България се е ”стопила” с 600 000 души за 10 г.

С над 600 000 души е намаляло населението на България за последните 10 години. Това е равносилно на изчезването на населението на 28 средно големи града, по един във всяка област.

Обратно в новината

Коментари - България се е ”стопила” с 600 000 души за 10 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

докато управницете трупат пари населението от което краде се топи ще доиде ден няма да има от кого да открадна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

бай тошо си го каза - западният модел нас ни удовлетворява. тука нема и помен от демокрация - същата милиционерско-партийна държава. но ще има промена, макар и с война - няма начин

Пак ли комунистите виновни? Браво!!! Разкри ги!!!

Прав си,приятел.Само,че някак доста тесничко гледаш на тези неща,защото цялата история на човечеството е низ от експерименти и винаги обикновеният човек се е страхувал и ненавиждал властимащите и се е стремял да оцелее по всевъзможни начини.Тези които са имали и имат власт и пари и в минали времена и сега са отрепки,нискоинтелигентни и безкрупулни люде.Ако попрочетеш и помислиш още малко ще разбереш,че интелигенцията при всички строеве е държана приведена чрез всички средства.И ЗАПОМНИ,ЧЕ ЛИБЕРАЛИЗМА,ПАЗАРНАТА ИКОНОМИКА И ТЯХНАТА МАСКА /ДЕМОКРАЦИЯТА/ Е НАЙ ДИВАТА ДИКТАТУРА. Добре е да променим България,но как да стане това като ни управляват слуги на чужди господари.

ще намаляват една част си взима куфарите и живеят в чъжбина ,дръгите които остават една част крадат ,останалите мрат защото няма какво да откраднат това е дмокрацята в балгоря *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като че ли само в БГ е имало експеримент ,а в другите соц. държави не е имало...главната причина е съвсем ,съвсем друга.

цялата шибана държава трябва да изчезне защото ние не сме народ а мърша.

аз и моето семеиство живеем в уса от 10 години.всички сме ус грагдани и изобсто нямамаме намерение да се врастаме в бг.там нямаме нисто.обаче и 4-та сме били преброени на адреса на маика ми

ние пък живеем в оса!

много си смешен вече не вървиш бре има Блутуут...смехуран

така ще е докато парламента и правителствата ни гъмжат от небългари и агенти на чужди разузнавания, врааждебни на българската нация.

абе пенсионерите да умират.. и да ограничат цигани и булгари с по 1 дете.. по добре по малко хора така ще живеем по добре.. в бг населението не трябва да е повече от 2,5 ммилиона житеели.. а за пенсионерите.. мамка ви дарти изроди дето вкарахтее младите в тези мафии и изродщини... смарт за пенсионерите

абе и ти ще станеш... дърт пръч и на теб да-...майката...тогава дупе да ти е яко...малиииии

Геноцид срещу българите е извършван в някаква степен от византийците и османците. От руснаците също, когато изпепеляват много български градове и преселват къде с измамни обещания, къде на сила десетки хиляди българи в империята си. Чети Раковски (Преселение в Русия). После комунистите изтребват стотина хиляди българи, а може би и доста повече, най-вече хора от елита на нацията. После отнемат насила имуществото на хората, земята им, лишават ги от свобода на словото и стопанска инициатива, разрушават социалната структура на обществото и всичко това го правят под диктовката на СССР - ето това най-много прилича на геноцид. Ако я нямаше тази политика, през 1989 г., май щяхме да сме 10-11 милиона.

По-добре племена, от колкото нищо! Ти докато си жив може и да я има България, но след това какво ще стане? Джипсиленд. Наистина ли мислиш, че след 100-200 години ще има много българи по нашите земи? А може ли да има държава без народ? Не е ли по-добре да оцелеем някъде, макар и без държава. Та ние през половината си история не сме имали собствена държава. А това, че един народ няма държава, съвсем не означава, че няма език и култура. Българите са имали много държави на различни места в Европа и Азия, преселвали са се не веднъж в историята си.

А защо не дадеш статистика за периода на т.нар. капитализъм? Примерно от 1900 до 1944? Хем войни сме водили и т.н....

БСП,СДС и ДПС трябва да бъдат съдени за геноцид над българският народ.Те погребаха България.

На жицата явно са й дръпнали шалтера щом е абсолютно неадекватна към ставащото по света. Едно си дедобаба знае едно си бае. Бла-бла-бла тот-експеримент, бла-бла-бла, 44-та година, бла-бла-бла, интелигенция, реализъм, отучени, разрушено, опасност, деформира и формира...... Пълна кукувщина и склероза!

БКП се прави на оригинален и за пореден път демонстрира, че гледа през очилата на собственият интерес, който за повечето хора минава през храносмилателния и отделителният трактове, неразбирайки и профанизирайки прекрасното произведение на Йовков, а дядо Йоцо от Идея за България не изневерява на себе си и тотално отрича това, което не разбира, т.е. почти всичко, както и това, което не е изсмукано от неговите пръсти. Това не му пречи обаче да `копва` това-онова, да го попроменя и да го изтипосва в сайтчето си като поредната идея или анализ. Не мога да се нарадвам на идилията на две идеологически сродни душици, обединили се срещу дръзналият да критикува партията-майчица. А може би са и братя по оръжие, действали в `юмрука` на БКП - ДС? За единият поне е сигурно!

Даже и циганите,които денонощно се трудят да увеличат Б-я,не са успели за тези години.Въпросът е кой ни стопи и как,и защо.Отговорът е-ГАДНИЯТ ПРЕХОД- с всичките му метастазични карциноми!Причина за които са всички мутанти-управляващи.Миграция,безработица,мизерни заплати,скапана храна,постоянен стрес,недоимък,мизерия-ето това са могъщите лостове на топенето на нацията.И кага ще счупим тези лостове-кой ще ми каже?Смятам,че държим първо място в света по милионери на глава от населението.Да са ни живи и здрави отрочетата!Иска ми се да се вземем в ръце и да станем-айде не Швейцария-поне Люксенбург на Балканите.Чул ме Господ!

Ти и на интелект не робуваш, на здрав разсъдак, също.

тази книжка, с какво точно се асоциираш, а?

Чета форумите и виждам, че не стига това, че изчезваме, ами останалите биваме безброй противопоставящи се един на друг видове: червени боклуци, сини капиталисти, тъпи гербери, верни царисти, неграмотни, грамотни, чалгари, метъли, бедни, богати, левскари, цесекари, млади, стари, заминали, незаминали (в чужбина), прости селяни, надути граждани... СТИГААААА!

Комахай това е главната причина, ама не сме достатъчно умни, за да го проумеем. А който успее да ни яхне, той си постига неговите цели.

Не е вярно, че не сме достатъчно умни! Това се проумява и от децата! Трябва ни ВОЛЯ, за да не ръсим на всяка крачка отрицателни твърдения в 1л., мн. ч. Опитай вместо "ние" да кажеш "аз" и след това пиши! Трябва да си наложим, съзнателно, нарочно да търсим само това, което ни сближава в дискусия като тази, напр. Никак не е трудно, защото нещата, по които си приличаме като хора и граждани на тази държава са много повече от различията.

колко си прав и аз казвам стигаааа *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мисля,че резултатите не са реални,много по малко сме вече!

По статистически данни населението на България е: 1887 г - 3,154,375 1946 г.- 7,029,349 - въпреки войните до 1989 г има прираст на населението но след това, само намалява: 1990- 8,669,269 2009 -7,563,710

Населението почва да намалява още 1986 !!! А почва да намалява защото и БВП намалява от тогава !!!!!

стъкмистика. При това безкрайно измамни. В края на Втората световна, населението е малко над 5 милиона души (след турската освободителна война и двете световни). Иди в Народната библиотека и чети! Не ни разсмивай с глупостите си! По данни на ЦРУ през 2002 г. населението ни е било по-малко от 7.4 милиона души. Иначе можеш да си измисляш, преписваш и бръщолевиш каквито си искаш идиотщини - може би ще ти повярват само олигофрените.

Заради такива като ТЕБ (червени палачи на България) вече 70 год. сме тоалетната на ЕВРОПА!!!! ОТКАКТО ДОЙДОХА ТВОИТЕ ДРУГАРИ през 9.9.1944 - България е най-бедната страна в Европа - ако не ми вярваш отиди в Швейцария или където и да е из Западна Европа. Когато вкараме ЧЕРВЕНАТА ПАПЛАЧ в ЗАТВОРА - ЩЕ СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!!

Ей, патокаа, кога си се родил, незнам, но съвсем не си наясно какво е било в България преди двадесет години. Да, имаше монопол една партия и тя беше над всичко, НО в икономическо отношение, лъжеш! България преди не е била най-бедната в Европа със сигурност, но СЕГА - Е!

Мръсен боклук! Сигурно си от скапаните реститутки, затова плюеш така. Ще дойде и вашето време да давате "отчет" пред нов народен съд.!

Жал ми е за теб!!!! След 10 ноември трябваше да стане, както в Румъния - когато видиш комунистите до стената с вързани очи - значи държавата ще се оправи (както стана с Чеушеско) - но не и НИЕ - ще правим мирни революции, затова КОМУНИСТИТЕ ни се изплюха в лицето и продължиха да държат ВЛАСТТА!!!!

глупи, не се връзвай на ника. Съществото е от твоите психопати. А другарите изобщо не са ти виновни, защото при тях живеехме добре и далеч не бяхме бедни. Фактите са неумолими и не можеш да ги оспориш - до 1990 г. България е на 22 място в света по жизнен стандарт, а сега е на 72-ро, като по европейските стандарти е на европейското дъно. Е какви другари ти клатят продрания фес, глупако! България загуби суверенитета и икономиката си точно при капитализма и демокраДите - тоест при твоите. От тогава, психар, ни представят като клоака на Европа. А ти самият си от екстрементите. Никаква червена или пембена "паплач" не ти е виновна. Проблемът е в абсолютно празната ти опростачена кратуна.

Кой е живял добре???? Агентите на ДС - докато са изпращали хора в лагерите на смърта???? Може би ти???? или баща ти - червен партиец? КОЙ? КЪДЕ? - в панелки натъпкани, като сърдели, в старите мосвкичи, не-можейки не-можейки да мръднат от НРБ!!!! Помня го вашият КОМУНИЗЪМ - жалка мизерна пумия - и не ми говори за СЕГА защото сега управляват децата на същите комуняги, които се гавреха с България 50г.!!!

Нека идат терористи на талази, дюнера на ъгъла ни пази! Имаме летищен терминал, там ще бачка - който е ритАл!

глупав/а, ти твойте деца като домашни любимци ли отглеждаш? Щото няма да се изненадам, като наблюдавам свръхактивното ти шизофренно участие тук. И то като цяла партия. Лекувай се!

Ти се лекувай!

Някои разбрахме какво казва "БКП". Ти прочети пак, ако трябва и още веднъж. Поддържам мнението, че много хора имат възможности, но не желаят да се ангажират с деца. Това е жалко.

дали да отглежда неблагодарните двукраки - като бъдещи роби или домашен любимец, от когото лошо няма да види. Човекът е прав - не е едно и също да се отглежда напр. котка (куче).... и човек.

roum

Напълно ги разбирам хората, както БКП. Като няма детски градини и някой трябва да ги гледа, не всички имат свободни баби. Ако пък родител си стои в къщи, то финансите няма да стигнат. То тази гледна точка преди 20 год. имаше някои предимства, къде социални , къде други.

Културната революция в Китай започна с думите на Мао: "Ние имаме нужда от решителни хора, които са млади и не особено образовани",

Младите напускат и ще продължават да напускат. За 30 години преход не видях нито едно правителство да предприеме смислени социални мерки, които да подпомогнат или насърчат създаването на млади български семейства. Колко му беше да се измислят данъчни и социални облекчения, а ако не могат и това да направят - поне да ги изкопират от Западна Европа??? Но не, опре ли до копиране - взимаме само лошите идеи. Винаги се мисли първо за най-сигурната част на електората (тези които гласуват без да се замислят) - циганите и пенсионерите (с извинение). Резултата е ясен - циганите се множат, а пенсионерите се държат под червения чехъл. А междувременно народа ни се стопява. Заедно с това и комбинацията от Интернет, ниски доходи и липсата на семейни ценности - напълно логично оформят картинката за демографския ни срив. Някой беше споменал за 20-50 години - аз не виждам как и толкова ще издържи държавата без свежа работна ръка. Освен ако пак не отворят границите и да почнат да внасят азиатци. Но дори и те няма да се задържат за дълго...

личи си че си обработен добре. Драги, пенсионерите не са ти виновни, те не са проблема на България. Тия същите пенсионер с труда който са вложили в оная НРБ или Народна Република България са си направили пенсиите. Драги Младежо оценката на активите на НРБ бяха над 90 милиарда долара. Ти вместо да задаваш въпросите, къде отидоха тия пари, защо само се дава на циганите и на някои други групи ти включваш и пенсионерите. Драги тия същите пенсионери дето ти са виновни повечето от тях не гласуват за БСП. Щото доста от тях преди да дойде НРБ са имали и имоти и пари били са наричани деца на кулаци. Но такива като теб дето ги формираха в СДС, ДСБ иГЕРБ още дълго ще се чудят кое да хванат. Иначе си прав защо не се подпомагат българите. То е ясно щото България трябва да изчезне от картите.

Младежо, за какви привилегии на пенсионерите говориш?.Вчера съседката ми пенсионерка с 181 лв на месец пенсия плати парното си за предишният месец от 156 лв, и не може да се каже, че е топло у тях! Само едното й лекарство дето са й го предписали е 60 лв на месец и е живото-поддържащо. Тази пенсионерка има 37 години трудов стаж и си е плащала данъците и пенсионните осигуровки към държавата. Сега не може да си позволи да има не само силна и калорична храна поради което имунитета й е отслабнал, но и неможе да си закупи необходимото количество храна, защото пенсията й е нищожна, а топлофикация, електрото и софийска вода са надули цените си, сякаш минималното изплащайне на пенсии в БГ е 2000 лв на месец!!!!

Не казвам че нямат нужда, а за това че всеки път се обещава на пенсионерите. За 20 години управление на БСП приоритет бяха пенсиите предиизборно и под социална политика разбираха само пенсионерите. Не, че не ги съжалявам - но всички които си мислят, че няма по-зле от тях - нека се опитат да си представят младо семейство с 2 деца и 500 лв доход (2 минимални заплати). Говорим за активно работещи и учещи хора, а не гледащи сапунки по цял ден. И съм се нагледал на бедни пенсионери по центъра на София, живеещи в палати за по 100000 лв, докато провинцията и селата ни пустеят. С извинение - тези хора поне имат избор. Младите да му мислят, като нямат работа, нямат жилища и са семейни...

С НАД 600000 Е НАМАЛЯЛ БРОЯТ НА БЪЛГАРИТЕ, НО СЕГА, А ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ С ОЩЕ КОЛКО ЩЕ НАМАЛЕЕ СЛЕД КАТО СЕ РАЛИЗИРА ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ ЗА ОТЪРВАВАНЕ ОТ БОЛНИТЕ ГОЛЕМИ И ДЕЦА, ВЪЗРАСТНИТЕ, ИНВАЛИДИТЕ И ГЛАДНИТЕ.

Намаляха защото комунистите са на власт от 1946. С ограниченията на "желязната завеса" удържаха народа до 1989, ама понеже подмолно още са на власт като Първанов, хората се разбягаха.

Ей смешник, от 1946 до 1989-та населението се беше увеличило с 2 милиона човека , сега сме на ниво 1946-та малко над 7 милиона. Гад мръсна, демагог скапан!

Приятел има ли смисъл да го коментираме това за България следкато най многолюдна и икономически силна страна е Китай сам си отговори на въпроса

Браво ЖОРО, браво! Радвам се че има хора които виждат проблемите в БЪлгария :)

България намаля за още 10 години демокрация с още 10% - това не е ли геноцид??? Политижи и медии в едно срещу съвокупното българско население ...

Струва ми се, че са повече даже. Селата и малките градове са в София, а къдърните хора извън страната. И ние на там сме се насочили, но такъв имидж ни създадоха управниците, че за да си намери нормална работа човек са стотици пречки, визи и какво ли още не, а сме в дъното на класацията след чехи, поляци и всички останали.

Хубавите обяви имат обяснение отдолу:"excluding bulgarian and romanian citizens".Work permit,т.е. разрешително за работа издават само за почистващи дейности.Сервитьори,бармани и др. работят предимно без документи.От трудовата инспекция усложняват издаването на документи за чужденци и притискат работодателите да наемат и най-безнадеждните местни-неграмотни,без зъби,малоумни,неугледни и т.н.Които не могат да пишат дори на своя език,не знаят никакъв чужд,нито да смятат,само излагат заведението.Но и шефовете не са прости-на такива екземпляри дават 12ч./седмица колкото за пиниз и пак викат нас/аз съм касиерка с разрешително за готвач/.

Едва ли сме и 5 мил.Другите са за "изборите"

България наистина загива, нацията се топи непрекъснато с всеки изминал ден! Не мога да си представя какво ще бъде тук след 10 години...!

и аз мисля скоро да се връщам отново към европата, но вече за по-дълго от преди. Накрая тука ще си останат само тарикатите мутряци сами да си бачкат хаха

600 000 българи ги няма! Само за периода на управление на НДСВ, БСП и ДПС!!! . Баташкото клане - ряпа да яде... . По 60 000 души на година изчезват, а кой ще понесе отговорността ? .. и как най-вече!! Нека да се потърси отговорност на правителствата от НДСВ, БСП и ДПС за обезлюдяване на държавата и геноцид към собствения народ, всички министри, министър председатели, президенти и зам. министри да бъдат подведени под съдебна отговорност ( преди това - промяна на Закона за защита на държавата :) ) А сегашното правителство - да каже какво ще направи за да спре и обърне процеса и какво ако не успее....

Както предишните, така и сегашното правителство слугува на чужди интереси. Иначе, как би си позволил посланикът на САЩ да твърди, че и циганите са българи, но нямат достатъчно права в България.

това са години след гилбелния погром на седерастките правителства над селското стопанство и промишлеността, когато правителствата на Филип Димитров и Иван Костов оставиха милиони души без поминък, без доходи, с минимални пенсии, ограбвайки социалните и пенсионни фондове. Икономиката, драги безпросветни, е инерционна система и погромите извършени за няколко години, не могат да се възстановят после десетилетия напред. Най-мракобесният период през всички тези 21 години е периодът на управление на седерасто-царистите, когато България беше разпродадена за дребни грошове. Като част от царисткото правителство, днешното не се различава по нищо от онези мракобесни управници. Разбира се, огромна е също вината на социалдемократите и депесарите, защото са част от заговора срещу България, но истинският погромаджия и виновник за геноцида е костовисткото правителство

по команда се разруши всичко. после бе казано че пенсионерите дърпат Българската икномика щото искат пенсииту които са си отработили. По мои спомени по костовото правителство се направиха реформи и в пенсионната система.

Много по-малко сме.

Чудо голямо на КОЙ му пука....

Като не ти пука, що щеш тука?

Пише се "българин" - с малка буква. Аман от неграмотници. Чудя се как се справяш в чужбина, след като и елементарния български не си научил.

По-добре повече българи да напуснат тази страна, за да може нашият ген и народ да оцелее някъде, макар и без държава. Тук ни унищожават, докарали са ни до дъното, оскотяваме и изчезваме, защото няма как да се гледат деца при тези условия. Жертва сме на безскруполни и алчни хора, пионки на чужди сили, бездарни и ограничени мафиотизирани свине, които заради собствения си лаком са готови да обрекат обществото на унищожение.... а ние тук нищо не можем да направим.

както емилия масларова например.

е този, глупако, дето няма нито държава, нито език и култура. Това, глупако, народ не се нарича, а племена. Това ли е твоята мечта, фес? Е, няма да стане! Ние сме тук и България ще я има докато сме живи и я браним.

Как кой ще плаща външният дълг? Тези които са останали в България! Докато не им вземат всичко - жилища, спестявания, коли, вили и не измрат от глад ще плащат!

Глупости! Само в Лондон има 500 000 хиляди българи!

hahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

И на мен всичко ми се вижда двойно;)

Това е резултат от експериментите които 20 г. си правиха провалили се политици като Костов ,Станишев,Виденов ,Гоце и Царя със народа.

Абсолютно!

За съжаление именно това е грозната истина.И никой нищо не прави по въпроса.Напротив.Нароили са се пеещи ,про извеждащи чалга.Народа изпростява неистово.Циганите превзеха и читавите квартали.А Интелекта? Той къде изостана?Точно интелекта е силата,която накара 2 милиона българи да емигрират. В БГ останаха почти само цигани и чалгаджии (които като интелект са еднакви) и поколението им от кичозни, нагли копелета с огромно самочувствие,мизерно образование и обща култура далеч под критичния минимум.Жалка картина изобразяваща залеза на една НАЦИЯ :(

Нова мимикрия на старата кримка - дедо Йоцо, Идея за България, сега БКП! Дай пример - ти, твоите роднини по колко деца имате?

Стига сте бягали,предатели.Кой ще плаща външния дълг-37 млрд.евро ?

jizast

Плащай си го ти и твоите чалга колежки.

Това е най- големия и важен въпрос за България- топим се и изчезваме от тези земи. При такава демографска ситуация няма изход. Китай, Индия, Бразилия, САЩ имат възход , защото населението им расте. Ние намаляме като цяло, но и рязко влошаваме структурата на населението. Забележете- увеличават се циганите, турците и пенсионерите, а младите хора напускат- това води до неминуем крах. За 20- 30 лв.(обещания за добавки на пенсии и помощи), тези хора отново се канят да гласуват за БСП и ДПС. Това ще ни свърши. Ако го направят отново, ще унищожат и последната искрица, останала

до циганите. Тия същите пенсионери си отработиха пенсиите отдавна глупак.

ние сме една вредна твар, която природата не може да търпи, мразим се, убиваме ме, крадем се, лъжем се, унищожаваме се доброволно, не пазим чисто нито името си нито страната си, никъде не ни приемат насериозно, нямаме спорт, нямаме здрави деца, изобщо нямаме здрав народ, възрастнит хора умират от глад, а младите умират от рак защото се притесняват непрекъснато за утрешния ден, накрая ще изчезнем и ще си останат само тези в парламента, искам да ги похваля чее успяха да затрият държавата за тези 20 години се справиха успешно БРАВО, от тук нататък всичко ще е по-лесно.....надявам се

от първо лице и изразявай мнение, което се отнася само за теб, без да слагаш всички под твоя знаменател на вредните! Ясно!

И всичко това само в едно изречение?!?

Няма да има истински данни от преброяването, защото ако истината излезе наяве ще се окаже, че в момента реално населението на България е около 6 милиона!

Дори и повечето да са в чужбина, те пак са българи, а не червени чалгари!

Българите живеят в България и работят за нея и народа й. А чалгарите цвят нямат - тях ги обединява опростачването. Добре е, че са наизчезване - подобно на малоумниците като теб.

дори и около 4 милиона

Станах чужд гражданин защото не исках комунист-президент да ми е на главата.

Ако едно лице с мандат от 4 години може да те накара да се откажеш от българско гражданство - не го вини!щеше да намериш друга причина да се откажеш!

Не България се е стопила,а хората живеещи в България!

И още с много ще се стопи,както,с бясно темпо вървят нещата.Кой нормален,млад и изучен човек,няма да потърси по-добри хоризонти зад граница?Оказва се,че докато тук,доходите са замразени,а цените-извън всякакъв контрол,докато милиционерското правителство воюва с интелигенцията,в Европа,емат нужда от наши специалисти.Отиват там,работят,получават в пъти по-високи заплати.Така осуигуряват и родителите си тук,и бъдещите си деца.И хич не ми издигайте лозунги,за дезертьорство и предателство.От добро никой не напуска Родината.Но след като тя не се интересува от него,защо човекът да милее за нея!?