Данъчен задържан с подкуп на зеленчукова борса

Служител на столичната дирекция на Националната агенция по приходите е бил задържан днес с подкуп, научи Дир.бг.

Обратно в новината

Коментари - Данъчен задържан с подкуп на зеленчукова борса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЩОМ ИМА КОЙ ДА ДАВА ЩЕ ИМА И КОЙ ДА ВЗЕМА......

Вижте сега мили хора,било е така и ще бъде,който има да дава,ще има и кой и да взема.....Не е толкова сложно

tia sa sme6ni da pi6at za 70 lv- abe xora ia vijte 4e na Myrgina ne napravixa ni6to, a na neinite zamestnici deto napalnixa vratove-pak ni6to, v centara kadeto yj se obu4avat stavat nai golemite podkupi ot shefa-ia tiax xvanete- nie xodim v drugi bazi da noshtuvame- a tam vanshen narod vilnee- vsi4ko se znae i toia Stefanov my otarva taka shtoto i toi ima polza

AKO SUM IM KOLEGA-DANUCHEN,SHTE SE VURNA TAM I NA TIA NEZAKONNI CIAGANIORE KADETO ISKARVAT PO 5 BONA NA DEN BEZ DA SE OTCHITAT NI NAI MALKO NA DARJAVATA SHTE IM NAPISHA TOLKOVA AKTOVE ZA DA NEMOGAT DA GI PROCHETAT DO KRAQ NA GODINATA

А МУРГИНА, КОЯТО СИ КУПИ ЕДИН ОТ СЕЙШЕЛСКИТЕ ОСТРОВИ, КОГА ЩЕ БЪДЕ ЗАДЪРЖАНА??????????? Данъчният е дребна риба.

лицата, които до 1 юли 2008 г. са извършили престъпления по непредпазливост, за които по закон се предвижда лишаване от свобода до 5 години или друго... тройката лапачи и този текс е гласувала представяте ли си каква наглост,те са знаели че ще бъдат потърсени и хоп,,,,, какво са 70 лева ?

Не е важен случая и дали това е топновина.Важно е хората да коментират корупцията и да се съпротивляват срещу корупционните практики.Живеем в сбъркана държава с изцяло сбъркана философия по отношение на борбата с престъпността и корупцията.Знае се че около 30-40% от БВП в България се произвежда в сивия сектор, а това означава огромна корупция, икономическа и криминална престъпност.Според всички които ни управляваха до сега сивия сектор не трябва да се унищожава /защото щяла да се срине икономиката на държавата/ а да се осветлява./Явно никой не вярва че пазара може да се саморегулира/ Това трябвало да стане с изработване на добри закони и прилагане на антикорупционни мерки.Вярно е но далеч недостатъчно, защото точно в процеса на тази псевдоборба със сивия сектор чиновниците и политиците станаха по големи бизнесмени от истинските.Умишлено в законите се залагаха ниски наказания които по скоро стимулираха корупцията и икономическата престъпност. Има и парадокс-когато става въпрос за дребни нарушения които се извършват масово от обеднелия народ нашите политически дървени философи залагаха строги наказания и обясняваха че докато на българина не му се бръкне сериозно в джоба няма оправия, а когато ставаше въпрос за огромни злоупотреби от висши чиновници законодателите бяха по-вече от снизходителни и ни цитираха световната практика където видите ли увеличаването на наказанията водели до увеличаване на злоупотребите?! Ясно е че в тази държава е силно изкривена представата за степента на обществена опастност на определени деяния.За това и хората не спират да повтарят За кокошка няма прошка, за милиони няма закони

Първо да се направи проверка на проверяващите-данъчн инспектори,те от едно време така изнудват всички,престъпили закона.Така хем агнето цяло,хем вълка сит.Хубави български поговорки си имаме.

значи за 70лв нищо не е , а катаджията, като иска 20лв пак е нищо.Не е така, еднакво боли когато те рекетират и за 5 и за 70лв, твърдо съм против подкупите и далаверите на 4 очи. Този човек е държавен служител, има етичен кодекс и трудова характеристика, като не ги спазва да се освободи от длъжност незабавно и да си понесе съответното наказание.

Тъпите производители заслужават гладен ,алчен рекетьор.Нередовни пък го натопили за тази дребна сума,че те са големите престъпници-укриват данъци

Всеки ден по пет пъти да правят проверки и на циганския битак Женски пазар, който е превърнал и квартала в циганско гето.

ami vigte zam. na nap b.atanasov. dali se s4ita za konflikt na interesi tova,4e varti ludov sas g-ga paunova i toi kazva kakvo da stava v nap sofia grad.a s t. atanasova-koordiinci koordinirat vsi4ko....a sestr mu sas stroitelnite firmi i o6te kolko dr.

Браво на данъчните. Представете си, че успеят да заловят 200 баби с недеклариран копър и магданоз, по 200 лв. да ги глобят ... ехеее и бюджетен излишък ще има. Пък ако подгонят и старците пред Народния театър дето играят шах на по 50 ст. играта за недекларирани доходи от хазарт ... Браво! Само така! Дръжте измамниците!

АМИ КАТО СА ГО ХВАНАЛИ СЪС 70 ЛВ, ТОВА НЕЩО ГРАНДИОЗНО ЛИ ИМ СЕ СТРУВА, ТЕ СЪС 7 МИЛИОНА СЕ ИЗМЪКВАТ КАТО ПИЧОВЕ, НЯМА ДА СТАНЕ ТАКА - ДРЕБНИТЕ РИБИ НА ШИША, А АКУЛИТЕ В АКВАРИУМА....

Ето ви типичен пример за двоен стандарт, дами и господа. Г-жа Мургина е разследвана за източване на стотици милиони и каква мярка за неотклонение е взета спрямо нея? - Подписка! Тоз го хванали със 70 лева - задържане под стража. Така е - за милиони няма закони за кокошка няма прошка.

хубави сметки правиш, ама мисъл не влагаш.Вярно е, че годината има 365 дни, но не всички са работни.

Говори се, че мургина ще развива бизнес на някакви острови, но не се говори за нея, тия правят новина че някой взел 70 лв.Скоро не са произвеждали новина, че някой доктор е взел 100 лв.Какво стана с ония с поршетата-единия побойник, а другия убиец-защо не казаха правиха ли им ревизии и откъде са им парите да карат такива коли?

Да, трябва да има наказание, дори и за толкова дребен подкуп, но тази история е смешно да се превръща в топ новина, дори и изобщо в новина в пресата. На кой му замазват очите и кой все още вярва, че като има наказания на ниските нива в държавната администрация, такива ще има и на високите, където се разиграват стотици хиляди и милиони? Какво стана с Мургина и приближените и? Нима са задържани? Или може би пак няма достатъчно доказателства? Ако има ефективни наказания те трябва да започнат от високите нива, за да бъдат пример за всички останали.

А С КИТАЙСКИЯ ВНОС КАКВО ЩЕ ПРАВИМ?

Айде най-накрая ги почвайте тия данъчни,че ми писна от тях. Тоя да вземат да го осъдят за тия 70 лева, че за малко най-боли. Да се научат да не мародерстват хората, а да гонят истинските разбойници, дето им плащат рушвети в хиляди.

А , във Варна ходят с Армани и Прада, какви са им подкупите?

А корупцията на ниво министерства само на думи ли ще си остане? А комисионните за сключени сделки подлежат ли на данък? Занимавате ни с кокошкари...

Бате Бойко стига си играй надребно.Почнете със заместниците на Стефанов. Бившите заместници на Мургина и все още действащи шефове на дирекции в НАП. Почнете ссъс шефовете на Оперативен контрол и Ревизии в НАП.

щом е искал 70 лв преставете си колко е закъсал завалията за това трябва да го оволнят да видим кого ще изнудва тогава

Чудесно начало - евалла...Сега ви остава само да хванете и останалите 35 000 и готово!!!

Дано утре-хванат със 700, а скоро - със 7000, 70 000 ......

Не знам какво го жалите, щом е бил малък подкупа и наказанието му ще е малко, но подкупите не трябва да се толерират независимо дали за 70 или 70 000. Може би тези, които го съжаляват, и те искат или биха искали подкуп, ако имаха тази възможност. Точно тази корупция, разпростряла се на абсолютно всички нива в обществото е големият проблем на България. Има и по-зле от нас по света, но едва ли това трябва да ни е успокоението. :)

ТАМ СЕ КРИЯТ ОБОРОТИ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ НА ДЕН - И СЕ ПЛАЩАТ РУШВЕТИ ЗА ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТЯХ ! А ТЕ НИ ЗАНИМАВАТ С ПОДКУП ОТ 70 ЛВ !!!!!!! БАТЕ БОЙКО ДА СПРЕ С ТИЯ ПОКАЗНИ АКЦИИ НА ДРЕБНО,ЧЕ НЕЩО ВЗЕ ДА МЕ ДРАЗНИ ..............

Вижте данъчните директори в Бургас как са се разпищолили.Лапкат,л горкичките като за световно.

toiya sus 70 leva,a kakvo stana sus oniya sus 100 000 leva,koito sega sudi BG!!!!!!!!!!!!!!!

stiga st go opravdavali che poiskal mlko.Trqbva da si plati.Az vqrvam v novoto pravitelstvo.Nie v Ispaniq sme mnogo bulgarite i vsichki nie Vi podkepqme

Едва ли някой грамотен чиновник ще си сложи главата в торбата за 70 лв...чак пък и в ареста... ако не е постановка е тъжно за нивото на данъчните. Няма да има място в каушите ,ако напипат и едрите риби,но мисля,че те са в комбина с по висши ченгета и прочие. Знам за заведения в Пазарджик,които са защитени от проверки защото са на данъчни,пожарникари и полицаи... Ако си простосмъртен в кафенето ти ще дойдат от охрана на труда,ДНСК,защита на потребителя,пожарна, и т.н. може и Светия Синод

Има значение колко взЕма, има и то голямо! Виж философските категории качество, количество, мяра! Казано е, че количествените натрупвания водят до качествени изменения. Тоя го хванали с подкуп от 70 лв. - голям смях! А онези с по 70 000 лв. та и повече кой ще ги хване? Там количеството е довело до друго качество! Подхвърлят ни някаква ЦАЦА, а големите АКУЛИ? Няма да ги видиш, няма!

na niskom nivo 70lv za golemite sumi e interesno teq s 70 lv gi znaemi da hwanat hqkoi s pogolqma suma i li pory4kowa prowerka za ubiwane na konkurenciqta,da widqt koi go e priel na rabota i ste se okage 4e nqma protekcii

Тоя данъчен ще го линчуват, задето е вземал по толкова малко.

тези 70 лева да ги да дат на единствения търговец с редовни документи на борсата, ако има такъв де

Папкай мама. Папкай. Па като си научиш уроците и пораснеш голям може и ти да почнеш да взимаш.

За кокошка - няма прошка, за милиони - няма закони......

Как кой ще ги контролира? Естествено че ние обикновените хора!

За съжаление за съда размера на подкупа има огромно значение, накрая ще излезе че търговците са имали да му връщат пари.

какви апартаменти и луксозни коли пък имали служителите... смях, смях нали ги гледам какви таралясници карат. може някои от шефовете и да имат, ама обикновените за седемдесет лева си слагат главата в торбата, с тия мизерни заплати дето взимат.

заради такива не вървят нещата. само, че този са го хванали със 70 лева, а ония със стотиците хиляди и милионите по високите етажи няма никой да ги закача.

1411

до bb защо мислиш, че всички служителчета взимат

Ето другарки и другари, има държава, има Закони! Като иска да събира пари, можеше да се уреди с некой общински имот под наем , да си извади едно разрешително за поставяем търговски обект, па да си спретне една дискотека ! Ако беше се уредил с такава благинка, нямаше да го задържат нито за час!

Учудващо напоследък все повече и повече хора звънят в полицията. Това е добре. Показва че системата малко по малко влиза в ритъм.

Ако ще и 1 лев да е взел, това е незаконно и подлежи на наказание. Като иска да изнудва хората за пари, да си намери друго занимание, но не и на държавен пост!