Коментари - Наталия Киселова: Парламентът не може да иска вот на недоверие на служебен кабинет | Днес.dir.bg

Наталия Киселова: Парламентът не може да иска вот на недоверие на служебен кабинет

Тази процедура се използва за парламентарно избрано правителство, обясни конституционалистът

Обратно в новината

Коментари - Наталия Киселова: Парламентът не може да иска вот на недоверие на служебен кабинет | Днес.dir.bg

Коментари

Един назначава кабинет, друг му иска вот на недоверие. Няма такъв "цирк".

Да обясни г-жа Киселова на първо време как може обикновен парламент да променя конституцията. Това е много опасно. Утре някой може да промени пак основният закон както си иска…

Ти ли ще кажеш, че не може. Изхвърлете тези боклуци незабавно, за да не дойдем ние от улицата да им вземем местата и да ви направим тиквите на пюре!

Промените направени в Конституцията на Република България с 1339 годишна история от ГЕРП, СДС, ПП, ДБ и ДПС е противозаконна, гавра с българския народ и незачитане на волята на предците ни. Не случайно е записано, че само Велико народно събрание може да прави промени в конституцията на България за да не може разни чужди лобисти, разни сополанковци и тъпунгери финасирани от чужди държави да правят еднолични промени в основния ни закон, които трябва да се правят с още по-голямо мнозинство /а не с 50%/. Добре са го измислили предците ни, за да ни защитят и обединят в промените, но шепата управляващи от сглобката се изходи върху всияки българи. Май ще трябва да ги накажем?

Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица. За колко ли вреди имат да си плащат... не Държавата, а тези на държавна служба, които са сгафили... системно при това?

Според логиката на Киселова,че НС не може да иска вот на недоверие на служебно правителство назначено от Президента,следва че НС НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА РАБОТАТА МУ. Следователно защо ни е да работи такова Народно събрание? Само да ядат парите на българския данъкоплатец???

И за да могат да си провеждат предизборните агитации напълно безплатно - от трибуната на НС.

Конституцията разрешава вот на недоверие на редовен кабинет,а некъде не пише,че вот на недоверие не може да се иска от служебния кабинет,тоест всичко,което не е забранено е разрешено,до тогава докато не се произнесе КС. Нали с тази цел беше оставено старото НС,да може да контролира служебния кабинет и като не са доволни от работата му да искат вот на недоверие.

ами даси искат , друг трябва да им дате. парламента няма власт да назначава или уволнява служебно правителство

Нинова , а сега какво ще правим ?

И това доживяхме - парламентарна група на Парламент в оставка, да иска оставка на служебен Министър - председател, който е НАЗНАЧЕН, но не от Парламента!

Каква каша забъркаха ППДБ-илите с техните конституционни промени, не е истина! Правете си сметката, че същото са направили и с държавата.

Ще ме прощава Киселова, но това РКС е преди изменението на Конституциято от Ристю и голяма част от мотивите му хич не са актуални. Щото по риформираната Конституция президента вече няма отношение към избора на служебния кабинет, ерго не го назначава.

А какво точно пише в чл. 99,ал. 5 от Конституцията на РБ?

ПП-Д"кво беше" също продуцирало въпрос към Констипационния съд !!

Интересно ми е кой ще стане премиер ако махнат тоя? Щото никой друг не искаше а избора не се е променил.

Някой с препоръка от Посолството. За да няма случайно назначени хора, дето ще си правят тяхна си политика.

то всеки що годе грамотен човек знае това

аз гледам всеки си праи квото иска, що па да не може да искат вот на недоверив. А президента е получил нареждане от О'брайънката онзи ден и ще прави какото му нареди амбасадата. Тва е всичко преатели

Тази логика изглецда вярна но тя води до друг нонсенс: Основната идея на "гениалните конституционалисти" беше служебното правителство да подлежи на парламентарен контрол. Какъв механизъм има парламента да контролира, задължава правителството да изпълнява негови решения и дори да накара някой министър да стъпи в него след като няма никаква юридическа власт над тях? Изобщо тая каша дето за 2-3 месеца я забъркаха Х.Иванов и сие май ще трябва Велико народно събрание и години да я оправят

Това е дело на великия конституционалист ПИНОКИО.

То и забраната на референдума беше противоконституционна ама.... сега за един нищо и никакъв вот на недоверие проблем няма да правим я.

Щом Киру - тъпиру може да нарушава конституцията, що па и парламента да не може? - Паоло Куелю

Още повече, че парламента вече има опит - когато назначиха конситуционни съдии посочиха, че са за пълен мандат, което е против тълкувателно решение на КС

Гошо Киселов: Щом президента не може да избира кабинета, кое му е служебното на такъв кабинет? Киселова седни си - двойка.

Някой да закрие тая държава! Спешно!

на нейно мяст - фризьорски салон ли?

Че той ще работи по-добре от държавата,!

Какъв сън сънувах? Че имаме Правителство. Министър на финансите - Атанас Буров. Министър на здравеопазването - Петър Дънов. Министър на отбраната - ген. Данаил Николаев Министър регионалното развитие - Уста Колю Фичето Министър на вътрешните работи - Христо Ботев Министър на външните работи - Симеон Велики Министър на образованието - Иван Вазов Министър на културата - Владимир Димитров-Майстора Министър на правосъдието - Хан Крум Министър-председател - Васил Иванов Кунчев-Левски

българите имат точно такова правителство, каквото заслужават

как можа Тодор Живков да забравиш значи....портиер на парламента нали трябва да има

Съгласен, само разкарай Буров.

от утре да стане възможен вотът на недоверие от страна на гражданите към служебно, частно, или извънслужебно избрани правителство И парламент.

Вота на недоверие е на 9-ти юни. Спите, после пак неразбрали - ама що тъй стана...

То в Конституцията никъде не пише,че служебното правителство може да сменя директори на предприятия,но те ги сменят. Това трябва да е право само на редовно избрано правителство.

Тая чете Коституцията както Дявола Евангелието ! Абе, моме, преди , при служебен кабинет нямаше Парламент и той се назначаваше от Президента , който носеше отговорност за него ! Сега е точно обратното - Парламент има и по Конституция той осъществява дейността на правителството, пък било то редовно или служебно ! Нещо повече - този служебен кабинет се закле за дейността си не пред Президента, а пред Парламента ! Моме, изяш си дипломата !

Всъщност "момето" няма никаква вина за нищо в случая. За тая каша трябва да потърсиш сметка на мравояда и простия. Те я сътвориха.

Шило

Де е Кокорчо да изкрещи истерично :"Кризааааааа"?

Шило

"Гениалните" Йористи от сглобката сътвориха гениална каша! Бах маа му...По колко ли пари са си дали за дипломите?

Конституционалистката на УМНОКРАСИВИТЕТА смесва 2 казуса: ПРЕДИ Конституцията на ТРИМАТА ГЛУПАЦИ имаше СЛУЖЕБНИ правителства БЕЗ ПАРЛАМЕНТ; СЛЕД промените на Конституцията има СЛУЖЕБНО правителство + ПАРЛАМЕНТ. Без друго замисълът на ТРИМАТА ГЛУПАЦИ беше ПАРЛАМЕНТЪТ ДА КОНТРОЛИРА СЛУЖ. правителства. С ТЕХНИТЕ камъни по ТЕХНИТЕ глави! ... П.П. Ива Митева е на ХОД! ЕДИНСТВЕНО тя от ПЛЕЯДАТА конституционалисти РАЗРЕШИ казуса с ЦЕНАТА на ТОКА и КЕВР.

Главчев, хвърляй оставката ! Не ставаш за премиер, а единствено може да лъскаш обувките на Боко !

Важното е да се вдига пушилка...

Кой ще опере правния пешкир бе? Кой го "отакова" е ясно.

вот на недоверие на парията на Дебелянски, органът за целта си е лично мой.

В страната на неограничените възможности ВСИЧКО е разрешено. Това е Демокрация. Ако има правила и забранитова е Диктатура

Дрън- дрън ! А пред кого се закле служебното правителство ? Пред Президента или пред Парламента ? И кой осъществява контрол за дейността му ? Президента или Парламента ? И последно - Президентът избра единствено премиера, но не и министрите ! Изборът им е на Главчев, а щом Президентът не ги е избирал, значи не може и да ги смени, нали ?

Пълно невежество.

твърдението "органът, който назначава, е органът, който уволнява - в случая президентът" е непълно. Има и трета функция - органът, който осеменява всички наред (понякога този орган може и да на чуждо посолство)

Ще зацепи, че я убиват и ще гласува НЕДОВЕРИЕ НА ДС МАФИЯТА И ПОСОЛСТВАТА?

Хайде сега пак всички професори по право пред репортерите да обясняват... какви малоумни промени в конституцията направиха Бойкикев и Славов

Това не е вярно. Президентът се дистанцира от този служебен кабинет,като не избран от него и те палажиха клетва пред НС,а не пред Плезидента. С това той показа,че правителството не е негово,а на НС. Следователно те могат да му искат вот на недоверие като на всяко правителство. В Конституцията това не е упоменато,а принципа е:Всичко което не е забранено е разрешено. До тези абсурди се стига ,след като органът,който трябва да се произнесе КС,мълчи въпреки че има много жалби по промените в конституцията. Кой е органът който може да ги накара конституционните съдии да почнат да си гледат работата? Нали за това им плащаме заплати?

"Кой е органът който може да ги накара конституционните съдии да почнат да си гледат работата?" Има няколко органа: Дрняновица, Гьостерица, а за по-твърдоглавите има АК-47, Въженца и други такива...

"В Конституцията това не е упоменато,а принципа е:Всичко което не е забранено е разрешено." Точно в Конституцията на Република България този правен принцип не важи - конституционното право е клон на публичното право и се основава на принципа „разрешено е само това, което е изрично предвидено в закона”, т. е. публичното право трябва да очертава изчерпателно и детайлно компетенциите на всеки отделен държавен и публичен орган, осъществяващ властнически правомощия. В частното право е в сила обратния принцип – „разрешено е всичко, което не е изрично забранено от закона”.

А може ли парламентът да гласува недоверие на Посолството?

Най-добре!

Бойкикев, Славов и другите йоридически нули на ППДБ сътвориха един куп глупости!

Ма ристю питайте, кво я питате тая!

Всичко стана пълен батак бате. Кенеф. Държава на външно управление. Горките наши деди, опълченци, войводи.......въртят се в гроба. Затова ли са умирали на Шипка.

Тази да не ми тълкува Конституцията от '92 г.! СЛУЖ. правителство е на ШПИГЕЛА и Бойкикев. ББ: " Когато променяхме Конституцията, си говорехме как 10 ГОДИНИ ще бъдем един блок ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС." 10 ГОДИНИ дерибействане?!?!?!

Е доцент, д-ор по право...Специалист по конституционно право... То и тези, дето измишлоьотиха промените в конституцията, също на уважиха ничие мнени-нито на професори по конст. право, нито на действащи юрисити, нито на конст. практика на останалите страни в ЕС...

Без да съм конституционалист - пази Боже - се питам - единственият ритуален или ако искате свещен елемент от процедурата по встъпване в длъжност на това служебно правителство е полагането на клетва от членовете му! И по новите правила на Бойкикевата конституция, клетвата се полага в Народното събрание, а не пред Президента - би следвало Народното събрание да може да наритва клетвопрестъпници или не?

А кой може да го свали това служебно правителство? Ако не си върши работата.. парламента не може.. президента не може.. ми че те ако решат и избори няма да организират и да ни управляват вечно с някакви оправдания мафиотите ;)

Ще се мре яко, трета световна и край.

Могат и Пашата и Маджо да направят служебни министри Тъй или иначе това е държава на мафията , Да стане всичко официално

Киселова Киселова Киселова тя ще определя какво ще става в държавата.

КИСЕЛОВА Е ПРАВА...Служебниянт кабинет има специален статут, за него не се отнасят правинте норми за редовно избрано правителство... Недоверие се гласува на правителство редовно избрано, съставено от партии в апрламента спечелили изборите... Недоверието засяга именно тези партии, които са формирали редовното правителство... Добре, че има и подготвени парламентаристи...сред необразованата маса в НС...

След като има работещо правителство, защо да няма вот на недоверие? Не е ли забавно как се покриха вдън земя новите конституциалисти, вместо да обяснят какво точно са искали да направят с глупостите, които са предложили и приели?

Е те не помнят кой предложи тези промени... :-)

А ся де, нали Радев беше само гумен печат? Излезе, че като на маофията й изнася правителството било на президента

парламент ли е?

То и парламента не трябва да работи докато има уж "служебен" кабинет, но с недодяланите промени в Конституцията ще търпим като не протестираме когато трябва сега ще ги понасяме негативите от тъпоумното ни мълчане!

Коментари - Наталия Киселова: Парламентът не може да иска вот на недоверие на служебен кабинет | Днес.dir.bg

Наталия Киселова: Парламентът не може да иска вот на недоверие на служебен кабинет

Тази процедура се използва за парламентарно избрано правителство, обясни конституционалистът

Обратно в новината

Коментари - Наталия Киселова: Парламентът не може да иска вот на недоверие на служебен кабинет | Днес.dir.bg

Коментари

Един назначава кабинет, друг му иска вот на недоверие. Няма такъв "цирк".

Да обясни г-жа Киселова на първо време как може обикновен парламент да променя конституцията. Това е много опасно. Утре някой може да промени пак основният закон както си иска…

Ти ли ще кажеш, че не може. Изхвърлете тези боклуци незабавно, за да не дойдем ние от улицата да им вземем местата и да ви направим тиквите на пюре!

Промените направени в Конституцията на Република България с 1339 годишна история от ГЕРП, СДС, ПП, ДБ и ДПС е противозаконна, гавра с българския народ и незачитане на волята на предците ни. Не случайно е записано, че само Велико народно събрание може да прави промени в конституцията на България за да не може разни чужди лобисти, разни сополанковци и тъпунгери финасирани от чужди държави да правят еднолични промени в основния ни закон, които трябва да се правят с още по-голямо мнозинство /а не с 50%/. Добре са го измислили предците ни, за да ни защитят и обединят в промените, но шепата управляващи от сглобката се изходи върху всияки българи. Май ще трябва да ги накажем?

Чл. 7. Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица. За колко ли вреди имат да си плащат... не Държавата, а тези на държавна служба, които са сгафили... системно при това?

Според логиката на Киселова,че НС не може да иска вот на недоверие на служебно правителство назначено от Президента,следва че НС НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА РАБОТАТА МУ. Следователно защо ни е да работи такова Народно събрание? Само да ядат парите на българския данъкоплатец???

И за да могат да си провеждат предизборните агитации напълно безплатно - от трибуната на НС.

Конституцията разрешава вот на недоверие на редовен кабинет,а некъде не пише,че вот на недоверие не може да се иска от служебния кабинет,тоест всичко,което не е забранено е разрешено,до тогава докато не се произнесе КС. Нали с тази цел беше оставено старото НС,да може да контролира служебния кабинет и като не са доволни от работата му да искат вот на недоверие.

ами даси искат , друг трябва да им дате. парламента няма власт да назначава или уволнява служебно правителство

Нинова , а сега какво ще правим ?

И това доживяхме - парламентарна група на Парламент в оставка, да иска оставка на служебен Министър - председател, който е НАЗНАЧЕН, но не от Парламента!

Каква каша забъркаха ППДБ-илите с техните конституционни промени, не е истина! Правете си сметката, че същото са направили и с държавата.

Ще ме прощава Киселова, но това РКС е преди изменението на Конституциято от Ристю и голяма част от мотивите му хич не са актуални. Щото по риформираната Конституция президента вече няма отношение към избора на служебния кабинет, ерго не го назначава.

А какво точно пише в чл. 99,ал. 5 от Конституцията на РБ?

ПП-Д"кво беше" също продуцирало въпрос към Констипационния съд !!

Интересно ми е кой ще стане премиер ако махнат тоя? Щото никой друг не искаше а избора не се е променил.

Някой с препоръка от Посолството. За да няма случайно назначени хора, дето ще си правят тяхна си политика.

то всеки що годе грамотен човек знае това

аз гледам всеки си праи квото иска, що па да не може да искат вот на недоверив. А президента е получил нареждане от О'брайънката онзи ден и ще прави какото му нареди амбасадата. Тва е всичко преатели

Тази логика изглецда вярна но тя води до друг нонсенс: Основната идея на "гениалните конституционалисти" беше служебното правителство да подлежи на парламентарен контрол. Какъв механизъм има парламента да контролира, задължава правителството да изпълнява негови решения и дори да накара някой министър да стъпи в него след като няма никаква юридическа власт над тях? Изобщо тая каша дето за 2-3 месеца я забъркаха Х.Иванов и сие май ще трябва Велико народно събрание и години да я оправят

Това е дело на великия конституционалист ПИНОКИО.

То и забраната на референдума беше противоконституционна ама.... сега за един нищо и никакъв вот на недоверие проблем няма да правим я.

Щом Киру - тъпиру може да нарушава конституцията, що па и парламента да не може? - Паоло Куелю

Още повече, че парламента вече има опит - когато назначиха конситуционни съдии посочиха, че са за пълен мандат, което е против тълкувателно решение на КС

Гошо Киселов: Щом президента не може да избира кабинета, кое му е служебното на такъв кабинет? Киселова седни си - двойка.

Някой да закрие тая държава! Спешно!

на нейно мяст - фризьорски салон ли?

Че той ще работи по-добре от държавата,!

Какъв сън сънувах? Че имаме Правителство. Министър на финансите - Атанас Буров. Министър на здравеопазването - Петър Дънов. Министър на отбраната - ген. Данаил Николаев Министър регионалното развитие - Уста Колю Фичето Министър на вътрешните работи - Христо Ботев Министър на външните работи - Симеон Велики Министър на образованието - Иван Вазов Министър на културата - Владимир Димитров-Майстора Министър на правосъдието - Хан Крум Министър-председател - Васил Иванов Кунчев-Левски

българите имат точно такова правителство, каквото заслужават

как можа Тодор Живков да забравиш значи....портиер на парламента нали трябва да има

Съгласен, само разкарай Буров.

от утре да стане възможен вотът на недоверие от страна на гражданите към служебно, частно, или извънслужебно избрани правителство И парламент.

Вота на недоверие е на 9-ти юни. Спите, после пак неразбрали - ама що тъй стана...

То в Конституцията никъде не пише,че служебното правителство може да сменя директори на предприятия,но те ги сменят. Това трябва да е право само на редовно избрано правителство.

Тая чете Коституцията както Дявола Евангелието ! Абе, моме, преди , при служебен кабинет нямаше Парламент и той се назначаваше от Президента , който носеше отговорност за него ! Сега е точно обратното - Парламент има и по Конституция той осъществява дейността на правителството, пък било то редовно или служебно ! Нещо повече - този служебен кабинет се закле за дейността си не пред Президента, а пред Парламента ! Моме, изяш си дипломата !

Всъщност "момето" няма никаква вина за нищо в случая. За тая каша трябва да потърсиш сметка на мравояда и простия. Те я сътвориха.

Шило

Де е Кокорчо да изкрещи истерично :"Кризааааааа"?

Шило

"Гениалните" Йористи от сглобката сътвориха гениална каша! Бах маа му...По колко ли пари са си дали за дипломите?

Конституционалистката на УМНОКРАСИВИТЕТА смесва 2 казуса: ПРЕДИ Конституцията на ТРИМАТА ГЛУПАЦИ имаше СЛУЖЕБНИ правителства БЕЗ ПАРЛАМЕНТ; СЛЕД промените на Конституцията има СЛУЖЕБНО правителство + ПАРЛАМЕНТ. Без друго замисълът на ТРИМАТА ГЛУПАЦИ беше ПАРЛАМЕНТЪТ ДА КОНТРОЛИРА СЛУЖ. правителства. С ТЕХНИТЕ камъни по ТЕХНИТЕ глави! ... П.П. Ива Митева е на ХОД! ЕДИНСТВЕНО тя от ПЛЕЯДАТА конституционалисти РАЗРЕШИ казуса с ЦЕНАТА на ТОКА и КЕВР.

Главчев, хвърляй оставката ! Не ставаш за премиер, а единствено може да лъскаш обувките на Боко !

Важното е да се вдига пушилка...

Кой ще опере правния пешкир бе? Кой го "отакова" е ясно.

вот на недоверие на парията на Дебелянски, органът за целта си е лично мой.

В страната на неограничените възможности ВСИЧКО е разрешено. Това е Демокрация. Ако има правила и забранитова е Диктатура

Дрън- дрън ! А пред кого се закле служебното правителство ? Пред Президента или пред Парламента ? И кой осъществява контрол за дейността му ? Президента или Парламента ? И последно - Президентът избра единствено премиера, но не и министрите ! Изборът им е на Главчев, а щом Президентът не ги е избирал, значи не може и да ги смени, нали ?

Пълно невежество.

твърдението "органът, който назначава, е органът, който уволнява - в случая президентът" е непълно. Има и трета функция - органът, който осеменява всички наред (понякога този орган може и да на чуждо посолство)

Ще зацепи, че я убиват и ще гласува НЕДОВЕРИЕ НА ДС МАФИЯТА И ПОСОЛСТВАТА?

Хайде сега пак всички професори по право пред репортерите да обясняват... какви малоумни промени в конституцията направиха Бойкикев и Славов

Това не е вярно. Президентът се дистанцира от този служебен кабинет,като не избран от него и те палажиха клетва пред НС,а не пред Плезидента. С това той показа,че правителството не е негово,а на НС. Следователно те могат да му искат вот на недоверие като на всяко правителство. В Конституцията това не е упоменато,а принципа е:Всичко което не е забранено е разрешено. До тези абсурди се стига ,след като органът,който трябва да се произнесе КС,мълчи въпреки че има много жалби по промените в конституцията. Кой е органът който може да ги накара конституционните съдии да почнат да си гледат работата? Нали за това им плащаме заплати?

"Кой е органът който може да ги накара конституционните съдии да почнат да си гледат работата?" Има няколко органа: Дрняновица, Гьостерица, а за по-твърдоглавите има АК-47, Въженца и други такива...

"В Конституцията това не е упоменато,а принципа е:Всичко което не е забранено е разрешено." Точно в Конституцията на Република България този правен принцип не важи - конституционното право е клон на публичното право и се основава на принципа „разрешено е само това, което е изрично предвидено в закона”, т. е. публичното право трябва да очертава изчерпателно и детайлно компетенциите на всеки отделен държавен и публичен орган, осъществяващ властнически правомощия. В частното право е в сила обратния принцип – „разрешено е всичко, което не е изрично забранено от закона”.

А може ли парламентът да гласува недоверие на Посолството?

Най-добре!

Бойкикев, Славов и другите йоридически нули на ППДБ сътвориха един куп глупости!

Ма ристю питайте, кво я питате тая!

Всичко стана пълен батак бате. Кенеф. Държава на външно управление. Горките наши деди, опълченци, войводи.......въртят се в гроба. Затова ли са умирали на Шипка.

Тази да не ми тълкува Конституцията от '92 г.! СЛУЖ. правителство е на ШПИГЕЛА и Бойкикев. ББ: " Когато променяхме Конституцията, си говорехме как 10 ГОДИНИ ще бъдем един блок ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ-СДС." 10 ГОДИНИ дерибействане?!?!?!

Е доцент, д-ор по право...Специалист по конституционно право... То и тези, дето измишлоьотиха промените в конституцията, също на уважиха ничие мнени-нито на професори по конст. право, нито на действащи юрисити, нито на конст. практика на останалите страни в ЕС...

Без да съм конституционалист - пази Боже - се питам - единственият ритуален или ако искате свещен елемент от процедурата по встъпване в длъжност на това служебно правителство е полагането на клетва от членовете му! И по новите правила на Бойкикевата конституция, клетвата се полага в Народното събрание, а не пред Президента - би следвало Народното събрание да може да наритва клетвопрестъпници или не?

А кой може да го свали това служебно правителство? Ако не си върши работата.. парламента не може.. президента не може.. ми че те ако решат и избори няма да организират и да ни управляват вечно с някакви оправдания мафиотите ;)

Ще се мре яко, трета световна и край.

Могат и Пашата и Маджо да направят служебни министри Тъй или иначе това е държава на мафията , Да стане всичко официално

Киселова Киселова Киселова тя ще определя какво ще става в държавата.

КИСЕЛОВА Е ПРАВА...Служебниянт кабинет има специален статут, за него не се отнасят правинте норми за редовно избрано правителство... Недоверие се гласува на правителство редовно избрано, съставено от партии в апрламента спечелили изборите... Недоверието засяга именно тези партии, които са формирали редовното правителство... Добре, че има и подготвени парламентаристи...сред необразованата маса в НС...

След като има работещо правителство, защо да няма вот на недоверие? Не е ли забавно как се покриха вдън земя новите конституциалисти, вместо да обяснят какво точно са искали да направят с глупостите, които са предложили и приели?

Е те не помнят кой предложи тези промени... :-)

А ся де, нали Радев беше само гумен печат? Излезе, че като на маофията й изнася правителството било на президента

парламент ли е?

То и парламента не трябва да работи докато има уж "служебен" кабинет, но с недодяланите промени в Конституцията ще търпим като не протестираме когато трябва сега ще ги понасяме негативите от тъпоумното ни мълчане!