Напрежението между Пекин и Вашингтон се покачи след свалянето на балона

Говорител на министерството на външните работи на Китай нарече действията на САЩ "очевидна свръх реакция"

Обратно в новината

Коментари - Напрежението между Пекин и Вашингтон се покачи след свалянето на балона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

намира в путката на простакесата Надежда Христова.

Америка знае колко коварни са жълтите комунистически маймуни, биха могли да пратят нови смъртоносни вируси с този балон, затова той не е бил свален над територията на Аметика а в океана

На теб са ти изпратили щама на простащината. Няма да се излекуваш никога и от него ще умреш.

Цици Пин-чера е искал да изплсши Америка с този балон за да не им пречи да дебаркират в Тайван и да го анексират по подобие на руските им таваришчи в Украйна. Това е било координирано при посещението на кремълската путка в ки тай.

вместо да го свалят да го приземят и щеше да се види граждански ли е или военен

Е човек, щеше ли тогава да има "отцепване" на половин щат, хеликоптери, военноморски флот, изтребители, ВБР, ЦРУ, генерали, на живо по ТВ президента стиска палци, тюлени в готовност да се сбият с ... един балон ... Непобедимите на живо ! Само дето силата им стига само да се преборят с метеорологичен балон ...

Трябва да ми платят обещетение за закъснелия полет, а не да се жалват за сваления им чувал.

Оставете китайците и сащ. Те ще се оправят някак. Кажете подробности за северно македонския болно над София..... Не сте го видя ли още? ?

Македонския балон над София имах предвид. ..

Да им пуснат още няколко балона та да омацат хубаво гащите

До вчера - не можели да го свалят, днес - що го свалили. Ами има поне 10 държави със самолети, които летят над 60,000 фт - да почнат да ги пускат да летят на кой където му скимне ли? Ако е бил с мирни цели - да поискат разрешение за чуждо въздушно пространство, ако не - дава фира.

Иванов, ти да не регулираш световното въздушно пространство, че си се запенил толкова.

В балона има и българска следа. Първоначално бил замислен от янките като разработка на цру. Натоварен на един камион в Александропулис, минал през Рижкия проход, от там през моста на вечната дружба за Окрайна. Но онези го продали на китайците празен чрез ол-игрек. Те пък им го върнаха тъпкано на американците, пълен с въздух и хювейски бръмбари.

Шумът за този балон е предварително режисиран и от двете страни.Едва ли китайците са толкова наивни да го наситят с хайтек шпионска апаратура като знаят че вероятността да го свалят по този дълъг път е почти 100%.Едва ли американците не загряват че китайците имат други цели а не елементарен шпионаж и че няма да намерят нищо съществено при свалянето му.И едните и другите целят нещо по-съществено от шумотевицата около него а не от резултатите от полета и свалянето му!

Ами разбира се, че ще го свалят, дори метереолоичен балон да е, откъде накъде ще лети над САЩ без разрешение, все едно ако американците си пуснат техни балони над Китай жълтурите ще ги оставят да си минат безпрепятствено. По-скоро свръхреакцията е на Китай, ако въобще може да се приеме, че става дума за обикновен метереологичен балон, голям праз, ама то на всички им е ясно, че става дума за шпионска техника.

Ами само като информация - американците имат спътници над цялата планета и непрекъснато шпионират каквото и който си поискат, без някой да им ги сваля ! Както и даваха координати в реално време на Руските войски на укрофашистите ! Това разбира се е ОК според теб, защото щом е американец - планетата е негова и той може да прави каквото си поиска ! Включително и да настъпка мотиката, както стана с Русия и Китай ха ха

Те може да шпионират, щото са добри носители на демокрация. Китайците са зли комунисти. Такива бяха зли и виетнамците, но добрите дебократи отидока да разпръснат добротата си над страната и народа им. Останало обаче е още нещо зло от този комунизъм и 60 години по-късно се раждат деца с недъзи. Така стоят нещата с комунизма.

Комунизма че е зъл, зъл е! Можеш да видиш на какво приличат хората отраснали при комунизъм в България! Може да обикаляш цял ден из България да намериш някой поне леко усмихнат! Но демокрацията за разлика от комунизма НЕ Е ФИЛОСОФИЯ. Демокрация е просто начин на управление. Както и капитализма е вид икономически строй а не ФИЛОСОФИЯ! Докато комунизма е ФИЛОСОФИЯ, заместваща фалшива РЕЛИГИЯ, и чисто идолопоклонство! Поради тази ричина комунизма е зъл и довежда до запустялост, безплодие и немотия по ЦЕЛИЯ СВЯТ. А демокрацията и каитализма са прсто начини на управление в поитиката и финансите. Могат да бъдат добро с добри хора и зло със зли хора.

Реално в България комунизъм не е съществувал, а по-скоро някаква форма на социализъм, но политкоректно е да наричаме миналото комунистическо. Хората вече не се усмихват благодарения на този преход велик, на тази демокрация. Хайде стига с тези изтъркани опорки, че баба ми ви е виновна.

Китайците показаха на американците поне едно ниво нагоре в разузнаването. С това примитивно средство, натъпкано със свръх модерна електроника им вземаха акъла. Три дни го гледаха, чудиха му , свалиха го и сега ще се мъчат да разберат какво е имало в него, но китайците едва ли са толкова прости, че да не са предвидили, при взривяване всичко да изгори до пепел. Примитивът, тръгнал от Китай, минал през Аляска, Канада и обърсал като с парцал САЩ, е те това не става случайно, това си е постижение.

Чудиха се докъде е стигнала наглостта на жълтурите, какво друго да им се чудят, иначе беше ясно, че ще го свалят.

Избърши си си сополите и лигите

Ами бил български, изпуснат от метеостанцията в Младост. И сега България ще трябва да плаща неимуществени щети на всички американци, дето три дни и нощи са треперили в домашните си землянки, да не би някой да е решил да ги бомбардира от въздуха.

Китай твърдеше, че е метеорологичен балон и се ядосваше на свръх реакцията около него. Сега, като го свалиха, едва ли не ще обяви война за метеорологичната си техника. Хммм…

Няма да се изненадам, ако скоро САЩ изпратят над Китай безпилотен разузнавателен самолет за да видят Китай дали ще го делне. Щото им трябва повод все пак де. Подобни ходове от тяхна страна издават сериозен недостатък на мислещи хора в службите им.

Видяхме краварското ПВО, че не мое уцели балоня и трябваше да дигнат единственият си самолет, който може да литне толкова високо. И тия са тръгнали да си го мерят с Русия и Китай? Успех на краваристаня, тоя път война няма да спаси дифолта. Освен да ни летят от няколко седмици тука над тиквите да емулират дейност и да събират ръждиви тенекии по границите на НАТО, друго няма могат да направят. Аз дълбоко се надявам Полша да настъпи мотиката и да влезе в Укрия. Така ще изгорят като факла, че останалата евро-фашистка паплач ще се замисли дълбоко дали да продължава курса на Русофобия дето е взела. Едно е да рипаш ако имаш с какво, ма с гол гъз към идващият чеп не е препоръчително. Макар, че ако се замислим това отговаря на третополовата им идеология идеално. Само дето няма да бъдат еани, а само бити.

Ами Вовката, Си Дзинпинчето и Кимката да ги започват и само на говедари ще станат.

Не е прецедент. САЩ са свалили два граждански самолета преди години. С по 200-300 човека на борда. Над Тихият или Индийският океан, не си спомням. Причината - минавали на 150-200 км от група военни кораби на САЩ и не се идентифицирали. После се оказа, че гражданските самолети не прослушват военните радио честоти.

Да обаче платиха репарации.А руснаците и иранците нищо не платиха.И отказват.

Станко, ела да ти избръмча един чук у главата, пък после ще платя репарации на роднините ти. Уф, че тъп народ. Всичко у пари измерва.

Руснаците не са сваляли граждански самолет над международни води. За иранците не знам.

Не знаеш а?А ербуса който го помислиха за ракета?А боинга над Украйна?

Ами да си четат НОТМ-ите. Те се излъчват 5 дена преди това. Може да си го четеш преди полета и по време на полета.

Балона като е граждански що не снима над Русия Ами над Северна Америка?После накичен с камери с висока резолюция,2 жпса,поне 10 вида антени.Какво снима в САЩ?Освен това при форсмажорни обстоятелства информираш страните над които прелита тъй като знаят много добре къде е и какво снима.Аз пък мисля че неслучайно е там.А кво да го правят американците,да го гледат ли?

къде видя тези камери бе умен. Каквото ти спуснат от средствата за дезинформация го поемаш и почваш да го вееш, като знаме. Катъ дърт шаран на гола кука си.

китайчетата просто си направиха голяма пишка с "великата" империя на злото и дарт(дърт) бай вейдър се посрал до ушите заедно с пентагона и натото взети заедно. именно заради един надут и после спукан от ефка капут. което преведено на дипломатичен език ще ни рече, че сащ- империята на злото е капут. спукан капут. вечните лузъри гледаха балона дни наред с такъв дивашки ужас в очите, както първобитни, полу-маймуни са гледали слънчево затъмнение. ами ако балонът е ядрена бомба? ами ако балонът е пълен с нещата, които са произвеждани в онея лаборатории на украинската територия на юдеите-хазари-нацисти-антисемити? ами ако е носител на джавелини, хамерси, ейбръмси, тигри, леопарди и терористи, кото правят десант върху земята на индианците, окупирана от статнистите от сатанинската синагога? пълен гей-парад на параноидите. виновните се страхуват. Бог с нас

Номерът който погодиха китайците е много качествен. Създадоха прецидент, в който янките свалиха гражданско въздохоплавателно средство в международни води, няма значение, че преди това е прелетяло през цялата им територия. Сега по същият начин могат да свалят и техните любопитни безпилотни апарати. Показаха и възмоностите на американскот ПВО и скоростта на вземане на решения. Да не забравяме, че китайците и персите са най старите оцелели държави на планетата и явно това не е случайно.

Китайците за 3-те дни в които краварите гледаха умно балона си натрупаха инфото,което им трябва.

ПЪЛНА ГЛУПОСТ НА БАЙ ДЪН - ДЕМЕНЦИЯТА Бай Дън е китайска марионетка (не че имам нещо против Китай) - корупционер от международна класа, замесен лично и като член на Демокрастката партия във финансови скандали с Китайската комунистическа партия и в Украйна. В момент, когато републиканците разследват финансовите му дела в Киев, а ФБР търси секретни документи в къщата му - това дърто, зло и безмозъчно човече се прави на “ твърд американец”…

И във вирални събития, да не забравяме. То войната започна с китайската нова година през 2020. Ха представете си Тръмп да беше паднал от власт без вирус. Па дори и ББ.

Това е прецедент, по него скоро „гражданските“ обекти-спътници (StarLinк и други) летящи не над САЩ ще започнат да се губят

то и пияндето Медведев нещо се пънеше по темата, ама някой друг път

Скоро ще се пъни и Прецедателя Си

Континента Америка е обречен! Йелоустоун закъснява с вече 40 000 години, но активизирането му е неизбежно! Какво да се прави- ПРИРОДА! Ще избухне не, защото хората по америчко са лоши, а просто така- ПРИРОДА!Учените пишат,че това се случва на 600 000 години и сега е закъснял с 40 хил. години. Така,че скъпи строители на капитълизъмъ и откровенни гепсани на обикновените хора, вие няма да успеете харчлъка на откаднатото по разни миски с разбити предници и измислени футболни луноходи. Ние - хората на полунизше и полусредно ниво ще си къркаме, ще се хилим на акъла ви и това е.Айде , у лева... да ве я и гълъбарите смотани!

То и ти ще умреш някой ден, но не защото си лош човек, просто природа :)

то и метеоритът, който падна над Русия и нанесе сумати щети... Ама там понеже са лоши хора стана, а? Товарищ :)

Тази година е съвсем възможно континета да се отърси от тази холера наречена американци.

https://www.youtube.chttps://www.youtube.com/watch?v=O9Y8JC7NVuk В това 12 минутно видео от френска медия с коментари на френски има снимка на балона от близо (около 8-ма минута) и схема на оборудването, окачено отдолу на дълга корда (около 9-та минута). От видяното се вижда, че висящия отдолу панел подобен на сателит е оборудван с видео камери, радари, сателитни реле антени, слънчеви панели и управляеми мотори за управление, подобни на тези на дроновете. Целия този комплекс се движи на голяма височина определена като международно въздушно пространство! Оказва се, че не само Русия и САЩ могат да шпионират света, но и Китай, който е намерил оригинално нестандартно решение и това се оказва много болезнено и изтрезняващо за засегнатите! Между другото САЩ също използваха "метеорологични" балони на времето за щпионски цели. Току що попаднах на "Flach" във френска медиа, че правителството на Байдан е било в течение на тези шпионски китайски балони от преди повече от... една година. Пишат, че такива са забелязвани и в цяла Южна Америка, Индия и Япония! https://qactus.fr/2023/02/04/usa-flash-un-journaliste-independant-confirme-que-ladministration-biden-etait-au-courant-des-ballons-espions-chinois-depuis-au-moins-un-an/ Въпроса е защо след като това се случва от толкова време точно сега се направи този политически цирк?

Три дена за да запалят една 22-ка, 35-цата не може се качи толкова, тежат и тухлите ... Така или иначе са похарчили 255 пъти повече за да го свалят това балонче! ... Сега ще похарчат още някой и друг милион за да съберат парчетата и да видят какво са им приготвили дръпнатите ... Ще имат работа за години напред НаркУманцитИ!

Баси умния панелен плъх.Това 22-ките,35-иците,това таван на полета,само го пипни и ще тиобясни всичко за авиацията.

Чети бе ба....стун....почти няма боен самолет който може да лети над 20км...изключение на миг-31... На великия им Ф-35 max altitude 15km...всъщност рекорда на Mig-31 e 37km. Mig-31 е идеален за плоскоземците...да им се докаже че Земята е кръгла...

37 километра е динамичен таван. На тази височина е неуправляем. Няма точни данни за практическият таван, но той е над двадесет и пет хиляди метра. Друг истински височинен самолет е руският Геофизика на Мясичев, който е и строен специално за такива задачи като сваляне на бавнолетяши височинни цели като балоните.

Всички знаем, че Земята е кръгла... и плоска!

Ами що китайците не пускат ,,метеорологични балони,, над Русия.Или много ги интересува какво ще е времето в САЩ?

глупако, само майка ти духа където и кажат! вятъра не!!!

Пръдльо,я поинтересувай се кой пиян ватник ти баща.

Село,да си чувал за главна буква?Как се съставя изречение?Как се степенува подлог?В 2 изречения 3 грешки.

Пускат. Даже са съвместни с руснаците. Получават всички данни. Същите като този, но без камери в оптичния диапазон. И над Монголия пускат и я прелитат. Ако този балон е от международните, руснаците имат информацията онлайн. Нищо че са излезли от територията на САЩ

jingiby

Балонът бил граждански, а не шпионски, квичат троловете на Мордор.. Какво търси тогава на хиляди километри от Китай балон окичен целият с електроника? Някой платен русороб ще каже мазно-мазно, че вятърът го е отвял над САЩ. Да, ама не! Ако беше така, китайците щяха да предупредят за това чуждите власти за инцидента, а те мъчаха до последно като насрани...

С тия детски филмчета само Мордор знаете. Ти поне една книга прочел ли си писателю. Не смятай тоалетната хартия за книга.

Наглите жълтури,значи обидени,че не могат да пускат шпионски балони по цял свят.

Разбира се, че не могат. Само фащ имат право да го правят. Другите не.

Ами и китайците да свалят балоните на САЩ над Китай .Кой им е забранил?

Това е начина да се превземе Америка. Евтини балони (следващите няма да са бяли, а с маскировъчна боя) и да могат да пускат евтини дробчета играчки. Като почнат да пукат с патриоти дрончетата ще си удрят своите градове, как-то го правят техните послушници урките. А и балони могат да пукат ако ги видят, то балони за 10000 с ракети за 10 милиона си е на сметка.

Ее, умното си е умно.Ти ли им даде тая идея.

Няма такава дума - "бяли".

С малка клавиатура толкоз.

На мен ми пречат сателитите на Илоня и започвам да ги свалам - каза нашият духовен водач Вова

Да, духовният ти водач,може да разруши всичко.Ама кога ще почнат да сглобяват китайския москвич ,не се знае.

Засто не пуснат два три милиона балонци с тези балонцета да наводнят въздусното прустранство на великата страна

Това е метеорологичен балон. Ако беше шпионски, дори и малко дете би го боядисало в комуфлажни цветове - сиво, синьо, а не ярко бяло. Краварите си търсят просто повод за да запалят поредната война, за да си занулят дифолта

колко си проЗд

Именно в такива напрегнати ситуации някой трябва да намери начин да отклони вниманието. Ако американците са решили да обърнат палачинката за украйна, най добре е да насочат вниманието към китай. Така и така тайванския въпрос им е по-важен. А зеленски може да почака с абрамсите.

Ватнишки надежди, да им оставят глътка въздух в Украйна. Няма да стане вата, обречени сте.

Влиянието на измислени от болни фантазии филми и електронни игри върху психологията на хората и управляващите в днешно време. Просто не са в реалността а в измислен свят.Това е.Предозирани с измислици и болни фантазии. Гледайте по малко измислици и четете книги.За де се опазите и опазите света.

"Вчера Вашингтон затвори небето над крайбрежието на Южна Каролина, след което изтребители свалиха китайския ШПИОНСИ балон. " "... китайският говорител е отхвърлил многократно обвиненията в шпионаж на Вашингтон, твърдейки, че балонът е бил " ГРАЖДАНСКИ" летателен апарат... " ШПИОНСКИ без кавички и ГРАЖДАНСКИ в кавички. БРАВОС, евро-атлантически мисирки!

95% от тези които четат тук, не знаят разликата.

Американците пробутаха Украйна и дебилна Европа да се бият срещу Русия... срещу Китай нещо не им се получава нито с Индия, нито с Тайван, нито с вътрешен конфликт...

Кравари, сър !

Ватени гащи,товаришч.

Не е смешно.

Когато целият свят е под напрежение, трябваше ли Китай да нагнетява допълнително атмосферата с този балон? Всички необходими данни за метеорологията се снемат от сателити, кого обслужва тази провокация?

Сателитите не летят в долната част на атмосферата !

Няма юридически международно приета вертикална граница на националното въздушно пространство. Т.е. всеки може да сваля каквото може стига да реши , че е опасно за него, когато е над територията му. С тоя балон Китай може би си търси основание да подпука спътниците на Мъск.

Най-големите заводи на Мъск за електромобили са в Китай !

Те пак ще са си в Китай...

Свалянето на спътници не е като свалянето на орехи. Особено пък микро-сателити като на Мъск. На цената на един свален, той може да пусне 100 нови. Познай чии пари ше свършат първи.

А познай ти на Мъск или на държавата Китай?

Скоро заглавие в дирника: "САЩ свалиха шпионския балон на Китай, а те се обидиха и нахлуха в Тайван"

Цели три дни последно поколение изтребители F-22 преследват вражески китайски балон и успяха да го свалят без загуба на жива сила и техника ! Балонът не е оказал особена съпротива !

А като винаги реалността няма общо с ватнишките полюции. 3 дни го чакаха да долети до безопасна зона и го свалиха на място, откъдето лесно ще го приберат и ще е в добра форма да го проучат, вместо да стане на сол при падането. Но дебилната вата е първосигнално същество, без особени мисловни способности и почва да мучи глупости.

Русия, каза че ще унищожи сателитите на Мъск. САЩ скочиха и казаха, че никой няма право да сваля търговски сателити Това е двойният аршин

То и частната собственост беше неприкосновена. И свободното движение на хора и капитали беше. Национализацията била характерна за комунизма. Но всичко това БЕШЕ. Сега може с един указ или едно гласуване да ти вземат фирми, лични пари, имоти, даже да ти забранят да се състезаваш на олимпиада. Това е НОВИЯ ОБЩЕСТВЕН РЕД. За капак очаквайте скоро SKAYNET и терминаторите.

Русия и Китай събират информация срещу общия враг. Балонът събра и предаде много данни

Възможно е. Не разлирам защо китайците скачат. Така или иначе информацията вече е отишла при тях. Балона е станал на прах. Няма никакви доказателства за или против разузнаване. Той едва ли струва повече от 1000 USD. А и сигурно имат няколко милиона от тези.

Нормално е да го свалят. Все пак е в тяхното въздушно пространство. Ако наистина се е отклонил китайците трябва да са го отписали. Обаче съм сигурен че над много други държави има подобни американски балони, дронове и какво ли още не. Те също би трябва ло да бъдат свалени. Неприкосновенността на въздушното пространство на всяка държава трябва да е гарантирано. Най-добре всеки сам да може да си го гарантира.

Ха ха ха ха И сега, две малки групички от по пет милиона китайци, всеки да пусне по един балон! Ха ха ха ха Ха ха ха ха Тогава, ще е цирк

Сащ ще плащат като попове за тая простотия.

америката пак надува балони и отклонева вниманието... ще пуснат и извъндемните в действие... само и само да не ги гледаме акви ги правят!

Ха ха ха ха Помните ли, когато Иран приземи американски безпилотник? Какъв рев реваха САЩ, че нямали право.

Има много американски "балони" около южнокитайско море.

Интересно ако китайско балонче лети над Москва, Путя дали ще му маха от долу, или ще се скрие в бункера? Ами ако е Украинско? ХАХАХА