Парламентът одобри по-големи наказания за нападение над медици

Депутатите приеха единодушно на първо четене четири законопроекта за изменения в Наказателния кодекс, с които за нападение срещу медицински лица се налага наказание - "лишаване от свобода".

Обратно в новината

Коментари - Парламентът одобри по-големи наказания за нападение над медици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А нали се сещаш ти като попаднеш на някой лекар,като теб може да ти уреди среща със Свети Петър.

Абе ако ми паднеш ти, друго ще ти запуши на изгорела гума.

Колко още ще клякат пред медиците, когато вече няма освен в големите градове лекар за цяр... бедна им е фантазията! Истината е че политиците се подиграваха с тази професия години наред и сега работещите тази професия ще си искат от политиците своето. На който не му харесва - да се лекува сам.

Всички тук,който плюете по лекарите,за какви се имате?Та вие не можете да се сравнявате с тях по нищо.Поредното доказателство,че българинът е абсолютен простак,затова да ходи по врачки да го лекуват.Трябва медицинската помощ да стане иЦяло платена,за да се опомните.Злобари!

А за олайнявини Капутини няма ли да има по високи наказания. Бареков лъже ,че замерилите го с лайна в Монтана билио сквернили флага. Ти го опръска с лайна още преди изборите бре капутино. И срам нямаш.

А за олайнявини Капутини няма ли да има по еисоки наказания. бареков лъже ,че гамерилитре го с лайна билиосквернили флага. ти го опруска с лайна още преди изборите бре капутино. И срам нямаш.

Повод за протеста стана нападението над екип на "Спешна помощ", който бе извикан заради препила 15-годишна ученичка в София. Задържаните по случая обаче бяха пуснати от съда заради грешки на полицията при разследването. По кой закон ще бъдат наказани държавните служители от полицията ?

Значи нас останалите не магистрати , полицаи , длъжностни лица и медици безнаказано могат да си ни млатят , после да се споразумеят с гордоста на българската демокрация - родната прокуратура . А ние ако още мърдаме да завеждаме дела , да харчим пари и накрая да пием една студена вода ако можем !!! За това всеки нещастник ако ти посегне трябва да имаш пълното право да го респектираш със свое лично оръжие и тогава кой кого и без това сме на изчезване тъкмо да освободим място за български граждани не знаещи български език и циганите на , които незнайно защо напоследък ги родеят с Рим / Roma , ромале , ром, роми !!!

Нека и наказанията спрямо медиците при тяхна грешка са адекватни на нападателите им!

Аз като съм обекновен пе.... да ме бият на воля. Моля, следващия !

Медиците и полицаите те не знаят при сигнал къде отиват и какво ще се случи. След това когато отива подкрепление то знае каква е обстановката и взема мерки.

Какъв си осведомен ....

на медиците от екипите на Бърза помощ да се зачисли лично стрелково оръжие и късо автоматично оръжие за по- голяма успеваемост при респектирането . Така с течение на годините ще се редуцира бройката на потенциалните нападатели - биткаджии и ще останат наистина нуждаещите се хора от спешна помощ . Те биткаджиите полагат сериозни усилия да се пренесат в отвъдното наливайки се със сериозни дози етил - последната девойка беше болна но с над 4 промила в кръвта .

Пак прах в очите.... Те не могат да ги осъдят за малкото наказание, а сега видиш ли ще напълним затворите с побойници над медици! Направете така, че да се изпълняват сегашните наказания и ако това не стресне нарушителите - увеличавайте! Сега само дигате миза за подкупите!

Добре де а настоящия закон да не би да им позволяваше да бият лекари. Лъжат ви разделят ви и ви контролират, защото знаят че сте лесни.

Искат отнова да ни разделят на два отбора, разделяй и владей. Ще им позволим ли?

Не е важно какво си чел и колко си умен. Вазно е да си добър човек с голямо сърце.

Кажете ми вие кой нормален човек бие доктори, кой. Каква е тая тема изобщо що си губите времето с това, май нещо пак ви правят зад гърба и ви дават да се джафкате тука като пудели.

Не се карайте за глупости, нали един ден ще умрете всичките и докторите къде се тупат у гърдите не могат ви спасят. Оно божа работа.

Веднъж отидох на доктор и той ми взе всичките пари, буквално от джеба ми ги изкара, не ми даде касова бележка, в джобчето си ги тури. Питам азе селянино нормално ли е това?

Аз пък отидох при нотариус и той ми взе 2800 лв за да купя къща и не ми даде касова бележка.

Нотариусите не издават фактури и касови бележки по принцип.

Докторуте са добри хора а не мрънкала като някой. Те са учили доста. Д-р Гринчук е един от тези хора

Това добре ,а кога нашия дом ще бъде наша крепост КОГА????????дано е тези дни ,защото това е в основата да живеем по спокойно дано дано ДАНООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!

В момента обслужваме четирима РОМИ :) след катастофа.Доста изследвания,снимки,двама отиват в операционна и т.н. Надявам се не си мислите че са осигурени.Досетете се кой ще плати всичко.

Скрития коментар на д-р Гринчук е цензура и дискриминация. Моля бъдете обективни. Д-р Гринчук е международно признат неврухирург, а не псевдо журналист или администратор. Засрамете се

Защо скрихте коментар на доктор Гринчук? Настоявам той да бъде пуснат отново. Д-р Гринчук е член на международния лекарски съвет.

Аз мисля, че такива наказания трябва да се налагат над ВСЕКИ който упражнява насилие. Каква е разликата между убийство на полицай, на лекар, на съдия или на продавач, на шофьор, на.... Насилието над пълнолетни трябва да е наказуемо еднакво за всички. Може би е по-зловещо само когато е над деца.

А по-високи наказания за некадърните лекари кога ще има? 90% си разбират от работата но има едни 10% коити развалят репутацията на гилдията.

и ще си по-прав! Няма да забравям как един лекар с 50% по-малка телесна маса от мен ми налетя на бой, след като вече беше разплакал съпругата ми, само защото го е попитала кога е на работа д-р XYZ. Докато това е ставало аз се разправях с GP-тката аджеба левия или десния крак на детето ми е болен... ама след като аз и сина ми 3 пъти и казахме че това е ЛЯВ крак, тя си призна, че се е объркала щото гледала наобратно?!? Ставаше дума за враснат нокът. За да не убия някой "учил" (btw и аз съм учил) взех та се оправих сам с нокътя. Върху 2000 лева (тавана) здравните осигуровки са таман 160 лв., боя е free от доктора. Кълна се, че това е истина.

Дявол знае дали е така, както го казваш. Застани срещу жена си и й кажи да си вдигне лявата ръка. Какво виждаш? Че се вдига ръката откъм ТВОЯТА ДЯСНА страна. Но няма смисъл.

Нищо ще ви биеме след работа тогава.

Като се рзболее детето ти , да не се сетиш пак за същите доктори , дето се каниш да биеш ! Безсрамно е , което пишеш !

А когато се разболее някой лекар /не всеки лекар е и доктор/, да не бъде асимилиран от собствената си система.

Вече загубих едно дето от лекаска грешка...искаш ли да продължам да ти разказвам подробности? 15 минути преди да почине, лекарката излезе да пуши цигара, детето почина от висока температура. Не ми се говори

И учителите трябва да са защитени по същия начин-това поне ще снижи прага на постоянните посегателства срещу тях.Чиста случаъност е че там(училищата) все още няма голяма издънка!!!

И ромските чистачки!!!!!!!!!!!!!!!!!! Чиста случайност е, че още не е станала голяма ексцесия с метлата.

Не е лесно да си проззз-мъчиш себе си а и околните!!!Не забравяй че те учат нашите деца-резултатите както виждаш са впечатляващи!!!

Този закон е дискриминационен спрямо всички останали професии и съсловия които остават незащитени и всеки може да извършва посегателсва върху тях....

Искаш да пасеш патки, ама не ти се отдава. Я да ти резнат от процента.

бях свидетел как този същия фелдшер който е бил бит, да се държи доста високомерно и да подмята неща от които човек може да се обиди.и това става на преглед на пациент на адрес.тоя същия не е китка за мирисане.като има много трудов стаж в бърза помощ ,това не значи,че трябва да се държи като генерален директор.сигурен съм ,че той е дал повод за побоя.

На побойника мястото му е в затвора, а не да дава съвети кой го е предизвикал и кой не. В затвора.

Пак си объркал лекарствата!!!...:)

Само да попитам, а когато съдия, прокурор, полицай или лекар убият някого .... кво прайм?

Пием по една студена вода и се молим следващите да не сме ние.

Има съд за тая работа!

А за другата работа съд няма ли?

Не мисля, че е оправдано за един случай да приемат закон. Ами лекарите ако решат да натопят някой, който не си платил рушвета?

А ЛЕКАРСКИЯТ РЕКЕТ НАД ПАЦИЕНТ НА КАКВО ЩЕ СЕ РАВНЯВА.

А УБИЙСТВОТО НА ПАЦИЕНТ НА КАКВО ЩЕ СЕ РАВНЯВА.

Напълно съм съгласен с готвените законови промени . Крайно време е !

Едно е да има закон, друго е да се прилага. Ние имаме и закон, че не можеш да си вземеш 13 годишна булка и да ѝ направиш чавета, но този закон не се прилага. Или по-точно не се прилага за една определена група - същата група, която извършва болшинството от нападения над лекари...

Подкрепям с две ръце.... Само да се добави и същия закон с обратна връзка - Предумишленото убийство на човек да носи същата наказателна отговорност. Все пак всички сме хора...Това че имат постове не означава че са по-хора от нас....

Вярно е , че всички сме хора, но не е едно и също да си държавен служител и да си изпълняваш служебните задължения , или някой да е влязал в чужда градина да бере череши.

Много от тях са в частния сектор или са самонаети, което е същото. А пък като не са на работа не важи и закона.

Кой ще защити свободата на словото от платената манипулация?

начи..атака вече не важи единодушно..

Ало спешен центар,идвайте бьрзо че сам на три бири кой ще ми донесе четвартата бира.

Помощ, нас кой ще ни защити от всички защитени и с имунитет?

Полицай няма щото Сидеров се кара око помагат на журналист.

а за полицаите ще се сети ли някож? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

.

Защо е това озлобление?

Да не стане като в Австралия? Там май сами си ходят до болницата. Дир коментара на Затворника съдържа призив за насилие.

То пък и едни учители - голяма част от тях по-неграмотни и от учениците даже!

Трябва и социалните работници да се включат в този закон.

Още с първия закон тези в парламента доказаха, че са некадърници! Може ли за убийство на зебра да има условна присъда, а за нападение на лекар 20-30 години? Вие нормални ли сте? Да сте чули за реципрочност?

до Шашнат ->Абе Царвул шашнат, тук става дума не за математика, а за нападение над длъжностно лице. Не само спрямо лекари ами на всички служители който са на работа:пожарникари,полицай,лекар,шофьори в гадския.... по бързата процедура и в затвора.

Просто не ни биите или убиваите когато сме на работа!!! Какъв ви е проблема?!?

Нямате проблем. Ама и другите заслужават същото отношение! Ни си учил повече от мен, нито нищо! Дори нещо повече. Например при строителният инженер ако падне строежа му търсят отговорност. При вас сами се разследвате и сами винаги установявате че човека си умрял ей така. Вие никога нямате вина, дори да сте проявили явна немърливост!

Учил съм много повече от теб,инженере.След завършване на медицина-пет години за първа специалност и още три за втора.

Добре, но моля и вие не ни изнудвайте и убивайте за пари или както е модерно напоследък за органите ни. Съгласен ли си докторе?

Лично аз никога не съм го правил, за съжаление МНОГО колеги го правят по най-безочлив и безсрамен начин :(

Напълно!

Какво стана със закона за лекарските грешки, а комунисти и турци?

съгласен И правилата трябва да се спазват.

Кога ще приемете закон за защита на нацията-от цигани,примерно!Или това е дискриминация!?А ние,обикновените българи,не сме ли дискриминирани,за нас има ли закони,които да ни защитават?Примери-бол!

А защо не същия закон и за продавачките по магазините - и те попадат на идиоти. Не може да даваш специални привилегии просто така. Да съдели като за нападение върху полицай или магистрат. Тези две групи са защитени защото правораздават. А лекарите - задравораздават или по-точно здравовзимат. Защо трябва да са привелигировани? Каквото си надробят да си го хапват. Озлобиха хората към тях с корупциятата и безхаберие а исега квичат че ги биели. Ами по тази логика хайде всички професии работещи с хора да бъдат защитени - кат го напсуваш - 10 години затвор

Доживях да прочета, че ме сравняват с продавачка от сергия. Аз не отивам при болния защото го искам, а защото трябва да спася живот. Да спася живот, а не да ме бият.

Лошото е, че обърнахте здравеопазването на сергия и станахте обикновени търгаши! Може ли да ми изрежат апандикса без да правя избор на екип-риторичен въпрос!

Докторе с каква настройка отивате при пациента? С желание да го спасите, или защото такава ви е професията, това има разлика. Ако за вас е само обикновена дейност, без да влагате сърце и душа, тогава защо сте лекар?

Знам, че не ви е ясно, но продавачката от сергията също е човек с достойнство и права. Самият факт, че ви е обидно сравнението никак не говори добре за вас. Отивате да спасявате хората, защото това ви е работата и за нея получавате възнаграждение.

Мисля, че не става въпрос за това. Изобщо нападение над който и да е Е криминално престъпление и това си го има и досега в закона. По-съществено е защо не се спазва закона и защо полицията пуска всички след часове и все няма доказателства.

Ти не си господ, не си с нищо по-различен от продавачката. Ти просто май искаш да си нещо повече от другите. Ако не беше с интелект на катеричка, нямаше да пишеш такива глупости, още повече, че в момента се предполага че си на работа...

Като чета коментариите - 1 съвет към младите колеги - бягайте навън,пък тук да ги лекуват продавачки :)))) ха ха ха

А защо да не искате-нали вашата професия е призвание ?

отиваш при болния, защото си си избрал тази професия. ако не искаш да ходиш при болни, защо си учил за лекар или искаш да ходиш за пари при здрави