Коментари - 45 млн. лв. заработили Топ 25 от данъкоплатците | Днес.dir.bg

45 млн. лв. заработили Топ 25 от данъкоплатците

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двадесет и пет граждани по доходи в страната според обработените до този момент данъчни декларации, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - 45 млн. лв. заработили Топ 25 от данъкоплатците | Днес.dir.bg

Коментари

Че какъв мениджър е Хампарцумян, че са му платили 4 милиона?

Няма западна компания, която дава заплата от над 150 000 евро./месец на местен български мениджър , за да декларира 4 млн. лв. годишен доход от заплати. Изводът - тези "толкова успешни фирми" на тези "мениджъри" са български. Това не ви ли хвърля в размисъл ? А ДАНС ???

Прочетох 2-3 произволно избрани коментара и предпочетох да не си развалям настроението повече. Пожелавам на всички българи да печелят добре, а на човека с отличния годишен доход да е здрав и разумно щедър.

Някой милионер цензурко явно се уплаши щото му казах с какво е започнал бизнеса си споко и вас ще почнат да ви ревизират данъчни и Инспекции по труда за неплатени данъци осигуровки и заплати и вас няма да ви пощади ЗАКОНА НА СПРАВЕДЛИВОСТА крадци на народна пара изнесли хазната през 90 те на запад и ся си живеят като царе и никой не ги закача за нищо!

Идете в Студентски град и вижте честните работещи милионери на по 24 години какви лимузини карат и в кви дискотеки ходят и как си живеят живота за наша сметка, защото крадльовцие им татковци им дадоха пари за да си направят мръсните бизнеси.Бедните фирми ги скъсвате от проверки и ревизии тия никой не ги закача и не плащат никви данъци на бюджета-ЗАТОВА СМЕ СРАМ ЗА ЕВРОПА!

Просто няма как да ти сложа повече от един +. А си толкова прав,че и космически лъч,няма как да бъде по-прав!

Защо цензурирате истината?Искаме да знаем как се прави бизнес в България с нула капитал и на 30 години се става мулти милионер или на 22 години примерно това ни интересува щото и ние правим бизнес с нула капитал ама не сме милионери!БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ И НЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ КРАДЦИТЕ НА НАРОДНА ПАРА ДЕТО не плащат данъци и живеят охолно и се тупат колко са щастливи и са щастливи и доволни семействата им!

"ние правим бизнес с нула капитал" Ами според мен си некадърен. Давам ти идея. Иди с твоя бизнес в Германия и провери дали ще станеш милионер. Ако станеш - значи в България, мутрите и чалгаджиите е проблемът. Ако си останеш същия мухльо, значи...

Съд и прокуратура за мутрите милиардери и милионери.Кой им е дал пари за да правят бизнес откраднали са ги не са си платили данъците и живеят в палати и карат луксозни коли за наша сметка.

Чакай бе пич. Нали човека ги е декларирал! Ако не ги е декларирал тогава да пишеш, че не плаща данъци. Или според теб всички богати са престъпници и само бедните са честни и подчтенни. Беден човек - жив дявол! - е казал народа :)

Bанка, човека ти го е написал ясно-"мутрите"! Pазлично е, нали?

Шефче :) как да прави човек нещо за твоя сметка, като ти нямаш такава? CoGs тоже нула на тяойта персона...Аз пък искам да има повече богати хора, които декларират доходите си. Как беше, не сакам да съм богат искам да имам богати приятели...не в шопска поговорката,...разбира се

ГОЛЕМИ ПАПАГАЛИ СТЕ, СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ТИЯ ПОЛИТИЦИ

8901

А колко ли е отчел "успелият на 33"?

Хаха какви наивници.Бате Бойко взима повече само като комисионна от една ОП.

Сега се сещам за два истински случая.Един милионер (футболен съдия) беше декларирал,че е богат,понеже два пъти ударил 6-ца от тотото.Един друг пък милиардер,при разследване,беше заявил,че парите са му дадени от извънземни,които го посетили докато бил в тоалетната на 10 ноември 89-а.Подробно описва как червени човечета,легитимирали се като марсианци му дали куфарче с няколко милиона долара и ролка тоалетна хартия.Естествено властите му повярвали и подали сигнал до Марс със излъчване от телевизионната кула в Благоевград.

Добре бе,айде като толкова знаете вие,като сте изчели всичко от Смит,през Кейнс,та до Фридман,айде кажете ми рекорден доход 4 милиона лева,състояние на Божков,Парахода,оценено на над 1 милиард,а на други крупни бизнесмени на по половин милиард.В задачата се пита,колко години трябва да са работили и бизнесменствали,за да могат с 4 милиона на година (доход) да натрупат милиарди.Или говорим за крупно укриване на данъци или за богатство с извънземен произход.

не сте включили спестяванията от закуски :)

тия милионери или са нотариоси или частни съдебни изпълнители?а може и двете!

Такова нещо може да е новина само в БГ, където единствено се интересуваме от това колко изкарват другите и как...

изкарват,дръжки !!! мошеници

Добре де, какъв е смисълът на статията, при условие, че последният срок за подаване на декларации не е изтекъл?

Отдавна в България се е доказало, че ако си никой, толкова пари не можеш да направиш посмъртно!

Щото ти не можеш, значи и другите не могат. Тъп си кат' галош.

То бива бива простотия...

ЧЕ СЪБРАНИТЕ ДАНЪЦИ ЧЕ БЪДАТ С ПЪТИ ПО-МАЛКО !

Нищо ново под слънцето - българинът е тъп, завистлив аутсайдер. С такъв материал силна държава не става.

да не съдите по себе си за другите. Малко ни омръзна за материала да слушаме. Точно с този материал са създадени няколко държави, една от които са наричали Старата Велика България, а за друга летописците са казали: "градовете и народите се присъединяваха доброволно, защото беше спаведлива". Знаем ги тези приказки, те и гърците все викали, че сме дебели глави, ама като направил Найден Геров първия открит изпит в края на първата учебна година в Пловдив, така хубаво им натрил носовете, че освен да го убият, друго не могли да измислят. Материалът е качествен, но последните "майстори" не стават и за чираци, ама не се отказват, че от монопол много се печели.

Тц. По тебе съдя.

Когато белите хора са откривали Америка, прадядо ти е откривал секса с козите на чорбаджията. И след няколко поколения си се пръкнал ти.

95 млн. от наеми - е*а си имотната мафия. Кой балък плаща наеми? За каква сума имоти става въпрос? дОБРЕЧЕ СМЕ С ДЕЦА, А НЕ ЯЛОВИ САМОТНИ ГУЦАЛСКИ.

Един приятел работил едно лято в чужбина. Решил да плати данък, а познайте, какви проблеми му донесло това 15 години по-късно. А това ми напомни историята за един друг познат, който го обрали през 90-те и се оплакал на полицията. 10 години по-късно като си идвал от чужбина го арестували на летището и цял ден стоял с белезници вързан за една пейка. Вместо да арестуват престъпника, арестуваха тоя, който се оплакал (причината че не се бил явил в Съда, а той от години живее вече в чужбина).

Аз ако си обявя доходите, ще трябва да платя 3 милиарда данъци... не може ли да ми...

Туй едва ли ще е някоя мазна и тлъста мутра. Те нищо е плащат.

Там ли са Тиквата ,Костов ,Станишев ,Местан,Доган,Софиянски,Пеевски,Царъ . мн др.

Охх те тия не са данъкоплатци а обирджии на република България.

За съжаление през последните 3-4 години в България ножицата "богати-бедни" все повече се разтяга, което не е добре не само за бедните. Затова богатите хора в белите държави плащат по-високи данъци и участват активно в благотворителни събития. Но къде толкова акъл в нашите новобогаташи.

Вижда се - ти пращиш от акъл.

4 милиона е смешен доход за най-голям в цялата държава.Т.е икономика=0,пари единствено в извънзаконовите ниши и укриване на доходи.4 милиона взима един средна класа футболист в Европа,а тук най-успешният ни бизнесмен.Лошо говори за прехода ни,за икономиката ни и за бизнеса ни.

пишмян икономист със тебе :)

1.Земеделие2.Туризъм 3.Ай Ти 4.Енергетика 5.Телекомуникации 6.Транспорт 7.Политика 8.Лобизъм 9.Банкерство/Лихварство10Хазарт11.Наркотици Това са печелившите сектори.Интересно че повечето ги държат "наши хора".

45 милиона са заработили, а останалите са ги откраднали. ;)

от няколко години не съм чул или прочел нещо за разкрито гепене на ДДС!

постоянно тръбят

Мъж мечта,еееех.Някой няма ли му номера,да му честитя,че ми писна от разни селянчета с голфове,да ме разкрачват за по едно уиски.

Вероятно е Мъж и 100% не се интерисува от Фолк Силиконови Песнярки. Вероятно за компания много го бива и сигурно не се напива бързо.

Два елементарни въпрос; - От какво се правят пари в България? - Какво предлагаме ние, което хората по света и у нас се скъсват да купуват? Какво българско ползваме в ежедневието си. Като си отговорим на на втория въпрос, а отговора му несъмнено е - Нищо, си отговаряме автоматично и на първия въпрос.

че кой е казал, че бизнеса му е да продава български стоки? може да е инвеститор, нали знаете..

1.Земеделие2.Туризъм 3.Ай Ти 4.Енергетика 5.Телекомуникации 6.Транспорт 7.Политика 8.Лобизъм 9.Банкерство/Лихварство10Хазарт11.Наркотици ...Избери си един от тези отрасли и наслука.Догодина ти да си номер 1 с 5 милиона :)))

аз нямам желание да съм милионер, и така съм си добре, а вие явно дори и да станете, няма оправия за мизерията в душата. Същия коментар под още колко имена да го очакваме?

Забравихте - певци, танцьори, сервитьори, компаньонки и т. н. Всички изброени професии не превъртат пари, те ги създават реално. Абе, ончовци, нали за да печелиш от нещо реални пари трябва да го създадеш и препродадеш. Правиш Мерцедес и го продаваш, тока се правят реални пари, когато го препродадеш, това е само смяна на собствеността. Абе вие учебник по икономика знаете ли, че съществува. Абе вие бъркате основни понятия. Странна работа, на колко години сте, на 5 може би, та се излагате така.

В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни, а в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни. Конфуций

Хората "работят" ей ...

Сега НАП да направят проверка на успелия бизнесмен, ако е работодател какви заплати е плащал на подчинените си.

Бой по съвестния данъкоплатец. Ще си плаща данъците, а? Ще храни пенсионерите и децата кулака му с кулак. 3 години в Белене да строи АЕЦ.

Нищо подобно, просто трябва да го проверят. Има ли нещо лошо в това. Малко проверки се правят в тази държава, а именно това е работата на много от институциите. Да не би Вие да сте този успял бизнесмен?

плащал е по 400-450, а ги е осигурявал на 4 часа

...а аз търся стотинки и левчета за аспирина за артрита ми. И това е евроатлантическа ценност - да нямаш два лева у джоба си вече 25 години. Дмисълът на прехода е таков - лъжа, мизерия,следене, списъци, закани, терор на белите, кражби,нечувана простащина, банди, стрелби зад ъгъла, смърт. Да живее демокрацията!

Неумел манипулатор си.

Изключи се от интернета и ще спестиш 20-30лв!!!

А пък ако спре и цигарите.... И тръгне да ходи пеша вместо с голфа. Пък и лизинга за Галаксито му е 60лева/месец.

г-н Станишев, Вие на колко сте? Честито все пак.

Опитах се да се държа като цивилизован европеец, ама минусчетата са на път да ме разколебаят. И започвам да мисля като повечето тук : може би на този пич му е трябвало да доказва доходи затова е на път да плати толкова много данъци, или обикновено за пране на пари това е една поносима загуба. Иначе не мога диа си представя предприемач в България който да спечели 4 милиона и да не скрие в офшорна зона 80% от тях и да си ги харчи в Европа или по света например. Това всички го възприемате за нормално , а този който недай си боже почтено си плати данъците в такъв размер в България той е осмян, сочен за баламурник и далавераджия. Та струва ли си тази горчилка. Май у нас плащането на декларирани големи данъци едва ли е достойно за уважение. Като чета писанията ви ще се замисля вече колко и защо да плащам в бъдеще.

хайде завистници наплюйте човека. Наплюйте го без да знаете дали е мафиот или честен бизнесмен. Не 4 млн ами със 20 лева повече от вас да беше изкарал пак щехте да го мразите

Не подозираш как уцели десятката !

Хейтърите мразят и самите себе си. Нищо ново под слънцето. просто начин на живот.

честен бизнесмен е оксиморон и това е обществена тайна

Само така! Страната се гърчи и умира, но си имаме всеки месец по стотина мЮлЬОнерина.От което на останалите им става едно такова ведро и спокойно-о,спокойно-о-о....като надгробна песен на Централните......

Тези са само официалните.

Тия колко ли са скрили :)

ОТ ТЕЗИ 6 МИЛИАРДА КОИТО ОРЕШАРСКИ ИЗТЕГЛИ,НИЩО ЧУДНО ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНАХА ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРИ,А НАРОДА ЩЕ ВРЪЩА ТЕЗИ ПАРИ.ПЪЛНА МЕЖДУНАРОДНА РЕВИЗИЯ ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ ТЕЗИ ПАРИ

Смятайте за какво криене на данъци става въпрос.. "Държавата е крава, която всеки иска да дои, ама никой не иска да храни".

Как написа това и мина през цедката на ДИР-а???

Ще си платя данъците в последните разрешени от закона дни!! НЕ ЖЕЛАЯ изкараните с честен труд пари ДА ПЪЛНЯ ГУШИТЕ на крадливите комунисти и да издържам циганските табуни!!

Някой ти е казал, че не може ли?

Не знам дали си спомняте когато русия си купи световното по футбол.Тогава пиздев(путин) на излизане от пресконференцията подхвърли към така наречените "руски милиардери" че трябвало да построят по един стадион където да се играят мачове.И си викам:На кой богаташ някъде по света политик може да му нареди какво да прави с парите си.Ми никъде освен на две места.Едното е русия,просто защото тези пари не са на тези богаташи.тези пари само им се водят.И това е.А ако някой от т.нар.милиардери(според форбс) недай боже реши да се прави на умен нали знаете....Какво общо има с това БГ.Еми същото е.Парите дето са ги декларирали тези хубавци просто не са техни.Така че не им завиждайте.Те са само параван.И сега най неприятната част:тези дето въртят този доста тъп номер имат много ниско мнение за тези на които го въртят-тоест вас скъпи мои сънародници.От къде знам ли?Еми щом като номера минава(при не минаване нещата в БГ щяха да са съвсем други )това означава че правилно са ви преценили.И няма за какво да протестирате.Тарикатите разбраха че сте недоволни,ПРЕМЕСТИХА СИ ГО В ДРУГИЯ КРАЧОЛ(от голямо притеснение разбира се)така че е време да престанете да протестирате.С дргарски поздрав

и си прав и не си.... за съжаление всичко е до една основа с която се раждаш....как да се изтрие тя..?

Хм. Че европейският съюз не изкрънка ли бая пари от майкрософт и гугъл. Е. не за директни цели като стадион например. Ама идеята е горе-долу същата.

Е, щом смяташ че европейското корпоративното антимонополно и антитръстово право е същото като директивите, с които Русия се управлява от години, вероятно идеята за теб е същата.

Държавата да махне максималния праг за осигуряване. Тогава ще има и пари и за пенсии и за здравеопазване. Този господин с 4 млн. трябваше да плати 1172000лв за осигуряване, а е платил 8438лв благодарение на максималния праг.

И ти си един сметач... Дали с 4 милиона отгоре или отдолу ще има за пенсии и здравеопазване?

Осигуровките са общо 29,3% доо16,3, дзпо5,здравно 8. Максимален годишен праг 12*2400, което е 28800лв. Осигуровки на максималния праг 8438лв, а на 4млн са 1172000лв. А сега кой не може да смята???

Данъците и осигуровките са за бедните. А сега сметнете колко процента плаща обикновен човек и колко богатите. Нали законите се правят от богатите

Кое дъно и за какво става въп,ос с.ед като е обявена деф.ация????Вие на кое небе се нами,ате???

Винаги съм се чудил защо българинът не се стреми самият той към успелите хора, а гледа да ги принизи до собствената си мизерия.

Тука нещо бъркаш. Като се има предвид кои са успелите хора и как се успява в България, всеки се стреми да успее по същия начин - да открадне, да излъже, да направи далаверка, да влезе във властта и да разполага с общото.

А ако искаш да успееш с умения, знания, работа и акъл - ще те издухат като сламка. Защо смяташ всички велики открития на българи са направени в и за чужди страни, които и до ден днешен печелят от откритията на български имигранти.

Кои са успелите хора? Христо Стоичков - не е ли успял? Такива мухльовци като теб плючт ли го? Плючт го. Бербатов - не е ли успял? Мухльовците не го ли плюете? плюете го. Ти си лузър човече.

Мой човек, реалните пари идват от изобретяването и реализацията на нещо - за да ти е по-ясно - пр. компютър, марка автомобил, марка телефон и такива неща. В България такива специалисти не се тачат. Парите спечелени от заменки на земи не са реални за държавата и не носят печалба за страната. Едно е да работиш и да правиш пари, друго е да въртиш далавери и да преливаш от пусто в празно.

Ти си прост човек, мой човек.

Когато някой обявява такъв доход не е .и инте,есно как го е по.учи. и хо,аталкоито ,аботят за него какви доходи имат????по,ади някаква/да не и отдаваме значение/п,ичина не можех да пиша ,азбе,аемо то и сега не мога

Според теб колко трябва да получават хората които работят за въпросния господин?

Ако ми беше разрешено,можеше и да споделя!!!Първо да започнем с декларирания доход и дейността,брой раб.места,....Всъшност,коя съм аз,че да му искам оттчет???Човекът могъл и направил нащо...другото е без значение,но и дори да има значение за простолюдието,няма значение за данъчните!!!

Хората са казали: "Българинът се страхува от две неща да не настине и да не се мине" За това, да се родиш в Европа, Америка, Азия, Австралия и Африка е случайност, но да се родиш в България - Съдба :)

И това означа да не се минем .и????

Пак лъжат, само аз изкарах 46 милиона? Е, верно, не подадох декларация, сигурно затова се е объркала класацията...

То и аз изкарах 47 милиона , но като се събудих разбрах че насън съм пипнал оголена жица с 220 волта.

аааа,хъ хъ хъ-а дали е било оголена жица бе,Петров-аааа!?Да не е било нещо друго-оголено.

Коментари - 45 млн. лв. заработили Топ 25 от данъкоплатците | Днес.dir.bg

45 млн. лв. заработили Топ 25 от данъкоплатците

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двадесет и пет граждани по доходи в страната според обработените до този момент данъчни декларации, съобщиха от НАП.

Обратно в новината

Коментари - 45 млн. лв. заработили Топ 25 от данъкоплатците | Днес.dir.bg

Коментари

Че какъв мениджър е Хампарцумян, че са му платили 4 милиона?

Няма западна компания, която дава заплата от над 150 000 евро./месец на местен български мениджър , за да декларира 4 млн. лв. годишен доход от заплати. Изводът - тези "толкова успешни фирми" на тези "мениджъри" са български. Това не ви ли хвърля в размисъл ? А ДАНС ???

Прочетох 2-3 произволно избрани коментара и предпочетох да не си развалям настроението повече. Пожелавам на всички българи да печелят добре, а на човека с отличния годишен доход да е здрав и разумно щедър.

Някой милионер цензурко явно се уплаши щото му казах с какво е започнал бизнеса си споко и вас ще почнат да ви ревизират данъчни и Инспекции по труда за неплатени данъци осигуровки и заплати и вас няма да ви пощади ЗАКОНА НА СПРАВЕДЛИВОСТА крадци на народна пара изнесли хазната през 90 те на запад и ся си живеят като царе и никой не ги закача за нищо!

Идете в Студентски град и вижте честните работещи милионери на по 24 години какви лимузини карат и в кви дискотеки ходят и как си живеят живота за наша сметка, защото крадльовцие им татковци им дадоха пари за да си направят мръсните бизнеси.Бедните фирми ги скъсвате от проверки и ревизии тия никой не ги закача и не плащат никви данъци на бюджета-ЗАТОВА СМЕ СРАМ ЗА ЕВРОПА!

Просто няма как да ти сложа повече от един +. А си толкова прав,че и космически лъч,няма как да бъде по-прав!

Защо цензурирате истината?Искаме да знаем как се прави бизнес в България с нула капитал и на 30 години се става мулти милионер или на 22 години примерно това ни интересува щото и ние правим бизнес с нула капитал ама не сме милионери!БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ И НЕ ЗАЩИТАВАЙТЕ КРАДЦИТЕ НА НАРОДНА ПАРА ДЕТО не плащат данъци и живеят охолно и се тупат колко са щастливи и са щастливи и доволни семействата им!

"ние правим бизнес с нула капитал" Ами според мен си некадърен. Давам ти идея. Иди с твоя бизнес в Германия и провери дали ще станеш милионер. Ако станеш - значи в България, мутрите и чалгаджиите е проблемът. Ако си останеш същия мухльо, значи...

Съд и прокуратура за мутрите милиардери и милионери.Кой им е дал пари за да правят бизнес откраднали са ги не са си платили данъците и живеят в палати и карат луксозни коли за наша сметка.

Чакай бе пич. Нали човека ги е декларирал! Ако не ги е декларирал тогава да пишеш, че не плаща данъци. Или според теб всички богати са престъпници и само бедните са честни и подчтенни. Беден човек - жив дявол! - е казал народа :)

Bанка, човека ти го е написал ясно-"мутрите"! Pазлично е, нали?

Шефче :) как да прави човек нещо за твоя сметка, като ти нямаш такава? CoGs тоже нула на тяойта персона...Аз пък искам да има повече богати хора, които декларират доходите си. Как беше, не сакам да съм богат искам да имам богати приятели...не в шопска поговорката,...разбира се

ГОЛЕМИ ПАПАГАЛИ СТЕ, СТИГА СТЕ ПИСАЛИ ЗА ТИЯ ПОЛИТИЦИ

8901

А колко ли е отчел "успелият на 33"?

Хаха какви наивници.Бате Бойко взима повече само като комисионна от една ОП.

Сега се сещам за два истински случая.Един милионер (футболен съдия) беше декларирал,че е богат,понеже два пъти ударил 6-ца от тотото.Един друг пък милиардер,при разследване,беше заявил,че парите са му дадени от извънземни,които го посетили докато бил в тоалетната на 10 ноември 89-а.Подробно описва как червени човечета,легитимирали се като марсианци му дали куфарче с няколко милиона долара и ролка тоалетна хартия.Естествено властите му повярвали и подали сигнал до Марс със излъчване от телевизионната кула в Благоевград.

Добре бе,айде като толкова знаете вие,като сте изчели всичко от Смит,през Кейнс,та до Фридман,айде кажете ми рекорден доход 4 милиона лева,състояние на Божков,Парахода,оценено на над 1 милиард,а на други крупни бизнесмени на по половин милиард.В задачата се пита,колко години трябва да са работили и бизнесменствали,за да могат с 4 милиона на година (доход) да натрупат милиарди.Или говорим за крупно укриване на данъци или за богатство с извънземен произход.

не сте включили спестяванията от закуски :)

тия милионери или са нотариоси или частни съдебни изпълнители?а може и двете!

Такова нещо може да е новина само в БГ, където единствено се интересуваме от това колко изкарват другите и как...

изкарват,дръжки !!! мошеници

Добре де, какъв е смисълът на статията, при условие, че последният срок за подаване на декларации не е изтекъл?

Отдавна в България се е доказало, че ако си никой, толкова пари не можеш да направиш посмъртно!

Щото ти не можеш, значи и другите не могат. Тъп си кат' галош.

То бива бива простотия...

ЧЕ СЪБРАНИТЕ ДАНЪЦИ ЧЕ БЪДАТ С ПЪТИ ПО-МАЛКО !

Нищо ново под слънцето - българинът е тъп, завистлив аутсайдер. С такъв материал силна държава не става.

да не съдите по себе си за другите. Малко ни омръзна за материала да слушаме. Точно с този материал са създадени няколко държави, една от които са наричали Старата Велика България, а за друга летописците са казали: "градовете и народите се присъединяваха доброволно, защото беше спаведлива". Знаем ги тези приказки, те и гърците все викали, че сме дебели глави, ама като направил Найден Геров първия открит изпит в края на първата учебна година в Пловдив, така хубаво им натрил носовете, че освен да го убият, друго не могли да измислят. Материалът е качествен, но последните "майстори" не стават и за чираци, ама не се отказват, че от монопол много се печели.

Тц. По тебе съдя.

Когато белите хора са откривали Америка, прадядо ти е откривал секса с козите на чорбаджията. И след няколко поколения си се пръкнал ти.

95 млн. от наеми - е*а си имотната мафия. Кой балък плаща наеми? За каква сума имоти става въпрос? дОБРЕЧЕ СМЕ С ДЕЦА, А НЕ ЯЛОВИ САМОТНИ ГУЦАЛСКИ.

Един приятел работил едно лято в чужбина. Решил да плати данък, а познайте, какви проблеми му донесло това 15 години по-късно. А това ми напомни историята за един друг познат, който го обрали през 90-те и се оплакал на полицията. 10 години по-късно като си идвал от чужбина го арестували на летището и цял ден стоял с белезници вързан за една пейка. Вместо да арестуват престъпника, арестуваха тоя, който се оплакал (причината че не се бил явил в Съда, а той от години живее вече в чужбина).

Аз ако си обявя доходите, ще трябва да платя 3 милиарда данъци... не може ли да ми...

Туй едва ли ще е някоя мазна и тлъста мутра. Те нищо е плащат.

Там ли са Тиквата ,Костов ,Станишев ,Местан,Доган,Софиянски,Пеевски,Царъ . мн др.

Охх те тия не са данъкоплатци а обирджии на република България.

За съжаление през последните 3-4 години в България ножицата "богати-бедни" все повече се разтяга, което не е добре не само за бедните. Затова богатите хора в белите държави плащат по-високи данъци и участват активно в благотворителни събития. Но къде толкова акъл в нашите новобогаташи.

Вижда се - ти пращиш от акъл.

4 милиона е смешен доход за най-голям в цялата държава.Т.е икономика=0,пари единствено в извънзаконовите ниши и укриване на доходи.4 милиона взима един средна класа футболист в Европа,а тук най-успешният ни бизнесмен.Лошо говори за прехода ни,за икономиката ни и за бизнеса ни.

пишмян икономист със тебе :)

1.Земеделие2.Туризъм 3.Ай Ти 4.Енергетика 5.Телекомуникации 6.Транспорт 7.Политика 8.Лобизъм 9.Банкерство/Лихварство10Хазарт11.Наркотици Това са печелившите сектори.Интересно че повечето ги държат "наши хора".

45 милиона са заработили, а останалите са ги откраднали. ;)

от няколко години не съм чул или прочел нещо за разкрито гепене на ДДС!

постоянно тръбят

Мъж мечта,еееех.Някой няма ли му номера,да му честитя,че ми писна от разни селянчета с голфове,да ме разкрачват за по едно уиски.

Вероятно е Мъж и 100% не се интерисува от Фолк Силиконови Песнярки. Вероятно за компания много го бива и сигурно не се напива бързо.

Два елементарни въпрос; - От какво се правят пари в България? - Какво предлагаме ние, което хората по света и у нас се скъсват да купуват? Какво българско ползваме в ежедневието си. Като си отговорим на на втория въпрос, а отговора му несъмнено е - Нищо, си отговаряме автоматично и на първия въпрос.

че кой е казал, че бизнеса му е да продава български стоки? може да е инвеститор, нали знаете..

1.Земеделие2.Туризъм 3.Ай Ти 4.Енергетика 5.Телекомуникации 6.Транспорт 7.Политика 8.Лобизъм 9.Банкерство/Лихварство10Хазарт11.Наркотици ...Избери си един от тези отрасли и наслука.Догодина ти да си номер 1 с 5 милиона :)))

аз нямам желание да съм милионер, и така съм си добре, а вие явно дори и да станете, няма оправия за мизерията в душата. Същия коментар под още колко имена да го очакваме?

Забравихте - певци, танцьори, сервитьори, компаньонки и т. н. Всички изброени професии не превъртат пари, те ги създават реално. Абе, ончовци, нали за да печелиш от нещо реални пари трябва да го създадеш и препродадеш. Правиш Мерцедес и го продаваш, тока се правят реални пари, когато го препродадеш, това е само смяна на собствеността. Абе вие учебник по икономика знаете ли, че съществува. Абе вие бъркате основни понятия. Странна работа, на колко години сте, на 5 може би, та се излагате така.

В една държава, която се управлява с разум, бедността и нищетата са срамни, а в държава, която се управлява без разум, богатството и почестите са срамни. Конфуций

Хората "работят" ей ...

Сега НАП да направят проверка на успелия бизнесмен, ако е работодател какви заплати е плащал на подчинените си.

Бой по съвестния данъкоплатец. Ще си плаща данъците, а? Ще храни пенсионерите и децата кулака му с кулак. 3 години в Белене да строи АЕЦ.

Нищо подобно, просто трябва да го проверят. Има ли нещо лошо в това. Малко проверки се правят в тази държава, а именно това е работата на много от институциите. Да не би Вие да сте този успял бизнесмен?

плащал е по 400-450, а ги е осигурявал на 4 часа

...а аз търся стотинки и левчета за аспирина за артрита ми. И това е евроатлантическа ценност - да нямаш два лева у джоба си вече 25 години. Дмисълът на прехода е таков - лъжа, мизерия,следене, списъци, закани, терор на белите, кражби,нечувана простащина, банди, стрелби зад ъгъла, смърт. Да живее демокрацията!

Неумел манипулатор си.

Изключи се от интернета и ще спестиш 20-30лв!!!

А пък ако спре и цигарите.... И тръгне да ходи пеша вместо с голфа. Пък и лизинга за Галаксито му е 60лева/месец.

г-н Станишев, Вие на колко сте? Честито все пак.

Опитах се да се държа като цивилизован европеец, ама минусчетата са на път да ме разколебаят. И започвам да мисля като повечето тук : може би на този пич му е трябвало да доказва доходи затова е на път да плати толкова много данъци, или обикновено за пране на пари това е една поносима загуба. Иначе не мога диа си представя предприемач в България който да спечели 4 милиона и да не скрие в офшорна зона 80% от тях и да си ги харчи в Европа или по света например. Това всички го възприемате за нормално , а този който недай си боже почтено си плати данъците в такъв размер в България той е осмян, сочен за баламурник и далавераджия. Та струва ли си тази горчилка. Май у нас плащането на декларирани големи данъци едва ли е достойно за уважение. Като чета писанията ви ще се замисля вече колко и защо да плащам в бъдеще.

хайде завистници наплюйте човека. Наплюйте го без да знаете дали е мафиот или честен бизнесмен. Не 4 млн ами със 20 лева повече от вас да беше изкарал пак щехте да го мразите

Не подозираш как уцели десятката !

Хейтърите мразят и самите себе си. Нищо ново под слънцето. просто начин на живот.

честен бизнесмен е оксиморон и това е обществена тайна

Само така! Страната се гърчи и умира, но си имаме всеки месец по стотина мЮлЬОнерина.От което на останалите им става едно такова ведро и спокойно-о,спокойно-о-о....като надгробна песен на Централните......

Тези са само официалните.

Тия колко ли са скрили :)

ОТ ТЕЗИ 6 МИЛИАРДА КОИТО ОРЕШАРСКИ ИЗТЕГЛИ,НИЩО ЧУДНО ОТ КЪДЕ СЕ ПРЪКНАХА ДРУГАРИТЕ МИЛИОНЕРИ,А НАРОДА ЩЕ ВРЪЩА ТЕЗИ ПАРИ.ПЪЛНА МЕЖДУНАРОДНА РЕВИЗИЯ ОТКЪДЕ СА ДОШЛИ ТЕЗИ ПАРИ

Смятайте за какво криене на данъци става въпрос.. "Държавата е крава, която всеки иска да дои, ама никой не иска да храни".

Как написа това и мина през цедката на ДИР-а???

Ще си платя данъците в последните разрешени от закона дни!! НЕ ЖЕЛАЯ изкараните с честен труд пари ДА ПЪЛНЯ ГУШИТЕ на крадливите комунисти и да издържам циганските табуни!!

Някой ти е казал, че не може ли?

Не знам дали си спомняте когато русия си купи световното по футбол.Тогава пиздев(путин) на излизане от пресконференцията подхвърли към така наречените "руски милиардери" че трябвало да построят по един стадион където да се играят мачове.И си викам:На кой богаташ някъде по света политик може да му нареди какво да прави с парите си.Ми никъде освен на две места.Едното е русия,просто защото тези пари не са на тези богаташи.тези пари само им се водят.И това е.А ако някой от т.нар.милиардери(според форбс) недай боже реши да се прави на умен нали знаете....Какво общо има с това БГ.Еми същото е.Парите дето са ги декларирали тези хубавци просто не са техни.Така че не им завиждайте.Те са само параван.И сега най неприятната част:тези дето въртят този доста тъп номер имат много ниско мнение за тези на които го въртят-тоест вас скъпи мои сънародници.От къде знам ли?Еми щом като номера минава(при не минаване нещата в БГ щяха да са съвсем други )това означава че правилно са ви преценили.И няма за какво да протестирате.Тарикатите разбраха че сте недоволни,ПРЕМЕСТИХА СИ ГО В ДРУГИЯ КРАЧОЛ(от голямо притеснение разбира се)така че е време да престанете да протестирате.С дргарски поздрав

и си прав и не си.... за съжаление всичко е до една основа с която се раждаш....как да се изтрие тя..?

Хм. Че европейският съюз не изкрънка ли бая пари от майкрософт и гугъл. Е. не за директни цели като стадион например. Ама идеята е горе-долу същата.

Е, щом смяташ че европейското корпоративното антимонополно и антитръстово право е същото като директивите, с които Русия се управлява от години, вероятно идеята за теб е същата.

Държавата да махне максималния праг за осигуряване. Тогава ще има и пари и за пенсии и за здравеопазване. Този господин с 4 млн. трябваше да плати 1172000лв за осигуряване, а е платил 8438лв благодарение на максималния праг.

И ти си един сметач... Дали с 4 милиона отгоре или отдолу ще има за пенсии и здравеопазване?

Осигуровките са общо 29,3% доо16,3, дзпо5,здравно 8. Максимален годишен праг 12*2400, което е 28800лв. Осигуровки на максималния праг 8438лв, а на 4млн са 1172000лв. А сега кой не може да смята???

Данъците и осигуровките са за бедните. А сега сметнете колко процента плаща обикновен човек и колко богатите. Нали законите се правят от богатите

Кое дъно и за какво става въп,ос с.ед като е обявена деф.ация????Вие на кое небе се нами,ате???

Винаги съм се чудил защо българинът не се стреми самият той към успелите хора, а гледа да ги принизи до собствената си мизерия.

Тука нещо бъркаш. Като се има предвид кои са успелите хора и как се успява в България, всеки се стреми да успее по същия начин - да открадне, да излъже, да направи далаверка, да влезе във властта и да разполага с общото.

А ако искаш да успееш с умения, знания, работа и акъл - ще те издухат като сламка. Защо смяташ всички велики открития на българи са направени в и за чужди страни, които и до ден днешен печелят от откритията на български имигранти.

Кои са успелите хора? Христо Стоичков - не е ли успял? Такива мухльовци като теб плючт ли го? Плючт го. Бербатов - не е ли успял? Мухльовците не го ли плюете? плюете го. Ти си лузър човече.

Мой човек, реалните пари идват от изобретяването и реализацията на нещо - за да ти е по-ясно - пр. компютър, марка автомобил, марка телефон и такива неща. В България такива специалисти не се тачат. Парите спечелени от заменки на земи не са реални за държавата и не носят печалба за страната. Едно е да работиш и да правиш пари, друго е да въртиш далавери и да преливаш от пусто в празно.

Ти си прост човек, мой човек.

Когато някой обявява такъв доход не е .и инте,есно как го е по.учи. и хо,аталкоито ,аботят за него какви доходи имат????по,ади някаква/да не и отдаваме значение/п,ичина не можех да пиша ,азбе,аемо то и сега не мога

Според теб колко трябва да получават хората които работят за въпросния господин?

Ако ми беше разрешено,можеше и да споделя!!!Първо да започнем с декларирания доход и дейността,брой раб.места,....Всъшност,коя съм аз,че да му искам оттчет???Човекът могъл и направил нащо...другото е без значение,но и дори да има значение за простолюдието,няма значение за данъчните!!!

Хората са казали: "Българинът се страхува от две неща да не настине и да не се мине" За това, да се родиш в Европа, Америка, Азия, Австралия и Африка е случайност, но да се родиш в България - Съдба :)

И това означа да не се минем .и????

Пак лъжат, само аз изкарах 46 милиона? Е, верно, не подадох декларация, сигурно затова се е объркала класацията...

То и аз изкарах 47 милиона , но като се събудих разбрах че насън съм пипнал оголена жица с 220 волта.

аааа,хъ хъ хъ-а дали е било оголена жица бе,Петров-аааа!?Да не е било нещо друго-оголено.