Данъчният инспектор е бил хванат със 70 лева, които поискал от двама петрички зеленчукопроизводители на борсата в квартал "Дружба" 1 в София. Те нямали необходимите документи и той ги изнудвал, че няма да ги глоби, ако му дадат пари. Петричаните обаче решили да се оплачат в полицията и служителят на НАП бил хванат в момента, когато получава рушвета.
Той е в ареста за 72 часа с прокурорско постановление, очаква се да бъде поискано от съда да му наложи постоянна мярка за задържане под стража.
До момента няма официална информация по случая нито от МВР, нито от НАП.
Преди две седмици от НАП започнаха масови проверки в най-големите тържища за селскостопанска продукция в столицата. Търговците на борсите в кварталите "Слатина", "Дружба" 1 и 2 и "Волуяк" са проверени по подозрения за укриване на обороти и неначисляване на ДДС. Инспекторите проверяват и за произхода на сстоката и отчитането на продажбите.
Финансовият министър Симеон Дянков пък разпореди да започват засилени проверки на ГКПП-Кулата за нелегален внос на зеленчуци. Данъчните проверяват вносителите на стоката - дали фирмата е изрядна, дали е фантом, дали си плаща данъците и дали са легитимни.