НАТО ще подкрепи атаките срещу ИДИЛ със самолети АУАКС

НАТО ще подкрепи военновъздушната кампания срещу "Ислямска държава", но без пряка намеса, обяви Йенс Столтенберг.

Обратно в новината

Коментари - НАТО ще подкрепи атаките срещу ИДИЛ със самолети АУАКС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия съвсем ни имат за дебили,бе?! Самолетите "Ауакс" са за разузнаване на въздушни целе и на наземни радарни инсталации от ПРО на противника! ДАЕШ няма нито авиация нито радари - какво ще разузнават?!?! Повече от ясно е - отиват да шпионират руските ВКС в Сирия , радарните ситеми на С-300 и С-400, както и на корабите по крайбрежието - мръсни подлеци, ето какво са!!

ДАЕШ няма и изтребители и бомбардировачи, тези с-300 за какво са им на руснаците?

Баси, тва да не са го заимствали от "Ало ало".

САЩ изпраща АУАКС финансирани от НАТО (включително и България) за борба срещу изтребителите на ДАЕШ, която се финансира от САЩ и Турция??? Това става по време на зададеното прекратяване на огъня от САЩ към Русия в момент когато Русия с помощта на Държавните войски е на път да разбие изцяло ДАЕШ и да прекъсне връзката им с Турция за въоръжаване и финансиране от САЩ и Турция. НАТО струпва войски, кораби и самолети за контрол над Сирия за компенсация на 4 -годишните загуби от финансирането на ДАЕШ, което търпи загуби от Руската намеса. Икономическо-военния блок НАТО под ръководството на САЩ с финансиране на ЕС иска да запали световна война срещу Русия, чрез привидни "мирни" маневри в Сирия.

Поредната заблуда на обществото, че се борят срещу ИДИЛ. АУАКС за какво им е там... по-скоро за отчитане на дейност и куп задкулисни цели, които не са с-у джихадистите. Птретендиращите за най-силна държава в света да не могат да думнат и унищожат няколко хиляди маймуни. А стига бе!!!

Sm3hurk0

Истината е че отиват в района, за да си водят "записки". Ще подслушват целия ефир и ще се опитват да го разшифроват.

НАТО изпраща АУАКС срещу истребителите на ИДИЛ. Ако щете вярвайте.

Вярваме ти!Но си мислим,че ще следят руските космически катафалки.Да са им под контрол на САЩ и НАТО-те!Много е вероятно да се сритат двамата диктатори Путин и Ердогган.И по всяка вероятност се опасяват от руски провокации.

АУАКС срещу ДАЕШ!?! Много плоска лъжа. ДАЕШ нямат авиация. АУАКС-ите на НАТО са за борба с ВКС в САР.

АУАКС е остаряла система за локация и РАДИОЗАГЛУШАВАНЕ. Отново САЩ се опитват да пречат на Русия срещу общия враг ИДИЛ. Командният център на руснаците е в Багдат, до военната база на морето са доста километри. Вдигне ли се АУАКС радиовръзката изчезва, но остават съвременните сателитни канали, което обезсмисля цялата работа. Ако пуснат турски АУАКС със сигурност ще бъде свален от руснаците. Обикновено се придружават от няколко изтребителя защото са много лесна мишена, и съответно нещата само може да се изострят.

Старите катафалки Ауакс ще отчитат дейност, ако С - 400 не ги подгони

Еърборн Уорнинг Еър Контрол Систем както се вижда от името му АУАКС е летяща платформа Б-707 за откриване на въдушни цели и насочване на изтребителната авиация. Няма заглушаващи функции, това прави ОРИОН-135 същия от Южно кор самолет. Лети на около 100 -200 км зад фронтовата линия . Засича до 400 км до 600 цели едновременно и насочва 50 самолета.Напзлно безпомощен срещу С-200 и 300 и го грухат като круша. Сега целта му е да плаши пречи на Русия и да насочва натовски самолети.А и нато требе да отчете дейност. Може и да си го самосвалят и да нарочат когото си искат за това. Правени са такива мушенгии и няма да е за сефте

Много обичат руснаците,,безащитните мишени",но ако ср осмелят да атакуват с наземен комплекс АУАКС(щото е лесна мишена!!!) атакуващата батарея ще се изпари преди да разберат,че тяхната ракета(и) са били засечени и унищожени още след изстрелването!

К'о речи?

ИДИЛ нямат самолети за да са полезни АУАКС. Единствено ще засичат руските самолети и ще предупреждават ИДИЛ да се крият. Отново САЩ конфронтират ситуацията.

Много добре са си ориентирани кубинците. Базата на СССР се поднови с Топол М. ХА ХА

Сирийските кюрди взеха страната на Русия ,заедно с правителството на Ирак/Национал интерес, Вашингтон, 10.02.16

като нашата полиция как бори престъпността с регистрации :-)

От повече от 10 години слушаме, че щели "да обучават" иракската армия - и сега отново! Видяхме колко я "обучиха"! Колкото на времето армията на Южен Виетнам...

Трудно се съживява нещо след 70 години руска "взаимопомощ", но ето кубинците вече се ориентираха.

А ти какво знаеш за войната Север-Юг ? Не го приемай лично - просто ми е интересно !

Със сигурност не знае, че американците отиват да спасяват задниците на френския чуждестранен легион във Виетнам :)

Натовските АУАКСИ единствено могат да извършват ранно предопреждение къде в момента се намират руските самолети и така жертвите сред терористите да намалеят.

нали руските самолети са бързи и невидими, как ще ги следят и ще предават инфо ?

АЙ АЙ МНОГО КЪСНО Е КОГАТО ВЕЧЕ УСМЪРДЯХТЕ НАВСЯКЪДЕ СЕГА СЕ ПОВОД ДА СЕ ДОКАЖЕТЕ ХАЙДЕ СИКТЕР

VIPER

НАТО ще помагало , ама без да се намесвало...как да го разбираме това ? Шубе да пратите пехота ? Или пак други да ви бършат акотата..

бе все се каня да те питам , какво те правят тия двамата в синьо и червено на ника ти ?

VIPER

Бе питай си То се вижда всичко там.Сложи си очилата

Малиииий, Рамбо идва- смях!

като чета какво пишете русолюбците , ми е смешно ! а бе крепостни , варшавският договор умря бе ! умря !! а нато си е живо и здраво и расте !

VIPER

Расте бе...с държави , като Черна гора и България хахахахха

като не ти харесва България , си отивай в русия и си гази гряз на воля !

Какво и е на Б--я бе простьо?

НАТО-МАТО-БАТО ... все един х..й. мирише на куршуми и бомби. халал да са ти. пожелай си един техен бонус. а на простолюдието пожелай да си хапват мирно салатката и да си пият ракийката. бомби у твоя дом - у моя искам да е мирно.

горкият той, ти да не си гей? Много пламенно защитаваш гейовете? Остави на тези които са остарели и знаят какво е оръжие, а не от филма в МОЛА. Хайде намери си приятелче за тази нощ и утре при гейчетата

голямо перчене показване на мускули нещо започва да прилича на перченето на кубрат пулев срещу кличко

Интересна ще ми бъде срещата на Ауакс с руски самолет съоръжен с апаратура за блокиране на електрониката,като този дето изключи всичко на американския корвет в Черно море. ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!

Жестоката и жалка истина е, че НАТО вече е способно само на ПР война - гейщината не прощава. В гореща война с Русия (която 200% ще загуби и то си го знае), НАТО ще влезе точно никога. Който има спомени от БНА и нейното състояние през 80-те гг. на миналия век, ще ме разбере за какво говоря. Гледайте какво е БГ армия днес - едно "чисто нищо", и съдете за цялото НАТО.

Е тя русия да укроти Дагестан, чечня Ингушетия и Балкария пак ще е много. Поне да въведе руски закони ще е голям успех и да няма жрртви и престелки поне два пъти на ден ще е голяма победа за алкашите.

ревете крепостни ! нато расте , русия загива ! до пет години и грузия , азербайджан и казахстан ще са в нато !

Колкото и пушечно месо да вкарвате, немате ли мозъци за гъвкаво стратегическо и оперативно-тактическо управление на войските и щабовете, както и дух/мотивация в отделния войник, нищо нямате. Руснаците ще ви пържат хилядите изпедерастени зомбита по фронтовете, както пържиха по котелите хунтата в Донбас.

а груз 200 сурови ли ги карат ?

Да, знаем как подкрепя НАТО. Както подкрепя украинските нацита, така подкрепя и "Ислямска държава", но "без пряка намеса"!

НАТО не за първи път се включва във военни операции, само за да оправдае жалкото си съществуване. Последите експерти по военни технологии ясно заявиха през последната година превъзходство в стратегическо и военно отношение на Русия. Всяко друго мнение е нелепо.

нато нищо не може да започва, спасението за света и близкият изток дойде от русия!

Стига простотии , бе зомбита напушени ! Не сме калинки -седемточкови и не сме израсли с последния дъжд ;)))) Пращайте транспортни самолети , товарете си главорезите и дим да ви няма . Зад океана ! Толкова кинти сте вложили в тях ... Пътем може да гепите по традиция някой древен артефакт! Ако своевременно не ви разбомбят ; 000

НАТО са терористи и пирати.Всеки досег на руснаците с тия престъпници трябва да има само един изход.

АвтоВАЗ не може да насмогне да им произведе Шевролет НИВИ. Та затова купуват квот им падне.

Ще трябва да сменям феса с ушанка,че Руснаците идват.

АКО НОСИ НЯКОЙ "ФЕС" В БЪЛГАРИЯ,ТО СИ Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ!!!НО СИ ПРАВ,ЧЕ ДЯДО ИВАН ИДВА!!!

Ще дойде да навести майка ти.

Pesh0

ауакса , е за наблюдение на ниско летящи самолети . С колко самолета разполагат от ИДИЛ , според нато ?

A бе крaвaри,не ви ли е унизително дa сте тaкивa мижитурки,жaлки гейчетa долни,съжaлявaм ви ?

с ауакса лесно ще наблюдават падащите руски самолети

САЩ разбомбиха поредната болница в Алепо. Но престъплението им този път отиде още по-далече като обвиниха за това Русия,без да дадат доказателства. Други техни похвати в хибридната война срещу Русияя,и дезинформативната война срещу нас,и истината е,че използването на руски кадри, как падат бомби срещу Ид,но по техните ТВ се твърди,е това са самолети на тяхната коалиция.

Pesh0

Да бе те руснаците ще им дадат да летят , над Алепо .

От наглостта на мурзилските хибридни дезинформатори. Вече не си правят труда дори да се крият.

мислех, че си потресен от тъпотията си.

Циркаджии!И какво ще ловите бе,"снарядите"от газови бутилки ли бе?!Олигофрени е комплимент за вас!

Този начин е типичен за западните страни които казват че тези АУАКС-си ще се изпозлват срещу ИД, но трябва да внесем яснота и да кажем че това неможе да стане директно. В момента на територията на Сирия и Ирак, действат ВВС на Сирия, Ирак, Русия, САЩ, Турция, Германия, Канада, Англия, Франция и тн. Това налага по-ефективно и своевремено управление на трафика във въздушното пространство на тези страни

Глупости на търкалета, САЩ не се бори с ИД. При троловете от "Америка за България" очевадно има системен бъг. От една страна според тях САЩ са най-развити, интелигентни и цивилизовани, но постоянно правят грешки за което според тях няма проблем. Първо САЩ създават Ал Кайда, после тя се обръща срещу тях, после премахват Садам заради което се ражда ИД. Неколкократно им доставиха оръжия "по грешка" на идилците. Няма как това да са грешки набийте си го в кратуните, всичко това е целенасочено.

Понеже няма да участват в бойните действия, операторите на системата /14 бр./ ще си усъвършенстват познанията по истинското използване на тактическата авиация в локален конфликт с ниска интензивност на б. действия, ако рашките благоволят с учебна цел да изключват от 10.00 до 12.00 средствата за реб. И да дават предположения за евентуалните маршрути на крилатите ракети, поразили брадатите им подлоги, било умерени, не, да или горе-долу. Така се добива боен опит и се расте в йерархията, щото по щатско това на живо го няма.

Според мен руснаците ще ги заглушат! Не им трябват воаьори !

Ама една от главните задачи на Ауакс е именно РЕБ. Ще ми е мъчно ако ослепее руската С400.

Ще ослепее чушки. АУАКСа само наблюдава, а не заглушава. Руските средства за РЕБ прехващат излъчванията на чуждите средства за радиолокация, свалят параметрите им и излъчват сигнал на същите честоти. Така последните не виждат нищо, един бял екран. Така че АУАКСа ще вижда нещо ако руснаците благоволят да изключват своите средства, както много точно вече някой отбеляза. Но след като го пращат вероятно са постигнали предварително споразумение. Освен това французите вече активно работят срещу ИД, а Путин нареди на военните да работят с французите като със съюзници. Направи го в ефира на телевизията така че цял свят да го чуе.

Ауакс без въздушно прикритие е въздух под налягане! Поне два изтребителя трябва да летят с него! Иначе си жива жертва ! То за С-400 и прикритието няма да е пречка!

То и С400 няма да е проблем за Ауакса

Точно с С-400 ще имат проблем, заради далекобойността му. Друг е въпросът, че бойната работа и на С-400 се нуждае от допълнителни прикрития, рекогносцировки, смяна на позицията.

ИДИЛ като изземваме вазелина от аптеките нещо.....

Излиза че ИДИЛ е руски миндил. Има хииииииииииляди руснаци в ИД! И всите са с руско оръжие.

Излиза ,Щерев , че ти си турски такъв! То че си соросоид си е отдавнв известно , но за миндил...не го знаехме!

Пък и е доказано отдавна , че руското оръжие- калашник или АК е най доброто в света ! Те в ИД също не са глупаци май!

ЛЕКОТО СТРЕЛКОВО ОРЪЖИЕ НА ИД,Е ПРОИЗВЕДЕНО В БЪЛГАРИЯ!!!СПРЕТЕ НА СТОПКАДАР НЯКОЙ ФИЛМ ЗА ИЗВЕРГИТЕ,И ЩЕ ВИДИТЕ НЕЗНАЧИТЕЛНАТА РАЗЛИКА НА ТЕХНИЯ "КАЛАШНИК",ОТ РУСКИЯ!!!ТОВА Е СЛЕД ОТКАЗА НА РУСИЯ ДА НИ ПРОДЪЛЖАТ ЛИЦЕНЗА!!!

Поредната ПР акция с гръмки заглавия, нямащи нищо общо с оперативната обстановка в небето над Сирия. Всъщност плашливо сондират как ще реагира Русия. Защото много добре знаят, че руските ЗРК С-400 и С-300 в Сирия, както и модернизираните МиГ-31 с далекобойните си авиационни ракети, са чудесно средство срещу това. Няма смисъл изобщо да ги вдигат във въздуха. Братушката няма да се поколебае, щом стане опасно, да ги сваля одма.

Колко вдигнаха когато СССР отиде в небитието!!!

Много си назад с историята!

Хасане,лягай си,че утре ще метеш двора на бея:)))

Тоя с многото "ха": чети за Суецката криза 1956 - какво е вдигнал СССР и защо Англия и Франция за 24 часа капитулират!

И каква стана тя-цял свят срещу ИДИЛ. Една банда главорези, които и вайска не могат да се нарекат. Въоръжени само с леко стрелково оръжие, срещу въоръжени със самолети и модерно оръжие противник. Отде се вземаха тия, кой ги въоръжава, от каква вяра са-суните или шиити? Май че са от гвардията на Садам, която той запази, като не се би с американците. И сега си отмъщава. Или там всеки стреля срещу всеки, па каквото излезе. Само и само кръв да се лее и оръжейният бизнес да върви.А горките бежанци ние да им берем грижата, защото сме милостиви християни.

Почети малко за идеологията на ИД и ще ти се изясни откъде и за какво се юркат там като слепи!

Столтенберг обясни, че изпращането на натовски АУАКС-и в подкрепа на кампанията срещу ИД "ще освободи националния военновъздушен потенциал на държавите от алианса", предаде ТАСС. България отдавна се е освободила от целият си военновъздушен потенциал.

Нaпредвaме с бързи темпове,до 2926 г.от ИД и помен нямa дa имa ,честнa пентaгонскa !

Германия била против . Ами против ще е . При токова орки в Германия някоя сутрин немците може да се събудят умрели .

Първо ще ги "опраскат" (както се изразява ББ) докато се правят на заспали и тогава ще пристъпят към основното действие!

"НАТО ще подкрепи военновъздушната кампания срещу "Ислямска държава"" ! Тези Ауакси няма да са просто така изпратени там... Явно нещо къдрят турците ! И НАТО се е загрижило...Само още не е ясно дали ще стоят отстрани и ще гледат сеир , или ще се намесят неактивно! Играят на нерви с Русия, но ще им се види нанагорно май! Ще плачат после пак , че много некултурно се били държали руските пилоти и ще летят оставки ! НЕщо ще става...Помнете ми думата! Турция ще се опита да навлезе в Сирия и да си прави "буферна" зона където да спасява петата си колона в Сирия от САА ируските бомбардировки, а също и да оттласне кюрдите навътре в Сирия... То кюрдите са им на тях най големия проблем...затова и рипат така! НО...В края на всичката тази олелия, стрелба, бомбардировки, рев ит.н. кюрдите ще си направят държава- Кюрдистан и ще лапнат от Турция бая голямо парче... Еърдоган уби Турция с огромното си желание да я направи велика! И главната грешка бе свалянето на руския самолет ! Оттогава започнаха и огромните му проблеми!

Ако евентуално Турция предизвика конфликт и по някакъв начин се засече с Русия ще стане много напечено за Еърдоган! Ще яде лобута и пушек ще се вдига ! Неприятното ще е ако се опита да се намеси НАТО и САЩ...! Тогава не ни мърда локална ядрена война най малкото....А от там до глобалната такава е една крачка! Така че подпалвача Еърдоган трябва да бъде спрян и озаптен... докато не е станало късно !!! Но лошото е че дори САЩ не му повлияват, особено в светлината на последните му ултиматуми! Остава надеждата , че САЩ и НАТО няма да се навират между шамарите , а ще си стоят тихо и кротко! То едва ли друго ще им остане да правят!!!

Не знаех, че ИДИЛ имат самолети ...

И какво ще разузнават с тези АУАКСи? ГСМите на ИДИЛ ли? Тъпаци.

Системите АУАКС са качени на самолети, значи.....С400 може да помогне за по-добрата свръзка

деер

Ще ловят лоши мисли и дезактиват мозъчния център на човека!

Как така тази ИД само в Сирия, Ирак и Либия бе, да е.а?!?! То като добре обмислено и подготвено мероприятие изглежда. Ни в Турция, ни в Саудитска арабия, ни в ОАЕ и Катар, ни в Бахрейн, нито в САЩ даже. Как тия държави успяха да се опазят направо незнам :)

еййй как си намират игрички за играене !!! - да им се неначудиш :-) тия Ауаксове ще могат ли да хванат самоубийците-камикадзета ? ИДИЛ обикновено действа по тази схема