Засякоха пленения от пирати танкер ”Панега”

Плененият от пирати български танкер "Панега" и отвлеченият ден по-късно гръцки товарен кораб "Елени-П" са забелязани в района на сомалийския град Харакад.

Обратно в новината

Коментари - Засякоха пленения от пирати танкер ”Панега” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама как навсякъде се упоменава между другото как американския кораб се е опитал да попречи на отвличането. Опитал другия път.

Аз се чудя... С какви високотехнологични плавателни съдове разполагат тия маймуни? Лодките трябва да могат да се засекат на радар, а дори и да могат да се скрият от радара... 100% могат да бъдат усетени със Сонар по вибрациите от перките на моторите на лодките си. Нещо не мога да си обясня как успяват да се доближат така бързо и незабелязано до кораб? Може би играта е по-скоро Политическа, отколкото техническа....

Защо трябва да се чудиш, присъствието на големи военни сили в "стратегически" райони трябва да има логично оправдание. В една бедна и гладна територия е достатъчно първия път да инсценираш отвличането и да платиш за постановката добри пари. Новината се разчува и куцо, кьораво и сакато започва да работи за теб без да плащаш и цент. След това започват едни мироопазвания... Даже си позволяват да подръпват опашката на "лошите" от време на време, ей така за проба и да покажат кои са хуманистите и човеколюбците. Жалко само за моряците на чийто задник се разиграва това театро.

#а мене е толкова лесно да се хващат тези пирати: минава над тях вартолет с спецялен прах които да приспие тези пирати и един друг кораб идва и ги хваща живи като риба. ...просто....