Син на Кадафи загинал, Триполи отрича

Един от синовете на Муамар Кадафи - Хамис, е починал от раните си в болница в Триполи, съобщиха опозиционни сайтове и арабски медии, цитирани от ДПА. По-късно либийските власти отрекоха.

Обратно в новината

Коментари - Син на Кадафи загинал, Триполи отрича | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички тия дето си мислят че е голям купон да гърмиш с автомат в пустинята много скоро ще се събудят и като ги налегне глада доста ще се поиспотят щото демокрация не значи търкаляне по пясъка а те имат традиций в това отношение

Либийците биха могли да си запазят стандарта на живот и при демократичен режим. Дори да се повиши. Все пак те са само 6 милиона и имат големи залежи на нефт. Кадафи не е причина за стандарта там а природата. Природата драги ми комунисти. Защото ако не беше тя и ако СССР нямаше нефт нямаше да сте на власт още през 1960. Такива търтеи разчитащи само на петрола са доста в арабския пък и не само.

ДРУГАРИ и другарки,нашия любим главорез,сатрапа-Кадафи си отива безславно и сега к,во ша прайм със световния империализъм,а?То и др.Путин се е снишил и лае като опърлено пале но на гола поляна.Вай,вай,след Садам,пък и Кадафито си отива-оставаме без донори,па и българите ни за еб..ха.

Хайде, избийте се за глупости. Естествено, че съм против нарушаването на суверинитета на една държава, ама след като имат толкова много и не могат да го разделят, а са и мързеливи на всичкото отгоре - заслужават да го загубят. И Норвегия има петрол, и какво? Местните да не би да не работят? Някой да им се меси във вътрешните работи? Да занимават света с някакви глупости? Не, нали?

СКОРО И ТЕ ЩЕ СТАНАТ КОЛОНИАЛНА ДЪРЖАВА КАТО НАС НА КОИТО ЩЕ ДИКТУВАТ ЖИВОТА РАЗНИ ЧИНОВНИЦИ ОТ БРЮКСЕЛ.

Богатите нападат бедните сас стелт бомбардировачи а те имат само пушки и се чудят от каде им идва a ние не сме много по различни от тях

Дано да е вярно-това е чудесна новина-да мрат гадовете.

Ей, сладък наивник такъв, данните да не си ги взел буквално от предишния сатрап в Ирак - бай Саддам?Той също даваше на пилотите и гражданите си коли, жилища и по 50 000 долара, което пък не му попречи да започне да избива народа си. Че иди там и не мъти главите на хората, защото гладна кокошка нещо сънува, но не разчитай на това. Народът ни не е прост и го подценяваш, като му размахваш моркова, който има привкус на кръв. Заради такива "адвокати" като тебе виреят все още през третото хилядолетие диваци и чингизханове отпреди 10 века, фанатици, готови да подпалят света само и само да оцелеят на върха. Нищо, България е преживяла всякакви лумпени, и това ще преживее, та пиши си спокойно.

Май него го подпалиха демократите А кой избива собствения си народ и други народи Справка за жертвите в Афганистан, Сърбия, Ирак и тн. И е много странно да даваш за пример Ирак, там в момента е пълен ужас и мизерия след като ги "освободиха" Ама като говорите мислите с си!

Помисли, преди да изсипеш простотийте си, драги! Тези като тебе са лумпените, сляпо вярващи на продажните ни медии!

Постът ме подсещна - всички търсачи на силни усещания с летален изход до се ориентират към франция и след някой ден да хванат някой самолит на ЕР Франс - за има няма 300 Е - 100 % с изпълнени на главната роля - хонорара ще се изплаща по удостоверението за наследници

КАДАФИ ВЕРОЯТНО Е МРАЗЕН ЗА ТОВА : 19.03.2011 19:17 (UTC) Помощи за безработица - 730 $. Заплата на мед. сестра - $ 1000. За всяко новородено се плаща $ 7,000. за всяко ново семейство- $ 64 хиляди да си купят апартамент. В началото на частния бизнес еднократна финансова помощ - 20 000 $. Големи данъци и налози забранено. Образование и медицината са безплатни. Образование и стажове в чужбина - най-правителството сметка. Верига магазини за големи семейства със символични цени на основните хранителни продукти. За продажбата на продукти с изтекъл срок на годност - затвор. Част от аптеките - с безплатен дозиране. По отношение на фалшификациите - на смъртното наказание. Наем - липсват. Начин на плащане за електроенергия за населението е безплатно. Продажба и употреба на алкохол е забранена - "забрана". Кредити за покупка на кола и апартамент - безпроблем. Сделки с недвижимо имущество, са забранени. Закупуването на автомобил до 50% се заплаща от държавата ,а за милицията - 65%. Петрол "е по-евтино от водата. 1 литър бензин - $ 0.14

Като дойде "демокрацията" ще търсят "диктатора" със свещ, но вече ще е късно! Ще съжаляват като нас, дето ни измамиха и бившите комунисти станаха капиталисти за една нощ! Сценарият е един и същ!

Боби, без свобода на словото и духа, нищо не може да се постигне, дори и това което ти казваш, че Кадафи предлагал. Колкото е предлагал, толкова е избивал ХОРА. Българския социалистически период също предлагаше тези благини. Хората бяха материално обезпечени, имаха работа, труд, жилище ,спестени пари, евтино всичко НО НЯМАХА ДУХАВНА СВОБОДА И БЯГАХА НАВЪН КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ! Ти си типичното мислене на българина в дворчето и къщата , който не познава основното поведение на демокрацията- СОЛИДАРНОСТ да помогне на държавата за общото благо на обществото, гледа си само своето.

Не разправяй врели некипели социализма се срина защото се срина изкономически а след това и политически.

Хвани са се нахранИ с "Демокрация", облечи децата си да не им е студено със "Свободен Дух" ... и живей "Свободно" в мизерия и нещета!!! Амин ... и АМАН ОТ ДЕМОКРАТИ КАТО ТЕБЕ!!

Да не забравяме и предимството, че срещу всичко това, от либийските граждани не се иска да работят. За целта Кадафи имаше вносна работна ръка. За либийците най-големият социален престиж е в областта на духовенството или армията. Арабските племена харесват това, но останалите народи искат светско и качествено образование (не само коран) и да си работят по професиите (не само тези от разрешения списък). Такива ми ти работи.

Все пак нещо не е ясно. На Саркози му трябва малка победоносна война, както на железната лейди на Фолклендските острови.Рейтинга на Саркози пада, a какво правят там английските юнаци?

Имахме едно бясно но донякъде предсказуемо "куче", но сега могат да се появят 100 още по-бесни и най-вече непредсказуеми ! Пример - Афганистан и Ирак! Това, което прави Запада в Либия е пълна лудост!

Ето това вече е проява на силната народна любов към управлението на "бясното куче" Кадафи.

сериозно си се объркал!Едва ли ще го обявят за мъченик!Днес му ритат портрета,а утре ще го обесят!Никой от тях няма да му прости избитите !особено,лиииците,като онази майка,която ревеше срещу портрета му,на която синът и е убит!

Май и на тебе са ти промили мозъците СНН и БТВ човече!??

ОАЕ и Катар се включват в операцията заедно с Катар

Защо се учудваш толкова: ) Важно е да има пропаганда, да се пише, да се драска, катарците да набиват война наживо. Американска работа :)))

Всичко това не струва и една стотинка пред удоволствието да кажеш на Кадафи, че е диктатор! Сега, като ги споходи "демокрацията" ще се усетят, ама ще бъде късно, много късно! Този филм сме го гледали и сърбаме чорбата, забъркана от нашите "демократични" ръководители!

Какво ли е било името на автора с неприемливото име, за да го баннат ДИРаджийте?

Тази патриотична постъпка много добре илюстрира либииския народ колко много обича Кадафи и семейството му. Червените миролюбиви подръжници на диктатори да се изядат от яд сега.

Кадафи и синовете му са милиардери, но колко евтин бил там хляба, бензина, дъвките за разлика от нас. Абе Мунчо, там има колосални количества петрол, газ, а у нас има само меки чепове. Живота не е само да плюскаш, а и да имаш правото гласно да заявиш какво мислиш за монархо-комуниста Кадафи, без да те убият или опандизят.

още малко и не знам колко петрол има там...ха - ха ..а ти на гладен стомах колкото си искаш говори свободно, изразявай мнението си след като си поробен....като че ли някой ще те чуе... .

Вън агресорите от суверенна Либия!!!Полковник Кадафи ще е мъченик за народа си!!!И западните грабители да се осъзнаят докато е време защото ще бъде по лошо за тях и от Ирак!!

10 ст. им е литър бензин, 10 ст. кг. хляб, тука една дъвка не можеш да си купиш с тях .....безплатно образование и здравеопазване.....Европа им завидя...сега като я превземат ще си сложат европейските цени като при нас, а либийците ще им робуват в собствената си страна

"Образование" ли казваш? Те ако имаха образование, щяха ли да канят инженери и лекари от чужбина? Или се образоват просто така- за разнообразие?

Не съм никак убеден, че демокротичните ценности, дето им обищават сега на либииците действително ще бъдат въведени. Да не стане като "демократизирането" в Афганистан или Ирак. Там не познават този вид демокроция. Много векове са живяли при други условия, при други традиции. А Кадафи направо ги разглези. Либиицете на практика не работят в реалния сектор, не произвеждат. А жизненият им стандарт е невероятен. Работят чуждениците - от Азия, други арабски страни, от Африка, източна Европа. Как се променя такъв манталитет, утвърден с поколения? Какво следва ако Кадафи си отиде - разрушения, недоимък, липса на стоки от 1-ва необходимост, липса на специалисти. С една дума - мизерия. И кого ще винят - Кадафи, при когото беше екстра или европейците, дато им разрушиха страната? Саркози се почвства обидан дето цял свят разбра кой му е платил президетската изборна кампания и за благодарност прати бомбардировачи. Такава черна неблагодарност в арабския свят не се забравя лесно.

САЩ и Франция нямат данни за цивилни жертви ... е има си хас баш на Пурим да имат такива данни))))

Само в главите на домораслите комунисти,всичко което се прави е за далаверката!Не съм срещал досега,червен боклук,в чието съзнание да има друг мотив освен този:"А каква ми е далаверата"!Е и този начин на мислене,се предаде и на част от тези ,с други политически възгледи!Но,за това значение има и мизериата ,в която комунистите държаха народа си!А знайно е,че мизерията в битието,ражда и мизерия в съзнанието!Хау!

Те червените боклуци са всички в Герб и ти си един от тях бе партизанче гербрско. Я си вижте вожда Боко тиквата, още не си е върнал партийната книжка от БКП. По просташко дебилно и некадърно управление, не е имало от комунистическо време.

Приятелю, Комплекси ли избиваш или какво? Що за простотия "лъха" от твоята уста. Не съм адвокат на никой, но съм винаги съдник на диващина като твоята. Завърти се на 360deg. и обърни внимание, че сме 2011г., а не 23-та, "когато паднаха воловете от моста"

Има ли кой да ги лекува в момента либииците, след като всички чужденци се изнесоха? Тези сигурно нямат и един лекар или мед. сестра либиец. Днес слушах българката в Либия, която обясняваше, че няма хляб защото няма кой да го прави, египтяните и тунизииците го правели, но се махнали. Предполагам и в болниците е същото. Та кой да го лекува сина на Кадафи.

Така е - либийците са свикнали да мързелуват. Те живеят от петрола. С парите плащат на другите (=чужденците) да им работят. Ако не са нашите сестри и чуждите работиници - тези либийци ще умрат от глад и от мързел. През деня се завиват в един чаршаф и лежат на сянка в жегата.

И какво от това като стоят и мързелуват? Сега пак ще си стоят и мързелуват, но няма да имат доходи.

Някой насила да ги е закарал там да работят. Всички са по собствено желание там, но не по собствено желание си тръгнаха другите, защото им плащат и не са заборчлели с парно, ток и вода. Стандарта им е по-висок от нашия колкото и мързеливи да са.

не е надевето място-хвърляш цифри,белким някой им повярва!А второто ,коетоказваш е глупаво и не заслужава отговор!Елементарен си!

Я хуманисте,иди свали си гащите , одупи се срещу настъпващият башибозук и така защити гражданите на Бенгази!От този по-хуманен начин,а и доста подходящ ,няма!

А ти кога ли ще имаш повечко мозък,от това да повтаряш тази тъпотия с хапчетата,която спокойно може да важи с пълна сила за тебе!А защо л пък"МОЖЕ"?Тъпак,ако нямаш какво друго да кажеш,ако нямаш аргумент,който да противопоставиш на другия,я замълчи!неиздавай лайняната си същност!

ако властт падне, ще стане като в ирак..

БЕЗ СУХОПЪТНА НАМЕСА - ТЕ ЩЕ СЕ САМОИЗБИЯТ

Омръзват едни и същи тъпотии-петрола ,та петрола!Това е глупава твърдение,което няма нищо общо с истината!Например Авганистан има петрол,колкото на площада пред Народното събрание,но това не попречи на ООН да разпореди акцията срещу пълчищата убиици,които като Кадаифа искаха да потопят страната в кръв!Пословичната наглост на комунягите иска да обезцени хуманната мисия на ООН,но хората с глави на раменети си знят каква е истината!А що се отнася до петрола-Либия е слаб производител и няма повече от 10% от добива на петрол на САЩ например!Внася го само Италия,която спокойно ще мине и без него ,а с внос от Алжир,Англия и Египет!Пълна простотия са комуноидните измислици!Баста на тъпанарите!

пък си много наясно с нещата. Никой не твърди, че Афганистан е нападнат заради петрол. Май не помниш кога и защо нападнаха Афганистан. А в случая с Либия Сарко скочи да утрепе на аванта кредитора си, че иначе трябва от собствения си джоб да връща това, което е взел и изхарчил за кампанията си. Затова и не му се връзват сериозно САЩ, а германците седят и си правят пас.

Либия не е кредитор на Саркози. Франция им продаде оръжие за 300 млн.евро, тоест, Либия дължи на Франция, а не обратно. Лошо е когато човек вярва на пропагандата (на Кадафи-син), а не следи фактите. Късата памет е опасно нещо. Утре някой либиец ще каже, че ние сме съдили либийски медици, и някой безмозъчен идиот ще повярва.

В Авганистан петрол няма.Само някакви си най-богати находиша в света на литий. Как го разбраха американците?Може би докато демократизираха Ирак.

ДА ГОВОРИШ ЗА ХУМАНИЗМА НА САЩ И ЗАПАДА Е ТОЛКОВА БЕЗУМНО ТВЪРДЕНИЕ, ЧЕ ЩЕ ТЕ ПОСЪВЕТВАМ ВЕДНАГА ДА ОТИДЕШ НА ПСИХИАТЪР, БЕЗ ХАПЧЕТА РИСКУВАШ ТЕЖКИ КРИЗИ.

Военна мисия с хуманни цели? Айде няма нужда! ООН да помага при земетресения, епидемии, глад - това е хуманното. Другото си е военна интервенция.

Явно не си чел Устава на ООН. Там си пише, че има политически цели - поддържането на мира и предотвратяването на войни. Не пише нищо за земетресения и бедствия - за това си има друга организация - Червения кръст и полумесец. Друг е въпроса дали намесата е правилна. Все пак в Либия започна ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. ООН се намеси на едната страна.

И на мен ми омръзна от неграмотници като тебе :) , ама Либия е на 9то място по запаси на петрол в света...А пък за Афганистан също е ясно че ако няма материални интереси янките не биха били там!

Колкото и да мразят Кадафи арабите хич не им е приятно, това което става там. В един момент, а той ще е бая скоро, те ще почнат да ненавиждат тия миротворци дето бомбардират арабска държава. А и за мен най-големият проблем е тая демокрация дето я обещават на Либия ще им излезе през носа. Те са свикнали други да работят за тях, имат най-високия жизнен стандарт от съседите си, процентът на грамотни хора там е най-високият от арабския свят,имат яки дотации на храните, за да са евтини. А тая демокрация дето им я обещават означава за тях-да работят и да се откажат от всякакви блага и субсидии. И кой ще е тоя идиот дето ще се откаже от тия неща? А и още нещо войната е вече на прага на Европа - Ирак и Афганистан са сравнително далече, но Либия е на прага ни.

Браво!!! Много си прав. Много ще бъде интересно, как ще накарат либийците да работят. Това е все едно Костов да влезне в следващия парламент. Ха, ха, ха!!! :)

Спомням си една леля-либийка, дето ревеше, че нямала дом. Е, сега като дойдат хамериканците, като и построят в нейната държава къщи, пък като и натресат една ипотека за 30 години напред, найш къф ще и е!

Че то си имаше война баш в Европа преди 10 год. и никой нищо не каза. Точно от този пример Кдафи трябваше да си вземе поука, че не можеш да кажеш на световните сили да си гледат работата, сега ще му сравнят държавата с земята както направиха с Сърбия, когато Милошевич се помисли за господ

Напълно верен коментар.

Никой няма да допусне нещо да излезе от границата на Либия!;)

И до кога ще живеят така добре (те не живеят чак особено добре)? След 10-на до 15 години алтернативните източници на енергия ще задвижат автомобилите. После? А това не са много години. Кадафи си има милиардите, но народът ги няма, ако намалее потреблението на нефт. И освен това още един въпрос: кои хора се чувстват като хора, ако не създават нещо? Кадафи изпрости народа си и хората не са способни. Остави тези социалистически идеи колко били добре сега с Кадафи. Не е до Кадафи, а до свободния избор.

Ти хем говориш за свободен избор хем......Изобщо не си наясно с региона.Що мислиш че 1 милион египтяни работят в Либия?А либийци да си чул да работят съседна държава?И като ги демократизират нали точно там ще ги ударят.То това тяхното не е социализам и стига с тия клишета щото при социализма у нас се рабтеше а там не!!!И изобща не защитавам Кадафи а просто отчитам факта че Либия не и трябва това което твърдят миротворците че ще им дадът.И че проблемите там почват имемнно тогава.

Прав сте!!!

Да , бе , да. Всички християни са против НАТО, защото бомбардира Сърбия.

браво. знаеш

Да бе, демокрацията е виновна за всичко Я колко е удобно да сме роби и друг да се грижи за нас! Заради такива като вас два милиона българи избягаха от България

Предлагам този коментар да го споделите на места, където повече хора, а и от "играта" ще го видят. Дано да вкара инжекция акъл. Самата истина е.

Плъховете са тия като саркози дето ги чакат избори и се чудят как да се правят на мъже.ИЗборите ще минат а тогава ще ги питам кво ще пвате?Вместо 5 милиона емигранти от африка ще имате десет.честито!!!

Къде си бре полковнико, наричаше другите плъхове а сега ти като плъх се скри! Нищо чудно и да е офейкал от Либия

...боко тиквата пак се осра до раменете,.......

еее стига вече, ясни са намеренията на великите сили искат петрола, май прекаляват

имаш ли някакви други предложения? И какво, ако е заради петрола?

как какво бре,ако някой си хареса Рила,Пирин,Черноморието,какво да правим?

ти пък калво се притеняваш. да не би да имаш петрол или нещо друго. нека се избиват .

АНАТЕМОСАЙ ПОЛОВИНАТА НЕГРАМОТНИЦИ ВЪВ ТОЗИ ФОРУМ, ЩОТО НЕ СА В ЧАС , ......АМА ИМ ДАЙ ДА ПИШАТ.........

Френският лилипут се надява да изглжда по мъжествен пред г-жа Бруни, да си вдигне рейтинга за предстоящите избори и да осигури евтин либийски петрол. Приказките за човешки права и демокрация са за пред балъците.

то да бомбардираш от въздуха е много лесно. Какво ще стане после като ще трявва да се слезе на земята. Не ги виждам франсетата и англетата да са много ентусиазирани от тази перспектива, а без наземни сили нищо не е свършено. Кадафи-то трябва просто да се скрие и да не прави нищо .Колко дни мислиш че ще могат да си позволят да го бомбардират, а след това отново ще излезе на сцената.

като слязат на земята ще стане каквото стана с ирак, 5 дена и садам исчезна

Садам изчезна, но 'международната общност' няма никакъв контрол в страната - освен марионетно правителство което ще падне веднага след изтеглянето на аскера на чужденците..

вчера казаха по новините,че целта на бомбардировките е да се разчисти пътят на бунтовниците.Така ,че всичко си е подготвено за сваляне на Кадафи

Те "англетата" си имат достатъчно сериозна армия и традиции. Малко помисли преди да говориш, и също прочети историята.

Франция остава сама в нападението всички други постепенно се оттеглят. Дигодина има избори Саркози със сигурност ще ги загуби.