15-16-годишните у нас са първенци в ЕС по употреба анаболи

Българските младежи на 15 и 16 г. са на водеща позиция в Европа по употребата на анаболи. На челни позиции са и по употреба на канабис. Трети са по алкохол.

Обратно в новината

Коментари - 15-16-годишните у нас са първенци в ЕС по употреба анаболи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДимУкрация, майка-а-а! След някоя година ще трябва да сваляме българските тийнейджъри от дърветата! Реверсна( обратна) еволюция- веднъж и ние да сме първи в света.

Абе,тази Банчева в коя агенция за деца още не е била и от кой европейски фонд не е цоцала парички!А какво точно тя е направила по проблема за децата?НИЩО!

Ми нали това беше целта...вместо да се поздравим сега ще търсим несъществуващия виновен, уж, че някои се интерисува или има някоя евро кинта за превенция...А??????

"""" Близо 27 процента от децата са пушили поне веднъж от тази дрога. Докато в Европа има спад при употребата на канабис, у нас броят на младежите, които са го пробвали, е нарастнал с 16 на сто в сравнение с 1999 година.""""Само с толкова????????????Хайде ,бе

Децата в Австрия може да не ползват анаболи, но затова пък са толкова затиснати! Ама много са асоциални - продукт на големата западна халтура на егоизма и пълната липса на общуване. Под общуване и веселба разбират ЕДИНСТВЕНО поркане! Такчеда спрат само да плюят по нашите!

Ех,селянино,селянино...това,че никой в Австрия не те бръсне за слива.....

Това не беше ли зададено, като цел на една конференция преди много, много години?

Браво, най-сетне да сме на първо място освен по бедност, мизерия ,престъпност ,смъртност,кражби ,корупция по всички етажи на всички власти и ред други такива благинки и хубавини

Пецкам се и банвам сиромаси.

Е.... и едно трето място ?! Излагате се бе ,момчета и момичета , излагате се !

Това всичко тръгна от пишман демократите от 90-те, на тях се дължи сега да има натъпкани с анаболи късо постригани де..били, мислещи се за мутри от 90-те.....

Нима мислиш, че е възможно демократите да окажат такова силно влияние върху цяла нация?! Смяташ, че е възможно?! Повърхностно е да се смята, че такъв мощен процес може да бъде проведен просто от едни демократи. Такива трайни тенденции не се зараждат просто ей-така и не може да се "постигнат" за няколко години. Дори във война не се получава. Българската нация беше държава в режим. 45 години дисциплината, разума, законността, моралът - бяха поддържани чрез силата на милицията и ДС. Партийни секретари и подслушвачи доносници бяха пипалата на тази система. Докато всичко се крепеше на режим, хората почнаха да губят собствения си контрол върху нещата. Започнаха да губят социалните си качества, да губят ориентация, загубиха много от движещите човек а ценности. При освобождаването от режима тези малфункции се изявиха. Хората се оказаха като бройлери от клетка, но пуснати сред природата. И започнаха да ги ядат пороците без да имат истинска човешка съпротива. Тези естествени процеси се коренят в дълго време насложени деформации и отслабване на съпротивителните сили на обществото. Комунистическите бройлери трябва да изживеят сега какво ли не, за да придобият като общност отново онези качества, които да ги превърнат в добре балансирана и способна нация. Най-вече хората да спрат да се страхуват от политическа репресия, с каквато живяха несъгласните с режима и съгласните с него (да, и те също). После да формират отново способност за свободно мислене, след това способност да комуникират смислено по конфликтни въпроси, да придобият способността да намират решение и едва тогава идва единението в морални и духовни ценности. В момента нацията ни е някъде по средата на този път и виждаме как обикновеният човек не разбира какво става все още. Той си мисли, че политиците са виновни. Само пример: пуснете швейцарци в България на мястото на народа. Оставете им политиците. На следващите избори ще има нови политици и за 10 години няма да познаете България. ;-)

не ма се излагаме я!

Важно е , че има корави батки на 16-17 години.

Че те и така бъкат с тестостерон на тази възраст?!

Да, разбира се, защото няма полиция! А и да има, се прави, че не вижда и не знае кой и къде продава дрогата. НЯМА начин и полицията да не участва, както и по-високостоящите, с големите чадъри над разпространителите. Далаверка с живота на децата ни.

трябва още да вдигнат цената на цигарите - вече се замислям дали да не мина на трева, сигурно е по-евтино....

За ограмотяване на четящите коментари: Анабол - задържа вода в организма - тоест пикаеш по-малко от изпитото. От това се увеличава и кръвното налягане. Примерен анабол - кафе. Диуретик - освобождава вода от организма - тоест пикаеш повече от изпитото. От него се намалява кръвното налягане. Примерен диуретик - лимона. Анаболите нямат общо със стероидите, които са хормони - част естествени, като тестостерон, естроген, на растежа и другите. Всякакви взимат глупости и уж тренират и пак си остават неграмотни по темите.

Не ограмотявай преди да се ограмотиш... Кафето е далеч от анаболите! Анаболни стероиди се вещества с близък до тестостерона състав и структура на молекулата. Взаймодействат с клетъчните рецептори за анаболни хормони, какъвто е тестостерона. Задържането на вода е страничен ефект.

Цитат от Уикипедия: "Стероидите са липиди, характерен за които е въглероден скелет от четири съединени пръстена. Различните стероиди се различават по функционалните групи, свързани с тези пръстени. В растенията и животните са открити стотици различни стероиди. Най-важната им функция в повечето живи организми е на хормони." Анаболите не са хормони. Това че е навлезнало понятие като анаболни стероиди в културизма, не го променя. Анабол е антипода на диуретик. Някои ползват диуретици, за да се изчистят от следи от допинг. Има и други грешни понятия в културизма, като названия на мускули. Например трицепса е от 4 глави, а не от 3. Бицепса (biceps brachii) освен двете глави отдолу има вътрешна, наричана brachialis. За краката да не говорим, че няма нищо общо четриглав бедрен и двуглав бедрен.

Муахахаха! кафето било анабол! Ти да видиш! Алооо, грамотния! Вземи прочети малко, не се излагай!

Вдига ли се кръвно от кафе? Има ли такива оплаквания от хора? Логично ли е повече вода в кръвоносните съдове да допринасят за по-голямо налягане? Тоест високо кръвно. Спортистите ползват ли лимони, за да си влезнат в категория? Тоест да намалят килограмите? Ако момичета го ползват заради неясни диети, като нищо могат да припаднат от ниско кръвно. Ако имаш високо кръвно изпия лимон и ще ти мине за 10-15 минути максимум! Две вещаства с доказано противоположен ефект. Онова се нарича и "анаболен ефект". Сега са омешали понятията. П.П. Чел съм навремето книги и много списания за културизъм.

Груба грешка! Кафето е диуретик.

И катаболи. Дане забравяме, че кортикостероидите също са стероиди. А за пишещите статии може и лазароиди - дтероиди повлияващи нервната система.

сега ще кажете че учителките на това са ги научили.

Големи мускули, големи анаболи, малки *.

ОРОСЯВАНЕТО НА ХХХ ПАДА СЛЕД 3-4 ГОДИНИ :))0 ...

""малки *""=иска да каже малокалибрени карабини.

Благодарение на ГЕРБ сме първи в Европа!

Не си прав! Заслугата е на комунистите, както и всичко друго. От 89-та насам, все комунистите са виновни за провала на България. ГЕРБ само обира парите, иначе, и заслугите и вината, все на комунистите е...

Те и ГЕРБ са комунисти ..само, че друг отдел на ДС ги е на направил ;)

Значи сме първи! Това не е ли много добре? Нали това искахте да направите, демокрация и свободия?!

Много ти разбира главата от демокрация и свобода!

Накрая ще свършат като онзи глупак и анита мейзер. Абсолютни първенци сме по тотално опростачаване и деградация.

Търси в интернет: министерство здравеопазване спин хомосексуалисти И се ограмотявай. Тук и без това не мога да ти пускам линкове.

А по тютюнопушене и побоища къде сме? Някой да не ни изправари?

В едно неща и ние да сме водещи!...няма само да сме на опашката, я...

по добре мускулест и як отколкото интелигентен и чувствителен гей

Гоше, ти си с принципа на анаболните терминатори: "Мама ми вика по-добре тъп и як, отколкото само тъп."

нали с тия мускули от анаболи се ставаш стерилен и обръщаш резбата.

Абе говориш глупости ! Не мога да се преставя 120-130 кила мускулест мъжага да го .......такова отзаде. Айде стига !

КРИСТАЛ МЕТ Crystal meth is short for crystal methamphetamine ПИЧОВЕ И ПИЧКИ , НАРКОМАНИТЕ НА КРИСТАЛ МЕТ СА СТРАШНА ГЛЕДКА ...: - ЗА 2-3 ГОДИНИ СЕ ИЗКРИВЯВТ И ПОЧВАТ ДА ХОДЯТ ИЗКРИВЕНИ - ЕДНА КОМШИЙКА ИЗЛИЗАШЕ ПО НОЩНИЦА НА ДВОРА И ПИКАЕШЕ ТАКА - ПРАВА - ИЗКРЕЙЗВАТ - И МОЖЕШ ДА ГИ ПОЗНАЕШ ПО ТОВА ЧЕ СА СЛАБИ , ПОСТОЯННО СЕ ЧЕШАТ , ПРАВЯТ РЕЗКИ ДВИЖЕНИЯ И СЕ ПОКРИВАТ С НЕЗАЗРАВЯВАЩИ ПЪПКИ СЪС СРУПЕИ ПО РЪЦЕТЕ .... БОГ ДА ПАЗИ ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ ОТ ТОЯ КОШМАР И ДА УБИЕ НАРКОДИЛЪРИТЕ КАТО ВАШИЯ МУТА АГА ....

Чалга клиповете с мускули и силикон водят само до извратеност.

як + простак = успешен гражданин на БГ

На вниманието на редактора!!! Анаболи, по скоро Амфетамини!!! Има голяма разлика! Анаболите са за мускулна маса!

Брато, хората правили изследването най-вероятно знаят каква е разликата между анаболи и амфетамини. Става си въпрос точно за анаболи - може да се види и с просто око, само се разходи из центъра на София примерно и ще видиш млади момчета с толкова мускулна маса, все едно живеят във фитнеса. След това ги гледаш същите пушат и пият алкохол... Който се е занимавал с фитнес знае много добре, че такива резултати не могат да се постигнат, ако не се спазва много строг режим на хранене, почивка и избягване на всякакви вредни навици - най-вече пушене. Очевадно е, че мускулите им са плод преди всичко на химическа интервенция.

важното да имаш мускули бе батка нема значение как се случва

..."По думите на Банчева 10 на сто от момчетата и 2 на сто от момичетата на 15 и 16 г. у нас са посочили, че са употребявали на анаболи..." Е, представям гаджето ми ако взима АНАБОЛИ!??? Момиче - анаболи??? Големи фитнес маняци по дискотеките!!!

Кат, изглежда че и ти си анаболно-стерилен педераст, (ако питаш от къде съм се досетил: от недомислената, граничеща с глупост реплика.

Анабола прави вола!

ето го пак. уникат! курдо коленков!

Колко интелект пръщи от този експонат тукту, направо е лудница!

У ЕГО ГОЛОВА БОЛШАЯ КАК ЛИБЕРТИ БЕЛЛ:))

Той е изкопаемо, ти какво искаш, да е завършил Харвард ли?

Продължавайте в същия дух, доказано е че това води до стерилност.

ФИЛАДЕЛФИЯ - СТОЛИЦА РОССИЙСКОЙ ДЕМОКРАЦИИ - ЗНАЕХ СИ ЧЕ ЗНАЕШ ГЕОГРАФИЯ :))

първо им промиха мозъците и после лесно ги пуснаха по тази и други подобни плоскости!

Нищо чудно, след толкова дрога и трева, мозъка им да е с размер на орехче.....

Чета и виждам - до там ли стигнахте англосаксонски ГМО изверги - българските деца да плюете, като най-... . Малко ви остава - Поздрави на ХХХ любимата ви англосаксонската мама!!!

И после защо свестните млади хора бягат,могат ли да се съревновават с тия надрусаните и напомпани тиквета и кифлета

ПРИ НАС ПО ИЗТОЧНОТО КРАЙБРЕЖИЕ ИМА ЕПИДЕМИЯ ОТ ХЕРОИН - В АФГАНИСТАН ИМАТ РЕКОРДНИ ДОБИВИ ..... ТРАГЕДИЯТА Е ПЪЛНА - БАБАТА , ДЯДОТО , БАЩАТА И МАЙКАТА + ДЕЦАТА НА ХЕРОИН ... БЕЛИ !!!! .... НЕ СЕ МАЙТАПЯ ... ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА ЗАЕДНО НАРКОМАНИ ...

От нацепен батка - качествена мутра. Така трябва. Иначе сериозно - нацията ни деградира тотално и безвъзвратно.

Стига сте плюли нашите български деца!!! Авторите на това изследване от българска страна трябва да бъдат съдени! Абсолютна клевета.

Че вие книги ли искате да четат тийнейджърите? Нали все пак идеала втълпяван от медиите е да си як, а не умен :)

в европа имало спад аз от 15 години живея в англия мога да бо кая че 90% от младежите пушат канабис тук *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И родителите водят в много класации. Гледайте биг и други риалитита.

ВКАРВАМ ГИ В ЕВРОПА, А ЛОШИЯ МАТРИАЛ СЕ ДЪРПА :))

Пътувам доста често из Европа ... такова стълпотворение от нацепени, татуирани и нагли "батки", и "кифли" с прегорял тен, нацупени джуки и страшни вежди ... не съм виждала никъде. Може би някъде из 3-4 свят на децата им се налага да следват някакви стереотипи за да успеят или да се правят на успели ... ама ние уж сме в ЕС. Как се докарахме до тук?!?

Ами как.... с мирния преход от управление на БКП към управление от агентите на ДС в БСП и ДПС..... и така...... до днес.... и за напред.... Без морал и ценности, без образование и хъс за развитие - ден да мине - друг да дойде...... И така.........

Не сме първи и по алкохол???

Какво разбират под "анаболи"? Това не е наркотик е вещества задържащи вода в организма - обратното диуретици. Има естествени такива храни. Обикновенно киселите неща са диуретици (например лимон), а горчивите анаболи. Дори е трудно да се каже кое е допинг. Тук за наркотици ли се говори?

Говори се за анаболни стероиди, а те повярвайте ми, не се съдържат в нито една храна естествено (американско пиле и канадско телешко не се броят). Това със задържането на вода е само един от ефектите на много от стероидните препарати. Но да се каже, че те са просто в-ва, задържащи вода в организма е напълно грешно.

Явно въобще не си запознат с темата, както и накликалите минуси. Анаболи и стероидите нямат нищо общо. Това че разни смески ги наричат така, не означава, че има такова нещо. Анабол е антипода на диуретик. Кафето е анабол. Лимона е диуретик. Затова щангистите за да си влезнат в категорията се тъпчат с лимони, че да намалят водата в тялото и да олекнат. Не е истенско отслабване и е опасно, защото смъква кръвното. По-малко вода - по-малко кръвно. Обратното с анаболите. Повече вода - по-високо кръвно. Стероидите са хормони. И там има естествени като тестостерон, естроген и други.