Намалиха присъдата на шофьора на ДесиСлава, блъснал пешеходец на АМ "Тракия"

Апелативният съд приема, че катастрофата е настъпила по взаимна вина на двамата участници - водача и пострадалия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БАСИ

Дайте да караме с 50 на магастрилата за да пазим евентуални пешеходци тогава. Трагедия.

a, Максим Евгениевич Стависки, колко го осъдихте? уби и оскати хора в нетрезво състояние а, тук има неизбежност - пешеходеца е в нарушение, забранена зона

Има и неизбежност на закона - водача винаги трябва да кара ссъс съобразена скорост. Ти би ли карал на магистрала в гъста мъгла с примерно 135 км в час? А?

Карал е с 122 км/ч. На магистралата има огради точно за да не преминават пешеходци и животни. Абсолютно е забранено да се "разхождаш" по магистралата. Този човечец просто е играл на руска рулетка....

Естествено ,че умрелия е виновен!!!!!!!!!!!!!!!!!

а ония идиот защо е пресичал магистралата?

Каква присъда бе измет, извинете се на човека бе Долна сган. Ето затов трябв да се стачкува и с яйца по мръсната ви уста бе овце подкупни

Каква е тази глупост бе идиоти. От кога по магистралите може да се пресича бе измет. Опомнете се бе съдии долни, мръсна сган. Ако е карал с 200 добре . Абе идиоти пускайте човека бе говеда

Да предположим, че се е движил с по-ниска скорост и е успял да спре, но го блъска друга кола отзад. Пак ще е виновен защото се е движил с " несъобразена" скорост. Но не това е въпроса! Основният въпрос е Какво е правил пешеходец на магистралата? И защо шофьорът е виновен, след като е забранено пешеходци да се движат по магистралата?

Когато пишете за магистрала в България ,думата трябва /и е правилно / да се поставя в кавички ! Правилното изписване е :"магистрала" ! Защото по българските "магистрали" съм виждал : -говеда/ не само двукраки/. -коне. -пешеходци... Май само летяща чиния от Марс не съм виждал! На "магистрала" "Хемус" край Потоп пешеходка пресича пред товарен автомобил. Добре ,но в този момент го изпреварва лек... Няма да ви казвам какво се беше случило на жената ,защото може да го прочетат и лица - 18!

Пешеходец на магистрала??? превишена скорост от 122км/ч на магистрала,където тя е 140 разрешена??? "за кокошка няма прошка.За милиони,няма закони..." До кога ще е така????

Сещаш ли какъв е пресичащия магистрала рано сутрин, за да смяташ, че някой е купил съда. Обаче прокуратурата се престарава, за да повдигне въобще обвинение. Съдиите сега се презастраховат - д ане ги навикат, че са купени от чалгаджийката.

Мартинчо не четеш. Пише, че скоростта е Несъобразена, което е различно от превишена. Какво ще стане, ако имаше някой пребит на пътя и шофьор го прегази? Шофьора има задължението постоянно да кара с такава скорост, която би била безопасна според уменията му и обстановката.

Намалената видимост от нощта!!! Колега, това означава, че всички трябва да се движим с 80 на магистрала и 50 извън града, заради евентуални неправилно пресичащи пешеходци. Сори, ама и твоя коментар е половинчат. Ако утре нашите орки започнат да се хвърлят пред колите за обезщетения, докъде ще я докараме. По закон там няма право на пресичане, следователно не трябва да си виновен, ако някой е решил да приключи с мизерията.

тъпи съдии които четат законите както дявола евангелието. какво прави пешеходец в 5 часа, в тъмното, да пресича магистралата. ГЕРБ-ерска работа

Егати идиотите... Очаквам утре и някой машинист на влак да осъдят, че не се е движил с 20 км/ч и не е спрял пред пресичащ линията... Шофьорът се е движил с разрешената по магистралата скорост и тази скорост му е позвоялвала да вижда другите участници в движението (автомобили). А пешеходци на магистралата не бива да има.

..... как се предвижда, че някой ще пресича магистралата в тъмницата ... държавата защо не е предвидила, че ще се пресича магистралата? Защо са шибнали 140км максимална скорост ...що няма мрежи ...утре ще тръгне да пресича цял катун, как да предвидя къде ще е това ...защо не са сложили надлез? Това може да се случи на всеки ...не може да се предвиди всичко ...защо е виновен тук шофьора, че някой е кухо камикадзе?

Не виждам вина на шофьора! Виновен е единствено пешеходецът!

ПЕШЕХОДЕЦ НА АВТОМАГИСТРАЛА!!!!!!! И ЗАЩО ИЗОБЩО СТАВА ДУМА ЗА ВИНА НА ШОФЬОРА!!! АМИ КАКВА ЩЕ Е ПРИСЪДАТА АКО НЯКОЙ ПЕШЕХОДЕЦ СЕ ХВЪРЛИ ОТ БАЛКОНА ВЪРХУ ПАРКИРАНА КОЛА.

А никак не разбирам. Поне аз не знам да са разрешени преминавания на пешеходци по магистрала, нито да има пешеходни пътеки на такъв клас път. Нарушението е изцяло на пешеходеца. Вследствие неговите действия се стига до удар. А скоростта на колата е нормална за магистрала. А дали е била съобразена, това е трудно да се каже. Може да се твърди, че е. То и с 80 да ти изскочи някой, пак ще го блъснеш. Реално, може би с 40-50 ще поспреш. По тъмно време. Ама излиза, че трябва да караш с такива скорости и то по магистрала, за да не бутнеш някой, който може и да изскочи. Което малко абсурдно ми звучи. Забранено е да преминават пешеходци. Ако някой тръгне, за свой риск, за своя сметка и за своя отговорност. Защо трябва заради чужда глупост, друга страда. Не звучи добре за мъртвия, но така е реалността.

НЕ ВЯРВАЙТЕ ЧЕ СЪЩЕСТВУВА ВИРУС КОВИД19

Аз не вярвам, че съществуват глупаци като Вас, ама хей на...

Това какво общо има с темата - или ти така - да си кажеш и да обявиш, че си на шеста ракия.