Астрономи откриха мегапланета ”Годзила”

Астрономи откриха мегапланета, която е 17 пъти по-тежка от Земята и която кръстиха "Годзила".

Обратно в новината

Коментари - Астрономи откриха мегапланета ”Годзила” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога ще правят филм за тази Годзила, пак по действителен случай, хахаха

Какво откритие е това? Това си е македонска земя от много години

Според мен с телескоп не може да се определят р-ри. маса, състав и орбита на планета на такова разстояние. По скоро това е поредното "откритие " на НАСА за да си оправдае разходите. Далавери има не само в Б-я

Не, просто и ти си като всички нас - Ганьовец. Тоест винаги подлагаш на съмнение това което другите по-интелигентни и напреднали нации правят. Именно в това е ганьовщината - от Рила по-високо нема и от Черно море по-убаво също!

Те такова животно нема, възкликнал шопът, като видял жирафа в зоологическата градина...

Аз

Когато планетата минава пред звездата, блясъкът на звездата леко намалява. По степента на потъмняване може да се съди за размера на планетата. По честотата на потъмняванията - за орбиталните й характеристики. От орбиталните й характеристики и масата на звездата, може да се съди за масата на планетата. И всичко това - само с телескоп и калкулатор.

Когато има земетресения , планети в пространството няма. Било то естествени, било то изкуствено създадени.

Хората откриват планети и нови светове, Ганьо се занимава с политика и гледа да открадне квото може!

И там ли ще се "принтираме"? Аз вече поръчах първия принтер за междугалактическо принтиране, а вие?

Ще има доста територии за завладяване там. Може да изпратим путлер да си царува. Ще остане доволен с толкоз много изконна руска земя :D

Трябваше да е кръстят Пеевски....

Или" Бойко"

населението на тази годзила,логично е да е 17-сет пати по-голямо от земното.тогава при една евентуална крастоска по-между ни,ще се появи нова раса и iди доказваи,чe не sме произлязли от маимуната!!!

Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг прът, и аз ще повдигна Земята е казал Архимед ма не ми е известно някой да искал кантар. Не ми е известно телата да имат тегла в космоса виж да имат маси е по достоверно.

Тука по-надолу има един инженер, той ще напише рецензия.

Страхотна новина ето къде ще заседават всички нови дупетати . Направо да ги заселват там без право на връщане.

ujabg

До сега къде гледаха?

Защо за някои от въпросите около небесните тела, нямащи отговор, не се вземат становищата на Папата и Вселенския патриарх?

Юпитер е газов гигант с твърдо скално ядро КОЕТО Е 15 пъти масата на Земята . Нали така драги умници....?! ТАКА ,ЧЕ ГОЛЕМ ПРАЗ СА ОТКРИЛИ ТЕЗИ.

Аз

Обсебеност от рекорда и размера, поради очевидна липса на рекорди и размери... Планета с подобна маса събира около себе си атмосфера. Даже Венера, където температурата е 400 гр. по Целзий, което води до интензивно изпаряване на атмосферата в Космоса, все пак успява да поддържа доста сериозна и плътна атмосфера. А Венера е с маса като Земята. Даваш за пример Юпитер. Ами ето - неговото ядро е събрало около себе си огромна атмосфера. А тази планета не е събрала такава, въпреки масата си. Това е странното. Странно, защото не е наблюдавано, но това не значи необяснимо. То и кенгуруто е странно, ама... Планетата се върти около звезда, подобна на Слънцето, за 45 дни, което е много малко. Което пък значи, че планетата е масивна (което го пише в статията), но също така значи, че планетата е много близко до звездата, което пък значи, че нагряването и слънчевият вятър най-верояно са издухали атмосферата в Космоса. По-интересното, според мен, е доста високата плътност на планетата. Може пък да е образувана от остатъците от повече свръхнови, сред които да е имало повече тежки елементи. И това, че има обяснение, въобще не принизява откритието. Открили такова, каквото имало за откриване. Открили хората, написали статия... Толкоз. Като искаш рекорди, върви се диви на звездата от пресован въглерод... всъщност... диамант!

Защо за някои от въпросите около небесните тела, нямащи отговор, не се вземат становищата на Папата и Вселенския патриарх?

Аз

Може. Ама ще трябва да ги оповестят в Господари на ефира.

"Това е Годзилата на Земите", възкликна директорът на проекта за произхода на живота в университета в Харвард А ние сме Земята на червените Годзили.

Създателите на Годзила кой знае защо ги наричат жълтурковци, а червенокожите кой знае защо ги наричат индианци и май живеят в САЩ. Така че, червените Годзили са в САЩ. Най-отвратителната порода е от жълт и червенокож - май ги наричаха метиси? Знам какво ще ми бръщолевите, но фактите са си факти!

Искам нови съпланетяни, защото от старите ми съземляни явно нищо няма да излезе...

Вече знаеш накъде да поемеш. Лек път!

Може да им се иска много, но такава планета не съществува ! В други времена- да! Но сега, точно днес и преди години - НЕ !

Затъпелите селски пъдари на десницата сега сигурно ще пишат, че на планетата има партийна организация на комунистите, които са я ограбили е са я оставили гола и камениста. Десните тъпунгери няма да пропуснат възможността да покажат пълното си тъпоумие, като намесят космическите сили в дейността на "Позитано" 20. Идиотизмът на нашата реакция и лумпените, чийто голи задници лъскат през скъсаните им потури, е изумителна, перверзна. Страната се превърна в резерват на психясали безделници и очакващи напразно някакво бързо излизане от мизерията, за което измислят нови и нови бисери на малоумието. Те ще минат и отвъд Космоса, защото свободното падане надолу не знае предел.

Явно на Позитано не спите дори и по космически въпроси. Гузен негонен бяга!

Представете си колко ще тежа там маа му. Сега съм 120 а там... 2040кг

Няма да тежите толкова много и дори бихте могли да живеете в аквариум като земноводно. Силата на тежестта е право пропорционална на масата и обратно пропорционална на квадрата на радиуса. Следователно ще тежите 17/(2.3x2.3) повече от теглото ви на земята или 3.21 пъти или 385 кг. Във водна среда обаче това тегло няма да ви пречи да плувате като на земята , защото според закона на Архимед вие ще загубите това тегло , понеже водата ,която измествате ще тежи колкото вашето тяло. И може да излизате и на сушата за кратко време , защото се допуска при старт на една пилотирана ракета , космонавта да се претоварва 3 пъти.

с тези познания заминавам с теб за новата планета!

Благодаря за експертния отговор. Сега вече съм спокоен.

Не трябва да се засягате , че не знаете физика от прогимназията , а сте способен да давате компетентно мнение. Но все пак живот в акварим като земноводно сигурно си има свои проблеми , които пък на мен не са ми ясни . Та мотивирайте се , когато слагате минус , а не само дето се вика , защото котка по гръб не пада.

Аз знам че нищо незнам!

Ама наистина нищо не знаеш: не знам се пише поотделно и пред че има запетайка!

срам за харвард!да нарекат населението на тази планета годзили...

хахаааа! а астрономите откриватели - годзиломери! :)

Аз

Водород, хелий... Атмосфера... 2.3х2.3х2.3=12, демек планетата е около 12 пъти по обемна от нашата, а 17 пъти по-тежка. Това значи, че е с около 40% по-плътна. А това значи желязо и скали, е не водород и хелий, макар че няма начин с такава маса да не си е уловила и атмосфера. А това значи, че твърдата планета е дори още по-плътна... Хм... It's not a moon... It's space-station...

Забрави числото пи (3.14159...) да го умножиш по радиуса на куб и дробта 4/3. Така се изчислява обема на сфера. Немските фамилии завършващи на -е (Zwinge) са от селски произход. Аристокрацията е von (напр. von Bismark).

Аз

Не съм забравил, защото не съм изчислявал обема в обемни единици, а колко пъти е по-голям от земния. Не се интересувам от немските фамилии и нямам никакви претенции за благородство по рождение.

''Юпитер е 318 пъти по-масивен от Земята, има диаметър 11 пъти по-голям от земния и обемът му е 1300 пъти повече от земния.''

кога ли се събуждат интелигентните хора се чудя, Юпитер е газов гигант, как да ти го обясня като балон с въздух, а това е скала като Земята, ама 5 пъти по-голяма, България все едно да е колкото Франция, чат ли си, толко е разликата в площта. Досега не бяха откривани планети от земен тип с такива размери и се считаше, че вероятно НЯМА.

хахахахахахахахахахахаххаа. Сега ти и всички тези с плюсовете прочетете какво преставлява Юпитер. Прочетет и за ядрото и масата на ядродо на Юпитер. Юпитер има твърдо-скално ядро....., драги ''умнико''.

Е как хем тая джаджа не може да каже да ли е газова или скалиста планетата, хем учените са определили че е скалист. Звучи ми като "намерхме нещо скалисто, но не сме сигурни да ли е скала ила л..й..а"

Аз

Казва се МАТЕМАТИКА и се учи в училище, ама Гого отде да знае...

Абе то ясно, че Гого не знае, ама математически погледнато вероятността някой, който разбира от математика на ниво космически изследвания да дава коментира незнанието на Гого съще май не е голяма а?

Ало, дираджийте, Йохан Кеплер не е Джон КеплЪр. Стига с тази преупотреба на Ъ. Това е специфична буква от кирилицата и не замества A,E,U,I и т.н.

Аз

Ха... Вярно, бе... Не бях обърнал внимание... Дами и господа, на вашето внимание... резултатите от серията образователни реформи в последните 25 години... Живи и здрави, да садите картофи и да доите овце все още знаете... Божкеее... Срам!

е всъщност ако питаш германците, но на български е логично да е Кеплер. Във всеки случай, КеплЪр избива рибата.

Аз

Айдеее... Почнаха се простотиите...

Ще си позволя да цитирам Айнщайн: "Всеки, който се занимава сериозно с наука, постепенно се убеждава, че един Дух се проявява в законите на Вселената; Дух, Който е безкрайно по-могъщ от духа на човека и пред лицето на Когото ние, с нашите скромни възможности, трябва да се смирим. По този начин научните изследвания водят към едно специфично религиозно чувство, което е твърде различно от наивната религиозност."

Аз

Както винаги, религиозната измет не се свени да плюе върху името на мъртвите, забравяйки, че някои от тях са били достатъчно мъдри, за да защитят името си приживе: Лъжа е това, което се пише за религиозните ми убеждения, лъжа която се повтаря систематично. Аз не вярвам в личностен бог и никога не съм го отричал, а съм го подчертавал изрично Алберт Айнщайн.

Европейската комисия (ЕК) незабавно да предприеме наказателна процедура към тази планета. Къде си мисли, че се намира тя?

Много остроумно казано !

Средния диаметър на Земята е 12 745,591 km.

новината е интересна, не бях чувал за планети от земен тип с подобни размери, стига да е вярно, все пак да гледаш планета на 560 светлинни години си е голямо постижение. Чудя се в тоя ред на мисли, дали някой и нас не ни е "картографирал" вече като удобна и уютна за живот скалица на еди си колко светлинни години, а с бума на радиосигнали от последните две десетилетия може скоро и отговор да получим.

АКО БЯХА ИЗПИЛИ ОЩЕ ЕДНО ЩЯХА ДА ВИДЯТ И ЗЕЛЕНИТЕ ЧОВЕЧЕТАААА

Радиусът и може да е 29 000 километра, не диаметъра. Диаметъра на земята е около 40 000 км.

Ама, много си умен бе...сигурно си завършил начална педагогика.....Обиколката при екватора е 40 000 км., а диаметъра за Земата е около 13 000 км. Искрено ме разсмя....

Абе льольо, ти диаметър и радиус знаеш ли какво е? Диаметъра на земята и обиколката е едно и също - 40 000км., а радиуса й е наполовина. Статиите в дир-а са пълни с грешки, писани от бездарни драскачи!

Аз

ОБИКОЛКАТА на Земята е около 40 000 км. Радиусът й е около 6 000 км., демек диаметърът е окоо 12 000 км.

Направих вселената,така както я сънувах след пиянски запой с Один.

не се подигравай с името " Бог"!Особено, когато не осъзнаваш поради ограничеността си какво "нищожество" си всъщност!

Всеки човек е стойност!

Проверихте ли я за шистов газ , щом е толкова скалиста няма начин да няма . А фирма Маркан от Самоков ще прокара тръбата до Чирен .

Боже пази България от новини на "първа" в Дир

Очевидно връзкарството продължава дори от Харвард за "първа" Не че в Харвард го няма. Но там претендират да го правят по-класи

Той е прав, с тая разлика, че тоя Бог, не е това, което си представя.

Е така кажете - Гошко-зила ;)

А на планетата Путин забива руското знаме, понеже руският народ е много и имат нужда от земя, за да изнасят суровини на онези,които знаят какво да правят с тях и нямат нужда от земя и имат знания.

Аз

Има време... Първо на Луната, после Венера... и така... Ще й дойде и на нея редът...

От кога ги чакат да стъпят най накрая! Китайците ще ги изпреварят.

Димитър Съселов е голям пич и много интелигентен човек. Но името на проекта малко ме притеснява: "произходът на живота в Харвард"...

Не се заблуждавайте, всичко е сътворено от Бог, и то с точна и ясна определена цел, нищо случайно и хаотично няма във Вселената.

Да, и земята е създадена преди 6 хиляди години, щото така пишело в една книжка, а костите на динозаврите са изфабрикувани от учените за да лъжат хората... И звездите са просто некви диаманти закачени за небето. Земята е плоска.

Добре...няма да се заблуждаваме...ти се заблуждавай. Чети си еврейски приказки преди да си легнеш.