НАТО създава сили за бързо реагиране, България ще помага

Лидерите на НАТО одобриха План за готовност за действие, който предвижда създаването на сили за бързо реагиране. България ще участва активно в плана.

Обратно в новината

Коментари - НАТО създава сили за бързо реагиране, България ще помага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо и докога ще лъжеш бе Плевнелиев , ясно и точно са цитирани споменатите държави : Великобритания, Норвегия, Дания, Естония, Латвия, Литва и Холандия. Какво не се поискали от НАТО и да си отказал до сега въпреки страшното положение в държавата . С2020 ще сме Четвъртата страна с 2% с БВП в НАТО . МВР от понеделник ще е със мерки такива каквито е нямало по Живково време - следене , обиск , подслушване без разрешение от Прокуратура и съд и без никакъв мотив . Да ти се не видеше в ПРЕЗИДЕНТА СМОТА.... ЕГАТИ ПОДЛОГАТ...

С удоволствие бих теглил една майна на проституиращите ни политици от ВСИЧКИ ПАРТИИ!!!! Никой не НИ пита искаме ли в НАТО??-- брадясалото козелче С. Паси ни ги натресе с " Трабанта"!!!!М. КУНЕВА /Пръмова/ и покерджията Кобурготски--ни СПРЯХА реакторите на АЕЦ-ь??? Черен Иванчо /костов/ - ни окраде парите ФАЛИРАЙКИ 14 банки?!??? Сега Президента и ТОЙ се "врътка" - да помага??? То в окрадената държава НЯМА ПАРИ за лечение на децата--а проскубаните политици ще харчат парите ни за тоя дето духа??? Помогнете на НАРОДА!!! ВЪРНЕТЕ МЛАДИТЕ в Б-я!! Погрижете се за възрастните чиито труд окрадохте !! Тогава -- РЕФЕРЕНДУМ!!! И каже ли ви народа - ДА!!!--РАБОТЕТЕ за Б-я!!! Не за джоба си!!

А бе натовците не се радват на примирието нещо? Моля някой да обясни защо! Мислих, че са умиротворители..

Я обади ЕДНА полза от нашите мисии в чужбина?

Защо не ни информират, че са обещали да дават пари за войната в Украйна? Дали не е защото ТЕ не са нашите а чужди хора във властта?

"Болгария выделит деньги на лечение украинских военных Болгария поддержит фонд по адаптации, лечению и реабилитации украинских военнослужащих на территории Болгарии.". Държавата ни е в критично състояние по всеобщо съгласие, няма пари да оправим последиците от елементарни бедствия, болниците и здравната каса са пред фалит, а ние ще отделяме средства за лечение на тия пълтеници от украйна, дето пият кръв от собствените си братя. Плевнелиев е пълен некадърник, глупак и подлец.

партизанското движение ще се възроди...с тия сатанисти и открити натовски злодеи ще трябва да се замозащитаваме някак си....нато вън, да живее свободна и независима България....не щем война, камо ли с Русия

Толкова можеш да "четеш", колкото и да мислиш!...Горкия!

и докато го иска това нещо народа, народа какво ще яде, ай сиктер и глупости бе.....прати твоето дете да се бие за нато, моето ще си живее неговия живот, няма да защитава българските олигарси и мекеретата им като теб

Браво морски, мислих че при липсата на митко пешев ще ми е скучно, но ти ме развесели със сутрешното кафе.

Браво! От вчера се опитвам да кажа същото! Искам да наблегна и на един друг момент! От цялата тази война в Украйна трябва да си направим изводите според констатациите там! ИМА ЛИ ИЗГРАДЕНИ БУНКЕРИ ЗА ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ОТ ВРАЖЕСКИ ОБСТРЕЛ! СЪОРЪЖЕНИ ЛИ СА С ДОСТАТЪЧНО МЕСТА НЕЗАВИСИМИ ИЗТОЧНИЦИ НА ПИТЕЙНА ВОДА И ЕЛЕКТРИЧЕСТВОКОЙ СТОПАНИСВА СИСТЕМАТА ЗА ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО ?

Ей това трябва да изиска народа за собствената си защита! Защото ако,не дай-се боже започнат да гърмят ракетите ,само трупове по улиците ще броим,при това на цивилни! Къде е изчезна системата от бункери изградена по времето на социализма? Има ли някой идея какво се случи с тях?

Извикайте духа на Тодор Живков. Защото както е казал той, "това, което аз съм построил няма да могат даже да го боядисат".

...и една коркова тапа отзад като си лягаш, да не те събуди някой лос от руската тайга, знаещий натовецо!

на тоя недоклатеняк му е лесно, нали няма да мрат неговите деца. До къде я докарахме народеееее, заради собствените интереси на продажните ни политици, нашите деца ще идат курбан. Ама нали скачахте като изтрешели през 89-та...... ето ви го резултата техните деца в Брюксел и по екзотични десинации, а вашите на източния фронт....да ви е честито

Добър преэидент Европейски

въпреки че е малка и бедна, България в момента може да бъде пример по всички показатели за най-голямата по територия империя на света. по-бързо изградихме демокрация и по-бързо се излекувахме от комунистическия тумор. на руснаците им трябва президент като плевнелиев, който да ги отвори към света и към демократичните ценности. а не бивш кагебар, който се опитва да възвърне ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО!

Хахаха , признавам ти го направи ми деня хахахах

Плевнятa сaмо чaкa от щaбa нa НAТО някой дa пръдне и той вече,се е нaсрaл !

а руся щяла да дислоцира сили за бързо реагиране и ракетни бази в куба за да пази мира и демокрацята в латинска америка

О, скоро нам ще се протегне могъща, силна, братска длан и кръв поганска пак ще текне, и пак ще гръмне стар Балкан! Че царят волята си ясно яви в свещената Москва и през уста му едногласно Русия цяла хортувa: "Решил съм, каже, да избавя от робство братята ни днес. Това дългът ми повелява, това го иска руска чест. Ще гледам с мирен начин ази да стигна таз свещена цел, но не сполуча ли - тогази ще вдигна руският орел. В такъва случай се надея, че всяк от вас ще бъде пръв за таз великата идея да жертвува имот и кръв!" И от далечната Камчатка, дори до финските моря една светкавица засвятка, един разчу се вик: "Урра!"

чудно ми е какъв ли трябва да си по народност, за да слагаш минуси на Вазовото стихотворение..вероятно или турчин или читак

Русия! Колко ни плени туй име свято, родно, мило! То в мрака бива нам светило, надежда - в нашите злини! То спомня ни, че ний кога сме забравени от целий свет, любов, що никога не гасне, за нази бди с най-сладък свет. Русия! Таз земя велика по шир, по брой, по сила! Тя с небето има си прилика и само с руската душа! Там, там молбите ни се чуват и в днешния печален час сърца все братски се вълнуват осемдесет милйона с нас!

И тъй отрано с таз идея, с таз вяра хванах да живея. И чакам аз, за мъст готов, и целият народ ми чака, кога в теглото и във мрака да чуем руский силен зов. И чакаме... тъй както роба на мъка си последний час, тъй както Лазар чака в гроба да чуй гласа на своя спас! Навред, де чуват се въздишки, де сълзи ронят се вдовишки, де тежки железа дрънчат и дето кървите течат, и дето има мъченици, и обезчестени девици, и бедни, голи сироти, и окървавени бащи, и черкви, села развалени, и пълни с кокали полени - при Тунджа, Тимок и при Вит; вред, дето робът жаловит към север горестно поглежда, вред, дето грей една надежда, вред, дето пълно е с тъга, навред, по всичка България, една се дума чуй сега, един стон, един глас: Русия!

Бях - малък аз, но още помня: във стаята ни бедна, скромна висеше образ завехтел до божата света икона. Над него имаше корона, под него пък - двуглав орел1. И често майка ми тогази ме вдигаше да видя ази отблизо тоз лик свят и стар и нежно думаше ми: "Чадо, целуни тоя хубав дядо, целуни българския цар!" И оттогаз го аз обикнах. Кога на възраст попристигнах, от моя тейко аз узнах, че руский цар родей се с нази, че турците той гони, мрази, че той ще ни спаси от тях. Кога ни псуваше тиранът, "Московци!" - викаше ни с гняв.- Разбрах, че тейко беше прав. И вярвах, че да ни отбранят, ще хвъркнат бърже къмто нас, все колчем плачехме със глас.

При толкова много империалисти и религиозни фанатици е трудно една малка държава да оцелее сама и търси крило под което да се скрие за защита. Тъпия мечок Русия ни накара насила да отидем при хиените САЩ. За да се отървем от нагло високите цени на руския газ и АЕЦ Белене. Българи, сега честит ви шистов газ, и 7-ми американски ядрен реактор в АЕЦ Козлодуй. Честито ви задлъжняване към банките. Такъв е живота, какво да се прави.

Pesh0

може ли някои да защити НАТО , без да се обляга на правописа ? Ако няма идея , а същевременно , Местан заяви че е нормално неграмотни да ги избират. Сега неграмотно ли е да пиша , или е срамно да ви избират неграмотни.

Само дето българите не са съгласни да слугуват на долни негри,лихвари,сатанисти и терористи.

У тая България,България са само бате Боци,президентчето и още двама-трима,останарите ни не броят.

толкоз ли не можахте да сложите снимка на някой от нато, а сте сложили тази снимка от някакъв си луксозен психо-диспансер?

Путин върви неотклонно към Русия=СССР. Това се чувства в Русия, това го казва и Рогозин, цялата днешна путинска политика (и външна и вътрешна) показва все по-голямо приближаване към СССР. Така, че да ме извиняват демагозите, че Русия нямала нищо общо със СССР!!!

Глобализация,майка,глобализация.УСА-то отдавна e наседнало ООН-то.ЕС-то и то наляга такива ''мистрии'',като нашего брата,да помагаме,да подпираме,да слушкаме,да изпълняваме.

Путин яде и даца.Щом пронатовците сатанизрат Путин, значи той е прав.

.Що? Няма да има частна собственост ли?

''В силите за бързо реагиране ще бъдат включени военни от седем държави - Великобритания, Норвегия, Дания, Естония, Латвия, Литва и Холандия'' Като изключим Великобритания, останалите са страховите военни сили! Ако Плевнята беше вкарал и нашата ''армия'' в тия лайна, цирка щеше да е пълен!

То и без това циркът си е пълен ! Нашите участват като теляци,а самият Чехльо лично като келнер ! :) :) :)

Бих казал, че Плевню са го повишили до ибрикчия! Но американски такъв. На натовска заплата. Мечта на много драскачи тук.

Тя и Британията една велика, до месец пак ще се смалява май...

Тия от НАТО от ден на ден побесняват. А нашите политици за пореден път ни поставят от погрешната страна.

Ти също си от НАТО ???

ЗДРАСТИ ЖИД ДНЕС СЕ ПОБЪРКА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ! ЛЯГАЙ И ПОЧИВАЙ ! УТРЕ Е НОВ ДЕН, В КОЙТО ЕДНИ ЩЕ СЕ РОДЯТ , А ДРУГИ ЩЕ УМРАТ! А ЖИВОТО??? ЖИВОТА ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА !

От кво НАТО бе,азе съм си от наше село.

Орлин Данев

Яяяяя, верно ли бе ? Аз пък съм от въоръжената съпротива (демек партизаните ) ! :)

Да! Лъжльо си! Ти си един тъпанар, на който много му се иска да мине за нещо по-значимо, като юрист например! Да, ама не си, защото задаваш тъпи въпроси, като кой договор и кой член е нарушило НАТО, а не САЩ! Ти знаеш ли какво е НАТО бе юристе?! Да си чувал за North Atlantic Treaty Organization или NATO, което е Организацията на Северноатлантическия договор основана по идея и инициатива на САЩ и с основен и главен член САЩ! НАТО си е рожба и инструмент на САЩ за държане на Европа в подчинение! Почти всички главнокомандващи на силите на НАТО в Европа, забележете на силите на НАТО в Европа, са американски генерали! Е, които договори и членове са нарушили и нарушават САЩ, тези договори и членове са нарушени всъщност от НАТО! Както във Варшавския договор командваше СССР, така и в НАТО командва САЩ!

Слава Богу, че ги има Великите Американски Щати, инак щяхме да сме в дълбокото болшевишко средновековие.

Епа сега сме направо у каменната ера,благодарение на Великите УСА(Е)-рковци.

Ти и сега си там.

Много право!Ама то "пъстър свят" от "право" разбира ли?

Коментара беше в отговор на до лъжльото Пъстър свят.

Не рий като магаре на празна ясла, а ми дай юридически доказателства за това, че НАТО, А НЕ САЩ, Е ИЗВЪРШИЛ ТВЪРДЯНОТО ОТ ТЕБ! РУСКА ПРОПАГАНДА НЕ МИ МИНАВА! ДОКАЗАТЕЛСТВАТА, МОЛЯ! И да не са от ранга на "бог путин така ни каза от кремъл"

Не съм те обидила, но щом ме обиждаш- и аз ще те обидя- РУСКИ ТЪПАНАР!

Жено,що си не гледаш женските дела ,ами се мешаш у мъжките работи.Образно казано.Ако искаш по-еманципирано-не ти стига пипето.

Коментара беше в отговор на до лъжльото Пъстър свят.

Срам пред Дедите ни ляли кръв за Свобода и МИР... Успокоява ме факта че винаги истината и доброто(рано или късно) ЩЕ ПОБЕДИ!

Нали ти написах, че си зле. И с граматиката също.

Pesh0

не всички които са зле с граматиката съм аз :)

Pesh0

Тези от нато са пощурели . Могат да правят каквото искат в България . Но упре ли ножа до кокала , пак ще сме с Русия . Чуйте ми думата .

Пешкооооо, зле си моето момче! И с граматиката си зле...!

Pesh0

Граматиката ясно . аз съм неграмотен и слабоумне. И си го признавам.

Във всеки случай е трудно да се определи как да се оценят действията на тази менажерия НАТО-дали като парад на безсрамието,тържество на лицемерието или нова стъпка към унищожаване на християнския морал !

Що не обясниш по-подробно? Не разбирам какво искаш да кажеш.

Pesh0

сега са християнски морал , след като преди седмица мюсюлманите . си привикаха жени за по 1 час. Аите да не говорим за морал .няма нищо общо с действителността .

До"Виж бе лъжльо ( нерегистриран ) 05.09.2014 20:52" ПИТАМ ПАК- КОНКРЕТНО НАТО, А НЕ САЩ- КОЙ ДОГОВОР Е НАРУШИЛО И КОЙ ЧЛЕН ОТ НЕГО! Не съм юрист, защото не застъпвам руската гледна точка, а?;) От това дали оправдавам действията на рф ли зависи дали съм правоспособен български юрист?:D

Изхождам от следното,военно становище и приложение. Корпус за бързо реагиране -10 000 бойци. ВРеме за разгръщане -48 часа -да речем. Насищане с войска оперативна територия на - близо 100 квадратни километра-множко са ,ама с техника става. Военно предназначение на такъв вид корпус-единственно оперативно тактическо-няма стратегически цели. И от всичко това да правим политически клоунади,че чак и президентът на България ,който е върховен главнокомандващ силите ни да умира от възторг? Ей това исках да кажа.А дано някой да ме е разбрал правилно!

"...Военно предназначение на такъв вид корпус-единственно оперативно тактическо-няма стратегически цели..." Е- чакайте сега - от къде сте сигурен, че това е точно така?! Нали В МОМЕНТА се изготвят документите от нато- от къде сте сигурен, че няма да има стратегически цели?

Окей-отговарям ти веднага-Корпус от ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЧОВЕКА -НИКОГА в военно отношение не се разглежда като стратегически! Това си е чиста глупост.Освен ако не са измислили начин да носят по една ядрена ракета на гърба си! Този корпус е с минимално военно значение ,но си е чисто нападателно военно средство!

Някой ще коментира ли това: http://www.nato.int/cps/ru/natolive/officialtexts25468.htm "I. Принципы ...За целите на този закон, НАТО и Русия ще строи отношенията си на споделен ангажимент по отношение на следните принципи:...3та ненаименована точка - отказ от използването или заплахата на сила един срещу друг или срещу всяка друга държава, на нейния суверенитет, териториалната цялост или политическата независимост на която и да е начин, несъвместим с Хартата на ООН и Заключителния акт от Хелзинки на Декларацията за принципите, които се ръководят от участващите държави в техните взаимни отношения."

Ти очакваш един полковник от КГБ да спазва договори?

очакваш от агенти на ЦРУ и марионетен президент като Обама да спазва договори ли??!! Ами нали англоамериканскатационистка клика или ще го ликвидира или ще го свали!

Абе Пъстрия, или Пъстрата. Не разбра ли, че с тая пасмина няма управия? С такъв МАТРИАЛ не можеш да се разбереш. На глупака можеш да му набиеш нещо си някъде, ама не и малко акъл в кратуната. И аз се палех и се опитвах да убеждавам този и онзи , ама като видях, че става ги зарязах. Затова-ДА ГО Дуууууууу. Моят съвет е: зарежи ги. Те не са повече от пет-шест въшльовци, които заработват днес за кафе и цигари. И не заслужават ничие внимание. Лека нощ!

Отива ти името ти! Щом сте за демокрацията, нека мнозинството реши чрез референдум !!! искат ли българите да сме в НАТО или не! Тези "5-6 въшльовци" да не се окажат демократичното мнозинство?

Значи,понеже нямам много време обяснявам въпросите си пак,но започвам от най важното. Ние българите сме се съгласили, или не сме -обаче нашето политическо ръководство е взело решение преди време България да бъде членка на НАТО ,за да бъдат по-добре защитени националните ни интереси! Като цяло НАТО е военен съюз между държави с цел ЗАЩИТА от всякакви противници на националните интереси на държавите от пакта и суверенитетът им! НАТО е ВОЕННА ораганизация и за изпълнение на по-горе казаните от мен неща използва не ПОЛИТИЧЕСКИ ,а ЧИСТО ВОЕННИ СРЕДСТВА за постигане на основните цели за защита! АКо се създава корпус за бързо реагиране ,който като ВОЕННО СРЕДСТВО не е необходим за защитата ни от евентиалният ни ВРАГРУСИЯ ,за какво е необходим тогава?

Вижте коментар"пъстър свят ( регистриран ) 05.09.2014 20:29"- рф ПОГАЗИ и Основополагащият акт Нато -рф, така, че- колко струва който и да е било договор, подписан от рф, след като за рф е СИСТЕМНО да нарушава подписаните си договори? Що се отнася до Вашите твърдения- извинете, но 1во ще проверя Вашето инфо, преди да се позовавам на него. Като юрист проверявам обичайно дали има пълна еднаквост между нещо твърдяно и между фактите.

Ти си толкова юрист, колкото Росен Плевнелиев е космонавт! Стига с тези твои плоски и ефтини номера - "като юрист и т.н. бля, бля, бля"! Ти си просто един тъпанар, който се опитва да се пробута за нещо си! Ти лъже юристе, как може да не знаеш, че САЩ едностранно нарушиха договора за оръжията със среден обсег на действие, като излязоха от него, котгато Русия унищожи тези оръжия?! Защо не знаеш, че САЩ нарушиха и договора СНВ-2?! Ха кажи, какъв е този договор и какъв подобен действа сега, който САЩ редовно нарушава?! А договора за 21 дневно пребивавене на военни кораби на страни, които не са от черноморския басейн, кой го нарушава бе тиквар?

Лично Вие какви политически средства бихте използвали, ако една държава /ХИПОТЕТИЧНО/ започва окупация на бг. територия? Ще тичате при маршала на окупационната армия и ще го молите коленопреклонно да не напада България, а да подпише "мирен договор", с който му отстъпвате бг. територия?!?! ТОВА ли считате за "политическа защита" на Р. България?

Отговарям ти веднага! За да не се допусне България да бъде нападната ,не са ни нужни корпуси за бързо реагиране ,а стратегически ядрени средства за възпиране на евентуален военен конфликт-такива ние нямаме ,но нашите партньори имат.Ние сме военен блок,край,не си го и помисляй даже ,че някой щял да ни нападне -веднага ще бъде изпарен с ядрени ракети.Разглеждай въпроса като единни средства за защита на членовете на НАТО.Американците имат ядрени средства,французи и англичани също.Няма такива игри-някой щял бил да ни нападне! Такъв въпрос не съществува! Но да се създават нападателни сили за решаване на чисто оперативни военни тактически задачи при една евентуална ядрена война срещу Русия е ГЛУПАВО и чисто пилеене на средства. Целта не е Русия,понеже с нея НИКОГА НАТО няма да воюва конвенционално! Каква е военната цел за създаването на такъв корпус,който между другото едва ли би покрил оперативно тактическите -военни изисквания за зачистването на един град да речем! Защо на такова минимално според военните значения мероприятие се отдава такова голямо политическо значение!?

никакъвец, на който много му се иска да мине за юрист, а такива глупости изсмукани от пръстите си дрънка! Въобще не му отговаряй на глупостите!

Е те такива сбирки Роската ги обича най-много, никаква реална отговорност за него, но затова пък може да си лае на воля.

САЩ създадоха и въоръжиха ислямистите наречени сега джихадисти, които използваха в агресията срещу Сирият за да свалят от власт неудобния им Башар Асад! Сред тях бяха и отрядите на Ал Кайда, които уж бяха терористи и врагове на САЩ! Сега същите тези джихадисти и Ал Кайда, въоръжени и екипирани от САЩ са лошите дето трябва да бъдат избити, защото завзеха и се настаниха на жизненоважните за САЩ петролни кладенци не само в Киркук, но и в Кюрдистан! Но както винаги и сега САЩ ще въвлекат колкото може повече страни да вадят горещите кестени заради тях под предлог за борба срещу войнстващите джихадисти, както в Афганистан, в Ирак, в Сирия и навсякъде, където САЩ забъркват нещата и после прехвърлят товара върху европейските си съюзници, к8оито защитават не европейскитеинтереси, а интересите на САЩ!

"колонии", наложили режими като на династията на Ким Ир Сен, Кадафи, Хюсеин, канибала Иди Амин, династията Асад, Мугабе, Менгисту Хайле Мариам, Агостиньо Нето и т.н. и т.н., както и за бедстващите им държави да говорим ли?

толкова неграмотно и не слагай знак на равенство между СССР и Русия и не цитирай някакщви си измислени от теб колонии! Държави от колониален вид са почти всички източно и не само източно европейски държави, които безропотно слугуват главно на интереса на САЩ, но за разлика от СССР САЩ на никого не дават нищо, а от всички грабят всичко! А за Русия има един неоспорим факт-само Русия предложи конкретно и реално 16 милиарда помощ на Украйна, докато и САЩ и ЕС само обещаваха, но предложиха трохи и съсипаха Украйна подтиквайки фашистките елементи към метеж и военен преврат! И какво получи Украйна след това? Само разруха и кръвопролития!

Казано на разбираем език, това е подготовка за участие във война! Както винаги до сега нашите "демократично избрани" управници отново, без съгласието на народа и по еднолични, заповядани им от вън, решения ни въвличат във война там, където не ни е мястото и за неща, които не ни засягат. Господа управляващи, за участие във война е нужно решение на Народното събрание, а такова за сега няма, и "съюзническите задължения" не отменят международното право, според което от началото на прехода до сега винаги сме действали без покана от съответното легитимно правителство н дадената страеа и сме били в ролята на агресор.

Едно време руснаците отхвърлят мирното предложение на България и обявяват война на 5 септември 1944..

СССР, а не Русия обявява война на България, която е съюзник на Германия и участник във фашиската ос Рим, Берлин и Токио! Едва когато Съветските войски бяха влезнали в Румъния България прави опити да извърти гъза, но в пълното си право Съветските войски влизат в България без нито един изстрел! А братята англо-американци бомбардират ненужно българската столица и редица други градове в България съвсем безсмисленто и садистично! Просто за да рушат и да убиват!

да си припомним: От 23 години съществува независима държава Украйна, призната от цял свят, включително от Русия. С референдум, в бюлетината на който пише: ОБЯВЯВА НЕЗАВИСИМОСТТА НА УКРАЙНА и образуването на самостоятелна украинска държава - УКРАЙНА.Територията на Украйна е неделима и неприкосновена. От този момент на територията на Украйна действат единствено Конституцията и законите на Украйна." (Резултати: "Да, потвърждавам!" - 90,32%). От 20 години Украйна не е ядрена държава като е предоставила ядреното си оръжие на Русия, в замяна на което САЩ, Великобритания и РФ са гаранти за нейния суверенитет и териториална цялост. Въпрос: След като гарантът Русия се опита чрез марионетката си Янукович да посегне на суверенитета на Украйна, а след това направо почна да ръфа парчета от териториалната й цялост, какво трябва да направят другите двама гаранти САЩ и Великобритания? И какво трябва да се прави с неспазващия никакви правила гарант???

Новата студена война е факт.Като се знае как свьрши предишната студена война-сьс разпада на СССР,Варшавския договор и СИВ не е трудно човек да се досети за изхода от сегашната. :-) :-) :-)

Като се знае, че сега има Русия, а не СССР и има Путин, а не предател като Горбачов и пияндето Елцин най-вероятно нещата ще свършат по съвсем друг начин, много по-различен от този, който ти се иска! Ама сори, както казват твоите братчета американци! Колкото и да дрънкат оръжие, това ще им остане само за самочувствие!

са големи неблагодарници! Горбачов финализира ликвидацията на фалиралия социализъм като успя да прехвърли активите в ръцете на партийната номенклатура и силовите структури - да трансформира политическата им власт в икономическа. Освен това, успя много изгодно да "продаде" на запад "гласността" и "перестройката", с което допълнително напълни банковите им (на номенклатурата и силовиците) сметки!

До "Знаещ ( нерегистриран ) 05.09.2014 19:56" - http://news.kremlin.ru/ref_notes/461 Бихте ли коментирали чл.8 буква "а" от Военната доктрина на рф, както и твърде много ли са 500 км. по права линия за руските ракети в севастопол, които В МОМЕНТА са насочени директно към Варна и Бургас. Ще е добре и да посочите какви точно са мотивите на рф да впише впише във военната си доктрина чл.8 , след като рф има държавна граница с поне 4 държави- членове на нато. Кажете и 2-3 думи за одкб- защо се създаде и защо рф дума не обелва за него- руското "нато".

Отговорих по долу.

анонимен

"...Не можем да определяме руската доктрина-предишната всъщност!..." Защо рф да счита ВСЯКА държава -член на нато за "външна военна заплаха" и то в свой нормативен законосъобразен акт, а нато да не може да си постави задача да ЗАЩИТИ от евентуална руска агресия свой член? Ето извадка от документ на нато- ако можете, оспорете го:"...Руските представители твърдят, че през 1990 г. американски и немски официални лица са обещали НАТО да не се разширява към Централна и Източна Европа, че няма да изгражда военна инфраструктура близо до границите на Русия и да изпраща постоянниконтингенти там.Такова обещание не е правено и никога не е имало доказателства в полза на твърденията на Русия. За да поеме НАТО подобенангажимент, е необходимо да направи официална писмена декларация, подписана от всички съюзнически държави. Освен това идеята за разширяването на НАТО възникна години след обединяването на Германия. Тя не бе на дневен ред по времето, когато Русия твърди, че е направено обещанието.Твърденията, че НАТО се е ангажирала да не изгражда военна инфраструктура в близост до руските граници също са неточни. В Основополагащия акт Алиансът потвърждава, че в настоящата и в предстоящата в обозримо бъдеще среда на сигурност, Алиансътще изпълнява мисията си за колективна отбрана и други мисии, гарантирайки необходимата оперативна съвместимост, интеграция и способности за укрепване, а не чрез разполагане на допълнителни големи бойни формирования. Съответно ще разчита на адекватна инфраструктура, съизмерима с горепосочените задачи. В този контекст укрепване на бойните способности може да се наложи зазащита срещу заплаха от агресия и за мисии по поддържане на мира, съобразени с Устава на ООН и ръководните принципи наОССЕ, както и за учения, вписващи се в актуализирания Договор за обикновените въоръжени сили, разпоредбите от Виенската конвенция от 1994 г. и приетите взаимно мерки за прозрачност. Наистина НАТО осъвремени военната инфраструктура, например военновъздушните бази в новоприсъединилите се страни съответно с изискванията за укрепване и учения. Единствените въоръжени сили на територията на новите държави членки обаче са собствените им армии.Още преди украинската криза единственото видимо присъствие на силите на Алианса в новите държави членки бяха самолетите наНАТО, участващи в охрана на въздушното пространство на балтийските държави. Минималните отбранителни средства не могат дасе окачествяват като бойни сили по смисъла на Основополагащия акт.След началото на кризата НАТО предприе стъпки за засилване на ситуационната осведоменост и укрепване на отбраната на източните държави членки. Това също напълно съответства на Основополагащия акт и е пряк резултат от дестабилизиращитевоенни действия на Русия.Накрая, Актът гласи също: Русия ще се въздържа по същия начин от разгръщане на конвенционалните си сили в Европа.Руската агресия срещу Украйна е драстично нарушение на това задължение, каквото е и едностранното неспазване на Договора за обикновените въоръжени сили в Европа..."

Защо никой не надига глас за санкции срещу САЩ-страната терорист, предизвикала и предизвикваща локални военни конфликти, преврати, цветни революции и метежи по целия свят?!

Този натовски корпус за бързо реагиране ,няма военно приложение срещу евентуален конфликт срещу Русия. За къде се готви тогава? Кои са евентуалните цели за създаването му? Това са все въпроси,които не би трябвало да имат политическо значение ,а единствено военно!

КАК ВИ СЕ СТРУВА АКО В МОМЕНТА МЕДИИТЕ СЪОБЩЯТ, ЧЕ СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ НИ ПРОТИВНИК Е ИЗТРЕЛЯЛ ОТ КРИМ МОИЛНИ СТРАТЕГИЧЕСКИ РАКЕТИ !! ДЕЙСТВАЛИ СА ПРЕВАНТИВНО СРЕЩУ ТРИТЕ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ЗАСЕГА ТОВА Е ХИПОТЕЗА, НО УТРЕ МОЖЕ ДА Е РЕАЛНОСТ!! СЕЩАГЕ ЛИ СЕ НА КАКЪВ РИСК НИ ИЗЛАГАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ МАЛОУМНИЦИ!!

според нЕкои другари би следвало да поканим с хлеб и шарена сол 17 въздушна армия и Толбухин да заповЕдат отново на българската армия да се даде в разположение на 3-ти мужишки фронт.

Видях го нашия президент по телевизията,щеше да избута Обама, за да се подреди до Расмусен. А дали е вярно,че той е обещал на Украина 500 хил.лв. помощ?

не видях нито 1снимка или кадър по TV, на която да присъства нашето президентче;това ме кара да мисля,че е стоял до вратата-да я отваря и затваря, когато другите влизат и излизат от залата.Вратар-това звучи гордо!

Отново плевнелиев предаде националните интереси ! Два пъти сме в съюз с надменните западняци срещу Русия и два пъти сме в национална катастрофа заради това ! Сега този боклук ни подготви третата национална катастрофа ! С гордост споделям, че за това продажно леке плевнелиев не съм гласувал !

Личи си ,че си гласувал за архипредателя долен пръдлето,варадеровски папур и рубладжийски терлик!

Ако говорим за боклуци то по-големи безродни боклуци от вас русофли-дебилите няма как да се намерят в целия свят!

много си прав. недеи да слуша изгубените души

зависи с каква информаця си информирана. аз виздам как информират хората по ббс телевизя .радио и вестници помисли само ако опулченците бжша свслили самолета досега шяхда ги разкуста западните демократи бяха започнали,но нешо не мина номера. никои нишо не казва повече,едвали някога ше се узнае истината. ами сенатора маккеин ,които е на снимка сус ислжсмистите,в ирак,които убиха толкова невинни хора и т.н