НАТО започва морска блокада на Либия

Посланиците на страните от НАТО се споразумяха Алиансът да се включи в налагането на оръжейно ембарго срещу Либия, а днес може да бъде дадена и „зелена светлина” да следи дали се спазва наложената забранена за полети зона.

Обратно в новината

Коментари - НАТО започва морска блокада на Либия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До сега се правиха на грингоци и не изпълняваха резолюцията на ООН за забрана на полети над либийското въздушно пространство от либийски самолети без значение на кадафи или на опозицията са , а си гърмяха и изпробваха въоръженията и в крайна сметка ние ще плащаме ракетите и бомбите чрез ООН. Искат един фюрер от щатите да смени друг фюрер от либия.

Чета коментарите и ми е хем смешно, хем тъжно - морал, справедливост, демокрация... В политиката морално и справедливо е това, което правят победителите. За тях е и плячката. Демокрацията от древна Елада до сега не се е променила съществено - 2 000 свободни граждани, гласуват и управляват, а 20 000 роби създават материални блага за тях. Миришело на петрол, НАТО защитавал интереси, руснаците вдигали цените на петрола и газта, нямало храни - така е. И така ще бъде, за да има повече за вас, ще бъде отнето по някакъв начин от други, дори и с неоколониализъм или война. Който не му харесва - да отива да протестира против НАТО, ЕС, пред руското или китайското посолство... или да се оплаче на арменски поп. Ако и това му е малко - да заминава да защитатав Кадифи или примерно Кадиров в Чечня... - все тая. Може да ви звучи цинично, но това реалността.

И къф ти е поинта ,че нещо не разбрах?

Еска да каже ибрикчията, че той е от свободните граждани и ние робите трябва да му служим за тор, а в същност е една шибана американска подлога и натовски помияр.

Гледайки twittera с комуникациите с пилотите мисля че играта е много проста. Който не учавства активно в бомбардировките ще му бомбардираме инсталациите в Либия. Така че на всички е ясно кой и защо бомбардира и всички, абсолютно всички държави подкрепиха бомбардировките. Какво да те правим Кадафи като имаш петрол, нямаш атомни бомби а се заяждаш със всички.

Май май....измислени демократи...Замирише ли на петрол...стават грешки...Те заради това ще се избият кой пръв да удари...като първолаци в час....

Франция обеща на либийската опозиция, че първото нещо, което ще направят след свободата, да проведят референдум-чия собственост да бъде либийския нефт...

Сапкози,Късопишковеца, преди две години изпрати жена си в палатката на Кадафи, да оправи работата със сестрите и да вземе някой долар на заем. Ако сега остави новата, Карла, и тя по -добре ще го поеме... ,командването, значи.

много правилно аха саркози е един кретен .. кадафи му е дал пари за изборите му за президент, после си ги е поискал и сега му е черен в очите .. смотан женкар *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Рубладжиите яростно защитават джамахирията , най вече от страх че вълната от арабските бунтове ще достигне до Батюшката Путин. Няма да има вече рубли ще трябва да се работи, а те са обикновено са мързели и некадърници. А сега може малко да плащат, но поне за солети има. Тук изключвам червените зомбита , кото са връх на съветската наука - те работят безплатно.

А ,бе ти ходил си на училище. Сега ти докато лаеш срещу руснаците, цената на барел петрол ке е подскочил с още десетина долара.Е,кой има сметка да се води война срещу износител на петрол като Либия. Лаеш срещу руснаците ,а като видиш някоя рускиня на плажа, си сучиш мустаците. Я се огледай някой манаф да не те дебне от храстите!

смехуран ...ей бега при Дебел Миро да ударите ощя некой стандарт ..например стандарт "Балкански малоумник" - имате голем шанс!))))

Електоратът на Нереза от кочината България си има стандарт: "Синтетична линия свине "Фидосова"

Колко ли години сега ще чакам Одисей да се завърне? И защо ли му трябваше заради една Елена да ходи толкова далече, къде е остров Итака ,къде е Троя. И само заради своя приятел Менелай ли отиде? Какво ли има там толкова ценно? Казва ли ти някой!?!

Аз, аз ще те открехна. Парфюм,с модерен мирис на петрол има там. Та затова...

Колко струва една ракета с истекъл срок на експлоатация???Либия в момента е едно огромно бесплатно бунище за техника с истекъл срок...Операцията не само ,че не им струва нищо на "сЪюзниците"ами даже са на огромна печалба...

Защо не оставиха късопишковеца Саркози ДА ГО ПОЕМЕ?

Саркози е политическото ръководство, американците( НАТО) са военното. Политическото ръководство е широка коалиция и тя е най важната. Американците много се страхуват да не си загубят нефта в Либия, от 2004 г владеят половината, Кадафи им го подари.

Не, драги идеазабулгариа, всичкият либийски нефт беше подарен на Америка. O, sancta simplicitas...

Защо не си кръстиха операцията "Blitzkrieg" по ще отговаря на ценностите на НАТО.

ОЧАКВАМ ДА ВИДЯ КАК ОТ НАТО И ОТ ЖЕЛАЕЩИТЕ ЩЕ ПРИЗНАЯТ, ЧЕ НЕ СА СЕ СЪОБРАЗИЛИ СЪС СИТУАЦИЯТА ПРЕДИ ВЛАСТТА НА КАДАФИ И СИТУАЦИЯТА ПРИ НЕГОВОТО УПРАВЛЕНЕ. ТАМ СА СЕ БИЛИ И УБИВЛИ ПОМЕЖДУСИ МНОГО ПЛЕМЕНА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕДСКАЖЕ БЪДЕЩЕТО НА ЛИБИЯ.

Гледай Ирак , Авганистан и си представяй бъдещето в Либия.

И-нато и ОО-не и х-америка, и франц и всички-те са ръко-водени от едни и същи! Така, че спокойно, важна е крайната цел, а тя никак не е добра за света като цяло. Но спокойно, радвайте се на всеки един ден и на всичко, което имате, даже и да не е много.

Нато нямат работа там, още по-малко под политическото ръководство на колонизаторите. ООН трябва да излезе с резолюция за спиране на бомбардировките над Либия.

Без да имам претенции, че съм разбирач в "светавния демократичен процес" в мен възникват няколко въпроса: 1.При условие, че средната работна заплата в Либия е 600 лв., цени на вода, електроенергия, нафта, бензин са на символични цени, то тогава либийския народ за какво се бори? За средна работна заплата от 150 долара и европейски цени на предлаганите услуги и продукти? 2. Водачите на опозицията били възпитани в европейската ценностна система. То и Андрей Луканов и Петър Младенов бяха възпитани в съветската ценностна система, а впоследствие се оказаха най-големите демократи. 3. Защо износителите на демократични ценности не се борят със същия хъс, например, със сомалийските пирати, а налагат демократичните си принципи само там където мирише яко на нефт?

Ето, това е мислене на българин, който никога не е вкусил демокрацията и продължава да живее с представите си за нея от времето на тоталитарната държава.. Ами за СВОБОДА на словото и духа, за това се борят либийците. И 600 долара е голямата заплата в Либия ,а не средна. И не е никаква висока заплата. Ако не знаеш и си от младото поколение на България, в социалистическата тоталитарна държава, българите не бяха по-малко материално обезпечени от либийците, имаха си всичко - работа, добра социална система, стандарт и собствено жилище. Но искаха свобода на духа и словото си. За това бягаха на вън и ставаха политически емигранти.

и като имаш свобода на словото и какво от това, бедна ми овчице!?

Не, драги! Не съм от младото поколение. Но понеже виждам, че ги разбираш тия работи, ще ми посочеш ли къде в България след 22 години демократично развитие виждаш свободата на духа? И след като "извоювахме" свободата си, защо им трябваше на 1.5 милиона българи да напуснат страната си и да прилагат свободния си дух в други държави?

разни мухлясали реститути да си траят!

Като ни подбере исляма ТЕ великите ще се скрият в миша дупка. Не забравяйте, че ние сме им най-подръка и доста бунтовници ще има тук. АГРЕСОРИТЕ ВИНАГИ ГИ СТИГА НАКАЗАНИЕТО. ЛОШОТО Е, ЧЕ НИЕ ПАК СМЕ НЕ НА МЯСТО. ПРИПОМНЕТЕ СИ - НИКОГА ЕВРОПА НЕ НИ Е ЗАЩИТИЛА, А ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ САМО МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА СМЕ ПОЛУЧАВАЛИ ПОМОЩ. СЪНАРОДНИЦИ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!!!

ама наистина ли таз Нагла Американска Терористична Организация се съгласила???тц тц не мога да повярвам))))))

Само с бой се отстраняват диктаторите, дипломатическите приказки при тях не вървят! Бой до свалянето им!!!

Точно така! Историята учи!

Това е пълна глупост! Да бяха убили Кадафи и войната щеше да приключи за един ден. После щяха да почнат преговори за установяване на ново управление, което няма да избива своите граждани. Сега какво очакват ? Кадафи вече е смъртен враг на запада. Ако след месеци стане затишие и той е още жив, ще организира атентати в Европа. Да им идва акъла и да го ликвидират по-скоро.

Ами как да го убият като се е барикадирал със 100 бункера, със събствена наемна войска въоръжена до зъби? Спомняш ли си след колко време успяха да хванат Садам?

Тези са полудели,ще докарат големи беди на Европа Колонизаторите забравят в кой век сме.Те подобно на някой стари баби чийто синове също са остарели но те все още се опитват да ги поучават. .Смятат че, като са ги владели векове сега също имат право да ги контролират.Това са най престъпните държави ,държави сбор от кръволоци и с управници кръволоци,те смятат ,че все още могат да продават робите си и те имат право само и единствено да работят за тях.Някой смятат ,че са наши съюзници,ако си спомним следосвобожденската ни история щевидим,чете и към нас са сеотнасяликато към колонияи са решавали съдбините на нашите деди.Единственокогато нашите дядовци са гимлатили по фронтовете българите са били свободни.

С тези песни тинтири минтири показваш най- голрямо невежество.Оди и си върни хонорара на рабтодателя...

знае че сме ги наврели в кучи гъз велиуите рижави пъпчивци едно време и само ковчези са пътували за "Гордия" албион...и неговите работодатели кои са не знам ама ти тях остави на нас...за твоите кажи за твоите...))))))

Правилно решение за политическото ръководство. Но лошо решение за поемане на военното ръководство от НАТО, понеже НАТО е равносилно на САЩ, а САЩ са главния виновник в района и населението питае омраза към тях. САЩ винаги израждат подобни действия във война. Дано политическото ръководство за ги "озаптява". Виждам новината за "политическо ръководство" неприятно се посреща от върлите американофили/натовци от 11:14

А...келешите от Европа - френския и английския, които първи започнаха цирка с бомбите трябва също да понесат отговорността....

Когато се изсипят върху твоята глава, от сега заявявам ,че не поемам отговорност.

Алчостта ще съсипе света. Защо не отидат да спасяват някъде в Сомалия, където умират хиляди и в други бедни страни? Лицемерна работа!!!

Господа! Наблюдавам протичането на операцията "Зората на Одисея". Ще ви кажа че съм много смутен от разногласията по-между ви. Явно дисциплината не е на ниво. Ами утре като възникне един по-сложен международен инцидент как ще се оправяте тогава? Та сега с един диктатор не можете да се справите,а камо ли с нещо много по-сложно. Призовавам за изчистване на всякакви разногласия и съсредоточаване върху свалянето на Кадафи от власт, с всякакви възможни средства. В името на свободата и демокрацията бъдете единни. Ситуацията не изисква пазарлъци и компромиси. Благодаря

Аз пък наблюдавам операция "Залеза на Европейските идиоти Саркози и Камарън " .

Ние пък наблюдаваме залеза на един български идиот..

Пий си хапчетата малоумник.

Като ни подбере исляма ТЕ великите ще се скрият в миша дупка. Не забравяйте, че ние сме им най-подръка и доста бунтовници ще има тук. АРЕСОРИТЕ ВИНАГИ ГИ СТИГА НАКАЗАНИЕТО. ЛОШОТО Е, ЧЕ НИЕ ПАК СМЕ НЕ НА МЯСТО. ПРИПОМНЕТЕ СИ НИКОГА ЕВРОПА НЕ НИ Е ЗАЩИТИЛА, А ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ САМО МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА СМЕ ПОЛУЧАВАЛИ ПОМОЩ. СЪНАРОДНИЦИ НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ!!!

да следи дали се спазва наложената забранена за полети зона.След като няма либииски самолети,защо бомбардират?

щото още има зенитки и радари. Да се надяваме, че нощес ще ги овършеят докрай.

тик ат идеш да заредищ пак се надявай...много хубаво ще ти се отразят надеждите гаче ли )))) смешник надеждов...

Сега Боко-вожда на БГ племето, ще прати фрегатата "Дръжки", за да отчете съпричастност към НАТО коалицията.

Политическото командване трябва да бъде на ООН или на нато, не на тези колониалисти. Иначе излиза, че нато ще им свърши работата. На мнохо хитри се правят, но и от тях по-умни има.

та кои са ООН НАТО и колониалистите че нещоне вденахме?)))))

Те работата си я свършиха, създадоха конфликт и навряха n-брой участници в него. Сега с кеф ще гледат как НАТО се омазва с лайна, ЕС губи едни пари в безперспективен конфликт, петрола поскъпва, инфлацията се повишава, непокритите доларчета, които печатаха се обезценяват. Те ще си свиркат докато се хилят на франчулята, които унижощили военен конвой от един танк, който се оказа бронирана машина, а всъщност е рикша. Накрая ще направят всикчо възможно Либия да се разпарчатоса максимално, че петрол да има за всички. Защото е едно е да се договаряш с десет неуки мангала с калашници, дето си им ги купил ти, друго е да се договаряш с някой, който държи целия петрол на Либия.

.......поема командването, значи скоро ще има крупна победа на прогресивните сили над здравия разум, както и една дълга, дълга войничка в Либия и другаде, в резултат на която петролът ще прескочи 300 долара за барел. Машаллах!!!

Защо се цитират разходите на САЩ като и на малките деца е ясно, че ще заграбят милиарди от ресурсите на Либия след като свалят Кадафи. Все едно хвърлят тея бомби ей така на добра воля от чисто човешки подбуди.

САЩ вече са заграбили половината нефт на Либия, Кадафи им го подари 2004 г.. Сега се борят да си го запазят. Но трудно ще стане, защото това решава либийския народ. Саркози и Франция обещаха на опозицията провеждане на референдум по този въпрос и свободни избори. Опозицията ясно каза "Не искаме нито американци, нито кой друг да владее нефта ни"

Главните действащи лица в Либия са алчните французи и други европейски страни. 38% от италианският внос на нефт е от Либия, около 15% от френският също е от там. Отделно колко пари дължат на Кадафи. Сега е момента да му видят сметката и да заграбят още. Приказките за защита на човешки права и опозиция са ала-бала. САЩ участват от солидарност и стоят в сянка, като сигурно и ще се оттеглят скоро.

Пълни лъжи в полза на САЩ. Французи и италианци КУПУВАТ нефта, САЩ обаче ПРИТЕЖАВАТ 49% от него