Населението на Китай е намаляло за първи път от повече от шест десетилетия

Растежът на китайската икономика се е забавил миналата година до 3 процента

Обратно в новината

Коментари - Населението на Китай е намаляло за първи път от повече от шест десетилетия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите намаляват с един милион за 10 години, китайците намаляват с 1 милион за една година. Кои ще се свършат първо?

Нищо не разбираш, байно. Не грубо в числата, а в демографската структура са проблемите на Китай - тази огромна чат от населението която беше моторът на китайския възход за последните 20 години вече е амортизирана и постепенно навлиза в пенсионна възраст. А следващото поколение е недостатъчно на брой - на днешна работеща двойка от еднодетни семейства се пада да издържа 4 родителя (пенсионното осигурявана там е чисто символично). На Китай времето му изтича - десетина години още и толкова.

Кюлчетата никога няма да свършат !

Раждаемостта намалява навсякъде, дори в Африка и Индия. До 10 години ще има отрицателен прираст в световен мащаб. Това е добра новина за плоската планета. :-) По-малко хора, но по-богати и с по дълъг живот.

Ех, де да им имахме проблемите на китайците, растеж само с три процента и население от милиард и четиристотин милиона и родени само десет милиона за година.

уж 'да им имаш проблемите' ама нито си се засилил натам, нито си пратил децата си да учат (въпреки всевъзможните китайски програми, поощрения и стипендии).

И Китай и Индия имат демогр дисбаланс - милиони повече мъже, защото са традиционно предпочитани от семействата там

Източник: Псрвдо новини сорос!

Псевдо

Що всички фенове на вмирисаните ватенки и кривозъбите жълтури сте все дебили бе, пич? Аааааааааааа, отговорът е във въпроса!

Източника е China's National Bureau of Statistics тъп галош такъв, тоя Сорос ви е изкуплението за всичко на промитите мозъци

Нищо не ми е промито, мухъл! Негативният прираст - с източник китайски статистически институт няма нищо общо с гнилите про-западно ориентирани анализи от сороски дебилни помияри ;-)! Олигофрени - 2009-ти набор, като теб ръсят простотии наред и се изживяват даже, като големи експерти...

'гнилите про-западно ориентирани анализи от сороски дебилни помияри' Учил си математика и статистика (аз съм!) и имаш конкретни аргументи и забележки, или си 'природно-интелигентен' и просто така ги 'чувстваш' нещата?

Учил, но какво си научил?!! УНСС ли беше? Все успешни анализатори и икономисти... То си личи ;-)!

Възрастовата структура в Китай е кошмарна. В следващите 10 години предстои 10-те най- големи възрастови кохорти да се пенсионират и да излязат от пазара на труда и да натоварят социалната система с плащания. Китай трябваше да е с двойна раждаемост през предишните 20 години, но е жертва на соб ствения си успех - стана развита и богата държава и върви уверено по пътя на Запада - към самозатриване.

Ще видим дали, ам може би...

Русия се "разпадна" с първия пакет санкции, нали така?

Само дето още не е нито развита и още по - малко богата държава, но виж скоро ще стане по - стара от Запада. Апропо, за недържавните служители в "китайския рай", който се мъдри в кухите кратуни на нашите родни русофили и синофили, няма пенсионна система и не се получават пенсии. Найс, а???

Блестящо съчинение! Вече разбирам, че си безнадежден ;-)!

Това казано от идиот русофил го имам за комплимент, говньо!

Така е след като се научиха да ядат,и основното ястие,а не само,гарнитурата-ориз.

Когато една страна, била тя и голяма и със силни традиции като Китай, се управлява от комунисти, катастрофата е неизбежна.

Наблюдавам с интерес експеримента на капиталистите...

А България къде е "достигнала" в момента, неизбежно Дъното?! Големи философи сте в този сором!

Резултат при ковид идиотизма. Тук при мерките по обща статистика към 70 хиляди повече починали, при иначе клатене между години от максимум 3 хиляди. ковид мерки = смърт

Нищо, индийците и без това ще ги изпреварят до 1-2 години

В Индия основния етнос хиндитата са 30% , в Китай Хан етноса е 90% . Индия е по удобна за дестабилизация . Индия е под голям натиск от Бангладеш и няколко източни щата се ислямизират ударно с потоци от бенгали . Няма успели многокултурни държави ако няма доминиращ народ и култура .