НАП даде отсрочка на безработните в последния ден

Данъчните декларации, чийто срок на подаване изтича днес, могат да се подават без изискваните от закона служебни бележки от работодателя.

Обратно в новината

Коментари - НАП даде отсрочка на безработните в последния ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правителството е безсилно да хване точния брой безработни за миналата година, понеже те не всички се регистрират в бюрата по труда и не всички са работили преди това на трудови договори, отчетени пред нои и нап. С тази данучна хватка се опитват да уцелят поне приблизително колко хора наистина не работят. не са само 400000 безработните, а поне три пъти повече.

Как ли се подава декларация без да имаш основание(бележка от работодателя)? Тия диванета залуда получават пари - Дянков да започне да им събира пари за обучение в редиците на НАП и ще напълни бюджета. А ако и той не е в чай - айде със сопата да пасе патките на село!!!!!!

Ще гласувате ли сега отново за Герб.

Минавам в сивата икономика - без данъци, такси и декларации! НАП да д*т супата!

СЕГА ИДВА ХИТРИЯ ХОД НА ДЯНКОВ И ЦВЕТАНОВ: НАЛИ БЕЗРАБОТНИЯ ДЕКЛАРИРАЛ, ЧЕ НЯМА ДОХОДИ ОТ КЪДЕ Е ВЗЕЛ ПАРИ ЗА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА? СТАРТИРА ОПЕРАЦИЯ "ДЕКЛАРАЦИЯ". И ЦВЕТАНОВ ЩЕ НИ ЗАПОЗНАЕ: " ОПЕРАТИВНО СЛЕДСТВЕНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ТАЗИ СПЕЦИАЛИЗИРАНА И ОСОБЕНА В СВОЯТА ТЕМАТИКА ДЕЙНОСТ ЗАЩОТО СЕГА Е МОМЕНТА НА ОНЕЗИ МЕДИИ, КОИТО СНИМАТ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА ДОЙДАТ И ДА ВИДЯТ КОЛКО ДОБРЕ СЕ ВЪРШАТ ТЕЗИ ИЗДИРВАТЕЛНИ РАБОТИ И ДЪРЖАВАТА РАБОТИ ЗА ТОВА АЗ СЪМ РАЗПОРЕДИЛ ПРОВЕРКА И ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ ДОКЛАДВАНО И УТОЧНЕНО."

АМИ МАЛКО Е ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ДЕКЛАРАЦИЯ, ЧЕ ДИШАМЕ ВЪЗДУХ, ЧЕ ПУСКАМЕ ЧЕШМАТА, ЧЕ СИ СВЕТВАМЕ ЛАМПАТА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ОПИСВА ПО КОЛКО ПЪТИ В ДЕНОНОЩИЕТО... ДАЛИ СЕ ПОЛЗВА ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА ЗА УЛЕСНЕНИЕ ПРЕД ВСЕКИ ЖИЛИЩЕН БЛОК ЩЕ ИМА 24 ЧАСОВО ДЕЖУРСТВО НА СЛУЖИТЕЛ НА НАП, КОЙТО ДА СЪБИРА ДЕКЛАРАЦИИТЕ. СРАМОТА ЛИ ДА ГО НАРЕКА, ПРОСТОТИЯ ЛИ, НЕ МИ СЕ НАМИРА МАЙ ПОДХОДЯЩ ИЗРАЗ. ТОВА ЕДНА ДЪРЖАВА В КОЯТО ИНФОРМАЦИОННИТЕ ТЕХНОЛОГИИ СА ДОСТИГНАЛИ АПОГЕЙ-ЖИВА СИЛА, ХАРТИЯ И МАСТИЛО СА ИНФОРМАЦИОННИТЕ НОСИТЕЛИ А БАЗИТЕ ОТ ДАННИ СА ЕНЕРГОСПЕСТЯЕМИ-ШКАФОВЕ ОТ ПДЧ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ НА ДЕКЛАРАЦИИТЕ... БРАВО!

Продажните ни медии вместо по 15 минути да занимават хората в праймтайма с разни проститутки, дето я били спали я не били с някой от Кадафитата, да бяха поканили експерт да разясни промените в закона. Отнема точно 5 минути. В БЪлгария има много закони. ДА кажем няма лошо да се изчетат. ЛОшото е, че се променят непрекъснато (ясно колко им е читава работата на ония 240 задници в ПАрламента). Така че не е лошо медиите да направят нещо по въпроса. Ама и те са купени. И целта на занятието е точно тая - да НЕ СЕ подадат декларациите и да завалят глобите. ЗЕр кинти трябват - с какво ще ходят Дянков и любовницата му на поредния уж много важен чужбински воаяж?

равносметката от вчера специално за мен е : НАП има да ми дава 1 / една/ ст. Аз похарчих : транспорт- 10 лв. Препоръчано писмо - 2.30 ст Сега НАП ще ми прати писмо - 2.30 ст , за това, че имам да получавам 1 / една / ст. След което аз трябва да дам 2лв за транспорт, за да отида да си ги получа Пита се- кой е луд ?

Няма къде да ходите в НАП, защото трябва да имате банкова сметка за да вия преведът тази "сума" за възстановяване..Цялата работа е от пусто в празно за да има сеир...

Искай дати я върнат с пошенски запис?

Питам се дали някой циганин ще подаде такава декларация и естествено си отговарям-не няма,защото за тия паразити нищо не важи!

Те може! Ама май ние сме малцинство., при това геноцида е срещу българския народ, а те са защитен вид!

Да не си безработен днес.Подигравка!Нова тъпотия от безмислени действия.От догодина всички на трудов договор с декларации по НАП и НОЙ.Ама това е пътя.Иначе почне ли българина да мисли излиза на демонстрации.А тъка ще бъде хванат в менгемето на бюрокрацията,а хване ли те бюрокрацията загубваш и сън и дума ,а любовницата бяга,а жената служи за разменна монета.През 1972 г.осигурявах терен на п.....Ф за да чука една тъкава женица,на която мъжът беше решил да става международен съдия по футбол.Ура!Насякъде е тъка.ВСЯКА СМЕТКА СЕ ПЛАЩА.Безплатен обяд няма.Пийте по една студена вода и догодина вече първи.

Поредното доказателство, че ГЕРБ желае да се свали сама от власт. Нямам друго обяснение. Когато започнеш да правиш всички хора на маймуни, ответната реакция няма да закъснее.

каде са мъ коментарите ? от 22,з0 до 02,з0 дира не работи ли? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

каде са мъ коментарите ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ал

Какви сме послушни... овце! Вместо всеки да хване по един камък и да го метне по олигофрените горе, ние се избиваме един-друг за да си подадем декларацията навреме! Тъжно ми е, че нямаме никакво достойнство и се оставяме да бъдем мачкани като роби. Явно си заслужаваме феодално-олигархичната сган. Беее

А Вие защо не дадохте личен пример на някои от изтормозените безработни - да метнете камък реално по някой от нахалните кожодери-администратори, тормозещи безработните. То съвети всеки се опитва да дава. И особено охотно, когато се дават анонимно.

Това е един от многото напълно излишни и напълно ненужни документи,чиято единствена цел е все пак,данъчните и чиновниците да изглежда,че работят нещо.Тоталния административен и правен хаос в държавата се разраства от година на година а пълното отсъствие на професионализъм и каквато и да било мозъчна дейност в НАП са видими и за третокласниците.Нашата държава от години работи под мотото - Кипи усилен,но напълно безмислен труд!

Това правителство е възможно най-пагубното за обикновенните хора!Замразяване на доходи, орязване на майчинство , замразяване на пенсии и сега данаъчни декларации от безработните!!! Нестига ,че заради тях хиляди обедняха , че и от най-бедните пари почнаха да търсят!Просто нямам думи!

Плащайте телета,плащайте!!! Плащайте,за да могат батьовците с вашите парички да нахранят мангалите предизборно и да продължат да ви млатят...следизборно!!! Защото за тузари,които са укрили над 16 милиона лева наказанието е...условна присъда,а за Ганьо с мизерния доход е...500 лева?! Ама вие продължавайте да пълните касичките на батьовците и на банките,и си трайкайте,че нали знаете приказката за преклонената главица и сабята?!

да глобиш безработен е нещо като да си ухапеш задника.

АЗ ще осъдя НАП и ще ги съдя за некадърност и непознаване на законите един човек съкратен от работа се регистрира в БТ и там се подписва всеки месец толкова ли е трудно да го проверят е това в UK го няма и кой ще носи отговорност за тия безобразия не стига че ме карат да си плащам Здравни осигоровки в България като им представям документ че съм плащал в UK но то сигурно Албиона не е в ЕВРОПА ей БОГУ незнам ама слез и си прибери версиите

да се пробваш да ги съдиш, но дали ще ги осъдиш не съм сигурен.

Който е безработен от 2009 и няма доходи , трябва ли да подава някаква декларация? По-запознатите да кажат моля.

Водят се трайно безработни и не трябва да подават декларация при положение че нямат никакъв доход.

Търси си работа Душо!Ако можеш да се отпишеш от тука още по-добре!Ти трета година си без работа какво ще пишеш в тая декларация.

АЗ ще осъдя НАП и ще ги съдя за некадърност и непознаване на законите един човек съкратен от работа се регистрира в БТ и там се подписва всеки месец толкова ли е трудно да го проверят е това в UK го няма и кой ще носи отговорност за тия безобразия не стига че ме карат да си плащам Здравни осигоровки в България като им представям документ че съм плащал в UK но то сигурно Албиона не е в ЕВРОПА ей БОГУ незнам ама слез и си прибери версиите

не абсолютно съм сигурен

За сланината и грима граници няма......в топлото гнезденце, окриляно от разноцветната дъга си е най-добре.....

Предлагам да ги накажем на изборите, загубихте и моя глас Господа Управляващи!

Паразитизма в държавните структури няма край - безполезността им също! Само олигофрен може да се натиска да работи на място, на което се знае че всички го мразят, а и той самият знае че не е нужен на никой....

Г-н Стефанов, отново питам - след като фирмата в която съм работил е продадана на неграмотен и безимотен собственик който не може да бъде намерен, откъде да ви представя тазе бележка за доходите. и още - кога ще ми намерите и възстановите внесените от мен и удържани от предишен работодател пари за ДЗПО които ги няма в личната ми пенсионна сметка. вече втора година чакам ...

Ужас и безумие!Кой измисли да се пускат такива тъпашки декларации?Какво е това?Да си третиран като престъпник затова,че нямаш работа и нямаш пари да се осигуряваш здравно!Превърнаха ни на завършени идиоти!И те гонят да те глобяват защото нямаш пари.Тия хора нямат връзка с главния мозък.Може ли починал младеж да получава известия от НАП,че не си е платил осигуровките след като му е върната личната карта в общината и има издаден смъртен акт?Изобщо усложнява се живота на хората до крайна степен!

дянков да ходи на ония свят да му вземе данака

Дянков,дянкоооов пак ли гледаш да ни нацигъркаш.Аман от данаци и глоби.

си даначе, ще плащаш данЪци и глоби...

даначе - едногодишно теле...

НАП са сбирщина послушковци на управляващите, боли ги дедовия за работата и за бюджета

Видно е колко малко четат българите и не се интересуват нито от правата си, нито от задълженията си. И понеже са винаги много специални - те все нищо не знаят, нищо не са чули, никой нищо не им е казал... като че ли е длъжен... Така е... да се четат закони е скучно... то не е като да четеш Уикедн, Шок, Папарак, Галерии и тем подобни...

Тра-ла- ла са профсъюзите. Каква мобилност на работна ръка при търчане за бумаги, за информация която НАП ТРЯБВА да има. Много шум и пари за да не виждаме яхти и палати.

И защо трябва да се чете един закон, нямащ на 80% нищо общо с действителността??Това че няколко "икономисти" решили да си напишат нещо без дори да го разберат те самите трябва ли другите безропотно да го изпълняват?? Милиони пари за връзване на колонки, касови апарати и незнам си какво с НАП и насреща нищо. Може ли собственика на ЕТ да се води че дължи осигуровки и лихви защото се е самоосигурявал от друго свое дружество?? Тези начислени, но недължими лихви в коя графа на "задължения" си ги водят в НАП за да ръсят глупостите си за "длъжници" когато те са такива, защото за се оправи кашата им човека ще загуби време, пари и нерви да обяснява на малоумните данъчни...

Герберастките примати пак завиха, че не правителството, начело с Божествената Мутра, е гола вода, а НЯКАКВИ ХОРА, КОИТО ПОДМОЛНО ПИШЕЛИ ЗАКОНИ С ЦЕЛ ДА ПОДКОПАЯТ КАБИНЕТА!!! Смешници - нали навсякъде експертните кадри на герб проверяват, знаят и могат всичко! Какво рИвете бе, мишлета - от сега ви сърби как ще изчезне партийката ви едноднвека, подобно на партийката на Крадлив Дедо! Ааа, чаак да ви зачекна - а мома Калинка не повните ли бе, маймунчовци?

всякакъв друг, само не червена маймуна...

Поредната простотия на управляващи и администрация на гърба на останалите в България.

Опашки, блъсканица, хаос и ГЕРБ ЗАГУБИ ЕДИН ГЛАСПОДАВАТЕЛ!

Докато едни търчат за служебни бележки, други знаят че ще може и без тях. Писах аз на безработните да си стоят пред общината, ама не - садят картофи.

ръководния екип на НАП- мазника простак Красимир Стефанов и глуповатите му заместници са хора на Мургина.като не ги изчистиха на времето-сего ще им търпят и саботажите.

В настоящият момент, всички пощи в Пловдив не работят. Не работеха и преди час.

Голямо шоу се заформя. НАП паднаха в собсвения си капан. Сега ще им се скъсат задниците да проверяват безмислени декларации за по 1 или 2 ст.

Подкрепям!

ВЕРНО ЛИ БЕ? КАК НЕ СМЕ СЕ УСЕТИЛИ ДА СЕ СМЕЕМ ПО РАНО!? ТАКЪВ КАПАН, ЧЕ НЯМАТ ИЗЛИЗАНЕ ОТ НЕГО НЕ НАП А ХОРАТА, КОИТО ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИИ. НЕ Е МАЙТАП ДРАГИ НАБЛЮДАТЕЛ А Е ТРАГЕДИЯ, ЗАЩОТО ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СИИРДЖИИ НАДНИЧАТ ОТ МЪРШАВИТЕ СИ ТЕРАСКИ НА ОКЪЛВАНАТА ПАНЕЛКА И СЕ ПОДХИЛКВАТ НА БЕЗОБРАЗИЯТА, А КАТО СТАНЕ ДУМА ДА СЕ ИЗКАЗВАТ МНЕНИЯ ТЪРСЯТ КЪДЕ ДА СИ ЗАВРАТ СТРАХЛИВИТЕ ЗАДНИЦИ. ПОСЛЕ КАТО ДОЙДАТ ИЗБОРИ ПАК ОТ ТЕРАСКАТА НАДНИЧАТ И БРОЙКАТ КОЛКО СА ОТИШЛИ ДА ГЛАСУВАТ НО НЕ СЕ МРЪДВАТ ДА ГО НАПРАВЯТ. ЗА ДА ДЮДЮКАТ ПОСЛЕ!

Банда кратунковци ни управляват.... Не е истина... Ако съм на мястото на ББ веднага ще уволня шефа на НАП. Заради поредното безумие губите от 200-300 хиляди гласа, скапаняци.

Защо да уволнява шефа на НАП, при условие, че виновен е парламента, който е гласувал промени в закона , предложени от министерски съвет, шеф на който е Бойко? Божкей, колко прости хора имало.... Света може да се срине, ма Бойко не е виновен.

Може би не знаете, но вносители по изменение на данъчни закони са точно НАП. Така че да си понесат отговорността. При положение че информационните системи на НАП и НОИ са интегрирани, информацията трябва да се обработи служебно и да се известят безработните лица относно задължението за довнасяне и или възстановяване. Информацията може да бъде съобщена с смс, а за безработни с регистрация в БТ да им се предостави при явяването им за подпис. Институциите не са се сработили, липсваше каквато и да е разгласа от страна на НАП, пиарите не са си свършили работата. Прави впечатление, че ръководството на НАП прави гаф след гаф като поставя в екстремни ситуации редовите си служители, които отнасят цялото възмущение на хората, които обслужват...

При всички положения ББ носи отговорност, но аз визирам безумието от заглавието на статията - шефът на НАП да приканва хората да пускат празни декларации, щото без служебни бележки ще са такива. Важното е да тече безсмислен труд.

Бойко е една мутричка глупава1 Да кара безработни хора да се редят на опашки и да ги глобява с по 500 лева! Само помислете що за ЪПСУРТ е да искаш да глобяват безработни хора! И аз имам също глоба! НЯМА ДА Я ПЛАТЯ! НЕ ХРАНЕТЕ ИЗМЕКЯРИТЕ! ТОВА Е НОМЕР ПРИ КОЙТО МИНЕ ДА ПЛАШАТ ХОРАТА и да печелят отново на негов гъб! Отново на гърба на бедния и безработен човек! Ще гласувате ли отново за герррррб?

Препоръчвам на говорителят на Националната агенция по приходите Росен Бъчваров да спре да излиза пред телевизията и да говори безмислици

АКО СЕ БЛЪСКАХТЕ ТАКА И НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА, КАКТО ПРЕД НАП-СЕГА НЯМАЯЕ ДА СМЕ НА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! ОВЦЕ! Тая репресия ако беше в Германия или Гърция- досега да са ги направили на пастет! А ние-пишеме и бришеме..мижитурки!

Твърдя, че някой УМЕЛО САБОТИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО. Тази кретения с декларациите на безработните неминуемо ще се отрази на "симпатиите" към Борисов. Бойко, открий кой чиновник ти е подложил тази динена кора и го "направи безтработен" - догодина и той да виси на опашката пред НАП.

Бойко тука не чете! За справка: "Поправката е внесена от Министерски съвет(който вклюва и Бойко) и е гласувана в парламента без възражения"

Точно така. Само че текстът е подготвен от някой от многобройните "експерти", нахрантутени в Министерството на финансите. Очевидно е, че текстът е пълен абсурд- няма да донесе никакви приходи в хазната, но ще накара десетки хиляди да псуват правителството.

Вземи помисли дали ти си с всичкия си, вместо да търсиш несъществуващ чиновник . Знам, как на вас от ГЕРБ все друг ви е виновен, а бащицата Боко е чист като сълза, но цялата простотия стана защото г-жа 140 кила Фидоска нареди да се гласуват ънблок промени в ЗДДФЛ (закона, уреждащ материята по темата). Така стана и с простотията с промените в Кодекса на Труда и отпуските. ХАЙДЕ ПОЕМЕТЕ НАЙ=НАКРАЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТОВА, ЧЕ ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ВАС И СТИГА ВСЕ СТЕ ТЪРСИЛИ ВИНАТА В ДРУГИТЕ!!!!

На теб няма защо да се хабя, за да отговарям.

на тоя наистина не отговаряй. то се е взел много на сериозно. цял ден по форумите пише. от къде толкова време не знам. явно това му е работата.

цялата държава е шибана-с пръчица по гърба

Абе какво цъкате с мишките и се плюнчите тука. Днес в НАП бяхте като стадо овце, блеехте и се карахте помежду си. И да знаете никой няма да се занимава с шибаните Ви декларации - направо в коша.

То това е ясно и не пеленачетата. Що трябваше тоя цирк при положение, че данъкът е плосък?

Е как що ? Ние нали сме по-плоски и от плоския данък :))) Я колко сме отвратително търпеливи само !

Ами а де ! То луд умора нема!

Само в Б-я е тазе безредица и напрежение.Сумати хора не разбират нищо дори и специалистите в тази област.Както винаги побъркват хората за няма нищо,какви ти доходи като си безработен.Тръгнали от бедния народ доходи да търсят.Ами да се засрамят не стига че ни докараха до тук,ами сега и доходите .Абе всички трябва да бягат от тая измислена държава.

Колко дебилия в няколко думи: ""Тъй като се оказа, че една не малка част от българските граждани са били с прекратени трудови правоотношения към 2010 г., тъй наречените безработни..." ОКАЗА СЕ??? Те нямали идея затова???? За ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ БЕЗРАБОТНИ колко са и т.н.??? Как тогава отбелязват ежемесечно топене на т.нар безработни??? Тоя кретен кой вятър го довя - новият герберасткия ли???

защо винаги трябва да има такъв хаос поради недомислие, неясноти и прочие... толкова ли е трудно да се организира поне една аднминистративна процедура в бг по логичен, смислен начин?

явно е трудно. и много форумци плюят по поредната партия която е на властт... НО.. По места в администрацията има поне80% от служителите са си там с години. те так аса се срастнали с столовете и бюрата,че да се размърдат и да станат ефективни е нещо немислимо за тях.Просто си защитават рахатлъка.

Днес цял ден с колеги се бяхме разпределили,един да търси бележки-друг човек да ги попълне.Всички сме безработни.Разходи колкото искаш.Накрая счетоводителката която оформи документите на 6 човека ( безработни ) беше изненадана от всичко което се случва. И резултата бе. На трима от нас доходите равняха на 0 . А един трябва да внесе 1ст. !?!?!?! При повечето безработни-сезонни работници резултата е този . Плюс-минус 1 стотинка. Да не говоря колко хартия се изписа!?!?!? ПЪЛНО БЕЗУМИЕ

на маймуни ни направиха ...от бедния и гащите ще свалят ...ами цирка с глоба от 400 до 600 лева ако не си сключил гражданска отговорност и писмата разпращани със задна дата по хората ...не държава а жив цирк