НАСА откри подобна на Земята планета

С помощта на телескопа "Кеплер" американски учени откриха екзопланета, подобна на Земята, която се намира в "обитаемата зона" около звезда като Слънцето.

Обратно в новината

Коментари - НАСА откри подобна на Земята планета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да пращаме циганите там и да ги оставим намира да си правят каквото си поискат

Мои приятели от Америка ме уведомиха,че планетата е била заселена със македонци.

Ето на тази планета ще изградим световната социалистическа система с другаря Путин.Нищо,че мръсните капиталисти откриха тази планета.Ние ще я анексираме като Крим.

Тежко и горго на тази новооткрита от НАСА планета, ако се докопаме до нея! Ще изровим въглищата, ще замърсим реките, ще създадем парникови газове и на края ще търси друга подобна на нея. Може би и оттам да сме дошли и вече да сме я опустошили!!

Ще почкаме за да видим.

Чудесна новина! Човечеството вече има ясна цел - колонизация и преселение по новите "земи"! Кой знае, може би това ще ни обедини...;-)

Колонизацията обединява само лешоядите.

Защо само соросоидите напредват във времето и пространството? С какво бедните соц клоаки допринасят за развитието на света?

Точно Соросоидите са децата на БКП номенклатурата ако не знаеш.

Подобна на Земята планета има около всяка звездна система. Ако всяка звезда, след нейното избухване не раждаше живот, то нямаше да има смисъл да избухва да минава през всичките фази на гиганти и джуджета, да се свива и после пак да го прави. Природата не прави безсмислени неща, но хората някой път... 1400 светлинни години означава, че ако се движите със скорост близо 300 000 км/с, това разстояние ще го изминете за 1400 години :) Човечеството все още не може да стигне до Марс, а за там да не говорим. А сега...ако някое извънземно излъчи радиосигнал от тази планета, то той ще пътува до Земята 1400 години /и това ако изобщо стигне до Земята/. Колкото до холандеца по-долу - много открития, които са преминали в изобретения са направени случайно, но винаги целенасочения експеримент е следствие от някаква, макар и доста лудичка теория. Ако нямаш теория, няма какво да експериментираш, приятелю. Нужни са знания и мисъл. В холандия се живее добре и поради още 100 милиона причини, които е безсмислено да изброявам.

че и там си имат депутати, НОИ, ЧЕЗ и прочее простотии? Тогава не ща...

Можем вече да почваме да изнасяме нашенските орки извън орбита. Знаех си, че все някога ще ни излезе късмета да се отървем.

Интерстелар е вече факт. Който си мисли, че е просто филм или фантазия греши. Въпросът е, тези, които успеят да се спасят ще са много малко.

Телефонните хигиенисти и други в сверата на услугите ще успеят да се доберат до там.

И аз съм холандец и жена ми е то Швейцария, но искам да поясня едно нещо. Аз политик няма да ставам, но ще ви дам един съвет как се живее по-добре и как го правим ние тук в Западна Европа. Зарежете всякаква наука! От нея просто няма смисъл! Тя реално нищо не ви носи, освен материал за учебниците да зубрите! Е, за какво ви е това, като е от напред ясно, че това всичкото нещо, което го пише там няма никакво приложение в релания живот. Какво ти приложение, та това все пак е наука, не нещо истинско? Цялата наука е само теоретична! В живота трябва практика, не само суха теория от която никой нищо да не разбира. Кажете ми едно изобретение, което да е направено само на базата на теория и наука? Няма такова! Всичко, което имаме днес е изобретено от инженери, които ако бяха сухи теоретисти, нямаше да имаме нищо от това. А, какво правят тези учени с планетите? Само взимат едни големи пари и намират хипотетично някакви планети от което едва ли има някаква кой знае каква полза. Да не кажа, че реално няма никаква. Тук в Запада отдавна зарязахме такива неща като фундаментални науки. Тук преди всичко се гледа да си се наял и да имаш парички в джоба. Е, това със суха теория ли става? Това математиката ли ги го носи? Да бе да! Преди всичко човек трябва да може да живее! Ясно ли ви е или да продължа урока по демокрация?

Явно и в Холандия има нужда от миячи на чинии

Тоя мияч на чинии май с алкохола и другите разрешени субстанции в Холандия е прекалил, като гледам какво е написал...

Няма как и не е нужно нещо да ти се обяснява!

добре че е имало някой да изобрети крушката и печката , че да има какво да ядеш, а и електричеството

Намира се на около 1400 светлинни години ................... Значи можем да се пренасяме там! Англо-американците да тръгват първи. Те са майстори в завладяването на нови земи и изтрепването на индианците там. Ще могат да открият вериги за бързо хранене и да точат петрол на вола. После да чакат емигранти от земята. ))))

Колкото си направиха база на Луната, толкова ще си направят база и на екзопланетата. Като ги погледне лошо някое извънземно изпод вежди ( ако има ) и ще напълнят гащите.

...НАСА откри подобна на Земята планета... ---- Най-после ще има къде да изселим Запада, Европата, Демокрацията и подобните им! ----

И да си живееш спокойно в Сибир, нали?

Ще останете тук трисетината комунисти от БСП и ще умрете от глад и мизерия за 1-2 години. Просто няма да има от кого да крадете и смучете.

Комунистите са като комарите, пиявиците, дървениците. Имат нужда от невинни живи същества върху които да паразитстват. Ако на Земята останат само комунисти ще умрат от глад.

басимамата, колко много комунделска сган се е ижодила тук. и повле се чудим, що българия е зле - зле е, защото само идиотини останаха да живеят в нея!

разправят че са видели междузвезни кораби да летят на таме един американски и един македонски май и албанците ще пускат кой стигне първи земята е негова като едно време на дивия запад:)

Какво са за лебедите някакви си 1400 години? А и там ще тежа има-няма 160 кила...

... Все-повече се доближаваме до истината, че не сме сами във Вселената. Екзопланетите показват, че не е невъзможно да има планети подобни на Земята, върху които при определени условия може да се развие живот. Още Карл Сегън бе казал, че броят на звездите е повече от броя на песъчинките по всички земни плажове - неизброим! Галактиките са милиони, какво остава за звездите.Около всяка втора звезда обикалят някакви тела. Безброй звездни системи. Убеден съм, че във Вселената има милиарди планети от земен тип. Вероятно на хиляди от тях има живот. За мен проблемът на човечеството са разстоянията. Този "брадчет" отстои само на някакви си 1400 св.години. Дават среден диаметър на "Млечния път"...100 000 св.години. Значи тази планета е някъде в нашата "махала". И в същото време безкрайно далече. Ще припомня само, че най-близката до нас звезда, Проксима от съзвездието Алфа Кентавър е на 4,5 светлинни години. Ми тя , кажи-речи е на една ръка разстояние, по вселенските мащаби! Не знам, дали изобщо някога ще стигнем дори да тази звезда? Дори хипотетично да имаме кораб, който се движи със скоростта на светлината, само пътят до там ще е към 5 години. Да не забравяме колко тук ще изтекат. За мен има два варианта горе-долу - или човечеството след векове да тръгне на мисии с еднопосочен билет, кораби, които да летят векове с поколения разселници на тях. Другият - да научим повече за времето и пространството, за управление на пространствено-времеви тунели които да дават възможност да се преодоляват огромни разстояния. Иначе, тъпо - откриваш планетка по която пъплят разни човечета, но тя е на 1 милион св.години от нас в съседната галактика Андромеда и нито те, нито ние може да направим нещо.Чудя се...вероятно във Вселената има много цивилизации, но поради грандиозните разстояния, всяка цивилизация си мисли,че е единствената. Кой знае? За мен е важно, че човечеството си задава непрекъснато въпроси и търси отговори.

За подобно пътуване, продължаващо много поколения, писа Клифърд Саймък в 'Поколението, достигнало целта'. Зловещо- повечето просто обожествиха Кораба (с главна буква).

Абе то - по-добре сами, отколкото зле придружени (е редовният лаф на всяка ковра...).

Може да са открили подобна на Земята планета,но такъв като Боко не могат да открият.

Сън не ви лови да следвате опорните точки. Другарю, какво общо намери с космическите изследвания и Борисов? Тъпотията и простотията ви са безкрайни като космоса. Само това е общото.

Шшшшшшшшшшшшш-т! Тихо Путлер да не чуе,че ще му се прииска да я анксера за руска територия...

Много се радвам, че демократично мислещите хора у нас стават все повече! Ето, че има хора, които ненавиждат най-искрено подобен сорт открития, които само гълтат бюджетни пари, а реално нямат никакво приложение в живота на хората. В днешно време за фундаментално науки вече няма място. Науката трябва да се развива толкова, доколкото да служи на бизенса и икономиката. Другото е плява и е комунистическа отживелица. За какво ние да знаем какво има на не знам си колко светлинни години от тука? След като светлината пътува до там повече време, отколкото България е съществувала, то какви шансове имаме ние? Нещо материално ще дойде ли от там? Да, ама друг път! Наука и икономика, това е формулатана днешното време! Всичко друго е пилеене на пари!

И какво? Каква полза има от това "откритие", глътнало толкова пари на данъкоплатците? Първо за заплати на нищо не правещи лентяи, които само се чешат по цял ден, второ за скъпа но пък за сметка на това напълно безсмислена техника. Ето затова ние от РБ настояваме за закриване на академиите на науките, за прекратяване на държавните субсидии за "наука" (частния бизнес да си финансира каквото там му е на сърце) и прехвърляне на всякакви "научни" занимания към университетите, които вече да се издържат от такси

Да изследваш звездите от век от една малка планета и да правиш екстраполация за тяхната съдба след милиарди години в бъдещето е безразсъдно смело действие. Това не е наука а литературният жанр фентъзи. Процесите които стават във звездите са абсолютна непреодолима загадка за нас. Те не могат да бъдат наблюдавани директно или да се правят експерименти върху тях. Светлината която излъчват звездите не знаем в коя тяхна част е генерирана и колко време е пътувала до повърхността на звездата. Всичко което знаем за космоса и нашата физическа реалност е твърде недостатъчно за това самочувствие което тези "учени" демонстрират. В действителност физическата реалност е малко познаваема за нас. Самото наблюдение върху градивните и частици променя тяхното естествено поведение. Отделно от това, целта на подобна псевдо научна култура е да внушава на подрастващите че атеистичната наука която е отхвърлила първопричината за всичко и залага на случайността като градивна сила, бележи значителен и постоянен прогрес. Което е доста далеч от истината.

Абе журналя, ква е тая снимка бре!? :) Рисунка, предполагаем изглед .. каквото щете ама снимка ... :) Ако на такива разстояние правиме такива снимки, то нета да е пълен вече с извънземно порно :>

Пише си, че е художествена интерпретация - недей да подскачаш много ;)

е то тва е третата за тая седмица,върти сучи наса открива,ми да тръгват на там

Сори, тая планета не я ли откриха преди около година !?!?

ХОЛИВУД, те и там я откриха Луната ;-)))

Разстоянието до тази планета ще ни спести много усилия, защото просто не можем толкова! Вглъбени сме да се боричкаме и да си ги мерим. А на новата планета ще спести всичките земни простотии, които неволно бихме си занесли там!

Грубо пресметнато по подадените числа очаквай там да тежиш 4 пъти повече от родната планета! :)

Ако свалиш от гърба си обаче тежестта на данъците, издръжката на дупетатите ,тока и парното ... може да се окаже ,че там ще ти е по-леко! ;-)

Просто с тази новина НАСА ни казва, съжаляваме много но тука си оставаме, няма спасение от Реформатори, Евро и доларо атлантици, тиквовисти, депесаристи и тем подобни изчадия..

от комунисти

боко да прекара магистрала до морето там искам

Настоявам да ми се изплати хонорар и да ми се признаят авторски права върху снимката! Нещо повече - имам претенции да ми се реституират имоти там: най-малко 1000 хка лозя и още толкова трайни насаждения! Снимката я правих вчера вечерта с телефона си и цялата батерия отиде за светкавицата! Имам разходи и щети!

Кеплер 45 б Година на откриване 2011 отстоянието от дир-а е 4 светлини годни.Както се казва по добре късно от колкото никога!

Време е за РЕФОРМИИИИИИИИИИ! Сега когато ги открихме, започваме в 3/три/ стъпки: 1. Реформа на съдебната система. 2. Закриване на АЕЦ-овете. 3. Приватизация. После - евроатлантическите ценности: НАТО, ЕС... Спасителен план от МВФ и СБ.

Нямат никаква с/ст и ползата от тях е по-скоро отрицателна, защото отвличат вниманието от проблемите и истините, пред които човечеството е изправено и има да решава.

И аз се чудя защо новината е в главните а не в IT, където винаги са космическите новини. 1400 светлинни години от нас и го пускаме специално?!? Най-близката екзопланета на която вероятно има живот ни е на 20 (двадесет) светлинни години.

Петрол дали има?

Ако е населена е с потомци на Александър Македонски.Няма друг начин.

Аз не знам каква е ползата от едно такова откритие, честно казано. Някой може ли да ми обясни какво от това, че са намерили планета на която никой никога няма да отиде и която дори и не знаем колко точно е далече? Изобщо, не разбирам защо напоследък се дават толкова пари за космически изследвания, при положение, че тия неща са толкова много далече от нас? Това не са ли пари на вятъра? Защо не ги вложим в нещо наистина градивно, като например, да нахраним бедните и гладните в Африка? Ами да намерим лекарство за СПИН? Или пък в някакво ново военно производство от което цял свят да се чувства по-сигурен? Не може просто ей така да се дават едни милиарди на едни хора, които по цял ден седят и гледат небето и само решават, че са открили някакви неща. Това е отживелица пълна, още от преди 2-3 века, според мен. Звездобройците отдавна умряха, още преди кралица Виктория. Вече никой не вярва на това, че Космосът е нашето бъдеще. Ние сме земни хора и трябва да живеем тук на Земята. Единственото хубаво нещо в тия открития е, че позволяват да се правят малко по-точни хороскопи, защото така по-хубаво знаем къде какви звезди и планети има. А те определено си ни влияят. Е, да, ама само за едните хороскопи ли се прави това?

Точно така! Истината е, че астрономията в редица европейски страни вече се отрича като наука, защото всички мислят, че е демодирала и остряла като такава. Никой повече не се интересува от това какво било ставало в далечния Космос, а всеки си мисли как да си решим проблемите тук.

защото трябва да имаме цел човечеството. Не може всичко да се върти около секс, пари и ядене.

Каква полза от това че някой някога е открил електричеството като е имало свещи, нови видове растения в непознати към момента места за хората, автомобилите при наличието на такива хубави каруци и т.н и т.н.... Не става само с ядене, казали са го хората!

След като преодоляха високата радиация и бяха на луната, където подскачайки направиха снимки при +/- 160 С на най-обикновема, но много издържлива холивудска лента докато се вееше тяхното знаме, сега хамериканците пак ще изпреварят руснаците и ще отскочат до тази новооткрита планета.

холивудска ли, не холивудска ли няма значение, всички оригинали изгоряха при случаен инцидент в хангарите на наса.

Случайните инциденти в хангарите на наса са обичайно явление, но на множеството копия знамето продължава да се вее най-невъзмутимо и напук на липсващата атмосфера.

Аллаху Акбар, ваай-вай, там е бил пророкът Мохаммад...Много ясно се вижда и джамия

Не думай, американците ще пратят пехотинци да насаждат демокрация и ще поче един бой, едни шамари.

Сега ако можем да "свием" пространството и да пратим там експедиция, лелеее. Обаче ние не можем, можем да свием по един джоинт и ако е добър за 10 минути и пак сме там. Аре аз тръгвам.

Ай палим шкодата и тръгваме!

земи вода че в тая жега ше прегрее, или е стотарка с въздушно

Тия от "Дур-БеГе"-то съвсем го удариха през просото.Пишат обитаема,което означава,че там са открили и живот.Забаламосват изпростялата рая с какви ли не глупости и тъпизми.Отказвам се вече от тоя тъп сайт и го делитвам!Който има още нерви да им чете тъпизмите , успех!

Е друго си е да сложиш самолет на Крим. Намерили с кво да се хвалят хамериканците. Водка майка.... БРИКС. ..

Браво НАСА, аи ся изпратете SOS към тях, пък те може да ви изпратят звездни долари, спейс кеш както се казва.

Бързо спретвайте експедиция, че Путин току виж я анексира.

БДЖ то докато стигне до тая планета, бая чакане ще падне.:)))

ако пътуваме със скоростта на светлината за 1400 години сме там.... ем чи тя близо бе...

Аспарух ако беше тръгнал овреме натам, сега щеше ни праща картички...'место тва са наврял в тоя горещ казан, наречен Балкани.

:))) Почти. Но въпросните картички щяха да са само на снимка, и на по-малко от сто светлинни години от Земята (разбирай - от телескопа Кеплер...) - т.е. - почти пристигнали... . :)))

Интересно заглавие, някои биха го нарекли дори подвеждащо

CNN NASA finds 'Earth's bigger, older cousin'

Като изнамерят Бащата на цялата работа, тогава да се хвалят:)

Apple да патентоват планетата.