Варшава се превръща в крепост преди срещата на върха на НАТО

Преди срещата на върха на НАТО и пристигането на основните западни лидери, центърът на Варшава се превръща в строго охранявана крепост, предадоха АФП и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Варшава се превръща в крепост преди срещата на върха на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Именно във Варшава бе основан Варшавския договор, в отговор на основаването на НАТО. Варшавския договор се разпадна, а победител излезе НАТО. Провеждането на тази среща на високо ниво на НАТО е крайно символична. Някога столица на договора за противовес на НАТО, Варшава е неслучайно избрана. Вероятно е, именно от Варшава, НАТО да обявят война на Русия. Един вид Варшавския договор - външнополитическия вонен инструмент на СССР е разбит, а следваща е самата Русия. Но дали ще бъдат достатъчно изкуфяли за да й обявят война, ще разберем в петък и събота.

ополе вроцлав херби и т.н.са немски градове и села които сталин е отрязал от германия в полза на поляците и не драскаите глупости господа академици от село и т.н.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!и до сега в тези места табелите са на два езика !!!!!!!!!!!!!!!!polski i nemski !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Измислена организация НАТО ще обсъжда измислен проблем - руската заплаха, за да оправдае съвсем реални пари, коита усвоява

КАКВИТО ПОЛЯКИНИТЕ, ТАКАВА И ПОЛША-ВАРШАВА! ИЗБИХА СИ ЕВРЕЙТЕ, КОИТО ИМ ДОНЕСОХА НЯКОЛКО НОБИЛОВИ НАГРАДИ, СТАЛИН ИМ ДАДЕ ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ - ДАНЦИГ И ОЩЕ... ПОЛЯЦИТЕ 1919-20 ГОДИНА "ПЛЕНИХА" 220-250 ХИЛЯДИ РУСКИ ВОЙНИЦИ, ПРИ ИЗЛИЗАНЕ ИМ ОТ "ГОЛЯМАТА ВОЙНА" - ОКОЛО 40000 СА УБИТИ, ДРУГИТЕ СА ИЗМРЕЛИ В ЛАГЕРИ... ДОКУМЕНТИТЕ СА СКРИТИ И ОСТАНАЛИ "ТАЙНА" ЗАРАДИ ДЗЕРДЖИНСКИ И КОМУНИСТИЧЕСКАТА ВЛАСТ В ПОЛША.... ДНЕС ТЕ МРАЗЯТ РУСНАЦИТЕ...ЗАЩОТО СТАЛИН УБИЛ 6-7 ХИЛЯДИ В "КАТИНСКИТЕ ГОРИ" ОМРАЗА МЕЖДУ ПРЕСТЪПНИЦИ...

Ти си направо за НобИлова награда! Само дето са ти преиначени фактите. Сталин "отмести" границите на Полша - за да вземе полски територии им даде като компенсация германски. Войната е 1920-1921 г. Русия е агресор и Тухачевски е ял здрав бой в тази война. Цифрите са ти манипулативно грешни. И името на Дзержински си сгрешил. На 17.09.1939 г. Сталин отново е агресор и (по силата на пакта "Рибентроп - Молотов") заграбва (заробва) източната половина на Полша. Дали за това трябва да е обичан? През пролетта на 1940 г., по заповед на Политбюро от 5 март 1940 г., са разстреляни 21 768 граждани на Полша. Екзекуцията над "враговете на съветската власт" е изпълнена със стрелба в тила с пистолет от служители и сътрудници на съветското "гестапо" - НКВД. Близо 60 години от съветска страна отричат отговорността за варварското престъпление. Едва на 13.04.1990 г. СССР официално признава, че то е "едно от най-тежките престъпления на сталинизма". На 14 април 2010 г. президента на Русия Дмитрий Медведев признава, че полските офицери са били разстреляни по заповед лично на Йосиф Сталин. На 26.11.2010 година руският парламент приема декларация, която осъжда Катинското клане. Жертвите са главно офицери от резерва на полската армия / учени, лекари, артисти, хора с различни професии, учители, държавни служители/. След агресията на СССР срещу Полша, съгласно договора с фашистка Германия /пакта Рибентроп-Молотов/, те са задържани като военнопленници. Сред тях има и около 7 хиляди цивилни граждани. Историята на ХХ век не познава такова масово избиване на военнопленници.

Защо в съветските учебници и историография се приема за начало на ВСВ датата 01.09.1939 г., а за влизането на СССР във войната датата 22.06.1941 г. - "внезапното и вероломно нападение на фашистка Германия"? Та нали и Германия (01.09.1939 г.), и СССР (17.09.1939 г.) завладяват Полша по силата на пакта "Рибентроп - Молотов"? Значи на Германия се брои агресията, но на СССР - не? Още повече, че преди 22.06.1941 г. СССР напада и Финландия, анексира Литва, Латвия и Естония, завладява Бесарабия и Сев. Буковина? Това е то съветската/руската военна история! Която с приетия преди две-три години не трябвало да се ФАЛШИФИЦИРА!?!

Цял стадион пълен с военни цц...Двуметрови огради цц...Метални заграждения оппааа.Големи напъни от ораторите ще има да покажат мощта на нато,бурни аплодисменти, еуфория.Дано да има правилна пропорция на гъзовете спрямо дупките на нужниците в стадиона.

Наглост и безочие! Разговорите с Русия трябвало да се водят от "позицията на силата"!? Накрая такава сила ще им се изтресе на тези военнолюбци, че ще забравят що е това военно-промишлен комплекс и неговите апетити!

окупатор в Европа е единствено Русия! При това нарушавайки международно споразумение, при което се е писала и за гарант! Излъгала е (така излиза) за да прибере от Украйна целия й ядрен арсенал!?! Как трябва да се отнася обществото към водач, който не спазва закона и, минавайки на червено, се държи все едно нищо не се е случило?

А сега развий темата какво щеше да бъде бъдещето на Крим и Русия, ако го бяха оставили в Украйна.

Много е възможно на този съмит да се реши съдбата на лудият ботоксов гном от Кремлин!Жалкото е, че ще загинат и много руски,,доброволци" ,но да са мислили като са тръгвали на, ,отпуск''в Украйна!

Изключително тъпи соросоиди на смяна в дупката на протестърите. Жалките им опити да изкоментират някои събития могат да се класифицират като последни опити за продължаване на американското финансиране Като гледах как се нахвърлиха върху изказването на Тръмп е повече от ясно че американските пари за тези михлюзи и глад ги чака

възкръсне и да телепортира целия стадион с цялата натовска мизерия в него в друго измерение завинаги.В случай че някой жали българската делегация да отиде и той на помощ в другото измерение

Поляците да покажат на НАТО първият концентрационен лагер в Европа, къде през 1921 г. избиха безмилостно над 80 000 руски офицери и войници. Да покажат оригинала на договора с Хитлер оит 1933 г. и Чешката област в Татрите, която Хитлер им подари за съвместното участие по окупирането на Чехословакия.Да покажат снимките на поляците -убийци в концентрационните немски лагери. 70% от охраната са поляци. Въздигнаха за президент агент на ЦРУ, електротехник и алкохолик...

Защо остави глупостите в този пост, а изтри аргументираната, с доказани (и признати дори от президентите Горбачов 1990, и Медведев 2010)факти, събития и коментар, реплика??? При това ги изтриваш без следа, без дежурните обосновки за спам или цинизми? От страх да не би някой регистриран да реши да ги прочете, може би? На чий антибългарски "господ" служиш и за колко сребърника??? Дир.бг не е ли БЪЛГАРСКА медия, или това "бг" е част от фалшификацията и подмяната на българската автентичност? Има ли ДАНС в България за такива като тебе или и те служат на същия "господ"?

тези 80 000 руски офицери и войници през 1921 г. в Полша ще ни кажеш ли? Кой руски велик стратег ги е погубил? И как си е избил комлексите, потапяйки в кръв моряците от Кронщадт и унищожавайки с БОВ селяните в Тамбовска гуерния? Нещо за пакта "Рибентроп - Молотов" заедно със секретния протокол и картата на поделена Полша с огромния подпис на Сталин върху нея? А за Катин? И Качински? И децата знаят, че Хитлер е копирал съветските концлагери!

Точно там на стадиона да моат да рупат трева натовските овци!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ей това глобалистите направо ме разбиха.Сега пък стадион. Делегацията от Монте Негро ли ще отвори първа думата.

Каква ирония на съдбата-нов Варшавски договор, в който отново ще членуваме.Смях, голям смях!!!

натовските сатрапи имат нужда от крепост, да ги брани от любовта на народите им

не става дума за народната любов, а за терористи (предимно източни). Пък и се събират държавните глави, министър-председатели и външни министри на най-развитите страни в света! Не могат да си позволят безхаберието по отношение на сигурността на един полски президент, намерил смъртта си От народната любов се пазят Путин и Кадиров, примерно. За това и Путин си направи тези дни лична мегагвардия, а Рамзанчо винаги ходи заобиколен от банда главорези.

Терористите са създадени, обучени, платени от САЩ Само и сама за да оправдаят разходи от много трилиони за оръжия, сигурност, охрана и т.п. ЦРУ и ФБР дори са взривили кулите -близнаци, за да създадат образ на врага, наборба с който трябва да се хвърлят огромни пари...

с тая охрана храбрите натовци май нещо ги е страх от собствените им граждани.

Във Варшава се събират лидерите на над 40 от най-напредналите и цивилизовани страни в света за да дадат отпор на дивашкия неосталинизъм на Путин и подлогите му.

Кои бяха подлогите му?

Тези, които му се възхищават.

Значи тези 40 най, най-държави всички заедно ги е страх от една единствена, изостанала и фалирала регионалана и незнчителна държава ?

Просто не искат повече да търпят агресията на новите фашисти от Кремъл.

Пак любов всенародна наблюдаваме. От кого се крием зад двуметрова ограда в средата на стадион в центъра на мегаполис? Явно Русия няма да си цапа ръцете с глупости иначе на кого ще продава газ после? Тогава от кого се пазим?!?

Мразим германците щото ни нападнаха, но повече мразим руснаците щото ни поробиха.

Ти пък! Вас поляците все някой ви поробва и все си мечтаете за хегемония в Европа. Ето, сега ви се е паднало - САЩ като предаде поста в НАТО вине го поемете. Е, все ще се оглеждате през рамо на изток, щото там си правят учения около границата.

Абе има ли някой който да знае на тая полска сватба кой е кум, кой е сват и кой на булката е брат? Или ще се хвърля жребий?

На тази сватба Полша е тамада - този, който е нает да предлага тостове и да вика "горчиво"...

Варшава е кувата на Изтока. Преди център на един съюз, сега център на враговете на този съюз. Големото събиране на САЩ, по малките му съюзници и гъзлизачите от източна европа които винаги са най големите маши на по силният и нямат грам лично и национално достойнство!

странно... изпозлвах ТВОИТЕ РЕПЛИКИ - и мене ме изтриха, а простотията ти стои... що ли? ти ли натисна удивителната пИдалчи сладко?

Смени си айпито.

що така бе? Нали уж са добри, справедливи и хубави, а всъщност се страхуват като перстъпници от възмездието?

русофобията е породена след руския успех във втората световна и ще бъде причината за третата световна и ако някой си мисли , че ние (нато)ще спечелим , нека си махне розовите очилца на илюзиите! няколко американски милиардери предупреждават за неизбежната икономическа и финансова катастрофа , пред която ще бъде изправен сащ и всичко свързано с него ...

Представих си картинката - в палатката влизат 2000 бели якички, всичките с розови очила. А излизат от там 2000 разпокъсани бели яки с синини и цицини и без очила...

да видим кой на кого ще покаже мускули , това да не са горбачев или елцин !нато препълни чашата и ще трябва да си я изпие !

НИЩО, КОЕТО Е ЗАЧЕНАТО ВЪВ ВАРШАВА НЕ Е ПРОГЛЕДНАЛО... МОЖЕШ ЛИ ДА СИ ЖИВ, ДА СИ УЧИЛ ПОНЕ ДА ПИШЕШ И ДА ВЯРВАШ НА ПОЛЯЦИ!? ВЧЕРА ВАРШАВСКИ ДОГОВОР, ДНЕС НАТО?

все едно си на околовръстното !

НИЩО

Чета и не вярвам на ушите си!?НАТО като една много миролюбива организация счита ,че с Русия може да се разговаря само от "позиция на силата".Един много известен американец от Чикаго казва,че благата дума в комбинация с револвер 38 калибър правят чудеса.Брийдлав не трябва да се стеснява и направо да го цитира!Всичко ,което прави НАТО напоследък потвърждава тезата,че Западът/преди всичко САЩ/искат да поставят Русия на колене и не се гнусят от никакви средства за тази цел.Сега тактиката е демонизиране на Путин с цел да се създаде обстановка Русия да бъде атакувана подобно на Ирак и Либия /засега не се получава/Вече виждаме ,че преминават към открити заплахи.Може би наистина ,както казват някои,ще се опитат да предприемат военен удар, на който Русия да не може да отвърне/затова така настойчиво се обгражда с военни бази и системи ПРО/-Така Путин ще бъде дискредитиран ,а руснаците- принудени да изберат друг ръководител и да се подчинят на нато-вския диктат.Ако питате мен,това са сметки без кръчмар!?

мда... хАмериканските интереси в Близкия исток жестоко пострадаха от намесата на Русия края на миналта година. там нещата вече започват да стават извън контрол - ИД губи ли губи територии. и колкото и девствени момичета да предлагат, не успяват да компенсират загубите в жива сила... а жените могат самое един път да са девствни - та и тоя ресурс е на изчепване. така че крайно време е да се обърнат оново на изток... само че малко по на север. Украйна не постигна целите за които им баха платени 4 миларда долара. нито онова изкопаемо в Нагорни Карабах успя да стане център на нов конфликт. опита с Грузия се оказа много по голям неуспех отколкот Украйна... сега тия държави се наблюдават под микроскоп и трудно да се реализира някой успешенпроект. та сега се сбират във Варшава за мислят как да ударят отново по тия подли руснаци! толкова пари се потрошиха, па они продължават да не искат да бутнат Путин! нито глад, нито блокирани авоари не подействаха! а европейските икономики се задъхват.... някак си не става хем да слагаш икономически санкции, хем да искаш от руснаците газ и сякви други суровини. така че сега пред хАмерика стои много сериона битка - трябва да убеди европа че е за нейно добро това да им се разсипва икономиката и да се избере коя държава да стане център на новата Руско-хАмериканска пародия(трагикомедия). оти чалмите зеха че се надупиха само след някви си десет месеца! и така - дневния ред ще бъде: 1. с колко процента да се свият европейските икономики. па дано някак си оцелеят. 2. коя държава да бъде жертва на новия конфликт хАмерика-Русия 3. кой ще плаща

ТИЯ ДЕТО ДРЪНКАТЕ С ОРЪЖИЕ В НЕТ-А .. НАЯСНО ЛИ СТЕ ЧЕ САТАНИТЕ Р36 НА 13 РАКЕТНА ДИВИЗИЯ В ЯСНИЙЙ ОРЕНБУРГСКА ОБЛАСТ ВЗИМАТ РАЗСТОЯНИЕТО ДО ВАРШАВА ЗА 9 МИНУТИ ... И ВСЯКА НОСИ ПО 8 БЛОКА ПО 1 МЕГАТОН (50 ХИРОШИМИ):))))

а до софия за колко минутки ??

за 8 минути

от Оренбургска област нищо няма да остане (50 хирошими)!

Аскерите от НАТО, не дърпайте мечето за опашката, че ще станем всички за кашмер. Сакън пезвенгелер - недейте. Давайте го с приказка, кротко и яваш, яваш :-)

Идва Коледа и за большой поросенок и червените псета у нас вият на умряло.

соросоида има речеви запас от двадесет думи. Типично за тук пишещия нещастник

ВСЕКИ ДЪРЖАВЕН СТРОЙ И ПОЛИТИК КОЙТО СЕ РАДВА НА НАРОДНАТА ЛЮБОВ ОБКРЪЖЕН ОТ БИЯЧИ - МУТРИ Е ОБРЕЧЕН :))) ...

Донякъде си прав, но има и много откачалки, от които все пак трябва да са защитени. Държавни глави са все пак!

Верно. Именно тези държавни глави си докараха до главате тази опастност.

ако Батьо ти прочете репликата, ще те хване май новия закон за борба с тероризма! Какво намекваш, а?

ПОВЕЧЕ ДИКИШ ЩЕ ДА ХВАНЕ АКО МУТРА АГА БАНКЯНЛИЯТА СЕ ОБАДИ НА ФБР-ТО В ДЕТРОЙТА И ИМ КАЖЕ ЧЕ ЕДИН БЪЛГАРИН В ГРАДА ИМА ЛОШ МАХМУРЛЪК И Е КАЗАЛ ПО СКАЙП-А ЧЕ СУТРИНТА ТРЪГВА НА ЛОВ ЗА НЕГРИ :)) ВЕДНАГА ЩЕ МИ ПРАТЯТ SWAT TEAM :))

Истинските убийци и терористи/за по-кратко НАТО/се събират да решават кого още не са ограбили и убили.

върхът на нато = върхът на простотията... тежка задача за москва , която няма да трае дълго !

Може ли човекът, който е писал статията, да научи и всички останали как се пише правилно! Поздравления, и не пускайте останалите.

Варшава се превръща в крепост преди срещата на върха на НАТО. Мобилизирани са 1200 тоалетни работници и 1500 отпушвачи на канали. Защото ги е страх от Русия.

са подлога номер 1! Преди се слагаха на СССР и във Варшава се подписа Варшавския договор , сега се слагат на НАТО по същия начин.

Стига са лаяли по Русия, ами направо да я нападат, за да се свърши с това НАТО!

Те соросоидите обикновено имот два пръста чело, а на някой косата започва направо от веждите. Водят се към приматите но са междинно звено между човека и маймуните

И каква стана тя сега. От 41 една държави плюят Русия на Путин и самият Путин, а само нашите комундета му се дупят и радват. Като не забравяме че и братския китайски народ не питае топли чувства към късото диктаторче от Москва, то май не остана някой да ги обича.

Сигурен съм че си повтарял пет пъти първи клас и са те преминали във втори . Добре че няма вече казарма в противен случай още незавършил втори клас е трябвало да те вземат в армията. Ами такива сте завалииките контингента на Асен Генов явно по добро няма

Е, Русия не може да се сравнява с ФАЩ, към която целият свят изпитва неистово желание за мъст...!!! :::))) Даааа....!!! :::)))

колко са всички страни в свет аи колко % са 41 от всички? Или ти е трудна такава сметка? И ще те питам нещо по лесно.. Има ли страна , в която не плюят САЩ?

теб никой не те обича, ти за това си толкова тъп и зъл

пък се моля и двете страни - НАТО и Русия, да заговорят колкото се може по - бързо от позицията на силата.

е, че малките държави/като нас/ няма да видят кой кого.

Страх ги е да не ги избират Руснаците,както са се събрали всички на едно място ......

Смешници!

Дааааа, преди 2-рата св. война поляците направиха една к..ска политика, ту с Хитлер се съюзиха срещу Русия, ту бяха с Англия, ту бяха с Русия срещу Хитлер и на края Хитлер и Сталин си ги разделиха. Само ще отбележа, че след това Хитлер заедно с УПА от Украйна спретна на поляците едни "демократични" центрове за кръводаряване с летален изход. По време на войната пък Англия решиха да покажат мускул на Сталин и чрез правителството в изгнание в Лондон вдигнаха въстание във Варшава. Сталин се "съгласи" на полския избор и заповяда на войските си да спрат за почивка и остави поляците сами да се оправят с германците, които пък , германците, спокойно свалиха войска от фронта и сринаха Варшава. Накрая Чърчил размени Полша за по перекспективни неща. Сега Полаша пак са се прегърнали с Германия и Сащ, размахват мускули, но . . . . . май нещо се усещат, особенно на "кръводарителските" действия на УПА от Украйна и там нещо се дърпат . . . . . . . но ще поживеем и ще видим . . . . тя историята не може да се чете само четните или нечетните страници или да се пренапише . . . . .като слушах Президента, имал е подобни мераци, но май някой го е ударил през ръцете . . . . . . .

А как мислят еврейчетата от НАТО, мечката ще се съгласи ли някой да разговаря с нея от позицията на силата? Може да замени меда с месни блюда.

"Диалог между Русия и НАТО е възможен, но той трябва да се води "изключително от позиция на силата", заяви вчера в интервю за Си Ен Ен бившият главнокомандващ силите на НАТО в Европа, ген. Филип Брийдлав. Ръководството на Русия разбира само от такъв подход, е добавил генералът, цитиран от ТАСС и БТА. Бившият главнокомандващ подчерта, че диалогът с Русия трябва да се изгражда на "основата на примерно поведение" от страна на Москва. А за това според него "трябва да станат определени изменения в Украйна и в Сирия"." --------------------------- Мдааа, прави бяха хората навремето: на тази планета няма да има повече войни, но ще има такава борба за мир, че камък върху камък няма да остане.

Страх ги било от руската агресия, а се навират да се срещат на границата с Русия...!!! Само руснаците да не решат да посадят в знак на добра воля една "Тополь" на този стадион и да въдворят мир по цялата планета...!!! :::))) Дааа....!!!! :::)))

Днес на границата, утре в Москва!

В Москва както на парада на Победата през 1945 година.

Така, така... "Елате Вие, за да не се налага да идваме Ние..."...!!! :::))) И да носят богати дарове на Путин в Москва...!!! Да...!!!

И аз така мислих :(((

А, заради борбата срещу Русия, колко права и свободи ще се ограничат..., не питам за мен, а за един френд?!

То щото в русия права и свободи отвсякъде. Едно стадо овци без лично мнение.

Нали ти казаха вече - ще спират интернета.

След като полските лизачи са му направили Овален( във Вашингтон известен и като "Орален") кабинет, добре е да му намерят и една двойничка на Моника Люински, то самата тя май беше от полски произход. Да не скучае Барак Хюсеин Обама.

Там е по-близо до руските пачаври

Айде да видим как ще водят диалог "от позиция на силата" със държава разполагаща с 10 хиляди ядрени ракети :))) Ясно им е, че с гол г..з таралежи не могат да ловят, но тези лакърдии са за да си оправдаят космическите заплати петзвездните генерали-посерк..вци, както и свръхпечалбите на американските производители и търговци на смърт, т.е. на оръжие. Иначе цирка е на ниво - Варшава се превръща в блокиран град. Смях!

Чудесно е че имат 10 хиляди ракети. Тъкмо Путлер ще има върху какво да седи следващите 10 хиляди дни след като го обявят за персона нонграта след срещата.

Овалния кабинет насред стадион? Достойно за добра комедия на абсурда. А за Плевнелиев са приготвили покои, наподобяващи кабината на МиГ-29 - това заради сделката с двигателите.

що ревете бе крепостни? ми това си е варшавският договор, но без русия! почти същото си е като преди,жалки русолизци!

Когато тъпите соросоиди като тебе изчерпат словестния си запас от двадесетина думи обикновено преминават към ругатните и обидите. Да те попитам ти знаеш ли че българската азбука има 30 букви

Рашънското грантаджийче най-после установило, че българската азбука не е като рашънската и има 30 букви! Сеги нка го поства нон-стоп за да покаже колко е учено, дебилчето, хехе!

извънредно положение...

Хи-хи-хи! Как само квичат маскалските свини! Кричите, кричите поросьонки! Особено е жалък лумпена, дето се е нарекъл на оня, закъсалия танк на красната плошчад! Хихихихи!

Типично за тъпите соросоиди е че самиси слагат плюсовете мислейки че американците ще из завишат мизерната плата. Да те попитам ти знаеш ли че българската азбука има 30 букви

Ауууу, колко си ми ученооо!!!!... Ма верно ли буквите са трийсе?!