Коментари - Националната следствена служба беше извадена от прокуратурата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прекалено много станаха "независимите" органи в България. Бедата не е в Прокуратурата, а в корумпирания Съд с гнилите ябълки.

Независими органи. Ти да видиш. Независими, ама само докато не им назначат по един зависим началник. И тогава цялата ин независимост отича в канала.

Базедовия джобен генерал, От ДС, какво мисли?

Гелът н не разбра ли, че вече е сам и никой не го бръсне. Същото е и за Нинова с нейните 15 депутати.

И още нещо - няма такова животно като (пълна) НЕЗАВИСИМОСТ в съвременния свят и общество! Няма такова животно като независим (напълно) орган, институция,…., човек, още повече политик, държавник, дори магистрат! Дайте да се разберем - в този взаимно обвързан свят и живот на хората, които са СОЦИАЛНИ животни, тоест не са изолирани - родени са в конкретна среда и възпитание, бекграунд, родители, приятели, колеги, убеждения, .., приятели, семейства, нужди и въжделения, успехи и провали,.., съществуват безброй и различни ВЛИЯНИЯ и (потенциални) предпоставки И зависимости!!! Затова аз като чуя за някой или нещо, че било НЕЗАВИСИМ и ми светват не една, а 100 червени сигнални лампички! И с риск да скандализирам някого, за да онагледя тезата си, да кажа - няма и независим съд и прокуратура! Дори и ТЕ да се представят и дори наистина да вярват, че са такива! Затова да побързам да поясня - ТЕ ВСИЧКИ СА ЗАВИСИМИ! И … ТРЯБВА ДА СА ЗАВИСИМИ?!?! Но от .., ЗАКОНИТЕ и КОНСТИТУЦИЯТА, и от високите морални и етични стандарти и безупречна репутация и професионаризъм САМО!!! Защото ако те са НЕЗАВИСИМИ от тях - в природата вакуум няма - на “освободеното място” веднага наплуват ДРУГИ “независиви” (тоест неизвестни и нелегитимни) и ПРЕСТЪПНИ ЗАВИСИМОСТИ!!! Така че когато се говори за НЕЗАВИСИМОСТ, веднага питам а КОЙ КОНТПОЛИРА и КАК - говоря за открит, публичен КОНТРОЛ в РЕАЛНО ВРЕМЕ “НЕЗАВИСИМИТЕ”! И още нещо в тази връзка - я кажете какво точно ознамава много често използваната мотивация на съдии, че ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ (за човешки съдби и животи) БАЗИРАНО НА… НЪТРЕШНОТО СИ УБЕЖДЕНИЕ?!?? Не на конкретни - тези и тези ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА (или липсата им), които всички можем да видим и “пипнем”, а на “вътрешното си убеждение”… Сещам се за УСЕЩАНЕТО на корупция, които обаче те било корупция?!? Това е като например при убийство да говорим за усещане за убийство, при заплаха - за усещане на запраха! Или за усещане за атентат и опит за убийство - например на лице, на Гешев, който е главен прокурор и за когото имаме усещане, че всъщност не става и не е истински главен прокурор! И така станахме и ни превърнаха в страната на усещанията (и страховете)…

Бекграунд? Вай-вай!

Американското посолство у нас информира в сайта си за протеста срещу президента Румен Радев тази вечер и предупреди американските граждани да избягват центъра на София тази заради потенциална опасност.

давате ли си сметка че ако не беше Бойко Борисов до сега да са ни изхвърлили от ЕСи НАТО, единствения български политик благодаре ние на който все още ни уважават в ЕВРОПА е Борисов и ако не е той досега да са ни върнали в комуняшката кочина при русия и с. корея, осъзнайте се и не хапете ръката, която ви храни, облича и се грижи за децата ви

1/3 асфалт го няма за милиарди .... Танче ....

Намери го отворко, щото дамаджаната, киркорлор и еугленка не можаха. Те таман спряха кражбите и аа да извадят милиардите и се оказа че сме затънали в дългове.

Какво ли има в шишето под мишницата на Дамаджаната....?

Огромна промяна, след което сНСС щяла да стане независима .... Независима!? Хайде де ....., корабчета плуват ли? Това ли е част от реформата?

По принцип, съвсем опростено, съдията, съдът са и трябва да са най-високо в съдебния процес - и това в истински и добре изградената правова държава дори не се коментира и оспорва! Защото СЪДЪТ (а някъде журито от случайно избрани граждани) ОТСЪЖДА! Обвинението - тоест прокуратурата от една страна, и обвиненият (подсъдимият, с адвоката си - защитника) е другата! В тази връзка прокуратура и защита са две равностойни страни на един състезателен процес (съдебен спор) РЪКОВОДЕН от съдията!!! А в България се получава така, че господарят на съдебното производство, ръката на Господ е главният прокурор, който кори и беси не само в цялата прокуратура, но и в цялата държава - респективно тези, които са го избрали и назначили за да защитава интересите им, да е тяхна бухалка и чадър! Конституцията не е предвидила тази и такава ситуация, когато мафията е превзела държавата и си назначава и главните прокурори в тази строго субординационна структура! Още по-малко когото по някакво причина този подставен главен прокурор реши да се еманципира от конкретни лица от мафията, от които е зависел и обслужвал… Ролята на прокуратурата е да събере и анализира събраните и получени от следствието - и полиция, служби,… факти и доказателства и да изготви и внесе съвестно и прецизно и обективно обвинение!!! Прокуратурата няма и не трябва да има пръст, влияние и навеса в ОЦЕКТИВНИТЕ ФАКТИ по това обвинение! Нищо от това прокуратурата досега не спазваше! Нищо!! И затова няма нито един по-голям престъпник с адекватна присъда и излежаващ наказанието си! АКО ПРОКУРАТУРАТА РЕШИ да саботира или опъне чадър по дадено престъпление, тя може И ГО ПРАВИ по сто различни намина - и крайният резултат е ПРОВАЛ на съдебната система, а от там и на държавата, и на демокрацията, на страната, бедност и нищета за народа и охолство за мафията! По този намин няма справедливост, ред и законност и съдът реално е поставен на корени, в трета глуха! Това е положението сега а през последните 33 (плюс 45) години в България, опростено (за да е разбираемо) Всичко друго, всяка друга трактовка, обяснение е шикалкавене и замазване!

Ей така си ги сменят закончетата и системата - по целесобразност. За един прокурор правим една схема, за друг - друга, сливаме, разделяме, нагаждаме, режем, снаждаме. Толкова си могат нашите юристи и депутати. Ама как да е другояче, като от 33 години живеем за НС, МС, Президентство, избори, партийно строителство и всякаква друга политическа измишльотина. еуфорично отразявана от слугинските медии. На всеки 4 години трябва да им демонстрираме, че те са най-важните и ние живеем, за да могат те с чувство на гордост и собствена значимост да изкарат следващите 4 години. Нещо не се връзва с представата, че суверен е народът. Май е точно обратното. Пък и като им сложиш един имунитет, стават изобщо недосегаеми. Защо не въведем отново чл. 1, само малко ще го префасонираме в полза на всички, които са се докопали до хранилката и лапат безсменно вече толкова години

комунягите цвърчат като мишки в капан, долните им комунистически номера не минават, БЪЛГАРИЯ Е В НАТО, БЪЛГАРИЯ Е В ЕС, БОЙКО БОРИСОВ Е ВЕЛИК ПОЛИТИК!

Велик може да не е, но голям със сигурност. Направо тежка категория. Валяк!

КАКВО ИМАМЕ В БЪЛГАРИЯ ДНЕС – Меритокрация или Медиокрация ? Меритокрация означава власт на заслужилите с чест, с труда и морала си, а Медиокрация – власт на посредствените и се нарича още «Синдром на високите макове“ или (tall poppy syndrome). Луций Тарквиний Горди според преданията, разказани от Тит Ливий е, седми и последен цар на древен Рим, управлявал в периода от 535 до римската революция през 509 пр.н.е., която води до създаването на Римската република. Той се славел като много жесток тиранин. След като не успял да превземе град Габий със силата на оръжието, Горди прибягнал до хитра стратегия. Неговият син Секст се престорил, че е малтретиран от баща си, покрил тялото си с кървави белези от камшик и „избягал“ към Габий. Заблудени от лъжата, местните жители направили Секст командир на градските войски и когато напълно спечелил доверието на гражданите, пратил пратеник до баща си, за да му каже как градът да му бъде предаден. Царят, който се разхождал в момента в градината си с пръчка в ръка, когато пристигнал пратеникът, не отговорил на глас, а започнал да сече цветовете на най-високите макове с нея. Върнал се пратеникът при царския син и му разказал метафората на баща му. Синът схванал и последвал съвета на баща си като обезглавил най-умните хора в града. Той избил или заточил по фалшиви обвинения всички важни хора от града и тогава без проблеми предал града на баща си. Ливий посочва сеченето на цветовете на най-високите макове в градината от Луций Тарквиний Горди като алегория за инструктирането на синът му Секст, да усмири един спечелен вражески град, като екзекутира водещите му граждани. Това води до появата на модерния израз днес – „Синдром на високите макове“, за описване на феномена да се потискат и задушават индивиди, които се издигат твърде много над мнозинството. Но.... по-късно римляните убили Луций Тарквиний Горди, влачили трупа му по улиците на града и накрал го хвърлили в Тибър. Около трупа му се събрали клони, дървета, тиня и така с годините се образувал единственият остров в река Тибър – Тиберин в центъра на Рим.

Пропускате основни моменти. Царският син Секст изнасилва Лукреция, съпруга на своя братовчед Луций Тарквиний Коланит. Жената заклева съпруга си и най-добрият му приятел Луций Юний Брут (който е изгнаник и се престорва на луд, за да спаси от живота си от маково посичане) да отмъстят. Луций Брут е първи братовчед на Секст и лично повежда въстанието срещу властта на вуйчо си Тарквиний, а след успеха му заедно с Луций Коланит стават първите консули в Римската република. Това иде да покаже, че покварените медиократи посягат и на своите, а също и, че високи макове винаги е имало и ще има.

Добавката ти е абсилютно вярна!

Dir-a оправете си пощата

Не е вярно, че конкретните личности нямат значение в системата, дори и в най-добре измислената система - в частност прокуратурата и съдебната система в България! В тази връзка е вярно принципното общо твърдение, че законите не трябва да се правят заради конкретен човек, например Гешев (но и Цацаров, Филчев,..) Но конкретните провали от КОНКРЕТНИ … неудачни лица като Гешев (и тези пред него) са КОНКРЕТЕН ПОВОД и демонстрация за пропуски и несъвършенства на системата! И общата логика е ясна - една работа може да стане по най-добрият начин по един-единствен начин, но може да бъда провалена и саботирана и бойкотирана по много начини! Особено от вътре, особено от лица и групи на най-високите етажи в тази система. Вижте “8-те джуджета” - шеф на Следствието - откровен заклет престъпник и рецидивист, нравствен и морален УРОД!!! Кои и как са избрали, тоест назначили този ИЗРОД и ПСИХОПАТ на позиция на върха на система, че да проваля не само стотизи човешки съдби, но и цяла държава?!? Къде бяха през всичките тези години неговите колеги, шефове и подчинени, прокурори, съдии, ВСС, депутати, министри, премиери, МВР, служби и принципалите им, те сляпо и глухи ри са, идиоти ли са? Защото всички останали ЗНАЕХМЕ, ВИЖДАХМЕ и ПИТАХМЕ!!!

За кой пореден път беше демонстрирано, че парламентарната група на герб всъщност е една торба със самоходни гумени печати, с дистанционо управление.

Браво! Абе много ги бива тези юристи от парламентарните депутати. Отдавна трябваше да ги преместят и освободат от тиранията на Прокуратурата. Вероятно сега ще ги сложат В министерството на околната среда. И прокурорите за да са съвсем независими трябва да ги преместят- най добре на някой остров ама извън България. А Съда въобще ще е най- независим и справедлив на дъното на океана- ако искате Тихия, ако искате Атлантическия. Изправянето на подсъдимите пред съда, придружени от прокурор ще става със съответните тежести от около 50 кг. -за да бъде по-експедитивно. И ние няма да се бъркаме в работата на съдии и прокурори и обслужващ персонал. Изправен пред съда ще означава наказан.

За тези, които не разбират. Досега следствието е подчинено на прокуратурата, и винаги следователите са бърсали прокурорските дирници. Крайно време беше това присаждане на следствието да се преустанови. Надявам се Радев да не наложи вето, но и да наложи законопроектът ше получи абсолютно мнозинство. С други думи това е успех за българското правосъдие.

От бандитското крило на БКП , мунчо, курни ,копейкин и сие пикаят кръв че България няма да се управлява както досега от руското посолство а от американското ама те там не са на издръжка.

хахаххаха, нямаш мозък за 1 стотинка

От никъде спасение няма!

Дираджии, докога ще ни и инквизирате с безумната реклама на някакво откритие край Созопол??? А ако човек реши да я отвори се появяват други глупости. Докога, бе глупаци?!

Често оставам с впечатлението ,че когато няма какво да кажат родните "политици ,журналисти" и пр му дъвчат на Бойко Борисов онова.

Туй, що не жвака...

Питай женка ти

а сега като се "отдели" тази служба, на кой е подчинена ? на някой пореден *несменяем" директор на водопад ? на парче, не се решават проблеми, а се търсят врътки да се заобикалят хора които пречат в момента.... глупавинка

Става подчинена на Сарафа

Аз имам следният много прост въпрос - по отношение на ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА на държавни лица и депутати през последната седмица: И във връзка с вече откровено отвратителното и злобно, долно лице и поведение на лицето - президента Румен Радев, който открито заяви, връчвайки мандат за наистина вече жизнено необходимото за България И СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА на Република България, и във връзка с откровеното и злобно, долно поведение на лицето - депутата Константин Константинов и цялата група, които не само заявиха, че няма да допускат народни представители да се изказват от трибуната на Парламента, но и че призовават хората си на митинг и ДА НАХЛУЯТ в Порламента?!?? Моят прост въпрос и България ЗАКОНОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е, все пак и въпреки всичко?!? ДА или НЕ? Прост въпрос с много ясен отговор! Защото ако НЕ Е, всички трябва да го знаем - и българският народ, и Европа, и светът! А ако Е - според държавните Лиза, органи, институции - в това число прокуратура и съд, тогава си позволявам да им напомня - прочета във връзка с горепосочените ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Глава Първа от Наказателния Кодекс на Република Бъргария: Глава първа. ЗАДАЧА И ПРЕДЕЛИ НА ДЕЙСТВИЕ НА НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС Раздел I. Задача на Наказателния кодекс Чл. 1. (1) (Изм. - ДВ, бр. 1 от 1991 г.) Наказателният кодекс има за задача да защитава от престъпни посегателства личността и правата на гражданите и цялостния установен в страната правов ред. (2) За осъществяване на тази задача Наказателният кодекс определя кои общественоопасни деяния са престъпления и какви наказания се налагат за тях и установява случаите, когато вместо наказание могат да бъдат наложени мерки за обществено въздействие и възпитание. ===== Ако призив към “народа” да нахлуе в Парламента и откровени заплахи към народни представители, че ако те решат да говорят, да се изказват ще бъдат нападани и няма да могат да се изказват свободно; Ако връчването на мандат за формиране на жизнено необходимо правителство е придружено с откровени и отвратителни думи и характеристики и квалификации и “съвет” на връчващия този мандат, който трябва да може да бъде изпълнен по Конституция да НЕ БЪДЕ ИЗОБЩО и ОПИТВАН Ако това НЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ по глава 1 на Наказателния Кодекс на Репубрика България… ТО ТОГАВА КАКВО Е?!?!

Но се съгласявам ,посочените лица трябва да се арестуват за престъпление срещу установения държавен ред

Никоя държава никога не е била правова. Никога никъде по земята не е имало истинска справедливост. Справедливост само Господ въздава. Преди можеше и да пропусне някой, но за греховете на бащите плащаха децата до 9то коляно. Сега Господ наказва бързо, и от Божието наказание никой не може да се спаси.

за това дето твърдиш че някой ни наказва не е вярно, просто така се случва понякога!!! ВЪЗМЕЗДИЕ НЯМА ДРАГИ!

ма нещо си се объркал бе драги !!! Не е законова държавата ни, то дори не е държава , а е колония на САЩ!! Просто да ти кажем в момента в който трябва да платиш такса на БГ съда вече не е правова държавата! Прочети чл. 6 на конституцийкат ни! От там на татък чети другите членчета и ще видиш че нищо от това не се спазва!! НИЕ НЕ СМЕ ДЪРЖАВА А ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО!! бяхме държава преди 1989г.

На всички длъжности за юристи да се назначат милиционери и пожарникари завършили в Симеоново А за шеф на съдии прокурори и следователи да се назначи юриста Цвитан Цвитанов

Силно се съмнявам, ноо ще видим Рашков обаче ми се римува с корупция и е последният който трябва да се изказва по тема правосъдие, НЕ ТОЙ!

Авторът да беше изредил партиите които са подкрепили Възраждане, за да мога аз пък да пиша че лично Митрофанова им е наредила да гласуват така. Тоест, вече са руски подлоги

ГЕРБ, ДПС и ИТН ги подкрепиха

Руски подлоги!

е, лайненце, сега твоите от ГЕРБ като са покрепили, какво правиш? Тролче гърбаво пепейско, ще дадете на заето с та "коалиция" дето я правите. Ще се гърчите от сутрин до вечер да плюете на посоки...

Наричам ги руски подлоги, рубладжии, ватници, русороби, и пр.

Най-после.

Така, и кой сега бори мафията? Кой в ЧЕТИРИ народни събрания внасяше ТОЧНО ТЕЗИ поправки, и от ДБППГЕРБ ги не харесваха? Точно така, ВЪЗРАЖДАНЕ. Кой натисна днес? ВЪЗРАЖДАНЕ. НЕ партия ППДБГЕРБ, А Възраждане. Да се знае.

Мястото ѝ е в МВР, където се разкриват и разследват престъпления!

И прокуратурата бе в МВР преди.

пак му го подадоха...

смучеш ли? смучи коженат м у пура.

На избирателите дето кирчовците ги направиха на разногледи. Ай сиктир много важно кой къде влиза и откъде излиза. НА СУВЕРЕНА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД БЕШЕ ОТНЕТО ОСНОВНОТО ПРАВО ПО КОНСТИТУЦИЯ да контролира народните избранници и магистрати като ги отзовава. Така беше в Конституцията на НРБългария. В демократичната конституция от 1991 г. суверена е заврян в сутерена! това е истината.

Отделен бюджет за крадене и отчитане на някой си, ако изобщо има отчетност.

НСС беше извън прокуратурата, после я сложиха в нея и сега пак я вадят, така работят нашите тъпанари, толкова са им умствените възможности, те просто не знаят какво да правят.

Големият дебат е за съдебната власт - дали прокуратура и следствие да са равнопоставени на съда, или съда да е "началникът". Странно или не, по темата Възраждане извади смислено предложение за равнопоставеност на прокуратура и съд. Противници на такова предложение са както от ПП-ДБ, така и от Радев, БСП и вероятно ИТН. Свадата на двете страни се свежда до ЕДИНОНАЧАЛИЕ в съдебната власт. За Радев е естествено решението, за ПП-ДБ и БСП - показва им същността, авторитарна. Демокрацията е "единство и борба на противоположностите"! Ако това да е от лозунгите на соца.

Съдебния процес е състезателен Съдии Прокурори Адвокати са юристи от различни страни на барикадите

И запетайки.

Прокуратурата трябва да е извън съдебната власт. Трябва да е в изпълнителната власт, където е и МВР. Няма как да е "развнопоставена" на съда, защото Е СТРАНА в процеса. То по тази логика и подсъдимите трябва да са равни на съда и цялагта система се чупи тотално.

Ако прокуратурата е в изпълнителната власт ще я командва министър председателя

Рашков нали откри чувалите с парите от магистралите да попитам върна ли парите или само чувалите и след това си купи имот номер 20 та тоя седнал да реформира службата която требва да го вкара в затвора

Те и до сега бяха непазарени дюлгери, а сега ще са щастливи непазарени дюлгери.

Вадим-сливаме-вадим-сливаме...промени да има!

Като се върне Бойко на власт, ще им се иска да не е отделна служба в джоба му.

Къде щял да се върне?!

Какво държи в ръчичка и под мишница..??

малка чашка със рикийка

Защо трябваше да се чака 34 години за да дойдат Кирил Петков и Асен Василев и да започнат така нужните реформи и всички олигарски и престъпници да бъдат там където им е мястото!

Никакви реформи не са започнали. Дори не са си го и помисляли. :-)

Ама трябваше Възраждане да им диктува. Сплескан.

Сега е следващото предложение! Дамаджанков -д-р на НСС!

Добре, че беше Гешев, за да ви накара да работите. С тъпите си изцепки и делата на трупчета, доказа и за слепите, че има какво да се променя.

Досега Гешев къде беше? Той да не е от вчера на този пост?

след като нсс е извадена от поркуратурата,бъдещия и директор откъде ще бъде изваден че да е независим,нали ще трябва да се назначи от някоя партия бе независимите пияници със по 20 имота и стотина изпрани празни чували от магистрални пари

Това е началото и все по-зле ще става.

ЗА БКП И НАТО