Коментари - Нападнаха и счупиха крака на 14-годишен до търговски център в София, никой не му помогнал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е резултата като мислим за чуждите страни, а не виждаме какво се случва у нас.

САМО ТРЕПАНЕ НА МАНГ АСАРСКАТА СГАН

пак нарко сделки между младите добре че родителите не знаят

Имаше навремето сапун "Катранен", черен, от катран. Ама пък циганите си стояха там където трябва, не като сега.

Нещо не се връзват изказванията "Нападнаха и счупиха крака на 14-годишен до търговски център в София, никой не му помогнал" "За щастие се намесва продавач от магазин, който прогонва групата нападатели. Пристигат линейки и полиция"

Не помагат никога

Е па българи,вие какво очаквате? Скоро циганите ще влязат и във ВАШИТЕ домове.Мангалите вече оплячкосаха каквото можаха по селата и идва и Вашия ред.И не се притеснявайте,скоро и ЕС ще започнат да ви връщат бежанците-мигранти и тогава ще видите кой кум,кой сват,кой на булката-брат.

Докато тези които получават заплати не са на улицата, а са в кортежите и охрана на "ВИП Персони" от народната любов, и ГДБОП се занимава с "червеният пират" нещото ще са такива. Издирват Ивана,на 30 километра ограбват заложна къща. Или има полиция която да осигурява гражданите, а не властимеещите нещата ще са така

образование, възпиатание, морал, семейни цености нямат стойност!? 0!? АКО ИМАШ ПАНЕЛКА ОТ БАБА И ДЯДО ИЛИ ОТ МАМА И ТАТЕ СИ БОГАТ, АКО ИМАШ 2,3.... И ПОД НАЕМ ЩЕ ДАВАШ!?!?!?1 НЯМА ДА УЧИШ, НЯМА ДА РАБОТИШ..НИЩО!? АБОРИГЕН НА КОЙТО ВСИЧКИ СА МУ ДЛЪЖНИ И ВСИЧКИ СА ПОД НЕГО??? БАНКИТЕ, СТРОИТЕЛИТЕ И НЕНОРМАЛНИЦИТЕ ДЪРПАЩИ КРЕДИТИ ЗА ПО 25Г СА ВИНОВНИ ЗА ВСИКО? ЛИХВАРСВО И РЕКЕТ???? СЪДИИЗПЪЛНИТЕЛИ, МУТРИ, ИКОНОМИКА...ТОВА ЛИ Е ДЪРЖАВАТА?????? ЗАКОНИТЕ И ХОРАТАС ВЛАСТ СА ВИНОВНИ... ГЛАДНИ ЗА РОБИ И ПАРИ.

не че нещо, ама 1990-та стотици хиляди българи с лихвоточки в ЖСК изгорЕха докато чакат заветното жилище да им бъде построено от държавата. Не разбирам защо обиждате хората с ипотечни кредити.

Цяла тумба цигани, посред бял ден, до МОЛ и никой не ги видял тези митични цигани в София. И никой не звъннал, и изобщо не могли да ги хванат. Някакъв чичак ги прогонил, ама те преди това счупили крака на едното момче. Баси и гангстерската случка.

А на момчето прякора какъв му е? Проби за наркотици и алкохол взеха ли му? Колко промила има е кръвта му? Не е ли държало в страх махалата? Не се ли е връщало от мола където е рекетирало собствениците? Затова никой не му е помогнал нали? Нападателите са образцови граждани, не са криминално проявени и са робинхутовци които са се притекли на помощ на рекетираните от момчето, нали? Само по филмите съм виждал как някой го нападат посред бял ден, но веднага трябва да бягат защото дотичват полицаи. В мутраландия ченгетата в нищо не се намесват ако нямат команда. а като стане инцидент изкарват пострадалият престъпник, за да може стадото дебили вместо да им търси отговорност да се радва че престъпника е наказан. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите. Аз за разлика от дебилите в ЕС в парламента и правителството знам и мога. Искам да кажа на дирниците и на тези които ми пречат да направя от България нормална държава, а помагат на всякакви продажни мутренски тъпанари за пари, че ще направя всички да сме равни, ама без тези които са пречили. Така ще е честно нали?!

От толкова много люде, които са гледали - само един мъж.

Само че родителите казаха, гледах ги лично, защото нападнатите деца били три, та техните казаха, че за зла участ е нямало никой наоколо. Децата са се хукнали да търсят хора, при които да се покрият. Едното е влязло в заведение, а другото като го спънали тъкмо стигнало до някаква будка, където продавача веднага се е е намесил.

Това изречение, от вашата "статия": "За щастие се намесва продавач от магазин, който прогонва групата нападатели. Пристигат линейки и полиция." как кореспондира със заглавието ѝ? Или бавно и славно ставата поредния жълт парцал?!?!?!

Заглавие: “Нападнаха и счупиха крака на 14-годишен до търговски център в София, никой не му помогнал” Текст: ”За щастие се намесва продавач от магазин, който прогонва групата нападатели. Пристигат линейки и полиция.” Джурналя?????

Това е положението, нормален човек ако се намеси - ще го заколят, застрелят или пребият - ако не - ще го арестува полизция, ще го съдят и какво ли не. Да не е луд някой да тръгне да помага. Бандитите свободни - той престъпник. Не очаквайте някой да ви помага

няма да ви защити, така че в единият джоб спрей, в другият нож. Това е положението.

София, малък Ню Йорк или Сан Франциско. Стигнахме ги!

В няколко квартала на София от седмици вилнеят рецидивисти, а полицията умишлено не се намесва. Знаят ги поименно всичките, предимно ултраси от агитките са. Но има спусната поръчка от определени партийни кръгове.

Пише, че това са група цигани с цел грабеж. Да бяхте прочели поне!

Ако сме стигали до момента, "ние или циганите", мисля че, няма какво повече да му мислим, освен да се защитим колективно, в условията на липсваща държава! ... и стига с тази фалшива джендър полит-коректност, да наричаме циганите „роми“! Кой изобщо я измисли тая подмяна на понятието, след като циганинът си е циганин от векове и нищо и никой не е могъл да го промени. Доказан факт! Как изобщо стигнахме до момента в който нормалният средностатистически хетеросексуален бял, работещ, семеен човек се оказа репресиран и тероризиран от всякакви нацъфтели малцинства и извратеняци, които се наричат "ексклузивни"?! Стига толкова! Достатъчно сме се самозалъгвали. Мнозинството определя "дневния ред" на Обществото! Таке е редно. Така е било и така ще бъде!

Стигна се, агодарение на слугинажа към европейските структури и едни специални НПО-та! Ромската/циганска общност бе и е използвана от политическите мутри за да отклоняват вниманието от наистина много по-големите проблеми за страната, а същевременно са идеален избирател. Тук там в добавка циганските барони са комбина с полицейски началници и отново мутропрестъпният контингент.. От 90-тте насам няма никаква ясна политика за никое от малцинствата у нас, а тези си имат особеност на етноса. Не трябваше да ги оставят да се събират в големи общностни центрове (катуни) но и това стана.. Сега всички грижливо ни обливат с ЕССР пропаганда, но истината е явна - престъпността и корупцията бележи ръст с всяка година - хората оцеляват а не че положението се подобрява - няма инфраструктура - няма правосъдие - има и постоянно растяща инфлация.. Та по кой показател точно, плиличаме примерно на Дания или Белгия..? Освен вероятно по сводници и наркодилъри..

Преди години един партиец казваше: "Зад всеки добър милиционер стоят поне стотина бити цигани! "Същия беше родом от село Калояновец, Старозагорско. Мисля си, прав е бил!

фокуса е на никой не се намеси или на какво стана и как ще се намерят извършителите? За това, че не се намесват хората мога да кажа и от личен опит, че в момента, в който са замесени непълнолетни лица ти си безсилен, дори и да правят мизерии, да се бият, да трошат. Ударя ли някой - аз съм виновен, хвана ли да държа един от тях - другите те ритат и не може да отвърнеш. Патрулката накрая взима пълнолетния да се обяснява, защото на другите не им се разправя да викат родителите и знаят, че нищо няма да се случи... системата е просто един път!

...не само циганите нападат ... лесно е да си кажем, че те са приоблемът, но няма да е вярно. Лупменизацията е нявсякъде - всеки ден има подобни битови престъпления и от българи.

Ученически сбивания е имало винаги, но с цел грабеж в 99% от случаите са замесени тия с лилавите джуки.

"вероятно с цел грабеж". Но грабеж явно не е имало. В нашият квартал им вече десетина подобни случаи с атаки в гръб от началото на годината. Пуснати са сигнали, но не се предприема нищо. Намирисва на партийна поръчка вече.

Не е имало , защото "продавачът" се е намесил

За жалост го наричат геноцид, а не решение на проблема, иначе отнема около 2 дена за пълно изтребяване.

Спрете с това "РОМИ" - имат си име - "ЦИГАНИ"

Вече е време да забранят придвижването на тумби хора от повече от 4 човека мъже. Това или са деца безделници или цигани или талибани! Полицията да ги спира и проверява!

Имаше запис от друг случай през януари. Разправия между двама защото кола е спряла на пешеходната и при удар на този от колата, другия човек умира. Никой не се намесва, след това е потулен случая защото човека в колата сигурно си е платил.

за Възраждане. Имаче ще ви бият

... те Възраждане бият.

След 10 год.живот в западна европа мислех да се връщам обратно в България, но след такива новини какво да си мисля...

Що, не гледате ли каква клоака е станала в западна европа? Лондон е превърнат в гето, дори българин имаме, намушкан с нож на улицата и починал като куче там... Какво да говорим повече...

За Лондон съм съгласен да...Като цяло разликата е в реакцията на полиция, спешна помощ и съдебна система. В България тия три институции никакви ги няма...

Трябва спрейовете дето им ги раздават да плюят оловни топчета с няколко десетки или стотици метри в секунда скорост за да има ефект.

Никакъв шанс да се възстанови напълно детето. При тазобедрените стави е сложно. Там едни аваскуларни венички има. Десетина годинки и ще трябва протеза, но ще си е куцо до края на живота.

Когато ЦРУ предсказа че шайки безделници ще тероризират бг градовете никой не им поврява.

Много ясно, че никой няма да помага, защото после работата става - "направи добро и изяж дърво" , а недай си боже да стане сбиване с летален изход. Като нищо да се окажеш на съдебната скамейка осъден без вина.

Никой не помага, защото един така уж тръгна да помага на друг, който го бие група, те го нападат, той вади нож за самозащита и после в затвора за убийство.

Ами изтървана е ситуацията.... аз на околовръсното вече 2 пъти агитка от мангали малки големи всякакви, ме замеряха с камъни... ако си сам гледаш да бягаш... това дете не е извадило късмет. София е такъв батак че нямам думи...

Лошото е, че ако пребиеш мангал ще го лежиш като за човек...

Егати - кво става в тая София, бе хора????!!!! Момче е нападното 2 пъти за половин година!!!! Кви са тия маскирани, кви са тия роми - да нападат деца, които най-много да носят в себе си по 20-30 лева - за кино или за Макдоналдс!!!! Дано се възстанови изцяло детето и да не му повлияе на психиката това насилие, че би било страшно - я депресия, я страхова невроза/психоза!

Нали да има ред, правила и дисциплина е лошо, комунистическо и нарушавало правата на човека? Ето го резултата. Да живей демокрацията!!!

необходим е широк и твърд онществен отговор

,ама мишката е в Украйна

В търсенето си на сензация новинарите направо се излагат! По телевизията даваха интервюта с родителите на потърпевшите деца. Според официалната информация хората гледали и никой не помогнал, на детето му е счупена ставата, по думите на родителите, улиците били пусти и децата хукнали да търсят хора, а на падналото дете му е счупена бедрената кост и още първия човек, който видял се намесил и го спасил като изгонил нападателите. Сега, ставата ли е счупена или бедрената кост и имало ли е някой, нямало ли е, кажи му българска журналистика!

Мангалите са си все едни и същи. И преди 30 години нападаха тийнеджъри, правят го и сега.

преди 30 години обаче имаше групички с момчета облечени с черни якета ("Бомбери") и кубинки обръснати почети до 9 номер, които правиха акции "Респект" от време на време и в моя град ромите не ходеха до центъра на града за да не им се случи нещо

дадоха власт на тая циганска пасмина и хората страдат от тях. Не подлежат на възпитание.,но ги търпим. До кога ще са безнаказани!

кеде е полицията? какво прави щом не опазва реда даже на оживени места около търговските центрове? ще има наказани шефове в МВР?

Циганите лайвс меттърс :)

Дали ще има протест, по подобие на този против домашното насилие. Ето, това е циганско насилие (терор).

Вижте какви кекави и нефелни направихте момчетата... Някакви цигани им казали да отбият в другата улица и те се подчиняват, после бягат... Паднал и се СЧУПИЛ буквално маминия глезанко... Спри, стой и се бий - пък каквото стане. Дори да те набият - знаеш, че си отстоявал според силите си, а не си се скрил като плъх. Ако не са тия цигани - други ще са. Все ще бягаш ли?

Нали знаеш, че мангалите много лесно вадят ножове? Бъди сигурен, че не са им били връстници. В такъв сценарий, "квото стане" е предизвестено. Мъж срещу момче има само един възможен изход.

Аз какво знам ти не знаеш. А че на теб нищо не ти е ясно е видно от километри... Нека те тепат тогаз, като толкоз лесно се даваш.

То се вижда какво знаеш - нищо. Мен не ме "тепат" и не са ме "тепали", защото поддържам ситуационно внимание и избягвам отдалече излишните опасности. Също така, в града ходя с антураж от 15 верни приятели на кръста, а в провинцията взимам още толкова резервни.

Оживен мол....камери......къде е тая група роми в момента?!?

Колко и тъпо да звучи - тренирайте от рано самозащита като Крав Мага. Никога не знаеш дали няма да ти потрябва.

Ооо, даааа, като те светне някой малолетен правоимащ мургавел с желязото изотзад по главата, ама мноооого ще ти помогнат бойните изкуства.... Този проблем ПЪРВО трябва да се реши законово - защото, ако се намесиш и лишиш правоимащия от изконното му право да бие и ограбва безнаказано, ще те съсипят от ходене по следствия и съдилища. Ще ти утрепят няколко години по дела и разследвания, като едното нищо ще те и осъдят, а пътем катуна ще получи точният ти адрес с все поименния списък на цялото семейство. Закон ли бе, да го опишеш.... Апропо, докато подобни примати не почнат да висят за шията на най близкото до местопрестъплението дърво, нищо няма да се промени.

Тия еврейски глупости са за гимнастика и за ситуациите когато си изразходвал петте пълнителя за М4-ката, трите пълнителя за пистолета и си останал без поддръжка от взвода си, т.е. хептен теоретичен сценарии. Циганите нападат много на малко и в съприкосновение не трябва да се влиза защото и ножове вадят много лесно. Тая гимнастика не работи, като ти налитат от всички страни по-силни от теб и някой от тях има за цел да те наръга.

Приятел на мой приятел :) беше републикански шампион по бокс за юноши. Преди 25 години на Попа или малко по-нататък се спречква с 3 циганета. Докато се оправя с едното другото го фрасва в главата с парче от тротоарна плочка. Едвам го спасиха в болницата и после не беше същия човек с години. А ти си приказвай...

С двама е по-лесно - държиш ги в една линия пред теб и се оправяш с единия. Все пак, две точки дефинират права. Три точки дефинират равнина и с трима малко по-компетентни вече никой не може да се справи. Имам пример от 90-те за ударен в главата с тръба. С възрастта се натрупаха три мозъчни операции и големи трудности в говора и ходенето. Наказани няма, пък и удар по главата като наказателна тежест минава почти като за шамар, хеле пък когато проявленията са напред във времето.

точно. единствено огнестрелно оръжие може да те спаси, стига групичката да не е на 2 метра от теб

когато ти си сам срещу 4-5 човека, които са настървени да те оберат, айде, ще повалиш първият, но като ти скочат на куп няма значение колко си тренирал каквото и да било. Това по филмите не е реално

Група роми или група от новодошлите? Щом пишат роми нещо ме съмнява дали е така. Обикновено като извършат престъпление не ги споменават, че са такива. Тепърва ще започват грабежите и погромите.

И аз затова си помислих. Защо не търсят тази тъй наречена група роми или са от новодошлите навлеци?

Когато и да претрепеш циганин - все си закъснял!

Групата роми идентифицирана ли е?

Пак скрит расизъм. И защо точно е нужно да бъде обявен етноса на част от участниците в масов бой? Защото българите са расисти затова.

Тумба цигани нападнали и пребили българи, ама българите са расисти!?!?!?! Да та еба в простия мангал.

Българите са расисти, колкото м@нг@лите са боклуци. Аз лично съм расист и не само, че не ме е срам, но и се гордея с това. Расизма покава една трезва преценка на ситуацията и е белег на наличие на здрав разум.

Расизмът е подвид на стереотипите. Стереотипите ги има, защото са трайно установени модели от вековен опит. Да не си расист е като да не си професионалист в работата си - може, но не говори добре за теб.

Тъпанар. Тук е българия, българският етнос е преобладаваш. Другите етноси да кротуват, ако не им изнася - вън!

България, с малка буква. Пребладаващ с "ш"...?!?!?!

Смехурко

ПатрЕоти, сър

Тей сме тука в балгаря. То затува и пардим гладни сас скъсани джубове. Иначе ако ни питат света как да оправим знаем, нищу чи себе си ни можим.