Намериха донор за 19-годишната Анита, за която хиляди събраха 180 000 лв. за 3 дни

Трансплантацията на черен дроб ще бъде извършена в понеделник в истанбулска болница

Обратно в новината

Коментари - Намериха донор за 19-годишната Анита, за която хиляди събраха 180 000 лв. за 3 дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента вече трябва да тече операцията .Успех.Пълно възстановяване желая.А колкото до коментара за маникюра на момичето,защо да няма .Той се прави веднъж на месец .И от 70 лв. до 200 хиляди има огромна разлика

Ето това е хубава новина! Нека Господ да бди над изстрадолото момиче и да му дари дълги години здрав и достоен живот!

Успех момиче !!! Бог да е с теб !!!

Без даже да се замислям пожелавам от сърце успех на това сладко дете и пълно излекуване. Обаче когато се правят такива кампании хората би трябвало да се замислят малко, как точно се прави. Не може да застанеш пред камерите да искаш пари и да размахваш маникюр за поне 70 лева. Защото те гледат хора на възраст, които с радост биха отделили по 1-2 лева от пенсийките си по 300 лева, хора които не могат да си позволят да си купят лекарствата дали, те пак биха дали за теб, но ти демонстрираш пред тях, че си доста по-добре финансово и си си позволявал доста неща, които даже не са ти необходими. А и в този ред на мисли успех на всички, които са посещавали същия салон за маникюр, защото девойката е носител на хепатит, а не мисля, че в такива места се спазва кой знае каква хигиена. Възможно е много други хора да са се заразили и да не знаят, а после да се чудят от къде е дошло. Малко съвест трябва първо.

Анита,дръж здраво.Успех.

Пожелавам на момиченцето, всички да мине повече от прекрасно. В моята класация за развитие на българският род ,на първо и най-важно място са момичетата и младите жени ,на второ място са момчетата и жените , а мъжете са трето и последно място.Жените са важните , а мъжете са нещо като консуматив.Може би така съм възпитан още от бабите си.

Показвали са ти нагледно, че и те могат да ти го слагат? Бравос на тях!

Приятел стана донор на брат си , бъбрек. Да може и в българия, но и в българия струва много пари. Продадоха апартамента за да бъде извършена цялата процедура в софия.

Всъщност ти не разбираш, защото когато донор стане някой по първа линия на роднинсктво - родители-дете, операцията е безплатна, както и последващото проследяване през години. Когато донор е чужд на семейството човек, с който нямат общо ДНК вече става много по-сложно. По принцип е и забранено в България и ЕС. Така че не знам кого заблуждаваш.

Преди 10-тина година хит на операциите за трансплантация на бъбреци в Турция бяха израелски прасета, които получаваха млади бъбреци от младежи от Украйна, уж били техни лели и чичовци. Толкова за забраните. Ти си празна балалайка и не е нужно всички да разбират това. Не се интересуваме от теб. А, направи си труда и виж също така за черната гнусна търговия с човешки органи в Косово. В наши дни такава се въртеше и в Украйна. имаше една прехвалена чвк, американска, която скоропостижно се изтегли от там когато публикуваха досиета на част от членовете и и това, че са свързани с такава търговия в Ирак и Сирия.

Първо, защо операцията не се направи в България ? Второ, фактури ще покажат ли ? Трето, какви са изгледите за успех, давани от турските лекари? Четвърто, защо се събират пари от хората, а семейството не продаде имот примерно? Пето, турските лекари НЕ са по- добри от българските. Просто рекламата им е по- силна, и не научаваме за успешните операции. Съпричастието е добро, стига да не ни взимат за канарчета. Давам пример. Благой, богат българин, води 15 годишната си дъщеря болна от левкемия къде ли не, харчат се милиони, накрая детето почива. Българските лекари още в началото казват че заболяването е нелечимо, и по- добре детето да не се мъчи. След смъртта на дъщерята, Благой дарява милиони на детската онкология в София. Четете за случая, има информация.

....не научаваме за НЕуспешните операции- в текста е допусната грешка

В Турция е равнозначно на кварталния гараж................ !

преди 6 години откриват хепатит, но чак 2021 се поставя диагнозата синдром Morbus Wilson. Лечението не дава резултати и се стига до последната констатация от 2023, че score е стигнало 12 и трансплантацията е крайно наложителна, иначе се стига до летален край. Или е предписано грешно лечение или пациентът не е търсил друго мнение и продължил лечението. Медикаментозно е било възможно да се стабилизират показателите в нормата и да се избегне трансплантация.

Може ли да обясните защо тази операция се прави в Турция, при положение,че същата операция може да бъде направена в болница Лозенец, и то безплатно за пациента? А дори и хипотетично да има доплащане(в минали години не е имало), то със сигурност е далеч от цитираната сума в статията? Има ли отказ в България да бъде оперирана-защото досега никой не е казвал подобно нещо. Не е ли редно подобни операции с чужди пари, с дарения да се правят, ако случаят не се лекува в България-какъдвто не е случая? Лекувай се в чужбина, ако има достъп до лечение в България, ако плащаш лично. България е уникална държава-осигурила е безплатен достъп, на разноски на държавата на подобна висококвалифицирана операция, която навсякъде по света е платена скъпо,или не се прави(в Гърция не се прави трансплантация от жив донор, но в болница лозенец-хирурзите -чудотворци го правят!). Защо ,като не плащаш с лични пари отиваш на платена опарация в чужбина, която е достъпна за нуждаещите се безплатно в България, или с драстично по-ниско доплащане, ако изобщо има такова. Изляхте помия към България,че е виновна,че не е осигурила достъп до подобно лечение. Но се оказа,че достъп до лечение, и то достъпно за нуждаещите се има и в България. За последните години има над 80 подобни опеаеции в болница Лозенец, а част-са от жив донор и във ВМА, а при сложни случаи с интердисдиплинарни екипи от няколко болници. Затоваобяснете-има ли отказ от лечение в България-това разбира се би било причина да отиде в Турция?

Докъде стигна разследването на незаконните трансплантации в Лозенец , като там се взимаха пари от чужденци които не се познават .

Първо: Медицинския мениджмънт в Турция е продавач на скъпа надежда! Всички "лечения" на които се наслушахме се правят и в България на по-ниска цена и по-качествено.. Но има казус например В Турция си плащаш бъбрек на жив донор и получаваш транспланттация. В България неможе, а и нетрябва. В европейските страни е силно развито донорството от починали пациенти.. П.С. Дано момичето се оправи и тази трансплантация реши проблема й! Да живее дълго и щастливо.

Бахти глупостите сте написали и грам си нямате на идея как седят нещата , ама сте типичен българин т.е. Ганьо ....

Успех !

Какво намерили донор,майката ще се жертва.Независимо,че си е оставила децата и заминала сигурно с някой мъж в чужбина,все пак заслужава похвала,че се е решила на такава стъпка.Майчиното чувство е заговорило у нея.

Държавата, която покровителства бялата мафия са обявили война на българският народ. Вижте, това е чудовищно. https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/7000-patsienta-godishno-umirat-zaradi-lekarska-greshka-n-3724

Абе закръгли ги на 10 000 направо...

В САЩ лекарските грешки са между 200 000 и 400 000 годишно няма да се плашите !

В россия са поне по 4 000000000.

Защо на Бойко, Доган, Пеевски и останалите грешници нищо им няма, нищо не ги хваща? Някой, ако знае да каже.

Религиозниците да кажат, те обичат да блеят как бог щял да наказва някого си някога си.

Не съм "религиозник", но ще ти кажа, понеже питаш. Най-големия грях не се казва "кражба". Най-големия грях се казва "блудство" (1 Коринтяни 6:18). Освен това, когато родителите блудстват, те наказват и децата си за своите грехове.

Защото за тях ще има огромно мупение, за това Бог ги оставя да правят колкото се може , повече зло, за да няма никаква прошка за тях в Съдния ден.

А на момичета като това тогава защо им се случват сега? Да имат "аванс" за "съдния ден" ли? Когато и да е това и ако изобщо го има.

Успех в понеделник, а измислената държава къде е.

Тука нямаме ли лекари поне в Софията.Преди турци идваха тук медицина да учат сега ние ходиме там.

Що бе трансплантация на черен дроб е попти рутинна в развитите държави в днешно време.

Има лекари, и подобна операция може да бъде направена в болница Лозенец! На разноски на държавата!

Нека оздравее и да е щастлива !

Един от първите случаи в България беше за млад човек, за който се събираше колосална за времето си сума от пари - поради онкологично заболяване българските лекари бяха казали, че трябва да се отреже крака. И типично по нашенски : Абе, ай вие ще ми казвате на мене, аз ще ида в чужбина. Та събираше се колосална сума - то Турция, то Германия и виждате ли успешна операцията била - ами върна се в България с отрязан крак. Но никой не каза : българските лекари бяха прави. Никой не попита защо се дадоха такива пари за нещо, което в България ти се полага безплатно като помощ и лечение. От тогава и до момента това стана някаква тенденция и никой не мисли с главата си.

не давй много акъл и ти на негово място ще пробваш всичко възмножно...

Никой не дава акъл. Просто обсъждаме темата като цяло. И благодаря за предупреждението, но лекуваме член на семейството от сериозно заболяване в България и сме доволни от всичко и нещата вървят добре. Дай Боже за всички болни хора така да е. Така че не ме плашете. Ако нещата се решаваха само много пари Стив Джобс щеше да е жив още.

Много по развита медицина имат в Турция. Германия още повече. Примери всякакви иначе но като цяло това е.

Защо тази операция не се направи в България? Тук се правят много и то успешни трансплантации и то не за такива баснословни суми!!! Кой ги измами тези хора?

Доколкото четох във фейсбук епикризата на момичето, те не я насочват за лечение в чужбина. Така че това е избор на семейството. През последните години има някаква мода да се лекуват всички в Турция, но никоя медия не проследи, какво се случва с лекуваните в Турция.

Тази операция се прави в България, и то безплатно за пациента. Прави се в болница Лозенец.

Чернодробна трансплантация от майка или баща на собственото им дете се прави в България. Въпросът е, че самите хора са избрали да направят всичко в Турция. Тоест това е техен избор, а не защото в България това не се прави. В Турция са истинските търгаши - обещават всичко за много пари, даже двойно и тройно на цените в Германия например. Една по този повод ми се обясняваше, че в Турция условията били по-хубави, било като на хотел. Ми, овцо, то като за 200 000 лева не ходел, ами тоалетна от чисто злато трябва да ти предоставят. Успех на девойката все пак! Дано се възстанови бързо и да има дълъг и щастлив живот!

Допълвам - при кръстосани трансплантации Турция е избор, защото в България такива по закон не могат да се правят. Но по-добре в по-развита държава например Германия - цената даже е по-ниска, просто в Турция по-лесно се намира донор, който не е роднина.

Имаме банани за всички по всяко време. Имаме и демокрация. Не ви ли стига. А стига гевезене. Кой няма пари да мре.

Нашите "светила" кога ще се научат да трансплантират,или им стига да източват касата ?!

Едно време турците идваха да се лекуват у нас,сега е обратно явно медицината им е дръпнала доста !

Или лъжат по-нагло

Българските лекари били търговци!! А ТУРСКИТЕ КАКВИ СА? ангели?!?!? Кой носи отговорността след техните действия? Какво се случва, когато пациентът получи усложнения? КАЖЕТЕ, БЕ ОТВОРКОВЦИ!

Дано има време после да се проебе , че да и е хубаво ,поне смисъл да има

Едно време държавата имаше пари за лечение на народа си ,сега се събират помощи и капачки .

пък имат за всичката друга паплач по хотелите по Черноморието, а и за някой друг снаряд. Ние капачки събираме, те тен си фащат...

Да коментира Другите да го духат

Да е живо и здраво момичето! Преди да прочета статията помислих, че турците са похарчили някой кюрд за 180 бона.

Слава богу! Добре, че са турците! Да спасят нашите тежко болни млади хора. Толкова хули изписахме по адрес на труция и турците. Но те пак са великодушни и ни прощават всички клевети по техен адрес и измислици за някакво уж "робство" или "турско иго". Наш Ганьо е свикнал само да плюе по турците и да избива комплекси. Ето и този наш национален празник 3 март е създаден на антитурска основа. На трети март се води разюздана антитурска пропаганда.

Ама да ве .....то даже не сме искали да се освободим.....толкова ни е било хубаво с турците,те такива хубави хора нали ? ....и де ги тия великодушни турци....да не би да не си плащаме ? Ясно ми е че си чалма,ама що се криеш ?

Те си взимат парите, бе!

дарили пари! Позор за политици и партии! Най-голям срам и позор за шайката и вожда им ограбили и убили хиляди животи исъдби! Проклети да сте!

а аз като си нямам Силиконови Ненки и никой и пукната пара не ми дава! дори и в случайте, когато живота ми зависи от това...

тъп коментар. Тя силикон ли има?

Кога ще започнем сами да правим подобни операции у нас? Турските лекари по- добри ли са от нашите?

Естествено, че турските лекари са по-добри от нашите! В Турция е истинската медицина!

Нашите не са доктори, а търговци. Лакоми търговци

А турцинте какви са?? БЛАГОТВОРИТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ?? ХАХАХАХ

Виждали сме резултатите от турция... Връщат ги в кофчези като преди това са ги лъгали че ще помогнат на трминално болни срещу огроми суми евра.....

Казва се ЕВРО, умнико, няма множествено число наименованието на тая валута...

Нещастник Като няма кво да кажеш с граматка и пуктуация ли се занимаваш? Мислиш ли че дира ми е важен гдамстически... И евра съм го исползвал нарочно Нарича се ирония Но явно ти е сложно това....

Да се оправя че иначе много секс ще изпусне !

Бах те в олигофрена. Жив да те дерът дано.

Тъкмо събрах Ореховите листа И вятъра духна И 2 декара двор

Успех в понеделник, дано всичко е наред - и за момичето, е за майката.

Горчивият опитп оказва, че в такива случаи - събиране на пари за "крайно нуждаещ се" - не се знае много къде отиват парите. Необходима е публична отчетност с нужните референции, която тук нещо не се забелязва. Много по-убедително би било парите да отиват в специална сметка в болницата, с официално обявена от нея цел на дарението. Че иначе случаи за злоупотреба вече имаше.

в случая имаше експертиза и още куп диагнози. А и едва ли от Нова щяха да правят репортаж, ако не беше наред.

Надървих се

Нека Господ и Силата бъдат с теб дете

Вярата с теб Анита ,желая ти успех и спокойствие

ми даде по 10 стотинки ще си купя амартаментчето което гледам само в обявата все още.

Проблемът е, че поне половината от българите също искат по 10 стотинки от другата половина. Няма как да дадем на всички.

Стой си н на село,там ти е мястото.

И една стотинка нямаше да съберат

кво са ни грози мъже/ да мрът

За съжаление си прав. Забелязва се силна зависимост между външния вид на болния и скоростта на събиране на парите. Иначе всички да са живи и здрави ,а това момиче да се излекува и да си заживее нормално.