При 85% от обществените поръчки са открити нарушения

Нарушенията при обществените поръчки нарастват, отчетоха от Института за правни анализи и изследвания. Това става паралелно с увеличаване на парите, които се разпределят.

Обратно в новината

Коментари - При 85% от обществените поръчки са открити нарушения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато властта, такива и "обществените" поръчки.

Какъвто българина, такива и обществените поръчки... Сал един герой, като Бойко Борисов, се бори да спре КРАДЦИТЕ, кат един Левски е, надежда и упование на честните и почтени българи, които искаме КРАДЦИТЕ да са в затвора!!!

Боко повече прилича на Димитър Общи. С бухалки завардва планински проходи.

Прав е колегата, преди Герб, нещо поне се изпълняваше, сега само се краде.

КАКВО ГОВОРИШ ЧОВЕКО, КАКВО СЕ ИЗПЪЛНЯВАШЕ НЯМАШЕ ЕДИН ИЗПЪЛНЕН ПРОЕКТ, СПРЯНО ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ, Я ВИЖ СЪДЕБНАТА ПРАКТИКА КОЛКО Е ОБИЛНА ЗА ПЕРИОДА 2005-2009 И КОЛКО НАКАЗАТЕЛНИ ПОСТАНОВЛЕНИЯ СА НАПИСАНИ ЗА ТОЗИ ПЕРИОД И СЕГА. МОЖЕ И ДА СЕ КРАДЕ, НО СЕ ПРАВИ НЕЩО А ПРЕДИШНИТЕ САМО КРАДЯХА, КАЗВАМ ГО КАТО ЧОВЕК, КОЙТО Е В СИСТЕМАТА ОТ МНОГО ВРЕМЕ И СЕ ЗАНИМАВАМ ТОЧНО С ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ

При останалите 15% просто не са открити или не са търсени, не че ги няма. Самият закон предполага нарушения. Дори всичко да е съобразено със закона, пак има далавера.

е един от най-некадърно написаните закони. Променян е само за 2011 г. 4 ПЪТИ, за 2012 досега 2 ПЪТИ, като при последните 3 промени се сътвориха най-големите глупости. Нарочно е написан общо, за да може да се тълкува от КЗК и ВАС, както и ме плате...аааа..угодно де, ако някой погледне практиката и на двата органа ще остане гръмнат какво значи непоследователност на решенията им. По едни и същи казуси!!! Иначе и сега си е платено обжалването, само дето АОП не може вече да обжалва по сигнал, което беше безплатно и фирмите вече трябва да се брънат между 680 и 1750 лева за обжалване....изгоден закон...

"Всичко ни е прозрачно, който не вярва да го докаже."

Най-непрозрачното и крадливо време, точно тоя убавец, шмекера Плевнелиев ги въведе всичките рушветчийски и фалшификаторски практики в обществените поръчки в мррб, за което трябва да го съдят. Той за това се скри като мишка в президентството.

Върви мощно на уволнение и герберската пасмина бърза да лапа.

При ГЕРБ ,Държавние поръчки се превърнаха на 100% Партиен Бизнес !!! Другите Нямат шанс ,това е ! Винаги е имало нещо подобно,Но при Еднодневката ГЕРБ няма спирачки ,бързат да се Оядат преди да извършат метаморфоза ,или да изчезнат !

Как сладко квичи Позитано!!!

Който квичи последен, квичи най-добре :),свинке !

Бойко Борисов СПРЯ КРАЖБИТЕ в големите инфраструктурни проекти. Това е неоспорим факт и убийствено ниските цени, по които се строят Магистрали, доказва това! Не така обаче, стои въпроса с общините в страната. Там, на принципа аз на тебе-ти на мене, са се оплели чиновници, съветници и кметове с една едничка цел-ДА КРАДАТ! И няма ГЕРБ, няма БСП, цялата КРАДЛИВА ПАПЛАЧ, КОЯТО НЕ УМЕЕ ДРУГО, ОСВЕН ДА КРАДЕ, се е вкопчила като кърлеж в общинските бюджети и НЯМА ПУСКАНЕ! Смениш ли някой, на негово място идва пак КРАДЕЦ! За да се оправи България, трябва по един Бойко Борисов да има във всяка община. Е, уви, няма. Затова е повече от наложително, НЕТЪРПИМО необходимо НАЙ-НАКРАЯ ПРОКУРАТУРАТА да започне да работи това, за което им СЕ ПЛАЩА! ПРОКУРАТУРО, СЪБУЖДАЙ СЕ, КРАДЦИТЕ ЩЕ ОГЛОЗГАТ ОБЩИНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ! Ако не ви стига компетентност, ще ви помагаме, БЕЗПЛАТНО ще ви посочим КРАЖБИТЕ и СХЕМИТЕ за ВСЯКА КОНКРЕТНА СДЕЛКА!!!

Ти си загуба на време ! Прочети си писанията и ако не се шокираш,бягай на доктор !

а недей показва, че току миж лъснат най-вече новоизбраните гербаджийски кметове и тогаз ще ти се спрат парите за писане тук... А Боко нищо не е спрял, те тепърва започват процедурите за големите инфраструктурни проекти - за справка провери регистъра за обществени поръчки. "убийствено ниските цени, по които се строят Магистрали, доказва" единствено некадърността на Лиляна, която ще трябва да ги плаща 2 пъти, но така ще има и повод за 2 рязания на лентички, втория път ще е на "реновиран участък" на новопостроена магистрала...

Ми нали има Сметна палата, Агенция за държавна финансова инспекция,...Агенция по обществените поръчки, Икономическа полиция,....Прокуратура...защо дремят?!!!! По-точно докога ще дремят!

Управител на средно голяма строителна фирма сподели, че докато навремето ако не спечелят някоя поръчка (която им е в обхвата), то се класират на 2-3 място. Сега с Боко Тиквата нещата изведнъж драматично се променили: не печелят нищо, дори и с най-изпилени цени и работа почти на загуба, само и само да има оборот пак остават в класациите на 5-6 място :)))

Не го вярвам това! ВСИЧКИ обществени поръчки, търгове, конкурси са нагласени за определени хора или фирми! Освен там, където печалбата е много несигурна или прекалено малка!

КАЛОФЕР БЕ ПЪРВИ.............

Значи 85% са далавери, пък имали наглост да обжалват 90% от търговете?? Винаги общ. поръчки са си били далавера, но при ГРОБ почти всички поръчки са далавера.

Всяка обществена поръчка в тази територия предварително е уговорена и спазарена. Знаят се кои са печелившите. Самият закон ЗОП е смрад. Направен е за някои. Не употребявам термина държава, нация и народ. Защо ли ? Още 20 - 30 години и ще си дойдат нещата на мястото.

Днес България загива. Живота на обикновения българин става все по-труден и тежък. Стандарта на живот на все по-голяма част от народа пада. Няма сигурност, няма спокойствие, няма ред, няма законност, няма справедливост. Има престъпност и корупция. Огромна част от хората са докарани до ръба на физическото оцеляване. Все по-трудно е отглеждането на деца. В следствие на създадените условия, естественият прираст на българите е отрицателен и бавно сме се запътили към демографска катастрофа. Няма държава в истинския смисъл на думата.

И ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА, ТРЯБВА ДА ПИШЕШ ОТ МОЕ ИМЕ?

хихихи - овчарчето имало запазено име - трейд анонимус марк! Както и писането с главни букви - и то е част от запазената марка, нищо, че навякъде в интернет общонстта писането с главни букви означава викане...но от ОФчарче да очакваш култура.... а по темата - то и сега си има такси за обжалване, що реши тази госпожа, че са отпаднали?

А бе не разбрахте ли от къде са дошли средствата за това увеличаване на депозитите на българите в банките през тази година? Много ясно ,че не са от заплати ,а от спестени Евро пари!Само за правоимащи! Нека да се видят имената на тези "СПЕСТОВНИЦИ" и да стане ясно веднъж за винаги къде са парите в тази държава и кой се облагодетелствува за сметка на работещите балъци!

Масовите нарушение са само част от проблема. Не по-малко страшно е че голяма част от парите отклонени по този начин са планирани за инвестиране във фалшификация на следващите избори

На времето имаше обществена поръчка за Интел базирани персонални компютри спечелена с Мак-ове. Сега такова нещо е невъзможно, но обществените поръчки се изготвят от специалисти на фирмата, която трябва да да спечели и те вмъкват в изискванията дребни детайли с които изхвърлят основните си конкуренти.

Добро утро, Петкано!Благодаря, че ни отворихте очите!А онази хитруша от БОРКОР-съдията от Русе къде зяпа? Нали нещо анализира?

Елате да видите в Бургас за какво става въпрос ,всички поръчки се спечелват от "наши " фирми за много пари ,които повечето се крадат

В Бургас свързаността на фирми и личности е най-голяма -всички са като свински черва уплетени! Разни руски наместници ,украински наместници ,сдружения на семейни фирми ,румънски наместници ,"Диневи груп" и подставения от тях кмет и т.н. Огромни пари се "усвояват" ,като около 30% от тях реално се изхарчват за това ,което се вижда направено в града -нали все пак трябва да се види някакъв резултат от простолюдието !

Освен всичко изброено, никой в общината не разбира от нищо. Например от цени. Никой не знае каква е реалната цена на стоките или услугите. Цените се завишават двойно и тройно. Така се крадат пари на високо ниво.

Голямо откритие - още през Юли ни го казаха от ЕК в доклада.

Като въведете персоналата отговорност и наказание на всеки, който не изпълнява закона, ще стане чудо - тия нарушения ще намалеят! Но не би - как ще съсипете краденето и далаверите на някой хора? В крайна сметка е "демокрация" - крадците трябва да могат да крадат!

При управлението на ГЕРБ вече всички обществени поръчки се уреждат по втория начин

Идват избори , да ги изметем и тия крадци !!!