САЩ планират музей върху лунната повърхност

Белият дом иска да създаде първия музей в Космоса. Той ще е на Луната, където успешно кацнаха 6 от мисиите „Аполо”.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ей, на строителния предприемач му свършили обекти на Земята и погледнал към Луната. Само дето от едно известно време американците ходят в космоса с руски ракети. И не смеят да включат в санкциите против Русия компани ѝ, свързани с космическите програми. Great Trump, great America.

музеите и щом го оворят за посетители ще хвръкна да го видя!

И лунният вятър бодро повява американския флаг... Пък сега си искали стъпката и ламарините...Само че удобно са забравили, а и разчитат на невежеството човеческо, че 10 години преди тях СССР приземяват успешно спътник на Луната, а след това последователно още няколко спътника и така човечеството получава първите снимки от Луната. Така че много преди американците, други са си оставили ламарините на Луната. Претенции на какво отгоре не тава ясно имат САЩ в момента - вероятно са се самозабравили напълно.

Сбогом

простотията на някои хора, т.е. изперкали русофилизирани индивиди със старческа деменция и руски акцент! :) В районите, където са кацали американските експедиции са останали тонове железарии, както и следи от машините. Всичко това е видимо и е заснето десетки и стотици пъти от облитащите Луната спътници на различни държави и организации. Преглътнете истината и заевете разните конспирации от и за олигофрени! :)

Kaзваш тонове железарии,те да не са ходили на луната с тирове?

Американците са лъжци.

и ще си хвърчим със скафандрите доде сме живи?! Щото една дупчица да се появи -вътрешното налягане те взривява все ено си със шахидски пояс...

някое магаре от НАСА ли ти докладва всеки уикенд кое-как или просто се пробваш в белетристиката?!

Множество източници имам. Ти си пиши твоите пасквили, аз ще се майтапя върху тях - лично е да знаеш, непрофесионално.

няма никаква опастност руснаци да стъпят на луната.

За руска опасност не знам, но за неграмотната опасТност нямам думи.

поне пет села да построят-а те сега-музей! А да видим ся как ще им хвърчат дюлгерите със скафандрите във вакуума и ще викат-дай вар,дай тухлииии...

Статията е изпълнена с фантазии на ниско културен човек. С други думи - лъжи, представени като намерения на сериозни хора. Хората в НАСА и САЩ, които планират такива мероприятия не са с основно и по-ниско образование. Те добре знаят, че последните, които ще отидат на Луната са вандалите, не първите. Няма начин космически експедиции на Китай, Русия, САЩ и пр. да унищожат каквото и да било американско. Също така, няма начин американците да "не искат" никой да се приближава - това е лъжа. НАСА иска само да се координират действията в тази местност, при това без да задължава никого. И, разбира се, притеснява се на първо място не толкова за Китай и Русия, а от собствените си частници, които биха могли да разграбят останките за сувенири.

не е необходимо да ходят на луната и без това им личи че са лунатици и приличат на музейни експонати

"Белият дом се опасява, че лунните мисии на други държави могат да унищожат тези места с научно и историческо значение." Май тук се крие разковничето. ФАЩ се опасяват, че други държави (Русия) могат да установят, че американците никога не са стъпвали на Луната. Ако тази фалшификация бъде разкрита, ФАЩ ще обвинят "другите държави", че са разрушили онова, което американците са били оставили на Луната. Пак Путин ще бъде виновен!

преди години американските астронавти направиха признание,че не са стъпвали на луната и изтъкнаха куп аргументи, на снимка от луната на скафандъра на един от астронавтите се виждаше ясно рекламата на пепсито им, американския флаг се вееше, при все,че там вятър няма, забиха нац. си флаг,което невъзможно и т.н.

А АКО УДАИ МЕТЕОРИТ ИЛИ АСТЕРОИД МУЗЕОО :)) ... .. ЛУНАТА Е МАКЕДОНСКА :))) ТЪПИ НЕГРИ - ГОРНО МИСИСИПИ , НЕ Е ГОРНА МЕСОПОТАМИЯ :))

Тя,охраната на музея вече се качи Горе и чака! С космически ватенки,ушанки и калашников-старс.Носете им по една смирнофф за добре заварили!

Няма такова планиране! прерових гугъл, и търсих на английски! museum on moon е арт инсталация на Люк Джеръм. Леле колко лесно ви манипулират... Съветските приятели, "освободители" каква пропагандчица ви спретват :) хихихи а вие коментирайте...

Почти всички коментари са на все същия трол, оня дето като чуе НАСА и му е натиснат червеният бутон. Щатен трол към сайта е, но тоя червен бутон като му натиснат забравя всичко друго, напълно неспособен е да го контролира.

Единственият тук, когото лесно са манипулирали си ти - загубил си си времето да гуглиш. Характерно е, че си представяш обратното - наоколо наивници, а ти хитрец.

"Лунния музей" ще се намира в холивудското студио на НАСА

Тая НАСА на 4-ти километър мноого лоша бе, само те тормози. Помоли санитарите да те пускат по-често на въздух.

Американците ще направят музей на луната. Това е несъмнено. В същото време във фалиралата кочина Раша един алкохолик пред червения площад ще пише със пикнята си: ЛЕНИН

ДЕГРАДАЦИЯТА ТИ Е НЕОБРАТИМА,ПО ВСИЧКО ЛИЧИ!

Мале мила. Един и същи трол е наспорил страници с умствено изостанала проруска пропаганда. Лунният конспиратор от 4-ти километър, дерзай майсторе. Без лоботомия няма да могат да те излекуват.

Този музей е САЩ или НАТО ще финансира?

Тръмп ще продава билети на каста на музея

Кацне ли някой ще види, че там не е стъпвал човешки крак-срама и лъжата големи.

На краваро-евреите им дай шарани да им прибират парите чрез филмчетата на Калъмбия Пикчърс.

А пък аз искам тия от НАСА да ми покажат снимка на обратната (невидимата) част на луната

Ебаси наглярите. Изпотрепаха милиони хора на земята, окрадоха петрол, злато, диаманти, където каквото има и сега ще направят музей на луната. Дано умрете в мъки кравари мръсни.

явно е че малкото ти оцеляли мозъчни клетки умират в голяма мъка

да правят музея, миналата година ходих до Карпатите, тази година ще отида до Щатите, а следващата на Луната! искам да гледам музея

стъпването на човешки крак на Луната бележи един исторически прелом и изключително постижение на човешката цивилизация. мястото, където първият човек е стъпил на Луната трябва да бъде защитено за бъдещите поколение от евентуални вандалски прояви

И все пак един екзенстенциален въпрос-При тази космическа надпревара защо 50 години си остават с това "единствено велико постижение"в потенциалното усвояване на Луната?

И то с техника с функциите на ЕЛКА 101 :)

няма нищо екзистенциално, ако въобще си наясно какво означава тази дума :) Отговорът е даван много пъти, но ти явно толкова си можеш - да задаваш "екзистенциални" въпроси :) През 70-те години на миналия век нивото на техниката не е позволявало да се направи нещо повече, като например постоянна база на Луната или нещо друго. Това са били полети за престиж, прекалено скъпи за времето си и без някаква практическа стойност. Че е възможно излитането и кацането, или обратното, с един двигател, го доказа Мъск с неговите завръщащи се модули. А това беше основен довод на критиците - не може да се осъществи кацане с един двигател. Оказва се, че няма нищо ненормално в това - кацат си и излитат, стига гориво да има. Днес вече технологиите са достигнали ниво, когато овладяването на Луната е икономически изгодно. И тя ще бъде, естествено, овладяна.

хем нагли , хем алчни хем високомерни....а и безкрайно лъжливи ....А БЕ С ЕДНА ДУМА ....КРАВАРИ!!!!

Знаете ли как се доказва стъпването на Еверест. Всяка следваща експедиция връща знамето на предната в базовия лагер. Янките явно ги е страх ще ще се окъкат и не искат никой да припари до там дето уж са ходили. А би трябвало да стимулират другите да им върнат чарколите дето са оставили. Туй със снимки с 4К не върви.

Ха - ха- ха ;)))) Много скромно,бе ;)))) Направо да планират изнасяне на цялата сащисиянска измет към пръстените на Сатурн ;)))) Или нещо по-далечно ....

При тази новина пред очите ми изникна снимката на Армстронг с развяното на Луната американско знаме и...спуках се от смях! Тези откачалки наистина си вярват!

то е било развято от слънчевия вятър! вервай бре!

Много правилно и своевременно решение. Стъпките на първопроходците трябва да бъдат запазени за бъдещите поколения. Жестоките условия на луната, големите температурни промени, ултрвиолетовата светлина, радиацията и метеоритите вече са унищожили всички материални свидетелства и е необходимо поне да остане неотъпкана местността където преди половин век се разходи духът на Демокрацията.

таз година булка , до година люлка !

: ) Е, они нема да строат лунапарк там, та ти и люлки искаш! А, да закрепят лунохода, първо.

Да видяхме лунохода не оставя следи от колелата и знамето и обувките всичко е шашма.

Западналите фашистки наркомани дори и Калашников фалшифицират. В Аляска няма ток, в Калифорния 2 млн са без вода. Най-много убийства в света, най-много наркомани. Тия нищо не произвеждат освен извращения. Какво си купихте пиндоско от магазина?Нищо. Затова ЕС може да вдига митата им само на..... бърбарана(?!?). 2 млн спат по тротоарите на ФАЩ, в Гейса навън по тъмно ги е страх да излязат.

Разбирам ги: като подпалят WW3 и всичко изчезне - да има музей на човечеството на луната.

Към САЩ

..абе те хубаво си плануват...ама с какво ще стигнат до там...щото Rusia смятала да прекрати да ги снабдява с ракетни двигатели...заради техните санкции !!!

Не вярно, те сами отказаха, като санкция.

ами гледам за един месец са изстреляли толкова ракети БЕЗ РУСКИ двигатели колкото боряшниците за една година :))) ... знам ли , ти как мислиш , трябват ли им руски двигатели ?!

Ама те кацнаха ли вече на луната бе? Защо не го съобщават? Аз така се зарадвах, пък то май не било вярно... Е, ще почакаме още малко, че той, режисьорът на кацането, май умря неотдавна...

че ти не знаеш ли че и пинк флойд бяха на луната бе комсомолец

Е, не са слизали от нея още.

за сладура дето дрънка , че не са ходили до луната х'американците . с по-силен телескоп може да се видят лунните модули дето са останали на луната :))) ... е по мрежата е пълно със снимки . па ако не вярва е го рожен къде е да иде и да види :))) ... откъде ви изравят толкова неграмотни и колоритни представители на онези 80% не знам :)))

Няма ли за теб някой чалга клуб бе, момче. Губиш си времто с коментари ... еееех ако знееш какво The Dark Side of the Moon - и Пинк Флойд

гугълни : photo lunar module apollo ... има не само на наса , има на колкото си щеш астрономически агенции :)))

Да не си объркал телескоп с тръба или тунел - така много работи се виждат и тук на Земята.

отдавна трябваше да се сетят и за културата на лунните жители. та там няма дори земна, цветна, кабелна телевизия... да не говорим за кино.

Бялата колиба иска да създаде първия музей в Космоса. Той ще е на макет на Луната в Hollywood!!!

Я се прибирай обратно в стаята, ще се събудят санитарите и пак ще те спипат.

Влизай да пикаеш в "музея".

Надявам се, че няма да бъде осъществено с "умни и красиви" ракетни носители, щото видяхме какво могат.

Дали някой сериозно планира музей на луната е много съмнително. Но е сигурно, че пак натисннаха червения бутон на оня имбецил дето е напостил няколко десетки поста вече в духа "ама тя програмата Аполо я е нямало, не вярвайте на очите си". Давай майсторе, нощта е пред тебе. Санитарите пак са го дали накъсо и са те изтървали.

И ще стане ,, територия на сащ" ?

Тъй, тъй, 1969 г. - "кацнали" и оттогава - нищо. Сега - музей.

да помолят Путин да осъществи превозването им до Луната

С ежедневните совалки дето ги има дотал, LOL. Отде ви изравят бе.

Хехехе... Смешка.