10 осъдени доживот за нападението срещу Маляля

Пакистански съд осъди на доживотен затвор 10 мъже заради участието им в нападението през 2012 г. срещу активистката Маляля Юсафзаи. Сред тях не са нападателите.

Обратно в новината

Коментари - 10 осъдени доживот за нападението срещу Маляля | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

огромна грешка!:"Пакистански съд осъди на доживотен затвор 10 мъже ". преди всичко това не са мъже! един истински мъж не се крие от деца и жени зад дулото на калашников. като са толкова вярващи, нека оставят нещата в ръцете на Всемилостивия, Милосърдния! но, не неверниците не се спряха дори пред разрушениятя на света, който НИЕ създадохме! а ви дадохме само за временно ползване!

Айде бе, а защо путлерастите в Даунбаската республика се крият зад калашници и оръдията на РСФСФРската армия?

someone

в пакистан е едната краиност - мъжете мразят жените, а западна европа клони към другата краиност - власт на жените, които мразят мъжете. един път казах нещо от сорта, че е хубаво да имаш синове и щяха да ме изядат с парцалите от злоба. бил съм унижил хората с дъщери, представете си.

нормално е : малала а слрд руски превод - маляля

Кофти е, когато се прилага това "целта оправдава средствата" (Н.Макиавели). Талибаните са средновековни изверги, налагащи средновековни порядки в съвременния свят. Но не се печели срещу тях, като се лъже - в случая се преувеличава ролята на тази жена. Почти всичко, което сега се представя за нейна биография е оформено допълнително - от службте на Нейно величество Елизабет. Все още има в нета - тук - там останали материали от времето на атаката. Тя е извършена срещу училищен автобус, а не конкретно срещу Маляля. Няма нищо вярно в това, че те влезли вътре и я търсели по име, пък я намерили, пък я стреляли и за късмет не я убили. Тогава при стрелбата пострадаха общо около 15-тина момичета в автобуса. Тя бе от по-тежко ранените. После просто й написаха биографията - как баща й я нарочил за политик още едва ли не при раждането, как на 8.5 години вече е виден блогър за Пакистан в британски медии, как на 9-10 години баща й я води по събрания на интелектуалци и тя държи пламенни речи пред тях, а те я слушат в захлас и т.н. и т.н. Маляля е типичен продукт на информационната война и години наред оказваха натиск на Комитета да й дадат Нобелова награда за мир. Одобрявам посланията, които се изпращат чрез нейната уста - за образование на жените, за равни права и т.н., но влиянието й е по-скоро тук, в Европа и САЩ и служи за набиране на пари. В Пакистан, където всички са наясно със случая, просто е нищожно. А за останалите страни, където властва салафисткия ислям, просто и дума не може да става... Да сте чули, да е поканена да говори в Саудитска Арабия или Катар напр.?

Талибаните искат жените за разплод, удоволствие и обслужващ персонал. В ислямските страни, можеш да се разведеш като извикаш 3 пъти че не я искаш повече. В Индонезия може и с три смс-а. И у нас разни маймуни им завиждат на мюсюлманите.

Съпротивата срещу прогреса е най- близка до лудостта и старческата сенилност. Нападението над дете, което иска да ходи на училище е варварство, което издава долнопробната природа на хора, които повече от всичко искат да бъдат уважавани. Тяхмата помиярщина оправдава донякъде геноцида над индианците и аборигените.

Тя се казва Малала, а не Маляля. И фамилията й е сгрешена - правилната е Юсуфзай.

Точно така не знам колко сте компетентни Вие репортерите,но момичето има издадена и книга поне и напишете името правилно

В Пакистан хората с доживотна присъда лежат 25 години в затвора, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА. Аз пък съм чул, че в щатите с доживотна присъда трябва да можеш да живееш поне 250 години.

това е много тъжнна новина. западът иска да му бъдат представени митове и хипербули, в които да вярва, и да се тупа по гърдите, че е спасил добрите и е наказал лошите. Истината е, че в пакистан положението е отчайващо, въпросният съд е осъдил някакви хора, само заради ПР - което само ви доказва колко независима е съдебната система. Смехории.

Дали ще доживея да видя строги наказания и за нашенските авто-талибани? Тука, шериата във съдебната ни система е много консервативен. Пазят си талибаните, извършили убийство дори на повече от един човек. Повечето биват "наказани" със "строго мъмрене" и обещание "повече няма да правим така".

И в Пакистан ги съдят,а тук не! Тук престъпниците си живеят живота,дори убийците се разминават с по няколко години затвор,а изверзите с по няколко брутални убийства се надяват на амнистия и премахване на доживотната присъда,каквато искаха политиците ни доскоро!