Божинов е със счупен нос, парчета от няколко зъба, рани по гърба и лицето. Лежал е 4 дни в болница, правена му е операция на носа.

Преди две седмици той прибирал след концерт на любимата си група, предаде БНТ. Излязал от подлеза на НДК на булевард "Фритьоф Нансен", за да си вземе такси. Пред него спряла червена кола, без каквито и да е отличителни надписи или знаци. От нея изскочили двама мъже, показали набързо карта и казали, че са от „Криминална полиция”. 

"Те искаха да ги видят мойте документи, но не ги погледнаха изобщо, целта им беше да ме вкарат в колата, а аз не исках да влизам. След това ми сложиха белезници и започнаха да ме бият, да се опитват да ме вкарат в колата. Аз се чувствах абсолютно безпомощен и имах чувството, че ме отвличат", разказа Радослав Божинов.

По думите на началника на "Криминална полиция" на 1-во районно Асен Ушилов имало разпоредена специализирана полицейска операция от заместник директора на Столична дирекция за установяване на лица, извършващи престъпления. Радослав бил с дълга коса и съмнително поведение.
 
При започване на тази проверка господинът започва да се държи грубо, да обижда служителите, да им казва кои сте вие, нямате право да ми извършвате проверка и започва да вика за помощ, обясни Асен Ушилов. Отзовали се няколко мъже, които също се връщали от концерта.
При това дърпане на лицето да го освободят от колегите два, три пъти, и самият наш служител пада при тези стъплотволения, които се случват между лицата и при едно от паданията задържаното лице се удря с лицето в асфалта, добавя полицейският шеф.

Пред БНТ двама от мъжете, които се притекли на помощ, разказват, че са мислили, че помагат, защото видели да бият момче, вързано на земята. При приближаването им към младежа, полицаите викнали подкрепление. Пристигнали още 4 патрула ги задържали.