60 самолета сваляха руснаците за ден ) а В сирия замерите се и наакаха с ракетите си - и нито една цел не поразиха . А Щщом губът няма печалба а вложима огромни пари (помните - да ) а Русия и Китай ещо стават по- големи конкуренти ипо ГАЗТА И ТО РУСИЯ ПРОДАВА НА КИТАЙ А ФАЩ ПРОДАВА САМО НА ПОЛША И ЛИТВА 1 Потресеме и думитек на Ниеи Хелли -В ООН СЛЕД ГЛАСУВАНЕТО ЗА ИЗРАЕЛ -НИЕ ЩЕ ЗАПОМНИМ КОЙ Е ГЛАСУВАЛ ПРОТИВ НАС - И ТОВА ЗАПЛАКА ПРЕД КАМЕРИТЕ НА ЦЯЛ СВЯТ - ВСИНИ СА А НЕ ДИПЛОМАТИ

Пияна свиня, САЩ са увеличи територията си а СССР умря. Какви войни бълнуваш малоумна пизда.

Иванушка, видно, что ти дурак!

Точно във Виетнам руските миг21 губят въздушните битки с фантом-4,като две ескадрили са унищожени буквално за 2 дни.САЩ губят хеликоптери и някой друг транспортен самолет.

Вашите ценности май само вие ги споменавате в речите си ,плюя на тях тъпи агресори.В кое ли кътче на света нямате интереси .Само че това време свърши , искали неискали трябва да се съобразявате все повече с реалностите , а те не са на страната на САЩ.Вярно е че чрез ЦРУ опожарихте много арабски страни , а вкл. и Украйна , но баста времената се менят а и нравите също.С окървавените си ръце не можете да раздавате демокрация навсякъде , дойде време да си я консумирате попарата сами.

Песчето е объркано както винаги. Имперския характер на САЩ не е нова стратегия, това е от десетилетия. Самият факт, че и Рашката кочина, и китайците търгуват с валутата на САЩ е категорично доказателство за това кой е господаря на света. Рублата и юаните се използват само за санитарни нужди.

Двуполюсен или многополюсен свят !!! Това все едно една държава да им два или повече президента, премиера, шампиона по футбол....даже и едно ято птици си има водач. Няма как в едно царсвто да има двама царе. Има си световен лидер и той е САЩ. Както също си има регионални или континентални лидери...примерно лидера на Европа е Германия, а на Азия е Чайна. Та за кво мрънка Рашка, след като тя даже не е континентален лидер нито в Европа нито в Азия, ами тръгнала да мечтае за световен лидер !!! Засега е може би само регионален лидер, ама се чудя кой е региона ???

взЕмИ да се поограмотиш малко и после с графоманските изстъпления и простотии!!!!

Шило

Това пък кой ти го каза?Не му вярвай. Лъже те!

БЪДЕЩЕТО ЗА ЧАНАДА .... ЧАНАДА = ЧАЙНА + КАНАДА ... ЩЕ Е В КИТАЙСКИЯ СВЯТ :)) ... ЗНАМЕТО ВМЕСТО КЛЕНОВ ЛИСТ ЩЕ ИМА ПЕТОЛЪЧКА :))

ДЕТРОЙТЕ.....общак кривонос.....като премериш на шефа си черната мамба, стига ли ти до лакътя :)))) А пък като я поемеш отзад, сигурно ти масажира чак диафрагмата. Казал съм ти - човек където няма пари да избяга от град в който живеят 95% черни, значи е тотален неудачник или по-точно - комунасто-русофилистик, какъвто си ти

Боже, Боже каква овца. В американското посолство толкова ли са закъсали, че наемат такива идиоти на работа. Демокрация знаеш ли какво е. Това, което обясняваш се нарича диктатура. И кой е избрал САЩ за шефа на света. НИкой не ги е избирал и не ги е искал. И освен това, драго ми идиотче, да си шеф, освен привилегии, има и ред задължения и грижа за подопечните. Докато САЩ единственото което правят, само обикалят и крадат държавите по света. Тяхното поведение е това на държава мутра, на крадец, който обикаля, напада и обира. Грижа няма, само да сложи марионетно правителство, което да улеснява обирите. Но си рядко тъп, това е беспорно.

Аве галош скъсан, то никой не е избирал английския за световен език, ама навсякъде е английски....лидер не се избира !!! Все едно да гласуват за Бангладеш да е лидера....мислиш ли че някой ще го следва или еб*ва за нещо ??? Ма кво да обяснявам на социалестическа овца като теб. А и помним кой ни краде, обира и зароби през 1944г

Горчива но истина! 100 "+"

Сериозно ли краварите са подскочили на Китай?! На държава на която са длъжници. С такива пари, че територията им няма да стигне да ги изплатят. На Русиите, могат само да им се блещят, щото има паритет. А са пуцнали с нещо, я ги няма на планетата. Ким обаче май се включва и той и в играта. Мрели били от глад а ?! Само дето Корея е в ТОП 10 на световните износители на плодове.

Май и дължаха преди 3 трилиона долара.

Руските тролове половин година работихте да рекламирате Тръмп, ама нещо май шефчето ви от москва направи грешка.........

Шило

Що бе, я виж как хубаво излага САЩ пред света! Губи влияние, отстъпва територии. И това само за една година. А след още три? Аз пък, почвам да вярвам, че е избор на руснаците.

Е да де, те руснаците бяха тези които една година преди изборите говориха пред републиканците в американският конгрес.

Абе шило ти нормален ли си ? В предния коментар отричаш намесата на руската пропагандна машина, тук пък обявяваш тази намеса за успешна :D кое е истината или като всяка руска пропаганда истина няма ?

За хилядолетия, който е тръгвал срещу Русия, винги е свършвал зле. За Китай не знам.

Шило

Ами фак е, че ги има от десетки векове и са си на същата територия. С две думи- тръгналите срещу тях, също са свършвали зле. Рано или късно.

Чингис хан доста успешно си ги е завладял......

Шило

Да, но онази Монголия вече я няма, а и Русия и Китай си ги има.Нали?

По скоро Русия винаги е била зле!И сега е зле!Многополюсният свят на Песков включва и Русия,но истината е,че светът се доминира от САЩ,Европа,Япония,а напоследък и Китай!Русия от Крим насам е във практическа война със Европа,САЩ и във редица сфери и с Китай!И разбира се по стара руска традиция губи,но ...за ценой не постоит...тва е!

ДЕМЕК САЩ КАЗАХА КОЙ НЕ ИМ РОБУВА :)) ... КИТАЙ И РУСИЯ :)) ...

Шило

Тръмп сгафи пак. Да тръгнеш срещу Русия и Китай, не е разумен ход.

Бай Дончо страда от шизофрения.Днес-Русия ни е враг,утре-Русия да ни помогне....

Лошо им се пише на говедата.

Империята САЩ вече си отива, да видим какво ще направят империите Китай и Русия, които ще я наследят.

Нямат право да се сърдят. Ако руската пропаганда не беше помогнала Тръмп нямаше да е президент. Демек путин сам си шкара автогола....

А доказателствата къде са? Вече почти година се говори за руска намеса в американските избори и до момента няма представени никакви доказателства. Което на прост език се наричат лъжи. И понеже се обвинява друг, наричат се клевети. Начетохме се на такива американски лъжи.

Шило

Хм, самите американци говорят за "вероятна руска намеса". С други думи- може и да има, може и да няма. Те не са наясно, тук по имате за доказана истина.

И да добавя, руската позиция я обвиха по този въпрос. Казват, че политиката на САЩ до момента остава винаги една и съща, независимо кой е президент. Което се случи и сега с Тръмп. Почна да води същата политика като Обама, въпреки всичките си обещания. За това руснаците казват, че за тях е все тая кой ще е американски президент. И то си е така, , куклата е без значение, кукловодите са важните. А те са едни и същи.