Младеж се оплака от полицейско насилие

24-годишният Радослав Божинов се оплака, че служители от 1–во РПУ в София са го били, докато го арестували. Версията на полицията - паднал по лице, вързан с белезници, и така се наранил при спречкването с органите на реда.

Обратно в новината

Коментари - Младеж се оплака от полицейско насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един съвет към дългокосите, а и не само - пазете се от побойници със значки.

Чета, чета и оставам без думи. Дори за момент да сметнем за вярно, че ги е обиждал, това не им дава никакво право на въпросните цивилни, които най-вероятно не са се и легитимирали като хората, да го пребиват. Освен това като си удариш лицето в асфалта не ти се получават рани по гърба, а и свидетелите друго разказват! Оправданията на полицаите за насилието над гражданите вече станаха банални. Тук важи в пълна сила поговорката: Храни куче да те лае. Отглеждаме си душмани. Значи всеки, който е с дълга коса, е със съмнително поведение, така ли?

Колко от вас са ги спирали със стоп палка пияни или надрусани полицаи?

Последните 3 изречения от статията са истината. "Пред БНТ двама от мъжете, които се притекли на помощ, разказват, че са мислили, че помагат, защото видели да бият момче, вързано на земята. При приближаването им към младежа, полицаите викнали подкрепление. Пристигнали още 4 патрула ги задържали."

Гербаджиите действат както е било през фашистко. То от тях не може и друго да се очаква. Това им е управията, да налитат на невинни хора и да отчитат дейност. И тук ли има цензура??? Много са ви наплашили управляващите.

До всички мухльовци, които си мислят, че полицията ги пази - изгледайте записа от ареста на Тенчо Попов, вижте какви "хора" ни пазят. Полицията нито е имала, нито ще има за действителна цел да пази "народа" или "населението" - това е по цял свят, не само тук. Куките са кучето-пазач на властта, нищо повече. Успех на момчето, дано за него всичко завърши добре.

Гербаджиите действат както е било през фашистко. То от тях не може и друго да се очаква. Това им е управията, да налитат на невинни хора и да отчитат дейност.

от пресцентъра на мвр : този гражданин си позволи да обижда бб и цц в разговор по телефона подслушван надлежно от органите. затова беше прибран за съветване и респект. така вие коментатори внимаважте какво пишете , че по ип адресите ще ви намерим и поотупаме за респект и профилактика на демокрацията.

1. Доктора който го е прегледал в 1во РПУ трябва да се подведе под отговорност ,че не е подал сигнал за малтретиране. 2.Цивилните полицай да бъдат наказани,за уронване престижа на МВР!

В нормална държава, за неподчинение на полицейски орган, щеше да отнесе много повече пияният селендур с безумен поглед.И нямаше да има такъв плашещ процент от лумпени, които чули-недочули щяха да се правят на юнаци от стола пред компютъра.Ако полицаите го бяха оставили да се прави на Батман, същите драскачи щяха да реват пък, че няма полиция на място.Пълни нещастници.Хащк ви е тази престъпност.

Иване, Иване, колко си тъп, Иване. Пожелавам ти някой ден въоръжените алкохолици в пагони и на тебе да ти прегазят по подобен начин правата, за да се научиш поне малко да не говориш глупости

Иване, съжалявам за директния отговор, обаче по-голяма тъпотия не можа да напишеш. Младежът е бил арестуван, защото е бил с дълга коса и съмнително поведение - според статията, де... Какво е "съмнително поведение" и от кога дългата коса е престъпление бе, да му се не знае??? Къде прочете, че се правил на Батман? Какво престъпление е извършил?

Ти защо не вземеш да кандидатстваш в полицията? Но явно си толкова тъп, че и за там не ставаш!

Напротив, идеален е.

в нормална държава това неможе да се случи.

В нормална държава вътрешния министър щеше да си е подал оставката, наред с безумните му подчинени. Ако се правеха на луди, щяха да бъдат принудени. Това, което се случва е толкова отвратително. От кого да се пазим ние? От тези, които трябва да ни закрилят или от бандитите? И каква е разликата?

Глупако, тук ти показват снимка от няколко дена след побоя. Какъв да му е погледът? Ако беше видял на какво са го направили полицаите, щеше да повърнеш. А ако твоя син бъде пребит защото е с дълга коса и чака такси? Пак ли така ще разсъждаваш? Зомбиран ли си , що ли?

Иване, Иване...това, че татя ти или ти си полицай ХИЧ не е повод да пишеш такива простотии!!! Иначе, аз уважавам хората избрали тая професия, но една ГОЛЯМА част от тях са...меко казано ЛУМПЕНИ! Ако теб те натъпчат в кола без отличителни знаци и ти ще напълниш гащите, сетили се те кога да извикат подкрепление обаче...освен това полицаят е СЪБЛЮДИТЕЛ на реда, трябва да постъпи професионално и адекватно в такова положение , а не да бабаитства като неандерталец. Лесно е можело да го укротят и , ако наистина е бил "престъпник" да се разправят с него по стандартните процедури и в съответното районно като бели хора!!! А да... и за такива "специализирана полицейска операция" попринцип нали трябва да има някакво доказателство - поне някакъв запис?

Ако това е вярно,оня наглия Ц.Ц веднага да си подаде оставката...

Ама наистина как така ще срещнат някой и ще го бият без причина?! В каква държава-кочина живеем ние бе. И в кой век сме, та да имаме такава полиция, то не бяха грешки досега бол. Сега тези трябва в затвора да отидат за тежка телесна повреда, ама едва ли. Ужас!!

съмнително поведение-хаиде иди доиди, но дълга коса? това е все едно да кажеш-ами ние го арестувахме и го бихме защото имаше 1 нос, плешива глава и съмнително поведение.

Айдее ми аз съм си готов !

тия са луди в бг

Дълга коса и съмнително поведение установено от кого от хора със празна глава и съмнителена чистоплътност . Явно най-съмнителното е било това че с белезници на ръцете е паднал трипати по лице и пет пъти по гръб

Дълга коса и съмнително поведение?! Аз ли сънувам или Брежнев още е жив?

Незнам до кога само ще продължава този фарс??? До кога ще слушаме колко е ефективна полицията-хахаха! Тези идиоти(комплексирани) винаги ще се оправдават с понякога смешни причинки и незнам има ли нормален човек който да има вярва все още??? И най плашещото е че куките винаги минават метър за всичко! Леле и аз искам да съм кука и да бия наред

Пак милиционерщина!

Сега комплексара и въздухара Цвъ . ЦВЪ ,ще нарече тази полицейска акция под кодовото име- акция Дълга Коса .Гербави нещастници .

Ясно е че ББ е заповядал да се бият хората в полицията за да няма протести и хората да живеят в страх-защото са малко тези които се оплакват. Целта е тотална диктатура на наркомафията...

Напълно съм съгласна с Вас. Бият по-интелигентните, тези, които видимо не приличат на симпатизантите на ГЕРБ (на мутрите).

днешната полиция не бие! ама вчерашната ...........

И за това,че бил с дълга коса са го арестували! И какво му е било съмнителното поведение? Това ,,че е викал за помощ, докато биячите го бият, докато е с белезници. Или дългата му коса. ЗА ДЪЛГА КОСА БИЯТ! БИЯЧИТЕ БИХА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ФЕРМЕРИ,БИХА МИНЬОРИТЕ, БИХА СТУДЕНТИТЕ, БИХА ЕКОЛОЗИТЕ ПРИ ПРОСТЕСТИТЕ НА ОРЛОВ МОСТ, БИЯТ , И ЗА ТОВА , ЧЕ СИ С ДЪЛГА КОСА. Миналата година грабаджииското управление отне парите от резерва на здравната каса-взеха нашите пари, от нашите осигуровки, ии увеличи парите за репресивния апартар. ИСТИНАТА Е-БИЯТ НИ, И С НАШИТЕ ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА БИЯЧИТЕ!

човекът бил с дълга коса и изглеждал съмнително! много правилно, че са го били! само не знам кога ще отворят и Белене за такива хора? или да ги изпращат в Сибир?

В Сибир в Сибир - най-добре. А може и в Белене - да строят новата централа, че то иначе как ще ни излезе на кирия

Малоумни комплексари! Бил с дълга коса и затова им се сторил съмнителен ??? Абе малоумници, , ами те и поповете ходят с дълги коси. Утре ше хванете някой поп да малтретирате и ше кажете че ви е заприличал на Батман ! Как ги назначават такива олигофрени в полицията? Няма ли тест за интелигентност там? Или има друг критерий, като видят че си тъп и прост селяндур веднага те назначават! Не мога да повярвам че това се случва в 21 век! ТИЯ КОМПЛЕКСИРАНИ ГАДОВЕ ВЕДНАГА ТРЯБВА ДА ГИ ИЗГОНЯТ ОТ ПОЛИЦИЯТА! АЗ КАТО ДАНЪКОПЛАТЕЦ НЯМА ДА ИЗДЪРЖАМ НЯКВИ МАЛОУМНИ КРЕТЕНИ!

В момента ни управляват фашизоидни изроди и ако някой не го е разбрал има внедрени полицаи-провокатори във всяка една стачка и всеки един протест- целта им е една и съща, ако случайно вземе превес гнева на народа и някой пожелае да изгони боклуците от правителството те да провокират сбиване най-вече с полицията, за да може да обявят протеста за незаконен и да отприщят насилието на мафията над народа. Ако някои има съмнение как се прави може да разгледа хрониките как с апротичали протестите..... а пък и подписката за смяна на конституцията от РЗС беше обявена за фалшификат поради същата причина. Нали ГЕРБ бяха големи радетели за промени в управлението на държавата? Май всичко е било една голяма опашата лъжа от край до край и в момента само се чудят как да се задържат още няколко години до края на мандата, за да крадат и издевателстват до край. Това са си изроди в управлението на държавата!!!! Всичките вкупом - великата троица, ако имаха поне малко морал досега щяха да си подадат оставките, но нали са големи телета- какво им пука за мизерията на народа им, макар че той ги храни.

Съгласен съм ! ГЕРБ = Грабители, Еничари, Разбойници, Бандити. Това е комуно-фашизъм в действие.

Поредния случай на полицейско насилие! Помните ли бития миньор-бяха го помлели от бой, със счупени зъби и нос, и после биячите лъжеха как миньорът е паднал сам по лице нколко пъти! ШАРЛ МОНТЕСКЬО Е КАЗАЛ -"НАРОДЪТ ИМА ПРАВО НА СЪПРОТИВА СРЕЩУ ТИРАНИЯТА!" Подобни прови на полицейско насилие в гърция доведоха до резултат-създаване на групи за отговор! Дано в България да не се стига до това.

В РУСИЯ СЪМ, В РУСИЯ СЪМ...

То и в Русия отдавна не бият за дълги коси. Ти си в Булгаристан, където царуват Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева и Искра Фидосова! Падни на колене!!! Всеки, който не е с Герб не рита топка, не яде филии с мас и не слуша чалга е потенциален престъпник!

Ако има закони в тая държава тия униформени тъпунгери веднага трябва да бъдат уволнени! Кво е чисто и просто знаете ли а? Тва къпан полицай!

Айдееее всички с дълга коса под ножа:) хах почват пак акциите като навремето неприлично облечени и с дълги коси:) Остана само някое лагрче да се измисли:):):):)

И последно що са го били? Щото е бил с дълга коса ли? Ей ся тоя пич трябва да осъди държавата в Страсбург за поне 100 000лв. Та да види Цеко тъпото колко струва назначаването на комплексирани малоумници в полицията! Няма никакъв подбор на кадри там има само един критерий - ако си тъп назначават те!

България се управлява от фашизирани ИЗРОДИ !!!!!! Наглият мафиоз Б.Б. ръководи една от силните мафии в България. Проклети да са и ББ и всички останали досегашни управници !!!!!!

Вчера слушах богоподобния Бойко по телевизията как с високомерие и наглост порицаваше журналистите, че си позволявали да питат защо са били Тенчо Попов при ареста му. Тезата му беше: Постоянно питате защо няма арестуване високопоставени политици и чиновници, а сега като ги арестували били дигали врява за начина на арестуването. Ами да, благовенни, питаме! Ние искаме да има арестувани и ОСЪДЕНИ престъпници. А не БИТИ предполагаеми престъпници. Защото ако вие не съберете нужните доказателства по надлежния ред, този който сте арестували няма как да влезе в затвора. А с вашето неграмотно поведение и полицейщина, освен да се измъкне престъпника с добър адвокат и да осъди при това ние данъкоплатците да му плащаме, няма какво друго да се случи. Ходи си вече, Бойко, щото не ни остана въздух, да плащаме за твоите грешки.

Крайно време е за личните грешки, да се носи лична отговорност. Сега като са мъжали и са били много хитри, да направят една проверка, да ги лишат от правото на пенсия и осигурителен стаж за годините в МВР, а после да ги видим ще творят ли такива безумия. Навсякъде трябва да има И униформен служител, а не някакви ударници на труда да скачат от необозначени коли. Абе болна държава е това, че дои мъртва.

Ти си болен, не държавата! Даже си малко неграмотен и правописа ти куца !!!

Напротив, много хубаво си го е казал човека. Държавата е болна.

Край Щирлиц бавно премина немски моторен патрул. "Рокери" - помисли си Щирлиц. "Металист" - помислиха си немците. А Щирлиц гордо продължи да крачи по "Фюрерщрасе", окичен с медали върху съветската си униформа.

Помня като едно време като ме спряха полицаи на улицата с въпроса "Абе... ти що си толкова висок бе??" Бая се същисах, щото няма правилен отговор - следва бой. Ама се отървах само с "Аре изчезвай, че не си ми симпатичен". Та историята е абсолютно достоверна. Един приятел го биха щото 'миришел на бъчва'.

Да и аз съм пресичал на пешеходна пътека, внезапно се появява от завоя полицай на мотор, и без да се съобразява,че съм на пешеходна пътека и с предимство засилва мотора и ми крещи" бегай бе". Не му отговорих, и сега съжаалявам ,че си мълчах

Евала на полицията! Куче беснее ли - бой ! Олигофрен някакъв, не се подчинява на полицейско разпореждане ! Браво на МВР !!!

За това,че е викал за помощ докато лица с цивилни дрехи го бия,чупят му носа и зъбите ли-ЗНАЧИ ДА СИ МЪЛЧИ ДОКАТО ГО БИЯТ ЛИ БЕ! Човекът не е направил нищо незаконно. И очевидно не е бил криминално проявен-бъди сигурен,че щяха да го обявят досегаа това. Тоест този човек,неосъждан, не е направил нищо незаконно, лице от български произход, е пребит от нападатели в цивилни дрехи. Такова насилие в гърция доведе шестмесечни протести!

Чакай, Дзвер, и тебе ще те сгепцат некоя вечер, да речем за това, че подозрително се усмихваш на полицаите, па ще има да се спъваш и да падаш по лице на паважа... един, че два пъти, че ... много пъти, зависи колко е била подозрителна усмивката ти... Събирай пари за зъботехник отсега, че много си подозрителен...

Т.н. "герб" иска да върне времето преди 1989, когато милиционерския башибозук биеше произволно и за кеф, заради дълга коса. Ами ако това момче имаше и брада, тогава сигурно щяха направо да го застрелят. Крайно време е Цецо да си подаде оставката и да бъде съден за политически мотивирано насилие срещу нацията!

Някога имаше хайке на милицията за лов на ученички и ученици с къси поли и дълги коси, слагаха им печати по бедрата, досиета, изключвания и прочее. Познато упражнение. Давайте, браво, само така през 2011 г. като членове на ЕС !!!! Това селяндурът бил голяма работа, ей! Старите хора казват: "Тъпотията не ходи по животните...".

По организирани престъпници от полицията няма. Видиш ли полицай залегни! Тези вече съвсем се разпасаха.

Да не забравяме, че си гласуваха и закон да стрелят по всичко що се движи около Бойко Борисов, по усмотрение!

добре че след боя не са му намерили и някаква работа да им лъсне кубинките(в русия си момче ) няма такава държава точно по тоя начин работят и полицайте в шенген хахаха

Ами пак да гласуваме за тях

"дълга коса и съмнително поведение"?! нямам думи. това си е фашизъм. да те пребият на улицата, понеже не им харесва как изглеждаш. не си им симпатичен... сега тоя, ако е умен, ще ги съди - и тях, и държавата. и ше му платят обезщетение от нашите данъци. на това в нормалните държави му викат "полицейски произвол".

Този младеж казва истината. Мисля, че е крайно време полицаите да престанат с тези изстъпления. Искрено му пожелавам на младежа да успее да ги осъди!!!

И мен са ме били в 1-во и бях задържан неправомерно. За това ли им плащаме на тия? Що не набият некоя мутра, а посягат на младежи с дълги коси? Полицаите са комплексирани цървулковци!

за живота и здравето на задържания отговаря полицията. Това, че бил паднал на асфалта сам, въобще не ми помага. Ако дългокосия е престъпник, с това, че не сте го опазили, на практика го пускате на свобода, а ако тръгне да ви съди, обезщетението пак ние ще го платим.

Единствения начин да не плащаме за грешките на управляващите е като си кажем думата на изборите! Гласувайте, защото ако не гласиваме, пак си плащаме за некадърни политици.

нашата полиция ни пази...е те това е, като не можеш по други начини, биеш, чупиш зъби и задържаш за 24часа, после ги пускаш, те съдят "нашата полиция", а после ние плащаме обезщетения за непрофесионализма на някой друг

Тъпа мутромилиционерска държава. Бил с дълга коса и съмнително поведение, някой проверява ли полицайте на дежурство за алкохол и наркотици ?! Това съвсем сериозно ! Момчето е в правото си да ги осъди, ако не тук в Страсбург...,но ще плащаме ние БГ данъкоплатците ! Цветанов иди си с мир !

Щом се жалват от полицаите, значи полицията работи. В казармата казваха "Щом подчинените псуват началниците, значи има ред и дисциплина."

?????? кое работи бе, и на кого трябва хората да са подчинени хората, според направения аналог от теб????!!???

да, много хитро. неслучайно и полицаите, и военните пък особено са пословични с интелекта си. като в ония виц - "щом имаш рибки, значи си педераст".

докато го били викали "Ние сме ГЕРБ, с теб сме силни"

По-скоро са викали: ГЕРБ е с нас, с ГЕРБ сме силни! И тайно са се надявали това да остане извън полезрението на медиите, щото после Шв.Шв ще ги отсвири за да си запази топлото местенце!

А от червената кола се чувала песента "нашата полиция ни пази", куките били надули касетофончето "на мах"