Дим над втори и трети реактор във ”Фукушима” 1, евакуираха персонала

Бял дим се издига над Втори реактор на АЕЦ "Фукушима" 1. Преди няколко часа кълба сив дим се издигнаха над басейна с отработено гориво на Трети реактор и част от работниците временно бяха евакуирани

Обратно в новината

Коментари - Дим над втори и трети реактор във ”Фукушима” 1, евакуираха персонала | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално за японците - лъжат за качеството на всичко, което произвеждат. Същото важи и за ядрените централи - ако тази трагедия се беше случила в България всички щяха да ни нападнат, че сме мърлячи. Жалко за хилядите хора, които загубиха живота си в тази трагедия - основната причина за нея обаче си остава индустриалната алчност на правителствата досега - да построиш 55 атомни централи на едно земетръсно островче, само за да развиеш тежка индустрия и да се правиш на велик в световен мащаб - това е твърде висока цена за нещастието на хората. Защо и кой разрешава на такива нации да заплашват Земята с екологична катастрофа заради фанатичната си индустриализация ?

Подкрепям. Силно подкрепям.

япония е техническа нация. не знам дали обаче им е добре ясно до какво може да доведе използването на вода по некотролируем начин, като се облива топло тяло. според мен може да се причини сериозно спукване на корпуса на реактора. малки, но съществени неща могат да обърнат сложните изчисления и смятам, че тези хора допускат грешка

Да, бе... Те там само идиоти са се събрали, не знаят какво правят... Замисли се... Земетресение 100 по Рихтер, после остатъчни трусове, цунами (гледа ли в YouTube?) и кой знае още кво... И кво? Паника: няма. Мародества: няма. Размирици: няма. Недоволство: няма. Умници, дет да дават много акъл:няма. Освен тъдява. Я пак се замисли: ами ако цунамито беше дошло по Дунава и да тресне Козлодуй, кво щяхме да правим ние? Не експертите или пожарникарите, а ние? Нали го видяхме в Каналето преди намсиколко години. Та... Не се съмнявай, че ни водят с милион обиколки и са си направили изчисленията (не сметката!).

Всеки ден пишеха за постижения в робототехниката им. Къде са сега, тъкмо трябват в станциите им.

Съвременната електроника при радиоактивност не работи. Така че роботите при радиоктивност не работят. Даже модерни коли с много електроника не работят. Само хора и то кратко.

Защо всички се претеснявате за японците,явнно тях радиация не ги лови.Те не се боят,а ние се вайкаме.Бедна им е фантазията какво ги чака.Много жалко за хората,баламосват ги яко.

Няма място за емоции там където смъртта е навсякъде около тебе!Толкова ли е трудно да се проумее,че това е нормалното поведение на един народ,който е възпитан по друг начин,има друга култура и друго усещане за живота и смъртта!А ние какво,да не сме много добри и сърдечни хора!Идете в гробищата ,за да видите че половината гробове са занемарени и непогледнати от близките-с изгнили дървени кръстове,потънали в бурени и тръни,а на някои не личи дали има гроб или не!Посещавал съм гробища в Гърция-астрономическа разлика!А грижата за мъртвите е особено показателна за отношението и към живите!

Разбира се, азиатците, и в частност японците, имат друга култура, коренно различна нагласа към света, към живота.Причина за това е и тяхната религия.Излъчват позитивизъм, любезността им е пословична, много мили и възпитани хора са, дисциплинирани, но...някак си по калъп унифицирани, сякаш са поредни номера от редица...не ги различаваш.За мен е жестоко да се счита, че изразяването на емоции е нещо срамно.Винаги съм приемал индивида като една различна Вселена, а не като "прашинка на вятъра".Разбира се не съм специалист, изразявам чисто интуитивното си усещане за хората, ужасно ми е жал, че ще пожертват допълнително стотици животи във връзка с трагедията, използвайки вкорененото им чувство за дълг и саможертва.В същото време виновниците си спасяват кожите, лъжат и през сълзи само се извиниха.Ето това не разбирам: двойния морал сред тях, а в същото време да ги величаем.Мене повече ме плаши нерешителността им при взимане на важни решения и тази налудничева решителност да жертваш живота си в един объркан и неясен сценарий,в който си просто един фигурант.

Обедняването в България и 3-ти блок на АЕЦ "Фукушима"1 са извън контрол.

Хайде,другарю,откога те чакаме в редиците си!От мене имаш две кебапчета и бира на "Бузлуджа"!

А бе, от Япония няма да дойде радиация, но от Либия ще дойде с облаците от обеднен уран от бомбите. Така че назобете се здраво с йод и не забравяйте да си намажете петичките с каквото остане. Вижте на картата къде се намира Либия, а топлите пролетни ветрове духат точно оттам.

Ти си живото доказателство за резултата от бомбандировките в Сърбия.

Дрънкай си, човека е доста прав.

ОТ ТОЛКОВА МНОГО АНТИКОМУНИСТИЧЕСКИ БЪЛВОЧИ, ПОСТЕПЕННО АЗ ,ЧЕРНИЯ ФАШИСТКИ ЕЛЕМЕНТ, ЩЕ СТАНА ПРИВЪРЖЕНИК НА КОМУНИЗМА. Г-ДА ОВЛАДЕЙТЕ СИ НЕРВИТЕ И СТИГА СТЕ ПСИХЯСВАЛИ - МЛАДОСТТА И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НИКОЙ НЯМА ДА НИ ГИ ВЪРНЕ ИЛИ ДА НИ КОМПЕНСИРА. НЕ МОЖЕМ ДА ЖИВЕЕМ ЦЯЛ ЖИВОТ С МАКСИМАТА "ОКО ЗА ОКО, ЗЪБ ЗА ЗЪБ".

"Дори има доброволци за работа в централата." т.е там има хора готови дори на саможертва в името на обществото и хората. А на нас все някой ни виновен...

За съжаление се гледа на обикновения японски народ като на стадо, като живи роботи, които с цената на много невинни човешки живота ще им разчистят последиците от безобразието и престъпната самонадеяност на управниците.Затова и от малки са възпитавани в послушно и безмълвно раболепие, без излишни емоции, зомбиране на мозъци, които трябва безропотно да следват стадото, без мисъл за себе си, за близките си , за децата си.Не разбирам хората-машини...още пък по-малко не виждам повод за възхита от това обезличаване.Иначе много, ужасно много ме боли за живота и здравето на тези хора, пожертвани заради както се оказа основно редица груби и непростими човешки грешки, немарливост, фиктивен контрол, абе с една дума: проклетата човешка алчност.Да не забравяме, че и в случая става дума не за регионален японски,а за световен проблем, от който всички сме потърпевши.И стига с тези митове и легенди за велики, по-малко велики и т.н. Оказва се, парите са всевластващи...за голямо съжаление.

Много ми хареса постът ви. И аз недоумявам как можеш да кажеш почти с усмивка: "майка ми загина" Гледах как един японец произнася тази реплика и не вярвах на очите си - нечовешко!

Нямате представа колко сте прав относно японците.

Сравнението ти няма нищо общо с истината,защото нашите комунисти си останаха и продължават да тормозятнарода,а онези изчезнаха от лицето на земята!Особенно,това че кутрето на Димитър Станишев-един от палачите на българския народ,продължава да се криви от народното събрание е висша форма на наглост!Ако беше автомонтьор/с тези леви ръце!!/,а не председател на партията си,нямаше да е и депутат,ако смееш да твърдиш ,че го избрал народа!

Бълват кълба дим, обаче иначе "нещата се нормализират))) Е гати зомбирането, е гати чудото..

След като Чернобилската АЕЦ аварира, предтечите на Станишев и Гоце увеличиха двойно доставката на салата в студентските столове. В същото време швейцарското правилтество издаде нардба да не се хранят кравите със сено, събрано този сезон. Станишев и Гоце сбират всяка година болшевишко стадо на Бузлуджа, за да съхраняват 100 годишната памет на Партията. През това време стотици заразени от !ернобил раково болни се гърчат в предсмърни мъки. Кога ли на Бузуджа ще се появи транспарант с надпис: 'Другари, прости сме, лъжем, престъпници сме!' - което ще е единствената истина за комунистите? Гледам и японците спират злените храни от района. Да не забравяме, че тяханта авария е от зметресение и цунами, а чернобилската беше от липса на адекватна реакция на управлението на АЕЦ с цел прикриване на аварията. Партийни дела...

Това не е точно така. Факт е, че се криеше официално, но никой не е правил и обратното - нарочно да трови хората. А Добри Джуров даже беше наредил войничетата да не правят учения, да мият плацовете и да ядат само консерви. Това са фактите. Не се престаравай, моля.

за войничетата са се погрижели а за нас

Пълни глупости, освен това олигофреничните ти напъни са офтопик. Болните промити мозъци и лумпени все ще се изкажат нещо за Партията, която им осигури достъпно образование, здравеопазване и от чиито създадени блага се краде 20 години и пак не свършва. Моля участниците във форума да не коментират повече тази тема на това място. Има си рубрики за вътрешна политика, там е мястото за това разискване.

партията или държавата, която е същата както преди

Не си прав. Ако в ръвите часове след земетресението се беше действало адекватно -- заливайки с борна киселина и не с вода и продупчвайки таваните и прекарвайки мъркучи за морска вода, сега нямаше да го има това чудо. Само че това означаваше -- реакторите се хвърлят на буклука. Алчността и в този случай се оказа решаваща. Така че пак некадърни началници. По-скоро алчни. Пак ще хвърлят реакторите ама колко поразия ще направят!

Дотук бяхме с глупостите за точните японци, за поддържаните стари американски реакции. Кога ще спрем с глупостите за ужким неграмотни български ядрени техници и 'скапани руски' реактори?

И аз това питам?Стига митове и легенди.

С една "малка" разлика - Япония имаше нещастието да е жертва на земетресение 9-та степен!!! Какво оправдание имаха за Чернобил? Какво оправдание имаха да ни държат с дни в неизвестност, че и по митинги за 1-ви Май под радиоактивен дъжд да ни карат да ходим? Мозъците ви могат ли да поберат какво би станало по нашите краища на света ако имаме нещастието да ни друсне 9-та степен? Лумпенски народ, лумпенско бъдеще!

Няма дим без пушек. Дано и този път ни се размине, а след това всички да си направят правилните изводи!

каква е разликата между дим и пушек ?

"няма дим без пушек".....това направо кърти....

Ей , човеко, ти изби рибите с този дим :)))))))

Искал е да каже "Няма огън без дим"

или по-скоро и ти имаш предвид "няма дим без огън"? :_)

Докато частните компании се опитват да извличат максимално печалби и дивиденти за shareholder-ите, винаги хората ще се изкушават и ще правят компромиси не само с качеството, но и със сигурността, както се вижда на целия свят. Цялата система е сбъркана, за това поне не я боготворете!

Значи нещата се нормализират видите ли, но има дим над един блоковете и ние не знам какво става там. От друга страна в 9 префектури има ядрено замърсяване с повишени нива над допустимите, но пък те не били вредни за здравето. Истината уважаеми сънародници е, че японските "специалисти" и "велики инженери", с "голяма инженерна мисъл" или крият какво става или не знаят какво става. И в двата случая това развенчава митовете около тяхната креативност, а може би и около техният морал. Но какъв морал в хора, които допреди 60 години правиха експерименти с хора и организираха камикадзе операции. Моля, любознателните да направят справка - "Отряд 731".

Я стига, нацистите правиха преди 60 г. концентрационни лагери, значи ли че днешните германци нямат морал... А програмите за елиминиране и сегрегиране на недъгавите в САЩ и Скандинавия в началото на ХХ век също ли говорят за липса на морал у днешните им граждани. Японците могат да будят само възхищение от начина, по който посрещат бедствието.

Брътвежите ти не намаляват безпомощността на японците при справянето с проблема. Японците са силно технологично напреднал народ с ужасно деградирал морал и ценностна система. Това може да се докаже и се вижда, за който наблюдава този народ повече време и е запознат с модерната им култура.

а скакъв морал се изпращаха хора в скравена и белене

Казвали са ми че щом излиза сив дим значи гори масло

а на мен са ми казвали че в твоята турска родина жените трябва да стоят с детето зад печката или пералнята и да не говорят глупости!

Това е за автомобилите и то само бензиновите. Но там нещото, което може да гори в двигателя е или бензин или масло. Тук господ го знае какво гори, ама добре гори.

Ядрената енергетика е "чиста" и "безопасна".

като си толкова сербез, пресели се покрай "Мариците" да разбереш значението на това къде си го писъл.

Мариците кога станаха Атомни Електроцентрали ?? Аз към съм спал... Коя година сме? ООО! ... Да ти май леко си се объркал...

да бе симо ама след като нямаме ни уран ни петрол за какъв чеп са ни атомни централи или нефтохими. бензин може да се прави и от въглища. По ком.време сме добивали до 40 милиона годишно. Е може да е по мръсничко ама са си наши и няма да даваме пари за петрол или уран. Няма да ме е срам че нямаме високотехнологични индустрии , срам ме е когато нямаме ПАРИ

България е доста богата на залежи на уран. Нямаме завод за преработка (не че ни трябва де). Нигерия имат доста големи залежи на петрол, но пък си нямат рафинерии и затова си внасят гориво. Ако можеш да си доставиш суровината защо да не произвеждаш по-скъпия краен продукт.