НАП обясни данъчните облекчения

До 50 на сто от данъчната основа може да се намали с дарение в полза на Център "Фонд за лечение на деца", припомнят в свое съобщение от Националната агенция за приходите (НАП).

Обратно в новината

Коментари - НАП обясни данъчните облекчения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каква сума трябва да внеса дарение за Фонд за лечение на деца,за да получа 50% облекчение на данъчната основа?

За какво намаляване на данъците говорим???? Може ли да си безработен и да плашаш по 18.40лв здравна + 4.50 такса в банката 22.90лв Да търчиш да подаваш декларация , че още си жив/ т.е длъжен да плащаш/ , значи някой от семейството трябвя да ги извади, а,ако нямаш близки? Освен това ще те санкционират с огромна сума! Като отидеш на доктор пак плащаш защото ,пътеката не го плащала. Бездушни мародери.Убийци на българи.

ДА, В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НЕ СЕ КАЗВА НАП, А ДАНЪЧНА ПОЛИЦИЯ!!!

Намалява се ДАНЪЧНАТА ОСНОВА, а не дължимият данък. Не се чудете защо никой не се възползва от подобно данъчно облекчение Между богатите няма балами, господа.

досега бяха и 3-те по 10% всяко, сега предполагам остава така, ама знае ли някой след такива разяснения

И досега имаше данъчни облекчения за въпросните дарения, така че от НАП да не се правят на много добрички.

Ма..а ви рекетьорска! Като уж имаше ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ набрани във фонда - и какво?!?! Изразходвани са 3 /три/ процента - като по-голямата част за командировки на шефовете! Кого го е еня за дечицата?!

ako nqkoi se napane da smetne moje bi 6te izleze 4e e po-dobre da se zakrie NAP i nikoi da ne pla6ta danaci-i bez tova firmite prikrivat.Po- dobre vsi4ki ot administraciqta da naramqt motilitew i da svar6at realna rabota-stiga sa lejali na toplo po kancelariite

Като чуя за такива облекчения и винаги очаквам някой да се облекчи върху ми.Винаги ще има балами,които да разчистват след тези облекчения.НАП за пореден път се осират като карпатски вълци.

Не само тази организация прибаевте и прословутото НОИ и небезизвестната НЗОК а сигурно има и дуги такива..............

МОЖЕ ли някай дяа ми обясни 10% за ДПФ , здравно и живото по 10% за всички ли или избирам само едно здравно или доброволни или живот...... МОЛЯ компетентните да обяснят...!

НАП е най: тъпата, измислена, неработеща, неефективна, изостанала, архаична, некомпетентна държавна структура с трудно мислещи индивиди / те не са виновни за това!/, говорещи празни заучени цитати от измислените ни закони, без да влизат в конкретност. Каквато ни и държавата, такава е и агенцията й, повЕрвайте ми. Не може структура, оборудвана с програми и компютри от миналия век / в буквалния смисъл/, работещи зомбита, натикани в коптори по 4-5 броя, със срината от бъгове и грешки СУП-а / Система за Управление на Приходите/ да обяснява каквото и да е. Облекчили са се , па почнали да го обясняват. И подобни материали като този целят единствено да манипулират мисленето на хората и да втвърдят заблудата, че имаме НАП-орна администрация. Освен задължения да пълнем гушата на НАП, ние нямаме никакви права - например, защо НАП не вземе, па да ми обясни за какво са изхарчени данъците и осигуровките, които чинно плащаме в не-малки размери всеки месец, а? Както е в нормалните държави - в Канада напр. в отговор на дан.си деклереция получаваш точна разбивка къде са отишли парите ти, дадени на държавата. Когато НАП ми обясни това, тогава ще й повЕрвам и на останалите простотии... Тоест, никога! PS На всякъде по света се наричат ДАНЪЧНИ, тук са НАП-ъни, НАП-ори, НАП-ове, НАП-ъри, тоест, ние не плащаме данъци, а НАП-чета... Но то кое ли е като свят в България?

нека обяснат какво да правят 100% тните износители ,като се бави толкова ДДС-то, /трябва ли да влагат още в хазната докато фалират/

Аз н емога да разбера, от къде на къде измислиха облекчения за млади семейства с кредит, докато в същото време има самотни родители - разведени овдовяли, които според мен имат много по-голяма нужда от облекчения. За да може да си изгледат децата. Мъчно ми е, че никой не е помислил за това. Примерно тези родители може да имат допълнителни доходи от наем, но те им помагат за отглеждането на децата на фона на 350 лв. заплата. От къде на къде Държавата ще ми взима тези 10%? Защото съм родила дете тук и искам да си го отгледам? Че съм работила за да си купя апартамент и с него да си докарвам що годе приличен доход? Господа освен млади семейства с кредити / има и такива с финансови възможности/ има и самотни родители с непълнолетни деца. Как да му обясня на детето си, че трябва да стои на студено, защото мама има да плаща 1000 лв. данък ДОД?

и за дарения - ще оцелее. Пак политика за ОБРЪЧИТЕ ... Тежко и горко на бедните ...

Че къде се дянаха облекченията по семейното подоходно облагане - имаше ги - имаше проблем ли ?

Ползвайте си облекченията докато ги има.

При тази криза и безработица - това са само празни приказки. И аз нямам пари, дори за да си изхранвам децата - камо ли за това, което някои наричат държава или община.

Цитирам (по смисъл) Тони Блеър: След като живея в социална държава, която с това оправдава високите данъци и вземания, не виждам защо трябва допълнително да се събират пари от гражданите.

Нема що! Аз немам пари да си платим данъците и таксите ... , а тия Бойковите ЯКО НАТИСКАТ... И само лалат ...

Какво е това облекчения ?! Човек ще си помисли, че нещо ви напъва отвътре и сте на зор....та сте се облекчили, т.е. изходили...по въпроса, де!

Какво е това облекчения ?! Човек ще си помисли, че нещо ви напъва отвътре и сте на зор....та сте се облекчили, т.е. изходили...по въпроса, де!

mama vi mrasna prosta politi4eska namalqt danacite na mutrite za da vlizat po malko pari v budjeta i sledovatelno da ima po malko pari za socialni pomo6ti, bolni hora, decat, starci.. ei mama vi BOKLUCI DQVOLSKI IZ4ADIQ (puke)